Beste basketbal

Laatste update: 26.05.20

 

Basketballen test van 2020

 

Basketbal is vooral razend populair in Amerika maar toch zien we de populariteit ook in Nederland en België aanzienlijk stijgen. Dat zorgt er dan weer voor dat de keuze aan diverse basketballen niet alleen groter maar juist ook moeilijker wordt. Want wat is nu eigenlijk de perfecte basketbal? In onze koopgids proberen we daar alvast een antwoord op te vinden door verschillende factoren even wat grondiger onder de loep te nemen. Uit onderzoek is verder gebleken dat je met de Spalding Oranje 5 basketbal vast en zeker een uitstekende koop doet. Ideaal voor jonge kindjes tot en met de leeftijd van ongeveer 12 jaar oud. Ook wanneer je kiest voor de Generic SportX basketbal mag je zeker zijn van een topproduct. Het is bovendien een echte blikvanger vanwege de diverse kleuren waaruit deze basketbal bestaat.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Basketballen koopgids

 

Je hebt heel wat personen die gebeten zijn door de voetbalmicrobe terwijl andere mensen het meer hebben voor basketbal. Als je merkt dat je kind gebeten is door de basketbalmicrobe dan is de aankoop van één van de beste basketballen misschien wel een goede aanbeveling. Uiteraard is het niet eenvoudig een goede keuze te maken als je ziet hoeveel verschillende modellen er zijn om te vergelijken. Daarom kunnen wij jou aanraden om vooral te focussen op het formaat van de bal, het materiaal, het gewicht, de hardheid en de kostprijs van de basketbal. En wie weet kom je wel een leuke basketbal aanbieding tegen.

 

 

Het formaat en gewicht van de basketbal

 

Sport is zeker een belangrijke factor binnen een gezonde levensstijl en dit zowel voor jongeren alsook volwassen. Sport zorgt er ook voor dat de stress afneemt en kinderen hun energie gemakkelijker kwijt kunnen. Zo heb je heel wat mensen die kiezen om te gaan voetballen maar ook evenveel personen kiezen tegenwoordig voor basketbal. Indien je gemerkt hebt dat jouw kind wel aanleg heeft voor basketbal, dan kun je hem of haar misschien wel verrassen met een degelijke basketbal.

Hierbij is het belangrijk dat je in de eerste plaats rekening houdt met het formaat van de bal. Dit lijkt misschien heel banaal en misschien zullen velen wel denken dat een basketbal slechts 1 formaat heeft. Toch is dit niet helemaal correct. Er bestaan basketballen van een verschillende diameter en met een verschillend gewicht.

In eerste instantie hoef je vooral te kiezen op basis van de leeftijd. Zo spelen jonge kinderen tot de leeftijd van 3 jaar meestal met een basketbal maat 1. Dit zijn basketballen die veel kleiner zijn en veel minder wegen en dus gemakkelijker te hanteren zijn voor jonge kindjes. Naarmate kinderen opgroeien, zal de maat van de basketbal ook veranderen. Naast de leeftijd is het ook heel belangrijk om rekening te houden met de ondergrond waarop je een partijtje basketbal beslist te spelen.

 

 

Het materiaal van een degelijke basketbal

 

Naast het formaat en het gewicht, zal het ook niet verwonderen dat er ook mogelijkheden zijn inzake het materiaal van de basketbal. Over het algemeen kunnen we 4 verschillende materiaalsoorten onderscheiden. Zo kun je basketballen tegenkomen die gemaakt zijn uit leer of uit rubber. Toch is het ook mogelijk om een basketbal aan te kopen die uit plastic of uit synthetisch leer gemaakt is. Het materiaal dat je gaat kiezen, is in eerste instantie net zoals het formaat en het gewicht afhankelijk van de leeftijd. Daarnaast is het ook afhankelijk van de ondergrond waarop je gaat spelen.

