fbpx

Beste badkamer mat

Laatste update: 12.10.19

 

Badkamer matten test van 2019

 

 

Badkamer matten koopgids

 

Tegenwoordig is er heel wat keuze op het gebied van badkamer matten. Dit is enerzijds wel bijzonder leuk maar het zorgt er ook voor dat het niet zo makkelijk wordt om een beslissing te nemen. Daarnaast kan het wel helpen om de beste badkamer matten zoveel mogelijk met elkaar te gaan vergelijken. Zo zul je merken dat er verschillende soorten bestaan, net zoals er ook diverse designs en kenmerken mogelijk zijn. Het is hierbij ook een goede aanbeveling om eventuele promoties niet uit de weg te gaan. Je weet namelijk nooit of je ergens wel een aantrekkelijke badkamer mat aanbieding kunt spotten.

 

 

Het nut van een badkamer mat

 

Sommige mensen zullen zich nu misschien wel afvragen wat nu eigenlijk het nut is van een badkamer mat. Toch kun je een badkamer mat voor verschillende doeleinden gebruiken. Zo zul je merken dat een degelijke badkamer mat bijzonder functioneel kan zijn. Er zijn dus verschillende soorten badkamer matten die een drogende functie hebben en die vocht absorberend zijn. Uiteraard hoeft een badkamer mat niet alleen functioneel te zijn. Heel wat personen kiezen tegenwoordig voor een badkamer mat omdat het de badkamer meteen een pak gezelliger en aangenamer maakt.

Een goede en degelijke badkamer mat kan dus ook gewoon voor iets meer sfeer in de badkamer zorgen. En dat is meteen ook de voornaamste reden waarom er vandaag de dag zoveel keuze is in de verschillende badkamer matten. Zo zul je niet alleen een keuze moeten maken op basis van de gebruikte materiaalsoorten en het formaat, maar ook het design kan een belangrijk rol spelen voor sommige kopers. Het is daarom een goed idee om zoveel mogelijk badkamer matten te bekijken alvorens je er eentje of meerdere aankoopt.

 

 

Het type badkamer mat

 

Zoals we het al min of meer hebben vermeld, bestaan er vandaag de dag heel wat verschillende soorten badkamer matten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een standaard badkamer mat. Deze kan alle mogelijke vormen en designs hebben. Het belangrijkste doel van dit exemplaar is om de badkamer ruimte een beetje gezelliger en sfeervoller te maken. Daarnaast is het ook aangenaam om met je voeten op een heerlijke zachte badkamer mat te staan in plaats van op de koude badkamer vloer.

Toch kun je ook kiezen voor een badkamer mat die je net aan de badkuip of net aan je douche legt. In dat geval gaat het vaak om een functionele badkamer mat. Deze zorgt ervoor dat je het water dat van je lichaam valt wanneer je uit bad stapt, meteen op de mat terecht komt en niet op de vloer. Dit zorgt dan weer voor minder schoonmaakwerk achteraf. Ook hier kun je kiezen voor verschillende modellen en designs.

Tenslotte heb je ook heel wat badkamer matten die speciaal ontworpen zijn om bijvoorbeeld in de badkuip of in de douche te leggen. Deze soort badkamer matten zorgen ervoor dat je niet uitschuift in de douche of het bad. Dit is bijvoorbeeld extra handig als je kindjes hebt. Je kunt verder ook nog opteren voor een badkamer mat die je aan het toilet legt. Dit type badkamer matten is speciaal ontworpen en voorzien van een inkeping. Zo past het matje perfect rond het toilet.

 

 

Design en prijskaartje

 

Zodra je besluit om op zoek te gaan naar de voor jou ideale badkamer mat dan zul je merken dat er tegenwoordig een ruim assortiment op de markt beschikbaar is. Dit zorgt ervoor dat de keuze niet alleen groter maar ook moeilijker wordt. En uiteraard brengt dit ook verschillende prijskaartjes met zich mee. Een badkamer mat hoeft eigenlijk niet zo duur te zijn maar het is allemaal afhankelijk van de extra kenmerken en het design.

Zo kun je kiezen voor een neutraal exemplaar dat je vast en zeker tussen de goedkope badkamer matten zult kunnen spotten. Maar er zijn tegenwoordig ook heel wat matten in tal van vrolijke kleurtjes of prints. Deze zijn vaak iets duurder maar kunnen echt wel een blikvanger zijn. Verder zul je opmerken dat bepaalde extra kenmerken echt wel een meerwaarde kunnen bieden.

 

 

Onderhoud en extra kenmerken

 

Het is verder ook een goed idee om even stil te staan bij de mogelijke kenmerken of het onderhoud van de badkamer mat. Zo is het bijvoorbeeld wel altijd handig wanneer de badkamer mat gemakkelijk en snel schoon te maken is. Probeer daarom uit te kijken naar een badkamer mat die je zonder problemen in de wasmachine kunt wassen en eventueel in de droogtrommel kunt stoppen.

Verder is het ook een goed idee om ook nog eens even verder te kijken naar andere mogelijke opties. Zo is een badkamer mat met een speciale antislip onderkant is ook altijd een aanrader. Zo hoef je niet te vrezen dat de mat gaat wegschuiven en dat je valt. Houd er wel rekening mee dat deze iets duurder zijn in de aankoop maar je kunt altijd de aanbiedingen raadplegen.

