Beste babywieg

Laatste update: 06.08.20

 

Babywiegen test van 2020

 

Ben je nog steeds op zoek naar een leuk en degelijk babywiegje? Dan kunnen wij jou alvast aanraden om eventjes onze koopgids te bekijken. Daarin proberen wij jou zoveel mogelijk informatie te geven over de verschillende babywiegjes. Zo weet je ongeveer waarop je zoal kunt letten. Indien je echter gehaast bent om een babywiegje te zoeken dan kun je ook altijd onze top 3 raadplegen. Zo kun je er zeker van zijn dat je met de Chicco Next2Me een degelijk en duurzaam babywiegje in huis haalt. Dit product is vooral geschikt voor pasgeboren baby’s en je kunt het gebruiken tot ze de leeftijd van 6 maanden hebben bereikt. Met de Babybjörn Wieg haal je zonder twijfel een meer dan evenwaardig alternatief in huis. Bovendien is het wiegje voorzien van een leuke maar vooral heel erg zacht babymatras.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Babywiegen koopgids

 

Een wieg is één van de belangrijkste voorwerpen die je moet kopen voor je baby. Het is een veilige en comfortabele omgeving voor je baby om in te slapen en je kunt het makkelijk meenemen op verplaatsing. Je kunt kiezen tussen een wieg en een ledikant en je moet nog rekening houden met andere kenmerken zoals de afmetingen, het gewicht, de bodem, de matras, de wanden, het onderstel en de prijs.

 

 

Wieg of ledikant

 

Een wieg is enkel geschikt voor de pasgeboren baby’s. Dit product zal dus slechts enkele maanden bruikbaar zijn en daarna zul je een ander en groter product moeten kopen zoals een ledikant. Met een ledikant kun je gerust een paar jaar voor je baby zorgen. Het hangt vooral af van je eigen voorkeur maar als je geen onnodige aankopen wilt maken dan kies je beter voor een ledikant.

Je moet er ook rekening mee houden dat er geen Europese veiligheidsnormen bestaan voor wiegen. Je moet dus zelf controleren of de wieg van jouw keuze wel veilig genoeg is voor je baby. Het voordeel van een wieg is dat het minder plaats inneemt, zo is het makkelijker om de wieg in je kamer te plaatsen. Het is beter dat de baby in dezelfde kamer slaapt als de ouders zodat de baby beter beschermd is.

 

 

Afmetingen en gewicht

 

Een wieg moet bepaalde minimale afmetingen hebben om veilig te zijn. Een diepte van 30 cm, een breedte van 45 cm een lengte van 80 cm is genoeg om je baby te voorzien van het nodige comfort. Soms is het beter om een iets grotere wieg te kopen met een lengte van 90 cm maar je kunt dit bepalen aan de hand van de grootte van je baby.

Houd er rekening mee dat je een wieg ook zult meenemen op verplaatsing. Sommige wiegen kun je op een verplaatsbaar onderstel zetten zodat je het kunt duwen net als een wandelwagen. Het is ook mogelijk dat je de wieg meeneemt in de auto als je op bezoek gaat bij familie. Koop daarom een wieg die licht is van gewicht zodat je het product makkelijk kunt verplaatsen. Let echter nog altijd op de kwaliteit, zorg ervoor dat het lichte gewicht niet ten nadele gaat van de kwaliteit en de veiligheid van de wieg.

 

 

Bodem en matras van de wieg

 

Zorg ervoor dat de bodem van de wieg over genoeg ventilatiemogelijkheden beschikt, je kunt daarom beter kiezen voor een bodem met gaatjes. Op die manier is het veiliger voor je baby want er is minder risico op verstikking.

Sommige wiegen of ledikanten zijn voorzien van een verstelbare bodem. Deze bodem kun je na enkele maanden lager zetten zodat je baby zeker niet uit de wieg kan kruipen of zich kan optrekken.

De matras van een wieg is ook belangrijk want deze moet goed in de wieg passen. Er mag geen ruimte overblijven aan de randen van de matras zodat de baby er niet kan tussen raken met de handjes of de voetjes. Zorg ook voor een matras die ventileert zodat de baby beter kan ademen en koop een matras met een minimale dikte van 8 cm.