Verder is het natuurlijk ook zo dat een basketbal die uit plastic vervaardigd is een andere speelervaring met zich zal meebrengen dan een bal die uit rubber of leer gemaakt is. Indien je hoofdzakelijk buiten gaat basketballen dan kunnen wij jou een basketbal aanraden die uit rubber gemaakt is. Rubber is een zeer sterke en stevige materiaalsoort die ook heel duurzaam is. Bovendien is een rubberen basketbal ook iets beter bestand tegen de typische harde en oneffen straatstenen.

Uiteraard is het ook mogelijk om binnen even een leuke basketbal wedstrijd te spelen of een training af te ronden. Wanneer je hoofdzakelijk binnen speelt dan is het altijd een goed idee om te spelen met een basketbal die uit leer gemaakt is. Leer zorgt namelijk voor iets meer grip en balgevoel wanneer je op een houten vloer of een effen kunststof ondergrond gaat spelen. Je kunt natuurlijk ook zowel binnen als buiten spelen. Dan raden wij jou een basketbal aan uit synthetisch leer die voldoende stuitert en behoorlijk duurzaam is.

 

 

De hardheid en het kostenplaatje

 

Het is ook goed om te weten dat je de basketbal regelmatig zult moeten controleren op de hardheid ervan. Net zoals je ook hoeft te doen tijdens het voetballen bijvoorbeeld. Na veel gebruik, verliest een basketbal zijn hardheid. En dit kun je dan eenvoudig oplossen door de bal telkens opnieuw voldoende op te pompen. Dit kun je heel eenvoudig doen door middel van het daarvoor voorziene ventiel. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een pomp waarmee je basketballen kunt oppompen. Bij de aankoop van sommige basketballen krijg je er de pomp nog eens gratis bij. In de meeste gevallen hoef je deze zelf nog apart aan te kopen en dan is dit wel een meerkost.

Je zult ook heel wat onderscheid merken in de prijscategorien en dit is ook logisch aangezien er ook verschillen bestaan op het domein van formaat, gewicht en materialen. Daardoor is het belangrijk dat je voor jezelf heel goed weet welk bedrag je er zeker wilt aan uitgeven en tot waar je kunt gaan. Op die manier kun je al iets gerichter zoeken. Niet alle modellen behoren namelijk tot de goedkope basketballen. Uiteraard kun je altijd rekening houden met de aanbiedingen.

 

 

Basketbal Reviews – Top 5

 

 

Er zijn verschillende manieren om in vorm te blijven. Sommige personen vinden voetbal leuk maar er zijn ook anderen die kiezen voor basketbal. Deze teamsport is perfect om in vorm te blijven en om de teamgeest te versterken. Natuurlijk heb je een basketbal nodig om deze sport te kunnen beoefenen. We hebben een top vijf samengesteld en samengevat in dit artikel, kies er zelf nog de beste basketbal uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Spalding Oranje 5

 

Deze basketbal aanbieding van Spalding heeft een omtrek van 69-71 cm en is geschikt voor kinderen tot en met 12 jaar. De bal is geschikt voor zowel outdoor- als indoortrainingen. De ballen van Spalding zijn gemaakt van synthetisch materiaal en zijn bestand tegen slijtage. De basketbal is geschikt voor jongens.

Je kunt genieten van een uitstekende grip op de bal en het is aangeraden om de bal enkel op te pompen met metalen pompnaalden. Op die manier vermijd je een kapot ventiel.

De kopers geven goed advies over de maat van de basketbal, het product is perfect voor kinderhanden. Er heerst een grote tevredenheid over het merk Spalding, alle kopers zijn het erover eens dat dit merk goede kwaliteitsballen maakt. Hoewel dit niet het goedkoopste artikel is zijn de meesten toch tevreden over de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit.

Het is niet altijd makkelijk om een goede keuze te maken uit het ruime assortiment aan basketballen. Daarom lijkt het alvast een goed idee om dit product van Spalding even grondig onder de loep te nemen. Heel wat kopers blijken alvast overtuigd te zijn van het merk Spalding en beschouwen het dan ook als veruit het beste merk.

Voordelen
Formaat:

deze unieke basketbal is voorzien van een maximale omtrek van 69 tot 71 cm en is daardoor bijzonder ideaal om gebruikt te worden door kindjes van maximaal 12 jaar oud.

