5 Beste Batterijladers Test van 2020

Laatste update: 30.05.20

 

Batterijladers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met behulp van een batterijlader is het mogelijk om toestellen zoals bijvoorbeeld een tablet of een smartphone op gelijk welk moment en op gelijk welke plaats te gaan opladen. Indien je graag de beste batterijlader aankoopt dan kunnen wij jou alvast aanraden om even onze koopgids grondig door te nemen. Indien je momenteel niet zoveel tijd hebt om de koopgids aandachtig te lezen dan volstaat het zeker en vast om eens een kijkje te nemen naar onze top 3. Uit onderzoek hebben wij kunnen opmaken dat je met de Panasonic Eneloop Smart & Quick batterijlader een meer dan degelijk toestel in huis haalt. Doordat het zo compact is, kun je het bovendien makkelijk overal mee naartoe nemen. Uiteraard hoeft de Duracell CEF 22 batterijlader helemaal niet onder te doen. Dit is een universeel apparaat dat je dus kunt gebruiken voor zo goed als elk batterijtype zoals AA, C en D.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Batterijladers koopgids

 

Voor vele toestellen en apparaten heb je batterijen nodig om ze van stroom te voorzien. Je kunt oplaadbare batterijen kopen zodat je niet altijd terug naar de winkel moet gaan om nieuwe. Om deze op te laden heb je een batterijlader nodig. Bij het kopen van dit product is het belangrijk om rekening te houden met de soorten laders, de veiligheid, het type batterijen, de mogelijkheden en de prijs.

 

 

Soorten batterijladers

Dit hangt af van de manier waarop je batterijlader werkt. De meeste laders moet je aansluiten op netstroom om te werken. Deze zijn beschikbaar met of zonder snoer. Je kunt er meerdere batterijen in plaatsen en de netstroom zorgt er voor dat ze opgeladen worden. Dit kan meestal meerdere uren duren maar vele van deze modellen beschikken over een turbo laadtijd om ze in een halfuurtje op te laden. De batterijlader zonder snoer gaat meteen in het stopcontact.

Er zijn ook andere batterijladers die je kunt meenemen op reis. Deze laders beschikken over een stekker die je kunt aansluiten op een 12V aansluiting in de auto, caravan of boot. Dit maakt het makkelijk om onderweg je batterijen op te laden zodat je ze meteen kunt gebruiken bij de aankomst op je bestemming. Sommige batterijladers op netstroom hebben een adapter om het te kunnen gebruiken in de auto.

Tenslotte zijn er nog de zonneladers. Dit apparaat beschikt over een zonnepaneel die je kunt gebruiken om je batterijen op toestellen op te laden. Dit is de meest milieubewuste oplossing en de lader beschikt meestal over een kabel waar je direct je smartphone op kunt aansluiten om de batterij op te laden. Sommige modellen worden geleverd met meerdere stekkers om ook andere apparaten op te laden.

 

Veiligheid van de batterijlader

Een batterijlader mag enkel gebruikt worden met de oplaadbare batterijen. Als je batterijen in de lader plaatst die enkel geschikt zijn voor eenmalig gebruik dan loop je een risico. Deze batterijen kunnen namelijk beginnen lekken of zelfs ontploffen. Er kunnen dan chemische stoffen vrijkomen die je gezondheid kunnen aantasten en je zelfs verwonden.

Doe er dus nooit iets anders in dan oplaadbare batterijen. Let er ook op dat er niets kapot is aan je batterijlader zodat je niet blootgesteld bent aan kabels. Je zou dan eventueel een risico kunnen lopen om geëlektrocuteerd te raken.

De meeste batterijen in omloop zijn NiMH batterijen. Vroeger werden er vooral NiCd batterijen gebruikt maar deze worden bijna niet meer verkocht. Een NiHM heeft een langere levensduur en is krachtiger. Let er toch op wanneer je een batterijlader koopt dat deze zeker geschikt is voor het type oplaadbare batterijen die je in je bezit hebt.

 

Mogelijkheden en functies van een batterijlader

Je kunt batterijladers kopen voor slechts twee batterijen maar je kunt ook een model kopen die geschikt is voor vier batterijen. Het voordeel daarvan is dat je meerdere batterijen tegelijk kunt opladen en altijd enkele in reserve hebt wanneer de afstandsbediening van de televisie weer eens niet werkt. Hoewel we het soms niet realiseren gebruiken we nog vele toestellen die batterijen nodig hebben zoals een afstandsbediening, een klok, sommige digitale camera’s, enzovoort.

De meeste laders zijn voorzien van een indicatielampje. Dit lampje geeft aan wanneer de batterijen volledig opgeladen zijn. Dit wordt meestal aangetoond door een verandering van kleur. Het lampje is eerst rood en wordt dan groen. Je kunt één lampje hebben voor alle batterijen of een lampje per batterij.

