Beste BBQ grillplaat

Laatste update: 04.06.20

 

BBQ grillplaten test van 2020

 

In de zomer is het altijd leuk om een aantal vrienden uit te nodigen en te genieten van een heerlijk stuk vlees in combinatie met een heleboel lekkere groentjes. Uiteraard kun je met een degelijke BBQ grillplaat al heel wat heerlijke maaltijden klaarmaken. Wij zijn voor jou alvast even op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde toestellen. Zo zijn we uitgekomen bij de Cobb Rond Zwart. Deze BBQ grillplaat kun je makkelijk en snel vlees en groentjes roosteren en daarna de grillplaat makkelijk schoonmaken. Ook met de BbGrill Kamado divide & conquer BBQ grillplaat mag je zeker zijn van een uitstekend apparaat. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om dit grillrooster kleiner of juist groter te maken. Ideaal dus wanneer je bijvoorbeeld een aantal vrienden wilt uitnodigen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

BBQ grillplaten Koopgids

 

Ben jij ook zo dol op een stukje geroosterd vlees of gegrilde groentjes? Dan is de BBQ grillplaat vast iets voor jou. Omdat er zoveel mogelijkheden zijn hebben wij voor jou een aantal elementen besproken. Op die manier kun jij een keuze maken uit de beste BBQ grillplaten. Denk hierbij vooral aan het gebruik, de mogelijkheden, het materiaal en de prijs.

 

 

Gebruik

 

Het is altijd leuk om met vrienden en familie te genieten van een lekker stukje vlees op de barbecue. Het is ook aangenaam als je hen kunt trakteren op een stukje geroosterd vlees of geroosterde vis. Of misschien houden ze wel meer van gegrilde groentjes. Dit is vanaf nu ook mogelijk dankzij de BBQ grillplaat.

Er zijn tegenwoordig verschillende modellen te verkrijgen. Elk model heeft uiteraard zijn eigen specifieke mogelijkheden. Zo heb je bijvoorbeeld de rechthoekige modellen en de ronde modellen. Sommige grillplaten kun je bovendien ook gaan verkleinen of vergroten.  Op die manier kun je de voor jouw ideale positie instellen.

De BBQ grillplaten zorgen er ook voor dat alle overtollige vet meteen wordt afgevoerd. Dit gebeurt gemakkelijk via de groeven. Op die manier kun je altijd gezond eten zonder al te veel vetten. Uiteraard hoef je niet enkel vlees en vis te grillen. Het is ook perfect mogelijk om groenten te grillen. Kortom het is een echte aanbeveling voor wie graag en gezond eet.

 

 

Mogelijkheden

 

Er zijn uiteraard ook veel mogelijkheden als je een grillplaat aankoopt. Zo zijn er toestellen die beschikken over een antiaanbaklaag. Deze laag zorgt ervoor dat het eten niet aan de plaat blijft plakken en dat alle ingrediënten perfect worden bereid.

Op heel veel toestellen kun je bovendien verschillende warmtezones tegelijk gaan creëren. Op die manier kun je dus zonder problemen verschillende gerechten op hetzelfde moment gaan klaarmaken. Zo kun je bijvoorbeeld op de onderste rooster vlees of vis leggen terwijl je op de bovenste rooster groenten roostert. Ideaal voor wie graag kookt.

Sommige barbecue grillplaten zijn voorzien van handvaten. Op die manier kun je de plaat veel gemakkelijker gaan vastnemen en dus ook gaan verplaatsen. Ideaal voor als je lekker relaxt met vrienden of familie in de tuin zit en je het vlees naar de tafel wilt verplaatsen.

Over het algemeen zijn de meeste grillplaten zeer gemakkelijk te reinigen door middel van een zacht sponsje. Er zijn ook toestellen die zonder problemen in de vaatwas kunnen maar uiteraard is dit een optie. Houd er wel rekening mee dat een toestel met meer opties niet meer tot de goedkope barbecue grillplaten zal behoren.

 

 

Materiaal

 

De meeste toestellen zijn gemaakt uit metaal. Metaal is heel sterk en stevig en dus bijgevolg ook heel erg duurzaam. Bovendien is metaal een zeer goede geleider en zal een grillplaat uit metaal de warmte goed en gelijkmatig gaan verdelen.

