Beste barebone

Laatste update: 16.09.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Barebones test van 2021

 

Met een barebone haal je gewoon een leuke mini-pc in huis. Toch moet je er rekening mee houden dat deze mini-pc niet over alle belangrijke eigenschappen of elementen zal beschikken zoals een standaard volwaardige computer. Bekijk alvast even onze koopgids waarin we proberen om jou een aantal tips en adviezen aan te reiken. Verder kun je natuurlijk ook gewoon verder scrollen naar onze top 3. Zo is de Intel NUC6I3SYH barebone alvast een uitstekend toestel gebleken. Zo is dit apparaat niet alleen voorzien van een wifi-ontvanger maar ook van een moederbord en zelfs een processor. Je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor de Intel NUC6i5SYH barebone. Dit apparaat is vrij compact en daardoor makkelijk te verplaatsen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Barebones koopgids

 

Een barebone is een mini-pc die nog niet over alle elementen beschikt om het te gebruiken als een volwaardige computer. Dit wil zeggen dat je zelf kunt beslissen welke onderdelen je wilt aankopen om zo de perfecte computer voor jezelf te bouwen. Als je de beste barebones wilt kopen dan zijn er enkele zaken waarmee je rekening moet houden. Denk maar aan de aanwezige onderdelen, de voor- en nadelen van een barebone, de aansluitingen en de prijs. In deze koopgids geven we je voldoende tips zodat je een mooie barebone aanbieding kunt kopen.

 

 

Voor- en nadelen van een barebone

 

Wat zijn nu eigenlijk de voor- en nadelen van een barebone ten opzichte van een all-in-one of een desktop PC die al beschikt over alle onderdelen. We vergelijken deze systemen even zodat je zelf kunt uitmaken wat de beste keuze is voor jezelf.

Een barebone heeft nog een geheugen, een opslag en een besturingssysteem nodig. Je kunt dit zien als een voordeel want op die manier kun je zelf kiezen welke programma’s je erop zet en hoeveel opslagruimte je installeert in het apparaat. Voor sommige personen is dit heel belangrijk omdat ze de computer volledig kunnen aanpassen aan het doel.

Het nadeel is dat je meer geld zult uitgeven om de computer volledig te kunnen installeren want de losse onderdelen kosten meer dan bij de aankoop van een volledig geïnstalleerd systeem. Als er zich een probleem voordoet moet je zelf ook naar het probleem zoeken. Bij een volledig systeem kun je de fabrikant aanspreken wanneer er een fout duidelijk wordt.

Sommige fabrikanten maken zowel volledige systemen als barebones zodat je nog altijd een keuze kunt maken.

 

 

De aansluitingen

 

De belangrijkste aansluitingen waarop je moet letten zijn USB en HDMI. De HDMI aansluitingen zijn belangrijk om één of meerdere beeldschermen te kunnen aansluiten. Bovendien kun je een HDMI verbinding ook gebruiken voor andere randapparatuur. Het is een aanbeveling om te kiezen voor een barebone die tenminste over twee HDMI aansluitingen beschikt zodat je wat meer vrijheid hebt.

De USB aansluitingen heb je ook nodig om andere apparatuur op de barebone aan te sluiten. Denk maar aan een printer, maar je kunt deze poorten ook gebruiken om een externe harde schijf aan te sluiten of om je smartphone op te laden. Tegenwoordig zijn de meeste poorten zelfs USB 3.0 zodat je over een optimale snelheid beschikt. Zorg er dus voor dat de kabel ook USB 3.0 heeft want dan gaat de overdracht van gegevens veel vlugger.

Natuurlijk is het ook handig als de barebone aanbieding over een aansluiting beschikt voor een hoofdtelefoon of een paar luidsprekers. Bovendien zijn er producten die beschikken over bluetooth zodat je sommige randapparatuur draadloos kunt verbinden.

 

 

De aanwezige onderdelen

 

Natuurlijk moet je ook letten op de onderdelen die al aanwezig zijn in de barebone. Neem nu als voorbeeld de processor. Afhankelijk van het gebruik die je in gedachten hebt zul je een sterke of minder sterke processor nodig hebben. Vooral gamers zullen opteren voor een goede en krachtige processor zodat ze de nieuwste games kunnen spelen op de computer.

Je zult zowel barebones vinden met een i3, i5 of i7 processor. De goedkope barebones beschikken altijd over een minder sterke processor. Je geeft minder geld uit maar het kan zijn dat je in de nabije toekomst opeens een sterkere processor nodig hebt. Dit zorgt dan voor een belangrijke meerkost.

Sommige aanbiedingen worden meteen verkocht met een harde schijf zodat je dit ook niet meer hoeft te kopen. Dit kan zowel een HDD als een SSD zijn dus je moet zelf beslissen welke manier jij het beste vindt. Een SSD werkt vlugger maar een HDD beschikt meestal over meer opslagruimte.

De meeste apparaten zijn ook al voorzien van een wifi ontvanger zodat je verbinding kunt maken met het internet. Dit apparaat hoef je dus zelf niet meer aan te kopen.

 

 

Prijs van een barebone

 

Een goedkope barebone heeft een prijs rond de €250. Houd wel in gedachten dat de processor en de andere onderdelen van een goedkoop apparaat meestal minder krachtig zijn. Het is dus sowieso aanbevolen om een duurder apparaat te kopen zodat je meer mogelijkheden hebt. Je zult de barebone ook veel langer kunnen gebruiken.

