fbpx

5 Beste Beamers Test van 2019

Laatste update: 15.10.19

 

Beamers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met behulp van een degelijke en kwalitatieve beamer is het mogelijk om presentaties of films op een grote witte muur te gaan projecteren. Omdat wij willen dat je met de beste beamer naar huis kunt gaan, zijn we dan ook even op zoek gegaan naar de 3 beste apparaten op dit moment. Zo haal je met de Philips PicoPix 3610 een degelijke beamer in huis die bovendien ook nog eens over ingebouwde WiFi beschikt. Daardoor is het veel eenvoudiger geworden om bestanden op een draadloze manier te delen. De VS320+ VS314 beamer hoeft uiteraard helemaal niet onder te doen ten opzichte van het voorgaande apparaat. Doordat deze beamer over een vrij compact formaat beschikt, zul je merken dat je de beamer veel gemakkelijker van de ene kamer naar de andere kunt verplaatsen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Beamers koopgids

 

Een beamer kun je gebruiken om presentaties te geven maar velen gebruiken een beamer ook om films te bekijken. Je kunt dan genieten van een bioscoopervaring dankzij de grootte van de weergave. Bij het kopen van een beamer moet je rekening houden met de resolutie, de lichtopbrengst, het geluid, de soort beamer en de prijs.

 

 

Soorten beamers

We onderscheiden drie soorten beamers: de DLP beamer, de LCD beamer en de LED beamer. DLP betekent Digital Light Processing en dit type beamer bevat tot wel 1,3 miljoen pixels in de vorm van minispiegels die het geprojecteerde beeld creëren. Verder zit er een snel draaiend wieltje in die zorgt voor de weergave van de kleuren.

De kwaliteit van deze beamers is echt top. De pixels staan dicht bij elkaar en de contrastwaarden zijn heel hoog. Een DLP beamer heeft een lange levensduur en is meestal compacter dan de andere soorten. Het grootste nadeel aan deze soort is de hoge prijs.

Een LCD beamer gebruikt vloeibare kristallen in LCD panelen. Dit type beschikt over een hoge contrastratio en is bekend voor de heldere en scherpe kleuren. Ze zijn goedkoper dan DLP beamers en hebben geen last van het regenboogeffect. Het nadeel is dat je last kunt hebben van rastervorming rond de geprojecteerde pixels en de levensduur is minder lang.

Tenslotte kun je ook een LED beamer kopen. Deze soort maakt gebruik van LED verlichting maar ook van een laser om zo de beelden krachtig te projecteren. Ze beschikken over een minimale lichtopbrengst van 4000 ANSI lumen en hebben meestal een hoge contrastratio. De LED verlichting heeft ook een lange levensduur, meestal ongeveer 20000 uur.

Ze zorgen voor een goede kleurweergave en zijn milieuvriendelijker dan andere types. Ze zijn meestal ook goedkoop in de aanschaf. De nadelen zijn dat je de lamp niet kunt vervangen en dat de lichtopbrengst lager ligt dan bij andere types.

 

Resolutie en lichtopbrengst

In het algemeen telt dat een hogere resolutie zorgt voor een scherper beeld. Houd echter rekening met waarvoor je de beamer zult gebruiken. Als je films gaat kijken dan is het beter om een beamer met HD kwaliteit te kopen die ook nog eens een aspect ratio heeft van 16:9, zo krijg je de weergave van een breedbeeld.

Als je het slechts zult gebruiken om powerpoint presentaties te geven dan kun je gerust kiezen voor een lagere resolutie en aspect ratio. Er zijn tegenwoordig ook al beamers die een 4K Ultra HD resolutie kunnen weergeven, dit is vooral handig voor films en series, of zelfs als je de beamer wilt gebruiken voor gaming.

