Beste barcode scanner

Laatste update: 04.06.20

 

Barcode scanners test van 2020

 

Ben je op zoek naar een toestel waarmee je barcodes kunt scannen? In dat geval moet je op zoek gaan naar een degelijke barcode scanner. Je zult versteld staan van de verschillende mogelijkheden die er tegenwoordig op de markt te vinden zijn. In onze koopgids proberen we daarom een aantal handige adviezen en tips mee te geven. Je kunt natuurlijk ook gewoon onze top 3 raadplegen. Uit onderzoek is gebleken dat je met de Merkloss Handheld barcode scanner alvast een topproduct aankoopt. Het is een vrij compact toestel en daardoor makkelijk in gebruik. Je kunt natuurlijk ook gewoon voor de Point of Sale barcode scanner kiezen. Het is een handig en degelijk apparaat indien je zelf een winkeltje uitbaat of als verkoper werkt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Barcode scanners koopgids

 

Dit product kun je gebruiken om barcodes te scannen, net zoals de apparaten die gebruikt worden in de supermarkt om de prijs van een product te weten of wanneer je gaat afrekenen aan de kassa. Om de beste barcode scanners te kopen is het belangrijk dat je let op de soorten, de vorm, de verbinding en de prijs. We zullen deze punten in detail bespreken in deze koopgids zodat je deze informatie kunt gebruiken wanneer je verschillende aanbiedingen aan het vergelijken bent.

Soorten

 

Er zijn verschillende soorten barcode scanners die je kunt kopen. De wands hebben de vorm van een pen en is de goedkoopste manier om een barcode te lezen. Je moet de pen over de barcode bewegen van links naar recht. Wands zijn compact en goed bestand tegen een stootje. Je hebt er ook weinig onderhoud aan. De barcode moet echter van goede kwaliteit zijn en zich op een hard oppervlak bevinden. Wands zijn dus niet geschikt om alle barcodes te lezen.

De bekendste soort gebruikt een rode diode laser om de barcodes te lezen. Lasers zijn enkel geschikt om 1D barcodes te scannen van enkele cm tot wel 60 cm. Je kunt ermee vanop een grote afstand scannen en het apparaat is simpel in gebruik. Het toestel kan door glas scannen en ook ongelijke oppervlaktes vormen geen obstakel. Het nadeel van deze soort is dat ze nogal duur zijn in de aanschaf.

Een Charge Coupled Device of CCD scanner gebruikt lichtgevoelige sensoren om de integriteit van het licht te meten. Dit type is heel stevig en bevat geen bewegende delen die last kunnen hebben van slijtage. Omdat een CCD scanner het omgevingslicht meet is het mogelijk dat je in donkere ruimtes moeite zult hebben om een barcode te lezen. Een CCD is goedkoop en je hebt er weinig onderhoud aan. Bovendien is het makkelijk in gebruik en kun je tot een afstand van 17,5 cm barcodes lezen. Het nadeel is dat ze moeilijk kunnen meten in direct zonlicht of in donkere ruimtes.

Een linear imager gebruikt een combinatie van de CCD techniek met een optisch systeem om barcodes vanop een grotere afstand te kunnen lezen. Je kunt met dit product zelfs meerdere barcodes tegelijk scannen. Je kunt er 2D codes en zelfs beschadigde codes mee lezen.

 

 

Vorm van het toestel

 

We kunnen de scanners ook indelen volgens een andere categorie, namelijk de vorm van het apparaat. Een vaste scanner is permanent bevestigd op een bepaalde plaats, denk maar aan de kassa van een supermarkt. Deze zijn makkelijk in gebruik en je kunt ze ook eenvoudig installeren. Het nadeel is dat je ze niet kunt verplaatsen.

Een handheld scanner is de meest voorkomende vorm. Deze scanners zijn heel makkelijk in gebruik, je hoeft ze gewoon te richten op een barcode en daarna op een knopje te drukken. Omdat je de scanner in de hand kunt houden kun je deze eenvoudig meenemen op verplaatsing.