Een andere optie is een timer die je kunt instellen. Je kunt dan zelf bepalen hoe lang de batterijen mogen opladen. Als je weet dat je apparaat de batterijen in twee uur volledig opgeladen heeft dan kun je de timer zo instellen dat het apparaat na twee uur automatisch stopt met laden. Op die manier kun je energie besparen, dit komt ten goede van je eigen portemonnee maar ook voor het milieu!

 

 

Prijs van een batterijlader

Voordat je een batterijlader koopt is het beter om eerst te beslissen waarvoor je het apparaat wilt gebruiken. Een lader op zonne-energie is meestal enkel geschikt om de batterij van je smartphone of tablet op te laden. Als je losse batterijen wilt opladen dan moet je op zoek naar een andere soort batterijlader.

Voor zo’n product hoef je geen groot budget aan de kant te zetten. Het is zelfs mogelijk om goedkope aanbiedingen te vinden als je even online verschillende modellen gaat vergelijken. Vele websites bieden goede batterijladers aan tegen interessante prijzen dus het is een goede aanbeveling om even online wat onderzoek te verrichten.

 

5 Beste Batterijladers (Reviews) van 2020

 

Vele toestellen gebruiken nog altijd batterijen, zoals een afstandsbediening maar zelfs ook je smartphone. Gelukkig zijn de meeste batterijen oplaadbaar en kun je er een batterijlader voor kopen. Neem een kijkje tussen de volgende vijf topproducten en beslis zelf welke lader jij het meest nodig hebt. Wil je een lader voor AAA batterijen of een solar lader voor je smartphone? Kies er zelf de beste batterijlader uit.

 

1. Panasonic Eneloop Smart & Quick Lader BQ-CC55

 

Het is niet altijd makkelijk om een keuze te maken uit de verschillende batterijladers. Als we de online beoordelingen bekijken dan blijkt dit apparaat van het bekende merk Panasonic echt wel een aanrader te zijn.

Het is een compact toestelletje dat je dan ook makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Ideaal voor mensen die bijvoorbeeld vaak onderweg zijn voor het werk. De batterijlader is verder ook bijzonder krachtig en duurzaam. Zo werkt het toestel op basis van 4 krachtige AA Eneloop batterijen. Deze krijg je er bij de aankoop van het toestel trouwens ook gewoon bij.

Verder beschikt het toestel over een batterijcapaciteit die vrij hoog ligt en zich ongeveer rond de 2500 mAh situeert. Al deze voordelen zorgen er dan ook voor dat de kopers echt volledig overtuigd zijn van het apparaat. Zo geven de meeste klanten niet alleen een positief advies over de correcte prijs-kwaliteitverhouding maar bovendien ook over het gebruiksgemak.

Wanneer je op zoek bent naar een krachtige batterijlader dan is dit toestel vast en zeker iets voor jou. Bovendien is het ook makkelijk om te bedienen en dat is natuurlijk altijd een pluspunt. Alvorens je beslist om het toestel aan te kopen dan kan het misschien een goed idee zijn om eventjes op zoek te gaan naar wat nu precies de eigenschappen ervan zijn.

Voordelen
Laadtijd:

het toestel is niet alleen krachtig maar zorgt er ook voor dat het de batterijen in een mum van tijd terug opgeladen heeft. Verder wordt er ook aangegeven wanneer je de batterijen van de batterijlader moet vervangen.

Voeding:

deze batterijlader functioneert met behulp van 4 krachtige AA Eneloop batterijen. Bij de aankoop van dit handige product worden deze batterijen bovendien gewoon meegeleverd.

Batterijcapaciteit:

je zult ervan versteld staan maar deze batterijlader beschikt over een maximale batterijcapaciteit van maar liefst 2500 mAh.

Nadelen

Op dit moment kunnen we alleen maar vaststellen dat er helemaal nog geen negatieve online beoordelingen zijn geplaatst. Daardoor is het voor ons niet makkelijk om jou verder advies te geven over de eventuele minpuntjes van het toestel.

Koop bij bol.com (€41.99)

 

 

 

 

2. Duracell Batterijoplader CEF22 Universeel

 

Deze universele batterijlader van Duracell is geschikt voor bijna elk batterijtype zoals AA, AAA, 9V, C en D. Met dit toestel kun je tot 4 batterijen tegelijkertijd opladen. Dit product wordt geleverd exclusief batterijen dus deze moet je zelf nog kopen.

De meeste kopers zijn tevreden over dit product. De kwaliteit van het apparaat is goed en de prijs is aanvaardbaar. Dit toestel is eenvoudig in gebruik en werkt prima. De batterijen zijn makkelijk te plaatsen en zijn in ongeveer 3 tot 4 uur opgeladen. Je kunt batterijen apart opladen en het beschikt ook nog over een quick charge.