Met de lichtopbrengst van een beamer bedoelen we de helderheid. Dit wordt aangeduid in ANSI lumen en je hebt meestal genoeg met een hoeveelheid van 2000 ANSI lumen. Dit is echter enkel als je in een donkere ruimte de beamer zult gebruiken. Je hebt al vlug het dubbele nodig als je de beamer ook in meer verlichte ruimtes wilt gebruiken. Houd er rekening mee dat een grotere lichtopbrengst ten koste gaat van het contrast.

 

Contrastratio, levensduur en geluid

De contrastratio bepaalt of je goed onderscheid kunt maken tussen de verschillende kleuren. Dit is belangrijk als je van plan bent om de beamer in een donkere ruimte te gebruiken bijvoorbeeld bij het kijken van een film. De standaard ratio is momenteel 3500:1, dit betekent dat er tussen het zwartste zwart en het het witste wit nog 3500 verschillende tinten zitten! Als je de beamer gebruikt voor presentaties dan is een hoge contrastwaarde niet zo belangrijk.

De levensduur van de lamp bepaalt in grote mate de levensduur van je beamer. De meeste lampen hebben een minimale levensduur van 2000 uur. Een goede aanbeveling is de lamp goed te laten afkoelen voordat je de beamer vervoert, zo gaat hij langer mee.

Een beamer beschikt over een ventilator om het apparaat koel te houden en dit kan soms zorgen voor geluidsoverlast. Let bij de aankoop erop dat het geluidsniveau niet hoger ligt dan 35 dB, dan ben je zeker dat je een stille beamer hebt.

 

 

Prijs van een beamer

In de eerste paragraaf hebben we al besproken dat DLP beamers duurder zijn in aankoop en LED beamers goedkoper zijn. Controleer eerst over welk budget je beschikt voor de aankoop van een beamer en maak daarna een lijst op met de belangrijkste kenmerken van jouw ideale product. Waarvoor je de beamer zult gebruiken speelt ook een grote rol.

Je kunt tegenwoordig al vlug een goede beamer vinden voor een mooie prijs. Dit is mede dankzij de opkomst van de vele websites die beamers verkopen. Bezoek deze sites want je kunt er verschillende modellen vergelijken en informatie vinden over de voor- en nadelen van elk apparaat.

 

5 Beste Beamers (Reviews) van 2019

 

Een beamer of projector komt altijd goed van pas, vooral voor grote filmfans. Beeld je eens in, een film bekijken op je grote witte muur met een beamer. Sluit daar nog eens je home cinema systeem op aan en je kunt jezelf wanen in je eigen bioscoop. Maar hoe vind je nu de beste beamer? Wij kunnen je op weg helpen want we hebben vijf verschillende beamer aanbiedingen vergeleken op basis van online reviews en voor jou op een rijtje gezet.

 

1. Philips PicoPix PPX3610/CN projector 100 ANSI lumens DLP WVGA

 

Deze mini beamer met ingebouwde WiFi maakt het makkelijk om draadloos bestanden te delen via je smartphone of tablet.

Met de interne batterij kun je tot twee uur lang projecteren op een scherm of op een witte muur bij je thuis of op kantoor. Hij beschikt ook nog eens over een intern geheugen van 4GB en verschillende aansluitingen zoals HDMI en VGA.

De maximale beeldgrootte is 3 meter en de maximale projectieafstand is 5 meter. De lamp heeft een levensduur van 30000 uur maar hij is wel niet vervangbaar. Je kunt er geheugenkaarten in steken zoals MMC, SD en SDHC en hij speelt vele verschillende bestandsformaten af: AVI, BMP, DOC, FLV, MKV,…

De online reviews geven een positief advies over dit product. Koper vinden dat het gebruiksvriendelijk is en vele gebruiksmogelijkheden heeft. Het is een kleine beamer met een goede beeldkwaliteit. Enige minpuntje is de geluidskwaliteit die niet optimaal is.