 

 

Badkamer mat Reviews – Top 5

 

 

Het is altijd gezelliger wanneer je een bepaalde ruimte iets meer kunt aankleden. Dit is helemaal niet anders voor de badkamer. Een badkamer kun je heel wat huiselijker en rustgevender maken met behulp van een leuk plantje en een badkamer mat. Op die manier breng je meteen ook wat extra kleur in de kamer. Om jou te helpen, hebben we hieronder 5 topproducten geselecteerd. Nu hoef jij er enkel nog maar de beste badkamer mat uit te kiezen.

 

Aanbevolen producten

 

 

Sealskin Angora Blauw

 

Met deze badkamer mat van het bekende merk Sealskin haal jij zeker en vast een degelijk product in huis. De mat heeft een grootte van 60 x 90 cm en is beschikbaar in een mooie effen donkerblauwe kleur die in vrijwel elk interieur past.

Dit model is helemaal gemaakt uit polyester en voelt bovendien lekker zacht aan zodra je erop stapt. Verder zul je merken dat de hoeken van de mat mooi zijn afgerond wat dan weer bijdraagt aan het design. Aan de onderkant is er een antisliplaag voorzien waardoor de mat helemaal niet verschuift. Verder kun je dit model zowel in de wasmachine als ook in de droogtrommel stoppen.

Uit de online reviews merken we hoofdzakelijk tevreden klanten op. De meesten geven dan ook een positief advies over de correcte prijs-kwaliteitverhouding en het mooie en comfortabele design.

 

Koop bij bol.com (€25.95)

 

 

 

 

Aquanova Morgan Zilvergrijs

 

Indien je al geruime tijd op zoek bent naar een ideale badkamer mat dan kun je altijd dit model van Aquanova eens bekijken. Het is misschien niet meteen één van de goedkope badkamer matten maar toch lijken de meeste kopers zich daar niet aan te storen.

Dit model is 60 x 100 cm groot en is beschikbaar in maar liefst 11 verschillende kleuren. Op die manier kun je zelf kiezen welke badkamer mat het beste in het interieur past. De badkamer mat is gemaakt van hoogwaardig acryl en kun je wassen op 40 graden. Aan de onderkant is er een antislip voorzien waardoor de mat niet zal verschuiven.

Aan de vele online beoordelingen te zien, krijgen wij het vermoeden dat het hier wel eens om een topproduct zou kunnen gaan. Op die moment is er namelijk geen enkele negatieve review te zien. De klanten zijn werkelijk helemaal overtuigd van het design en de kwaliteit.

 

Koop bij bol.com (€54.9)

 

 

 

 

Sealskin Water Royal Blauw 

 

Zodra je de prijs opmerkt, lijkt het wel of we met een badkamer mat aanbieding te maken hebben. De voordelige prijs kan zeker verklaren waarom er zoveel positieve reacties bij het product staan.

De badkamer mat is net zoals het eerste product afkomstig van het merk Sealskin. Het meet 50 x 60 cm en is voorzien van een kleine uitsnijding waardoor de mat perfect past aan het toilet. Deze toiletmat heeft een mooie donkerblauwe kleur die je badkamer meteen een andere uitstraling zal geven. De mat is gemaakt uit stevig acryl en kan dus probleemloos in de wasmachine en de droogtrommel gestopt worden.

Een kleine minderheid van de kopers vindt het design niet zo aantrekkelijk. Toch zijn de meeste gebruikers helemaal overtuigd van de correcte prijs en de aantrekkelijke kleuren.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Wenko Antislip Douchemat

 

Met deze douchemat van het bekende merk Wenko haal je zeker een blikvanger in huis. Deze leuke mat zal je badkamer meteen een heel andere en vooral unieke uitstraling geven. De badkamer mat meet 54 x 54 cm en is beschikbaar in 10 verschillende kleuren.

De mat is gemaakt uit kunststof en het design ervan lijkt uit allemaal kleine steentjes te bestaan. Dankzij de zuignappen aan de onderkant van deze douchemat zul je merken dat de mat altijd mooi stabiel blijft. Op die manier hoef je geen schrik te hebben dat je in de douche of in het bad zult uitglijden.

Ondanks de ietwat hogere prijs volgens sommige kopers, is deze badkamer mat echt wel heel erg handig en comfortabel. Daarnaast zijn er ook heel wat gebruikers tevreden over het design en de leuke kleuren.

 

Koop bij bol.com (€15.88)

 

 

 

 

Aquanova Luka

 

Net zoals één van de voorgaande producten is ook deze badkamer mat afkomstig van het merk Aquanova. Dit model meet 60 x 100 cm maar je kunt uiteraard kiezen voor een badkamer mat met een andere afmeting. Houd er wel rekening mee dat de prijs dan lichtjes zal mee evolueren.

De mat heeft een zachte poederblauwe kleur maar is ook te verkrijgen in 5 andere kleuren. Zo kies jij het model dat je het liefste ziet. Dit model bestaat uit een combinatie van katoen en polyester en voelt uitermate zacht aan. Bovendien kun je de mat probleemloos op 30 graden wassen.

We merken op dat er momenteel geen enkele negatieve review geschreven werd. Haast je daarom zeker naar de winkel want misschien voldoet deze badkamer mat ook perfect aan jouw verwachtingspatroon.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status