Daarnaast zijn er ook heel veel modellen die gemaakt zijn uit gietijzer. Net zoals de metalen toestellen zijn ook de gietijzeren barbecue grillplaten een goede geleider. Op die manier kun je er dus voor gaan zorgen dat de warmte gelijkmatig verdeeld wordt en dus elk stukje vlees of vis gelijk gegaard wordt. Gietijzer zorgt er bovendien ook voor dat de warmte langer vastgehouden wordt. Op die manier blijven je gerechten veel langer warm. Kortom een gietijzeren barbecue grillplaat aanbieding is ideaal voor elke houtskoolbarbecue.

Het is ook mogelijk om een grillplaat aan te kopen die uit RVS, staal of aluminium gemaakt is. Kortom er is heel wat mogelijk. Het is dan ook aan te raden om zoveel mogelijk aanbiedingen met elkaar te gaan vergelijken vooraleer je een definitieve keuze maakt.

 

 

Prijs

 

Uit de vorige puntjes is gebleken dat er heel wat mogelijkheden zijn wanneer je beslist een barbecue grillplaat aan te kopen. Net zoals er verschillende modellen bestaan, zullen er dus ook verschillende prijsklassen waar te nemen zijn. Je kunt heel goedkope modellen tegenkomen maar ook hele dure.

De prijs kan uiteraard verschillen naargelang de opties. Zo zal een grillplaat die je kunt verstellen en waar je bovendien verschillende gerechten tegelijk mee kunt bereiden misschien net iets duurder zijn. Een toestel met veel minder opties zal dan weer iets goedkoper zijn.

Het is daarom enorm belangrijk dat je eerst en vooral voor jezelf uitmaakt welk bedrag je er maximaal kunt en wilt aan spenderen. Als je het toestel bijvoorbeeld maar twee keer per jaar gaat gebruiken dan hoeft het niet zoveel opties te hebben en kun je dus gaan voor een goedkoper model. Lees ook zeker de reviews van kopers die het product reeds aangekocht hebben. Op die manier zul jij zeker en vast een barbecue grillplaat aanbieding tegenkomen die aan jouw verwachtingen voldoet.

 

 

BBQ grillplaat Reviews – Top 5

 

 

Als je wilt genieten van zelf geroosterd vlees, dan kun je dit realiseren met de beste BBQ grillplaat. Er zijn verschillende modellen met verschillende mogelijkheden, maar belangrijk is dat de ene die jij aanschaft voldoet aan de verwachtingen. Kies daarom uit de mogelijkheden hieronder en laat die BBQ niet op zich wachten.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Cobb Rond Zwart

 

Voor overheerlijk gegrild vlees, groente en vis is de COBB barbecue grillplaat het ideale product. Met deze grillplaat eet je altijd gezond, want alle overtollig vet wordt afgevoerd via de groeven.

Dit product heeft een antiaanbaklaag dat ervoor zorgt dat alle ingrediënten perfect worden bereid. Ook is deze grill heel eenvoudig schoon te maken na het gebruik. Dit product heeft een ronde vorm en het is geheel van metaal gemaakt.

Iets waarmee eenieder het eens kan zijn, is dat er over smaak niet valt te twisten en dat geldt ook voor deze BBQ grillplaat. Enkele gebruikers vinden het prijzig en van slechte kwaliteit, maar de overige personen zijn vol lof over dit product, want het is gemakkelijk om te gebruiken en schoon te maken. Het grilt perfect en het is heel duurzaam. Deze grillplaat heeft een stoere uitstraling en het heeft ook een goede prijs.

Wanneer je op zoek bent naar een degelijke BBQ grillplaat die bovendien betaalbaar is dan hoef je zeker dit product even te bekijken. De BBQ grillplaat komt van het bekende en misschien wel het beste merk Cobb en krijgt heel veel positieve reacties van de kopers. We vermoeden dat het ook wel eens het populairste toestel uit de selectie zou kunnen zijn.

Voordelen
Onderhoud:

je hoeft je geen zorgen te maken want je kunt de grillplaat gewoon in de vaatwasmachine stoppen.

Gezond:

je zult merken dat het overtollige vet vrijwel meteen wordt afgevoerd via de groeven in de grillplaat. Zo kun je altijd gezond koken.

Antiaanbaklaag:

de antiaanbaklaag zorgt ervoor dat er geen vervelende etensresten aan de grillplaat blijven kleven. Daardoor is de plaat makkelijk te onderhouden.