Met een beamer kun jij vanaf nu op groot scherm van je favoriete films of tv serie genieten. Bovendien zou dit model van Philips waarschijnlijk wel eens tot de populairste kunnen behoren. Philips wordt door velen namelijk beschouwd als het beste merk als het gaat om elektronische toestellen.

Voordelen
Formaat:

deze beamer heeft een vrijwel compact formaat en is daardoor gemakkelijk te verplaatsen. Verder is het draadloos en dit biedt meer bewegingsvrijheid.

Handig in gebruik:

je kunt op een eenvoudige en draadloze manier de bestanden delen door middel van gebruik te maken van een tablet of een smartphone. Er is een interne batterij voorzien die tot wel 2 uur lang kan meegaan. Het apparaat heeft 4GB aan intern geheugen en verschillende aansluitingsmogelijkheden.

Nadelen
Geluidskwaliteit:

ondanks de vele mogelijkheden is slechts één enkele koper niet volledig tevreden over de slechte geluidskwaliteit.

Beste Aanbod

 

 

 

 

2. VS320+ VS314

 

De VS314 kun je gemakkelijk overal mee naartoe nemen en gebruiken om foto’s, video’s en presentaties te projecteren. Dankzij zijn resolutie van 1920 x 1080 pixels wordt het beeld scherp  geprojecteerd. Hij beschikt over USB, TF, HD, VGA, AV en TV aansluitingen en werkt ook via bluetooth, Wifi of airplay.ñ

Het apparaat heeft een maximale beeldgrootte van 3 meter en een maximale projectieafstand van 3,8 meter. De LED lamp heeft een levensduur van 20000 uur. Door zijn lage prijs behoort hij ook tot de goedkope beamers.

Over dit product zijn enkel maar positieve reacties te lezen. De kopers zijn heel tevreden over de verhouding tussen prijs en kwaliteit en vinden het zowel zakelijk als privé een aanrader. Dit doordat hij maar iets groter is dan een zakformaat beamer maar toch nog altijd een top beeldkwaliteit levert. Een mooie beamer aanbieding!

Met deze beamer van het merk VS320+ haal je zeker en vast een degelijk toestel in huis. Dit durven we vermoeden op basis van de reacties van de kopers. Laten we toch even de voor- en nadelen van dit apparaat grondig onder de loep nemen. Dit kan zeker een meerwaarde zijn voor jou want op die manier wordt het gemakkelijker om een keuze te maken.

Voordelen
Resolutie:

dit toestel beschikt over een hoge resolutie van maar liefst 1920 x 1080 pixels. Daardoor kan jij er zeker van zijn dat het beeld zeer scherp en helder zal worden geprojecteerd.

Aansluitingen:

deze beamer is voorzien van meerdere aansluitingspoorten. Zo is er de mogelijkheid om een USB aan te sluiten of een TF, AV en HD. Verder is er ook bluetooth en wifi.

Prijskaartje:

deze beamer zul je niet meteen tussen de dure beamers hoeven te zoeken omwille van de lage prijs van het toestel.

Nadelen
Matige kwaliteit:

ondanks dat de meeste kopers helemaal overtuigd zijn van het toestel, vindt slechts één gebruiker het toestel niet zo duurzaam.

Beste Aanbod

 

 

 

 

3. Wireless Led Beamer Projector

 

Deze Wifi LED projector ondersteunt HD en kan op afstand bediend worden. Hij beschikt over ingebouwde luidsprekers en behoort tot de goedkope beamers. Je kunt eenvoudig een verbinding maken met je telefoon, tablet of computer via WiFi.

De kleurweergave en helderheid zijn beiden van topkwaliteit en het beeldscherm kan een formaat bereiken tot wel 130”. De lamp heeft een levensduur van 20000 uur. Je kunt de grootte van het beeld naar voorkeur aanpassen en vanop afstand de zoomfunctie bedienen. Hij is verder nog uitgerust met een USB aansluiting.