Voor extra veiligheid moet je goed controleren als de wieg geen scherpe randen of punten heeft. Dit komt vooral voor bij wiegen die gemaakt zijn van riet of rotan, dus wees extra aandachtig als je van plan bent om zo’n wieg te kopen.

 

 

De zijwanden en het onderstel

 

Zorg ervoor dat het onderstel en de poten van de wieg stevig zijn. Het is belangrijk dat een wiel stabiel staat, het kan gebeuren dat andere kinderen aan het onderstel trekken en je wilt natuurlijk niet dat het makkelijk kan omvallen.

Daarnaast is het ook belangrijk dat de zijwanden van de wieg over genoeg ventilatie beschikken zodat je baby genoeg zuurstof heeft.

Meestal staat een onderstel op wieltjes, het is handig als je deze wieltjes kunt vastzetten wanneer de baby in de wieg ligt. Sommige wiegen kun je ook laten schommelen, ook hier is het beter als je het mechanisme om te schommelen kunt vastzetten.

 

 

Prijs

 

Het laatste waar je nog moet aan denken is de prijs van de wieg. Je kunt zelf een budget opstellen en je daaraan houden. Laat je niet ontmoedigen als de wieg van je dromen te duur is en ga online op zoek naar betere aanbiedingen. Je kunt verschillende producten vergelijken op meerdere websites om zo het product te vinden met de beste prijs/kwaliteitverhouding. Je kunt ook rekening houden met de aanbevelingen van andere kopers die al een review geplaatst hebben bij sommige producten.

 

 

Babywieg reviews – top 5

 

 

Als je pas een ouder bent geworden of gaat worden, dan moet je zeker ook denken aan een babywieg. Met dit product kun jij je pasgeboren baby zo dicht mogelijk bij jou laten slapen, door het bedje naast jouw bed te zetten. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste babywieg voor jouw kind.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Chicco Next2Me

 

Het Chicco Next2Me wiegje in de kleur beige is geschikt voor kinderen van 0 tot ongeveer 6 maanden.

Dit product is handig in gebruik, want jouw baby kan nu vlak naast je slapen. Op zo een manier kun jij ook goed slapen, want je ziet jouw baby en je kunt het kind gemakkelijk voeden. Dit product heeft een frame dat licht van gewicht is. Het heeft een hoes die je eraf kunt halen om te wassen.

Het overgrootste deel van de kopers is wel tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik. Dit product heeft ook een goede prijs en is comfortabel voor het kind. Enkele kopers vinden dat dit product een te hoge prijs heeft en dat het een onaantrekkelijk design heeft. Met wieltjes aan alle 4 poten zou dit product handiger zijn in gebruik.

Wanneer je binnenkort moet bevallen dan kun je al maar beter even uitkijken naar een degelijk babywiegje. Dit model is afkomstig van Chicco dat bekend staat op het vlak van babyspullen. Voor vele kopers is Chicco ook veruit het populairste en misschien ook wel meteen het beste merk. Bekijk alvast even de eigenschappen van dit wiegje.

Voordelen
Leeftijd:

dit babywiegje is helemaal geschikt voor pasgeboren baby’tjes. Bovendien kun je het probleemloos gebruik tot je kindje de leeftijd van 6 maanden heeft.

Handig in gebruik:

één van de zijkanten van het wiegje bestaat uit gaas. Enerzijds zorgt dit voor ventilatie en anderzijds biedt het jou de mogelijkheid om jouw kindje continu in de gaten te houden.

Onderhoud:

dit babywiegje is voorzien van een degelijke beschermhoes die je er zonder problemen kunt afhalen. Bovendien mag je deze hoes in de wasmachine stoppen.

Nadelen
Onaantrekkelijk:

een kleine minderheid van de gebruikers is van mening dat het design gedateerd en onaantrekkelijk is. Heel wat andere kopers spreken dit tegen.