Volgens één koper duurt het veel te lang om een 9V batterij op te laden en volgens een andere koper raken de batterijen snel leeg na het opladen.

Duracell is zeker een vaste waarde in de wereld van de batterijen. Het loont dus zeker de moeite om eens een kijkje te nemen naar deze universele batterijlader. Bovendien zul je ook versteld staan van de voordelige prijs van dit product.

Voordelen
Batterijtype:

met deze batterijlader van het merk Duracell ben je in staat om zo goed als elk batterijtype te gaan opladen. Bovendien kun je tot wel 4 batterijen per keer opladen.

Oplaadtijd:

de batterijen hebben ongeveer 3 tot 4 uurtjes nodig om volledig te kunnen opladen. Bovendien beschikt het apparaat ook nog over een “quick charge” functie waardoor de batterijen nog iets sneller opladen.

Nadelen
Kwetsbaar:

een aantal kopers vinden dat de batterijen bijzonder snel leeg gaan na het opladen. Terwijl een andere gebruiker vindt dat het toch wel behoorlijk lang duurt om een 9V batterij op te laden.

Koop bij bol.com (€24.31)

 

 

 

 

3. Varta Lader LCD Plug Charger USB out

 

De Varta batterijlader werkt via het stopcontact en je kunt het gebruiken om vier AA of AAA batterijen op te laden. Via de ingebouwde USB poort kun je zelfs je mobiele apparatuur opladen. De lader wordt geleverd met 4 batterijen en op het LCD scherm kun je zien hoe ver de geplaatste batterijen al opgeladen zijn.

Dankzij de sterkte van 2100 mAh kun je deze batterijen tot wel 2000 keer opladen. Het toestel heeft een ergonomisch design en is uitgerust met een ingebouwde timer. De totale oplaadtijd bedraagt 4,5 uur en het apparaat beschikt over een bescherming tegen kortsluiting en een alkaline detectie.

Op een paar punten na zijn de beoordelingen van dit product volledig positief. De kopers zijn tevreden over de goede kwaliteit van het toestel en het is eenvoudig te bedienen. Het laadt de batterijen goed en snel op en de USB aansluiting werkt ook perfect. Voor één gebruiker mocht het display wel iets duidelijker zijn.

Met de Varta Goobay batterijlader is het vanaf nu mogelijk om je batterijen op een eenvoudige manier terug op te laden. Alvorens je besluit om dit apparaat aan te kopen, is het misschien een goed idee om eventjes de positieve en negatieve eigenschappen van het toestel te raadplegen. Zo krijg je een beter overzicht van wat de batterijlader zoal te bieden heeft.

Voordelen
Prijskaartje:

je zult versteld staan van het voordelige tarief van deze batterijlader. Ideaal als je een beperkt budget hebt of als je gewoon niet zoveel geld wenst te spenderen aan een degelijk apparaat.

Batterijtype:

deze batterijlader biedt je de mogelijk om 4 batterijen tegelijk op te laden van het type AA of AAA.

Kracht:

de batterijlader beschikt over een sterkte van maar liefst 2100 mAh. Dit wil zeggen dat je de batterijen meer dan 2000 keer zult kunnen opladen.

Handig in gebruik:

via het LCD display  is het mogelijk om het proces te volgen. Op die manier kun je zien wanneer je batterijen volledig opgeladen zijn. Verder is er ook een ingebouwde timer voorzien en een beveiliging tegen kortsluiting.

Nadelen
Display:

één enkele gebruiker laat weten dat het display van deze batterijlader misschien iets groter en duidelijker had mogen zijn.

Koop bij bol.com (€22)

 

 

 

 

4. Solar Charger 10000 mAh Solar Power Bank

 

Deze solar batterijlader is ideaal om onderweg mee te nemen en om je telefoon en tablet op te laden. Het heeft een capaciteit van 10000 mAh waardoor je je telefoon en tablet meerdere keren kunt opladen. De Solar Powerbank opladen gebeurt ook bij bewolking of kunstlicht maar dan gaat het wel trager.

Je kunt ook kiezen voor de tweede optie en de powerbank opladen via de USB poort. Je krijgt er een USB oplaadkabel bij die je gewoon op de adapter van je smartphone aansluit en je kunt het toestel terug opladen. De externe batterij is uitgerust met een beveiliging tegen explosiegevaar.

Over deze batterijlader aanbieding is momenteel nog maar één review geschreven door een koper maar deze is overwegend positief. Het apparaat werkt naar behoren en de koper is tevreden over de voordelige koop.

Indien je op zoek bent naar een compacte batterijlader die je eventueel gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen, dan hoef je zeker dit apparaat van SolarCharge eens grondig te bekijken. Met behulp van dit toestel is het mogelijk om je smartphone of zelfs je tablet in een mum van tijd weer helemaal op te laden.