Nadelen
Prijzig:

een kleine minderheid van de kopers vindt het product toch best wel nog prijzig.

Matige kwaliteit:

een enkele koper is niet helemaal overtuigd van de kwaliteit van deze BBQ grillplaat.

Koop bij bol.com (€39.9)

 

 

 

 

BbGrill Kamado divide & conquer

 

Het Kamado divide & conquer kooksysteem van het merk BBGRILL garandeert de lekkerste gerechten en je kunt het rek op verschillende manieren gebruiken.

Je kunt met deze set je grilloppervlak naar keuze verkleinen of vergroten en het systeem op jouw manier gebruiken. Met dit product kun je verschillende warmtezones tegelijkertijd creëren voor diverse gerechten. Je kunt bijvoorbeeld op het onderste rooster vlees braden, terwijl je daarboven overheerlijke groente of fruit aan het roosteren bent. Dit product bestaat uit 2 halve maan grill rekken, 1 RVS ring, een flexibel rek waarop je kunt koken en nog 2 platen. Het rek kun je het best gebruiken op een Kamado van 51 centimeter.

Dit product is stijlvol, maar behoort niet tot de goedkope BBQ grillplaten. Jammer genoeg zijn er nog geen reviews geplaatst voor dit product, maar wees niet ongerust want jij kunt de eerste zijn die een beoordeling plaatst als dit product naar jouw smaak is.

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor het Kamado divide & conquer kooksysteem. Deze grillplaat is afkomstig van het bekende merk BBGRILL. Je zult merken dat het toestel een bijzonder makkelijk te bedienen is. Laten we samen even een kijkje nemen naar de voordelen en de nadelen van dit apparaat.

Voordelen
Gebruiksgemak:

het is mogelijk om met deze BBQ grillplaat de plaat kleiner of groter te maken.

Handig in gebruik:

verder is het mogelijk om meerdere warmtezones op hetzelfde moment te creëren. Zo kun je diverse gerechten tegelijkertijd klaarmaken.

Set:

de BBQ grillplaat bestaat uit een stevige ring die gemaakt is uit RVS in combinatie met 2 halve maan grill rekken. Verder is er ook een flexibel rekje voorzien waarop je je gerechten kunt bereiden.

Nadelen
Prijskaartje:

je zult merken dat deze BBQ grillplaat niet meteen over de laagste prijs beschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Lodge gietijzeren

 

De Lodge gietijzeren barbecue grillplaat is ideaal voor iedere houtskoolbarbecue. Het heeft een lengte van 33 centimeter en een breedte van 30,5 centimeter.

Dit product is erg handig voor elk evenement, denk daarbij maar aan een familiebijeenkomst. Echt gerelaxt in de tuin met iedereen, waarbij je na het grillen het vlees gemakkelijk kunt verplaatsen naar de tafel. Dit product heeft aan beide kanten handvaten om gemakkelijk te kunnen vastgrijpen. Je kunt deze BBQ grillplaat gemakkelijk reinigen met een zachte spons en het is niet bestendig voor de vaatwasmachine.

Het is gemaakt van gietijzer en zorgt voor een gelijke verdeling van hitte. Ook kan het lang hitte vasthouden en je kunt dit rechthoekig product wel in de oven gebruiken. Voor deze BBQ grillplaat kan er nog geen advies worden gegeven, want er staan tot nu toe nog geen beoordelingen geschreven.

Heb je zelf een houtskoolbarbecue in huis? Dan hoef je zeker deze BBQ grillplaat van het bekende merk Lodge eventjes te bekijken. Deze grillplaat is optimaal om te gebruiken in combinatie met een houtskoolbarbecue. Toch is het een goed idee om eventjes de eigenschappen van de grillplaat op een rijtje te plaatsen.

Voordelen
Formaat:

deze BBQ grillplaat is 33 centimeter lang en is maar liefst 30,5 centimeter breed.

Gebruiksgemak:

het is een handige grillplaat waarop je je gerechten zonder problemen kunt bereiden en vervolgens naar de tafel kunt gaan verplaatsen.

Onderhoud:

je kunt deze BBQ grillplaat op een makkelijke manier schoonmaken. Je hoeft er enkel maar eventjes over te schrobben met een zacht sponsje.

Comfort:

de grillplaat is aan beide kanten voorzien van stevige handvaten. Deze maken het mogelijk om de BBQ grillplaat op een eenvoudige en snelle manier te verplaatsen.