Koop bij bol.com (€199.95)

 

 

 

 

Babybjörn Wieg

 

De Babybjörn Wieg komt inclusief een zachte en comfortabele matras. Dit product is licht van gewicht en is geschikt voor kinderen van 0 tot ongeveer 5 maanden. Het is compact en neemt daardoor niet veel ruimte in beslag.

Daarnaast is het ook licht van gewicht, zodat het gemakkelijk te verplaatsen is. De stof van het baby mandje en de matrasovertrek zijn beide afneembaar, zodat je het kunt wassen. Let wel, dat het hemeltje er niet bij hoort en apart besteld moet worden.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope babywiegen. Voor dit product zijn er tot nu toe twee beoordelingen geplaatst. De kopers zijn tevreden met dit product, want het is handig in gebruik en comfortabel voor het kind. Je kunt de stof die aan deze wieg zit gemakkelijk losmaken en wassen. Dit product heeft ook een fraai design.

Met deze Babybjörn wieg haal je niet meteen één van de goedkoopste exemplaren in huis. Toch kunnen we vaststellen dat heel wat gebruikers zich niets lijken aan te trekken van het hogere prijskaartje. Het loont dan ook de moeite om even op zoek te gaan naar de voor- en nadelen van dit babywiegje.

Voordelen
Toebehoren:

zodra je dit babywiegje aankoopt dan krijg je er meteen ook een zachte en soepele matras bij die bovendien ook nog heel comfortabel aanvoelt.

Formaat:

in vergelijking met sommige andere wiegjes is dit model vrij compact en licht van gewicht. Daardoor is het ook veel gemakkelijker te verplaatsen.

Onderhoud:

het baby mandje is voorzien van een stevige beschermhoes. Deze beschermhoes kun je er samen met de matrasovertrek afnemen en in de wasmachine en de droogtrommel stoppen.

Nadelen
Prijskaartje:

het is zeker niet het product met de laagste prijs. Dit zou voor sommige kopers wel een klein minpuntje kunnen zijn.

Geen hemeltje:

het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat dit product niet met het hemeltje geleverd wordt. Indien je dit er graag bij wilt dan zul je dit nog apart moeten aankopen.

Koop bij bol.com (€314.9)

 

 

 

 

Bebies First

 

De Bebies First babywieg is een geweldig product. Het is ideaal om gebruikt te worden voor pasgeboren baby’s en enkele weken daarna.

Dit product heeft een compact design en kan dus gemakkelijk in de ouderkamer naast het bed geplaatst worden. Op zo een manier slaap jij zo dicht mogelijk bij de baby en kun je het kind beter in de gaten houden.

Als je kijkt naar de prijs van dit product, dan lijkt het op een babywieg aanbieding. En dat is het ook voor de personen die dit product hebben aangeschaft. Deze wieg is handig in gebruik, want het is licht van gewicht en het kan gemakkelijk in elkaar gezet worden. Daarnaast kan het ook gemakkelijk verplaatst worden.

Het is gemaakt van stevig en duurzaam materiaal. Het is een mooie wieg die ook comfortabel is voor het kind.

Indien je binnenkort voor de eerste maal mama of papa wordt dan kun je maar beter al een aantal spulletjes op voorhand aankopen. Dit Bebies First babywiegje wordt dan ook heel sterk aangeraden voor pasgeboren baby’tjes. Bovendien ziet het er ook vrij neutraal uit waardoor het beslist in gelijk welk interieur zal passen.

Voordelen
Formaat:

we hebben hier te maken met een vrij compact babywiegje. Je kunt het dus gemakkelijk verplaatsen en na gebruik gewoon weer opbergen.

Budget:

je zult bovendien ook meteen versteld staan van het mooi prijskaartje dat aan deze wieg vasthangt. Ideaal wanneer je liever niet zoveel geld wenst uit te geven aan een degelijke babywieg.

Handig in gebruik:

je zult meteen merken dat dit babywiegje vrij weinig weegt en daardoor gemakkelijk op te tillen is. Verder is het bijzonder eenvoudig om in elkaar te zetten.