Tenslotte kun je nog mobiele scanners gebruiken zoals een PDA of een computer die een barcode scanner bevat. Deze zijn heel handig als je meer functies nodig hebt en als je vooral draadloos wilt werken.

 

 

Verbinding

 

Je kunt een bedrade of een draadloze scanner kopen. Een draadloos model is verbonden met een basisstation die op zijn beurt verbonden is met een computer. Je computer moet dus zelf geen draadloze verbinding hebben om de scanner te kunnen gebruiken.

Meestal wordt de draadloze verbinding tot stand gebracht via bluetooth. Het maximale bereik van deze verbinding bedraagt ongeveer 10 meter maar er zijn ook speciale uitvoeringen die tot 60 meter ver reiken. Deze speciale modellen hebben ook geen basisstation nodig maar je computer moet dan wel over een bluetooth verbinding beschikken.

Draadloze scanners zijn natuurlijk duurder dan bedrade modellen maar ze bieden ook veel meer bewegingsvrijheid. Je kunt een draadloos model ook op andere locaties gebruiken. Het is dus zeker een aanbeveling om te kiezen voor een draadloze barcode scanner aanbieding.

Prijs van een barcode scanner

 

De meeste toestellen kosten niet meer dan €100 en je kunt al goedkope barcode scanners vinden voor ongeveer €30. Je moet natuurlijk een keuze maken tussen de verschillende soorten en of je de scanner wilt gebruiken op verplaatsing of niet.

Zoals we hierboven al hebben aangegeven zijn de draadloze scanners duurder maar de mogelijkheden zijn ook veel uitgebreider. Als je op zoek bent naar een goede investering op lange termijn dan is het beter om een draadloze mobiele scanner te kopen.

Je kunt online verschillende offertes vergelijken om het product te vinden met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Plaats je bestelling daarna ook online zodat het product aan huis wordt geleverd.

 

 

Barcode scanner reviews – top 5

 

 

Elke winkelier beschikt over een barcode scanner. Zo kun je makkelijk je producten inventariseren en zelfs informatie opzoeken over een product door het even te scannen. Het is ook makkelijk om de prijs aan te duiden met de barcode. Van de volgende vijf topproducten kun je zelf beslissen welke de beste barcode scanner is.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Merkloss Handheld

 

Met deze merkloze barcode scanner kun je makkelijk de streepjescodes op producten scannen. Je kunt dit apparaat gewoon in de hand gebruiken om te weten hoeveel het product kost of om andere informatie te verkrijgen.

Het toestel heeft een zwarte kleur en werkt via een USB aansluiting. Dit product is perfect voor mensen die weinig geld willen uitgeven want het maakt deel uit van de goedkope barcode scanners.

De kopers geven goed advies over dit product. De verhouding tussen prijs en kwaliteit is optimaal en het toestel is handig in gebruik. Enkele kopers gebruiken het zelfs op een bazaar en kunnen nu veel vlugger afrekenen. Het apparaat is makkelijk om aan te sluiten en scant goed.

Met een degelijke barcode scanner is het mogelijk om de barcode op diverse producten zonder problemen te scannen. Met dit apparaat haal je bovendien het toestel met de laagste prijs in huis. Dat zal heel wat kopers vast en zeker aanspreken waardoor het misschien ook wel eens het populairste apparaat zou kunnen zijn.

Voordelen
Werkwijze:

het is een handig apparaat dat eenvoudigweg via een USB aansluiting zal functioneren.

Formaat:

het toestel is vrij compact van formaat en ligt bijzonder goed en comfortabel in de hand. En dat is altijd wel een pluspunt als je er vaak mee moet werken.

Kostprijs:

je zult werkelijk staan kijken van het mooie en vooral economische prijskaartje waarover deze barcode scanner beschikt.

Nadelen
Matige kwaliteit:

een enkele koper laat weten toch niet helemaal overtuigd te zijn van de kwaliteit van deze barcode scanner.