Voordelen
Capaciteit:

deze batterijlader van het merk SolarCharge heeft een sterke capaciteit van maar liefst 10000 mAh. Daardoor is het mogelijk om je smartphone of tablet meerdere keren na elkaar veilig op te laden.

Handig in gebruik:

je kunt deze batterijlader zelfs gebruiken bij bewolking of kunstlicht. Alleen gaat het oplaadproces dan juist een tikkeltje trager. Het is ook mogelijk om de batterijlader op te laden via de USB poort.

Veiligheid:

je hoeft helemaal geen schrik te hebben aangezien de externe batterij voorzien is van een handige en degelijke beveiliging tegen mogelijk explosiegevaar.

Nadelen
Gebruikerservaring:

momenteel zijn er nog niet zoveel reviews geplaatst waardoor sommige klanten misschien toch nog zouden durven twijfelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Beactiff Solar PowerBank 10.000 mAh

 

Met de Beactiff solar batterijlader kun je zowel je telefoon als je tablet volledig opnieuw opladen dankzij de krachtige capaciteit van 10000 mAh. De powerbank laadt zichzelf terug op in de zon maar je kunt het ook opladen via de netstroom of in de wagen.

Het toestel wordt geleverd met een USB kabel en is beveiligd tegen explosies. Met het LED lampje kun je de status zien. Aan de achterkant van de batterijlader vind je 20 LED lampjes dus je kunt dit product ook als lamp gebruiken. Het beschikt zelfs over twee lichtsterktes en een knipperstand.

De meningen over dit product zijn verdeeld. De meeste kopers zijn tevreden over de kwaliteit van het apparaat en vinden het gebruiksvriendelijk. Andere kopers vinden de kwaliteit ondermaats en de prijs te hoog. Ook zou de lader te kwetsbaar zijn.

Beactiff is misschien niet meteen één van de bekende merken als het gaat om batterijladers, toch kun je met dit toestel vanaf nu je smartphone en tablet in een recordtijd helemaal opgeladen krijgen. Het apparaat is bijzonder krachtig en beschikt over een capaciteit van ruim 10000 mAh.

Voordelen
Handig in gebruik:

deze powerbank heeft de mogelijkheid om zichzelf terug op te laden door middel van de zon. Toch is het ook mogelijk om de powerbank op te laden door gebruik van netstroom.

LED lampje:

er is een LED lampje voorzien waarmee het mogelijk is om het proces van de batterijen  te volgen. Bovendien is de achterkant van de powerbank voorzien van nog meer LED lampjes waardoor je de batterijlader ook als zaklamp zou kunnen gebruiken.

Nadelen
Prijzig:

sommige kopers vinden het apparaat net iets te duur.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Deze producten zijn niet langer beschikbaar

 

 

GP U411

 

De GP U411 batterijlader is geschikt voor zowel AAA als AA herlaadbare batterijen. Je kunt kiezen om 2 of 4 batterijen tegelijk op te laden. Het werkt via USB dus je hoeft de lader gewoon aan te sluiten op je computer of je smartphone lader.

Het apparaat wordt geleverd met een USB naar Micro USB kabel om de batterijen op te laden en ook nog eens 4 AA batterijen van GP. Dankzij de lage prijs behoort dit toestel tot de categorie van goedkope batterijladers.

De kopers van deze batterijlader aanbieding geven uitsluitend positief advies over dit product. Ze zijn tevreden over de topkwaliteit en de goedkope prijs die ze ervoor betalen. Het is handig dat je het apparaat via USB kunt gebruiken en de lampjes geven duidelijk aan wanneer de batterijen opgeladen zijn.

Heel wat toestellen werken vandaag de dag op batterijen en het voordeel is dat de meeste batterijen oplaadbaar zijn. Met behulp van deze batterijlader kun jij ervoor zorgen dat bepaalde apparaten terug functioneren. Aan de vele positieve reacties te zien, zou deze batterijlader wel eens tot de populairste kunnen behoren. En misschien wordt GP door sommigen ook wel als het beste merk beschouwd.

Voordelen
Type batterij:

deze batterijlader is werkelijk ideaal om AAA of AA batterijen op te laden. Bovendien heb je ook nog eens de keuze om 2 of 4 batterijen op hetzelfde moment te gaan opladen.

Handig in gebruik:

dit apparaatje werkt door middel van USB. Het enige dat je dus eigenlijk hoeft te doen, is dan ook de lader op de computer aan te sluiten.

Prijskaartje:

in vergelijking met de andere 4 apparaten in onze lijst, beschikt deze batterijlader wel degelijk over de laagste prijs.

Nadelen
Onhandig:

een kleine minderheid van de kopers oppert dat het niet altijd even eenvoudig is om de batterijen uit de batterijlader te halen.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status