Materiaal:

het is een duurzame basketbal die voornamelijk vervaardigd is uit synthetisch materiaal en daardoor mteeen ook bestand is tegen eender welke vorm van slijtage.

Gebruiksvriendelijkheid:

dit type basketbal mag zowel outdoor- alsook indoor worden gebruikt. Zowel voor trainingen als wedstrijden.

Nadelen
Prijskaartje:

jammer genoeg is het niet meteen de basketbal met de laagste prijs. Daar zul je dan wel rekening mee moeten houden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Generic SportX

 

Deze basketbal is gemaakt van rubber en heeft een design met verschillende kleuren. De bal is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar maar ook voor volwassenen. Het oppervlak van de bal beschikt over een reliëf zodat je een goede grip hebt op de basketbal.

Volgens de kopers stuitert de bal goed en is het ook een stevig product. De reviews tonen verder nog aan dat de gebruikers de verschillende kleuren van de bal mooi vinden en dat ze er eindeloos speelplezier aan beleven.

Volgens de meeste kopers wordt de bal niet opgeblazen geleverd dus je moet zelf nog een pompje kopen. Toch is er één koper die de bal opgepompt heeft ontvangen aan huis.

Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor de Generic SportX basketbal. Indien je niet alleen op zoek bent naar kwaliteit maar ook naar design dan is dit alvast een bijzonder goede aanbeveling voor jou. Toch is het handig om de populairste kenmerken alvast even op een rijtje te plaatsen.

Voordelen
Leeftijdscategorie:

de bal kan gebruikt worden door jonge kindjes vanwege de zachte en comfortabele materialen. Ook volwassenen kunnen heel wat spelplezier hebben met deze basketbal.

Materiaal:

de basketbal is hoofdzakelijk vervaardigd uit bijzonder duurzaam en degelijk rubber dat een alvast een goede grip garandeert.

Design:

de bal wordt gekenmerkt door een bijzonder opvallend design van allemaal verschillende kleurtjes.

Nadelen
Niet opgeblazen:

het is echter wel belangrijk om te weten dat je zelf de bal nog zult moeten oppompen en dus eventueel ook een bijbehorend pompje zult moeten aankopen.

Koop bij bol.com (€16.76)

 

 

 

 

Merkloos Oranje Basketbal

 

Deze bal heeft een oranje kleur en beschikt over het officiële gewicht en formaat om basketbal te kunnen spelen. De bal wordt onopgeblazen aan huis geleverd dus je moet zelf over een pompje beschikken om de bal te kunnen opblazen.

Deze bal behoort tot de categorie van goedkope basketballen vanwege de lage prijs. Het product is dus ook geschikt voor personen met een beperkt budget. De bal heeft een gewicht van 619 gram.

De kopers zijn tevreden over deze basketbal aanbieding. De bal is stevig en is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. De gebruikers zijn ook tevreden over het design van het product. Het artikel voldoet aan de verwachtingen van de kopers en is handig in gebruik.

Door te kiezen voor de Merkloos Oranje Basketbal kies je voor een standaard basketbal met een standaard oranje kleur. De basketbal is voorzien van het officiële formaat en officiële bijbehorende gewicht. Kortom, ideaal dus indien je binnenkort een belangrijke wedstrijd op de agenda hebt staan.

Voordelen
Prijskaartje:

je zult vast en zeker versteld staan van het mooie en vooral betaalbare prijskaartje. Ideaal voor mensen met een beperkt budget of die liever niet zoveel geld aan een basketbal spenderen.

Doelgroep:

deze basketbal kan gebruikt worden door eender welke leeftijdscategorie en is dus ideaal voor kindjes en volwassen personen.

Gewicht:

de basketbal is voorzien van het officiële basketbal gewicht van maar liefst 619 gram.

Nadelen
Niet opgeblazen:

ook hier is het wel belangrijk om even te vermelden dat je bij thuiskomt de bal zelf nog zult moeten opblazen.