Koop bij bol.com (€44.99)

 

 

 

 

Point of Sale

 

Deze Point of Sale set bevat een barcode scanner en de software om de scanner eenvoudig te kunnen gebruiken zoals een intelligente Excel worksheet. Na de aankoop krijg je nog support van de verkoper bij eventuele problemen of vragen.

Dit apparaat is geschikt voor kleine winkels of verkopers en kan zelfs gebruikt worden voor mensen die demoavonden organiseren. Je kunt er makkelijk je voorraad mee bijhouden of snel een product afrekenen.

Volgens de kopers is dit product een echte aanrader. Het apparaat werkt snel en eenvoudig en je spaart heel veel tijd uit. Je kunt vlug je voorraad inventariseren en bijhouden in één spreadsheet en overzichtelijk te werk gaan. De gebruikers zijn lovend over deze barcode scanner aanbieding.

Met de Point of Sale barcode scanner haal je niet alleen de krachtige barcode scanner in huis maar bovendien ook de software. De meegeleverde software biedt je de mogelijkheid om de scanner op een eenvoudige en snelle manier te gebruiken net alsof het een Excel worksheet zou zijn.

Voordelen
Service:

het apparaat wordt niet alleen geleverd maar je krijgt er ook een heel goede service na verkoop bij.

Handig in gebruik:

dit toestel duikt niet alleen op in tal van winkelketens en grootwarenhuizen. Je kunt het namelijk ook gebruiken wanneer je bijvoorbeeld regelmatig bij mensen een demoavond gaat organiseren.

Krachtig en snel:

het is een bijzonder krachtig apparaat dat in een mum van tijd klaar is voor gebruik en de codes in sneltempo kan scannen.

Nadelen

Tot op heden zijn er alleen nog maar positieve reacties bij het toestel geplaatst. Daardoor is het voor ons wel behoorlijk moeilijk om op zoek te gaan naar eventuele nadelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

DisQounts BP-8150GL

 

Deze barcode scanner is perfect voor mensen met een winkel. Je kunt makkelijk je producten inventariseren en extra informatie toekennen aan de streepjescodes. Het zal ook veel vlugger gaan om een artikel af te rekenen.

De barcode scanner maakt via bluetooth verbinding met je IOS of Android systeem. Met de USB kabel kun je de scanner makkelijk terug opladen. Door het kopen van zo’n product zul je veel tijd besparen.

Het toestel kun je installeren met de bijgeleverde CD-rom en daarna kun je het zelf instellen. Het apparaat is van goede kwaliteit en is de prijs meer dan waard. Je kunt het makkelijk gebruiken met een iPad of tablet en omdat het draadloos te gebruiken is heb je veel bewegingsvrijheid met je toestel.

Ook wanneer je voor de DisQounts BP-8150GL barcode scanner blijkt te kiezen, zul je merken dat het om een topproduct gaat. Het is ideaal om te gebruiken in winkelketens en grootwarenhuizen maar je kunt het natuurlijk ook gewoon als particulier aankopen en gebruiken.

Voordelen
Formaat:

je zult merken dat het om een vrij compacte barcode scanner gaat die bovendien ook nog eens makkelijk en comfortabel in de hand ligt.

Bluetooth:

het toestel beschikt over een handige bluetooth functie zodanig dat er in een mum van tijd een goede verbinding tot stand komt met het Android of IOS besturingssysteem.

USB kabel:

indien je de scanner dient op te laden dan doe je dit het beste door middel van gebruik te maken van de USB kabel.

Nadelen
Prijskaartje:

het is vast en zeker niet het duurste apparaat maar toch is het mogelijk dat sommige klanten deze barcode scanner nog steeds te duur zullen vinden.

Koop bij bol.com (€59.95)

 

 

 

 

König Handmatige

 

Deze handmatige scanner van het merk König heeft een bereik van 20 cm en kan tot 100 scans per seconde uitvoeren. Het apparaat is gemaakt van stevig materiaal zodat je het op verschillende locaties kunt gebruiken, zowel buiten als binnen.