Neem online een kijkje op verscheidene webwinkels. Je kunt eenvoudig verschillende modellen vergelijken op prijs en kenmerken zodat je er zelf het product met de beste prijs-kwaliteitverhouding uit kunt kiezen.

Als je online bestelt wordt het product overigens aan huis geleverd zodat je zelf niet hoeft te bewegen. Het enige waar je nog extra rekening mee moet houden zijn de verzendkosten van het product.

 

 

Barebone reviews – top 5

 

 

Een barebone is een mini-desktop computer die nog niet compleet is. Je kunt deze dus zelf samenstellen beginnend met de barebone. Deze bevatten meestal een behuizing en moederbord en in sommige gevallen ook een processor. Als je een goede barebone wilt kopen dan kun je kiezen uit de volgende topproducten. Deze producten hebben positieve reviews ontvangen van andere kopers en je kunt er zeker de beste barebone tussen vinden.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Intel NUC6I3SYH

 

Deze barebone van de Intel NUC-serie bevat een moederbord, processor en wifi-ontvanger. Het apparaat is voorzien van een Intel Core i3-6100U dualcore processor en beschikt over een Mini Displayport en HDMI aansluiting zodat je twee schermen kunt aansluiten op dit toestel.

Je kunt deze barebone ook gebruiken als HTPC om films en series te streamen. Verder beschik je nog over 4 USB 3.0 aansluitingen en een infrarood sensor. Je kunt ook een hoofdtelefoon en een microfoon aansluiten en draadloze verbinding maken met andere apparaten via Bluetooth 4.1

De kopers zijn tevreden over deze barebone. De kwaliteit van het product is top en het heeft een compact formaat waardoor je het bijna overal kunt plaatsen. Het toestel maakt weinig geluid, werkt heel snel en verbruikt weinig energie.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Intel NUC6i5SYH

 

Ook deze barebone heeft een compacte vorm en het behoort tot dezelfde Intel NUC-serie. Het toestel verbruikt weinig energie en levert snelle prestaties. Er zijn een moederbord, een Intel Core i5-6260U processor en een wifi-ontvanger aanwezig. Je kunt zelf beslissen welk werkgeheugen, besturings- en opslagsysteem je wilt installeren.

Je hebt plaats voor twee opslaggeheugens en je kunt het apparaat ook gebruiken als HTPC om films en series te streamen. Je kunt twee schermen aansluiten via de Mini DisplayPort aansluiting en de HDMI 1.4b aansluiting. Verder beschik je ook nog over 4 USB 3.0 verbindingen.

Op dit moment is er nog maar één review geplaatst bij dit product maar de koper geeft uitsluitend positief advies. Het apparaat is eenvoudig in gebruik en de kwaliteit is top. Het past perfect maar de prijs is wel iets te hoog.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Intel NUC5CPYH

 

Deze barebone met Windows 10 PRO NL is de perfecte mini computer voor thuisgebruik.

Bij de aankoop ontvang je een SSD schijf met een opslagcapaciteit van 250 GB en je beschikt ook over 4 GB aan intern geheugen.

De barebone is uitgerust met een Intel Celeron processor en beschikt over verscheidene extra aansluitingen zoals HDMI en USB 3.0. Ook hier is er nog maar één beoordeling geschreven door een gebruiker maar ook deze persoon is heel tevreden over de aankoop.  

Het apparaat werkt perfect en maakt geen geluid. Het geeft ook geen warmte af en de kwaliteit die je ontvangt is de prijs meer dan waard. De barebone levert snelle prestaties en werd ook vlug geleverd.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Intel NUC Kit NUC5i7RYH

 

Deze barebone uitgerust met een krachtige i7 processor van Intel en kun je overal plaatsen dankzij het compacte formaat.

Het toestel bevat een wifi-ontvanger, processor en moederbord en de andere onderdelen kun je zelf kiezen. De krachtige processor maakt dit apparaat geschikt om foto’s en video’s te bewerken.

Het toestel is ook handig als HTPC en je kunt er twee schermen op aansluiten om productiever te werken. Het apparaat is voorzien van een mini HDMI aansluiting en 4 USB 3.0 poorten.

Het apparaat werkt perfect en is geruisloos. Je kunt het effectief gebruiken als HTPC om series en films te streamen op je televisie en dankzij het compacte formaat neemt het heel weinig plaats in.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Intel NUC7i3BNHl

 

Deze barebone is uitgerust met een Intel Core i3 dualcore processor en kan door z’n minimale grootte overal geplaatst worden. Het toestel heeft een behuizing van slechts 11 cm op 11 cm. Het apparaat bevat naast een processor ook een moederbord en een wifi-adapter. De rest van de delen zoals het werkgeheugen moet je zelf nog toevoegen.

Dit product is ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar goedkope barebones door de lagere prijs van het toestel. Net zoals bij de andere apparaten van de Intel NUC-serie kun je dit toestel gebruiken als HTPC en je kunt het ook makkelijk aansluiten op een TV of monitor.

Hoewel dit het goedkoopste apparaat is van ons artikel is er toch nog een koper die de prijs te hoog vindt. Voor de rest zijn de kopers tevreden over de goede kwaliteit van deze barebone aanbieding en vinden ze het apparaat eenvoudig in gebruik.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status