Nadelen
Niet vaatwasserbestendig:

het is belangrijk om er rekening mee te houden dat deze BBQ grillplaat niet vaatwasserbestendig is.

Koop bij bol.com (€79)

 

 

 

 

Point-Virgule Barbecue

 

De Point-Virgule Barbecue grillplaat is rechthoekig en het is gemaakt van staal. Je kunt met dit product lekkere hapjes maken, waarbij je gebruik maakt van kleine ingrediënten zoals asperges en scampi’s. Het heeft een Whitford coating die maakt dat er geen resten gaan kleven aan de grillplaat.

Dit product heeft een handige afmeting met een lengte van 40,5 centimeter en een breedte van 29 centimeter. Je kunt deze grillplaat wel in de vaatwasser reinigen en het is gemakkelijk te verplaatsen met de stevige handgrepen. Met dit product hoef jij je geen zorgen meer te maken dat je gerechten er af zullen vallen, want deze grillplaat heeft hele kleine gaatjes waardoor alle overtollige vet kan afdruipen, maar het gerecht wel heel blijft.

Wil jij een beoordeling plaatsen voor dit topproduct, dan is er genoeg informatie hierover vermeld om te weten als deze BBQ grillplaat bij jou past.

Indien je liever niet zoveel geld wenst uit te geven aan een degelijke BBQ grillplaat dan hoef je zeker dit product eventjes te bekijken. De grillplaat komt van het bekende merk Point-Virgule en is werkelijk een koopje in vergelijking met de andere apparaten uit deze lijst.

Voordelen
Budget:

deze BBQ grillplaat is werkelijk ideaal voor mensen met een beperkt budget of gewoon wanneer je liever niet zoveel geld wenst te spenderen.

Formaat:

de grillplaat heeft een totale afmeting van 40,5 bij 29,5 centimeter en is voorzien van handige handvaten. Zo kun je de grillplaat makkelijker verplaatsen.

Whitford coating:

dankzij de Whitford coating zul je merken dat er geen vervelende etensresten aan de grillplaat blijven kleven. Dit maakt het ook makkelijker om de grillplaat weer schoon te maken.

Nadelen
Geen reviews:

we merken dat er nu nog geen online beoordelingen bij dit product zijn geplaatst. Daardoor is het moeilijk voor ons om jou verder advies hierover te geven.

Koop bij bol.com (€15.45)

 

 

 

 

Barbecue Grill Schaal

 

Deze BBQ grill schaal van het merk Skyshops is rechthoekig en gemaakt van aluminium. Met dit product kun je verschillende grill gerechten bereiden zonder te vrezen dat het zal aanbranden, want het heeft een antiaanbaklaag. Verder heeft het heel lichte dril schalen van staal voor vis, vlees en groenten. Het is best geschikt voor een indirecte grillmethode. Dit product heeft een gewicht van 308 gram, een lengte van 34 centimeter en een breedte van 24 centimeter. Je kunt deze BBQ grillplaat eenvoudig reinigen met water en zeep, maar het is niet vaatwasser bestendig.

Voor een product met zo een prijs zou het in de BBQ grillplaat aanbieding moeten zijn, maar er zijn helaas nog geen beoordelingen te lezen van gebruikers van dit product. Hopelijk kan er spoedig een advies worden uitgebracht voor deze grillplaat zo gauw iemand een bevinding heeft geplaatst.

Tot slot is er dan ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor de BBQ grillplaat van het bekende merk Skyshops. Het is een rechthoekige grillplaat die helemaal vervaardigd is uit duurzaam en stevig aluminium. Het lijkt ons alvast een goed idee om eventjes te bekijken wat nu precies de eigenschappen van deze grillplaat zijn.

Voordelen
Antiaanbaklaag:

dankzij de antiaanbaklaag hoef je helemaal niet langer te vrezen dat je gerechten zullen aanbranden. Dit maakt het ook makkelijker om de grillplaat nadien schoon te maken.

Formaat:

de grillplaat heeft een afmeting van 34 bij 24 centimeter en weegt amper 308 gram. Dit maakt de grillplaat makkelijk in gebruik.

Nadelen
Niet vaatwasserbestendig:

het is aangeraden om de BBQ grillplaat niet in de vaatwasser te stoppen. Je wast de grillplaat maar liever met een beetje water en zeep.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status