Dankzij het ergonomische design ligt deze scanner comfortabel in de hand. Je hebt Windows Vista, 7, 8 of 10 nodig om dit toestel te kunnen gebruiken en het heeft een witte kleur. Deze scanner ligt in een iets duurdere prijsklasse maar je krijgt er wel hoge kwaliteit voor terug.

Deze barcode scanner aanbieding heeft tot nu toe nog maar één beoordeling ontvangen van een koper. Deze persoon is echter heel tevreden over de aankoop van dit product. Je hoeft in het begin gewoon de landcode en de taal in te stellen en daarna kun je het toestel meteen gebruiken. Het apparaat werkt perfect en de review is volledig positief.

In tegenstelling tot de vorige toestellen die we besproken hebben, zul je merken dat de König barcode scanner een handmatig apparaat is. Het toestel beschikt over een maximaal bereik van maar liefst 20 cm en kan bovendien zonder problemen 100 scans gaan uitvoeren. En dit telkens op een tijdspanne van 1 seconde.

Voordelen
Materiaal:

je zult merken dat de barcode scanner echt wel tegen een stootje kan, aangezien het uit duurzame en degelijke materialen is vervaardigd.

Vormgeving:

het toestel is ergonomisch gevormd en dat zul je ook merken zodra je het vastneemt. Het voelt aangenaam en comfortabel aan.

Nadelen
Budget:

houd er wel rekening mee dat je deze barcode scanner niet meteen tussen de goedkope apparaten zult hoeven te verwachten.

Niet gebruiksvriendelijk:

om het toestel te kunnen gebruiken heb je alvast een bepaald besturingssysteem van Windows nodig. Hetzij Windows Vista 7, 8 of 10.

Koop bij bol.com (€59.85)

 

 

 

 

ForDig

 

Deze barcode scanner werkt draadloos via bluetooth en kun je met behulp van de USB kabel makkelijk opladen. Het is een handscanner die je makkelijk kunt verbinden met een iOS of Android systeem zoals een iPad of een tablet.

Deze scanner is ideaal om je voorraad te inventariseren of een product veel vlugger af te rekenen. Op die manier bespaar je tijd en kun je je stock goed in de gaten houden. Je kunt het apparaat makkelijk installeren met de meegeleverde CD-rom en het toestel is perfect voor kleine verkooppunten.

Ook dit product heeft nog maar één review ontvangen van een koper. Deze persoon is echter niet tevreden over de kwaliteit van het apparaat. De handleiding is onduidelijk en eenmaal als het toch lukt om het apparaat te gebruiken dan valt het veel te vlug in een standby modus waardoor je het constant moet terug aanklikken. Op die manier is het niet handig om dit apparaat voor een ganse dag te gebruiken.

De top 5 wordt uiteindelijk afgesloten met de ForDig barcode scanner die over een handig bluetooth functie beschikt. Dankzij deze bluetooth functie is het mogelijk om een draadloze verbinding aan te gaan. En dat is altijd best wel handig. Toch is het een goede aanbeveling om alvast even een kijkje te nemen naar de verschillende voor- en nadelen van het toestel.

Voordelen
Voeding:

het apparaat is bijzonder makkelijk en snel op te laden door middel van gebruik te maken van de daarvoor voorziene USB kabel.

Handig in gebruik:

het is een degelijke handscanner die je zonder problemen aan eender welk Android of iOS besturingssysteem kunt koppelen. Denk hierbij maar aan een tablet of een iPad toestel.

CD-rom:

bij de aankoop van het toestel wordt er meteen ook een CD-rom meegeleverd die de installatie vlotter moet doen verlopen.

Nadelen
Matige kwaliteit:

jammer genoeg blijkt de koper helemaal niet overtuigd te zijn van de kwaliteit waarover deze barcode scanner beschikt.

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status