Nadelen

Op dit moment zijn werkelijk alle kopers helemaal overtuigd van deze duurzame en degelijke babywieg. Dit maakt het niet zo eenvoudig om eventuele minpunten op te sporen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Childhome

 

Met de Childhome babywieg kan jouw pasgeboren baby nu veilig en comfortabel slapen. Dit product kun je gebruiken in de eerste 6 maanden nadat je baby geboren is.

Het heeft een mooi en modern design en zal daardoor opvallen in elke ruimte waar het geplaatst wordt. Deze babywieg heeft een compact design en is licht van gewicht. Het is een ideaal product om in de kamer van de ouders te plaatsen. Hierdoor is het ook gemakkelijker als je het kind moet voeden.

Voor dit product staan er tot nu toe twee beoordelingen geschreven. Beide kopers zijn blij met dit product, want het is comfortabel voor het kind en het is handig in gebruik. Het heeft ook een fraai en compact design, waardoor je het ook in kleine ruimtes kunt gebruiken.

Verder kun je deze wieg zelf gemakkelijk opzetten en het heeft de juiste hoogte om het kind gemakkelijk op te pakken of neer te leggen.

Ook met deze Childhome babywieg haal je volgens de meeste kopers een degelijk product in huis. Dit model meet 40 x 90 cm en is beschikbaar in maar liefst 4 verschillende doch neutrale kleurtjes. Alvorens je besluit om dit wiegje aan te kopen, kun je hieronder alvast even de voor- en nadelen ervan raadplegen.

Voordelen
Leeftijd:

dit wiegje is werkelijk ideaal voor pasgeboren baby’tjes. Bovendien kun je dit wiegje gedurende de eerste 6 levensmaanden van je baby probleemloos gebruiken.

Formaat:

het babywiegje is niet alleen vrij compact maar weegt bovendien ook behoorlijk weinig. Daardoor is het eenvoudig op te tillen en van de ene naar de andere ruimte te verplaatsen.

Nadelen
Design:

we merken dat de kopers momenteel helemaal tevreden zijn over dit product en het ook werkelijk aanraden. Toch vermoeden wij dat het design misschien voor sommigen wel als onaantrekkelijk kan worden ervaren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

X-Adventure

 

Met het X-ADVENTURE reisbed en wieg kun jij als ouder nog steeds op stap gaan met jouw baby.

Dit is het ideale product dat je kunt gebruiken voor een vakantie of kampeertrip. Het is een praktisch en comfortabel product, dat ook licht van gewicht is. Je kunt het ook compact opvouwen, hierdoor is het gemakkelijk om deze wieg te gebruiken en om het overal mee te nemen. Dit product komt inclusief een matras, muskieten kap en een handig opbergmandje. Het is geschikt voor pasgeboren baby’s tot een leeftijd van ongeveer 6 maanden.

Als je de reviews van de twee gebruikers leest, dan kun je merken dat zij niet helemaal tevreden zijn met dit product. De ene koper geeft er wel goed advies voor, want het is handig in gebruik en het heeft een fraai design. Daarnaast is dit product ook comfortabel voor het kind. Het is een veilig en gebruiksvriendelijk campingbedje.

Tot slot is er dan ook nog deze X-ADVENTURE babywieg. Eigenlijk zou je dit exemplaar meer als een soort van reisbedje kunnen beschouwen. Het is dus bijzonder eenvoudig om mee te nemen wanneer jouw kindje eens een nachtje bij oma en opa gaat verblijven.

Voordelen
Compact:

het is mogelijk om dit babywiegje heel compact op te vouwen. Dit maakt het handig om het overal mee naartoe te nemen en eventueel in de wagen op te bergen.

Accessoires:

bij de aankoop van het product krijg je er meteen heel wat handige accessoires bij. Denk maar aan een leuk opbergmandje, een handig muskieten kap en zelfs nog een degelijke matras.

Handig in gebruik:

het is een gebruiksvriendelijke babywiegje dat gemakkelijk te gebruiken is. Bovenal is het ook bijzonder veilig.

Nadelen
Ontwerp:

het is een bijzonder comfortabel en duurzaam bedje. Toch is het mogelijk dat sommige kopers het design ervan niet zo aantrekkelijk vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status