Koop bij bol.com (€14.48)

 

 

 

 

Spalding NBA Silver

 

De NBA Silver basketbal van Spalding is geschikt voor volwassenen en senioren. Deze bal wordt geleverd in maat 7 met een omtrek van 75-78 cm. Je kunt deze bal gebruiken om zowel binnen als buiten te basketballen.

Het product is vervaardigd uit synthetisch materiaal en zorgt voor een uitstekende grip dankzij het reliëf op het oppervlak. Net zoals de meeste basketballen heeft deze bal een oranje kleur met zwarte en witte lijnen en details. De bal heeft een gewicht van 620 gram.

De bal is perfect om af en toe eens een wedstrijd te spelen met vrienden. De bal heeft een goede grip en hoewel het een hogere prijs heeft zijn de meesten toch tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding. De bal is niet te zwaar en stuitert goed. Het enige nadeel is dat je de bal zelf nog moet oppompen wanneer het geleverd wordt.

Net zoals het eerste product zul je merken dat ook deze basketbal jou aanbevolen wordt door het bekende en sterk gewaardeerde merk Spalding. Ideaal voor volwassen personen om een heerlijke partijtje basketbal te spelen. Wedstrijd of training, alles is mogelijk met dit handige product.

Voordelen
Formaat en gewicht:

deze basketbal heeft een pasmaat 7 en een totale omtrek die kan variëren van minimaal 75 tot maximaal 78 cm. Verder weegt de basketbal ongeveer 620 gram en komt dit heel dicht tegen het officiële gewicht van een basketbal aan.

Gebruiksgemak:

de bal is ideaal om zowel tijdens indoor trainingen alsook outdoor trainingen of wedstrijden te gaan gebruiken.

Materiaal:

dankzij de synthetische materialen waaruit deze basketbal bestaat, kun je zeker zijn van een optimale grip.

Design:

de basketbal wordt gekenmerkt door een typische standaard oranje kleur in combinatie met heel wat zwarte lijnen en een wit logo.

Nadelen
Prijskaartje:

jammer genoeg zul je deze basketbal niet meteen tussen de goedkope producten hoeven te verwachten vanwege het prijskaartje ervan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

New Port Oranje 7

 

Dit product is geschikt voor kopers die op zoek zijn naar goedkope basketballen. De bal is gemaakt van rubber en butyl en heeft een oranje kleur.

Het product weegt 603 gram en is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Bij de levering moet je de basketbal zelf nog opblazen, het is dus een aanbeveling om een pompje in huis te hebben.

De kopers zijn heel tevreden over de voordelige prijs-kwaliteitverhouding. In de reviews kunnen we lezen dat de bal heel goed in de hand ligt en dit voor weinig geld. Je kunt de bal makkelijk oppompen en de kinderen zullen er urenlang plezier aan beleven. Dankzij het reliëf op het oppervlak heb je een goede grip op de bal.

Tenslotte wordt het rijtje afgesloten met de New Port Oranje 7 basketbal. Ben je niet alleen op zoek naar kwaliteit en degelijkheid maar tegelijk ook naar een betaalbaar prijskaartje? Dan lijkt deze basketbal alvast een bijzonder goede aanbeveling te zijn. Laten we dan ook even op zoek gaan naar de verschillende mogelijkheden van dit product.

Voordelen
Materiaal:

de basketbal is vervaardigd uit een stevige combinatie van enerzijds rubber en anderzijds butyl.

Gewicht:

de basketbal heeft een totaalgewicht van ongeveer 603 gram en is daardoor ook makkelijk te gebruiken door kindjes.

Prijs-kwaliteitverhouding:

heel wat kopers zijn duidelijk bijzonder tevreden over de correcte verhouding tussen enerzijds de prijs en anderzijds de kwaliteit.

Nadelen
Niet opgeblazen:

houd er echter wel rekening mee dat je de basketbal zelf nog zult moeten opblazen en bijgevolg dus ook een bijbehorend pompje zult moeten voorzien.

Koop bij bol.com (€14.01)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
DMCA.com Protection Status