Over dit apparaat is momenteel nog maar één online review geschreven maar deze geeft een positief advies. Hij maakt bijna geen geluid en je hebt een mooi beeld tijdens het gebruik. Je kunt hem ook perfect gebruiken om te gamen op groot scherm.

Heel veel mensen hopen altijd om niet teveel geld uit te geven aan degelijk apparaat. Met deze beamer wordt dit ook volledig mogelijk gemaakt. Het heeft misschien niet de laagste prijs maar het maakt toch zeker deel uit van de goedkope beamers. Ideaal dus als je liever niet zoveel geld wenst uit te geven aan kwaliteit.

Voordelen
Voordelig tarief:

je zult versteld staan van de prijs van dit toestel. De lage prijs doet vermoeden dat het zeker wel tot de goedkope beamers zal behoren.

Handig in gebruik:

het is mogelijk om op een eenvoudige en vooral snelle manier een verbinding te maken tussen de beamer en je telefoon of tablet door middel van wifi. Verder beschikt het toestel ook over interne luidsprekers en kun je het apparaat van op een bepaalde afstanden bedienen.

Nadelen
Beeldscherpte:

een aantal kopers vinden dat de randen van het beeld en de stukjes tekst heel onscherp zijn en moeilijk te lezen.

Beste Aanbod

 

 

 

 

4. Sony VPL-HW40ES Beamer

 

Met deze Sony VPL-HW40ES ben je verzekerd van kwaliteit wanneer je een film wilt bekijken of een presentatie wilt geven. Dankzij de hoogwaardige SXRD schermen krijg je vloeiende 2D en 3D beelden en een helderheid van 1700 lumen met Contrast Enhancer bij het gebruiken van deze beamer. Hij beschikt over 2 HDMI ingangen en 1 VGA ingang.

Met de realiteitscreatie kun je Full HD beelden herstellen en ze zo dichter brengen vij het origineel van 1080p. Met de bioscoopmodus en heldere tv-modus heb je betere beelden in een goed verlichte kamer. Verder maakt hij nog weinig geluid door de stille ventilator, zo kun je je beter concentreren op je favoriete film of serie.

Over dit product zijn nog geen online reviews geschreven. Misschien heeft dit wel te maken met de hoge prijs van dit apparaat. Door gebrek aan reviews kunnen we jou geen advies geven over deze beamer aanbieding.

Naast Philips is ook het merk Sony één van de vaste waarden in de technologie wereld. Het zal dus niet verwonderen dat ook deze beamer deel uitmaakt van de populairste toestellen. Bovendien ziet het apparaat er ook heel elegant en tijdloos uit en stoort het niet wanneer je naar een film kijkt.

Voordelen
Aansluitingen:

dit apparaat is voorzien van maar liefst 2 verschillende HDMI poorten en 1 VGA poort.

Realiteitscreatie:

dankzij de realiteitscreatie is het vanaf nu mogelijk om Full HD beelden te corrigeren en regelen waardoor je ze nog scherper kunt maken tot je 1080 pixels bereikt.

Nadelen
Review:

op dit moment werden bij dit artikel nog helemaal geen beoordelingen gegeven. Dit hoeft uiteraard niets negatief te betekenen over de kwaliteit van het product. Toch is het mogelijk dat kopers het product net daarom niet durven aankopen.

Beste Aanbod

 

 

 

 

5. Epson EB-U04 Full HD Beamer

 

Gebruik de EB-U04 om in Full HD kwaliteit te kunnen genieten van films, series of presentaties. Hij beschikt over een hele reeks van gebruiksvriendelijke functies en is gemakkelijk overal mee te nemen dankzij zijn draagbaar ontwerp.

Met deze beamer aanbieding kun je genieten van de kleinste details door de scherpe en heldere zwarttinten die zorgen voor sterk gedefinieerde schaduwen. Dit allemaal dankzij de contrastverhouding van 15000:1 van deze projector. Hij wordt geleverd met een afstandsbediening.

De gebruikers van deze beamer zijn er heel tevreden over en geven dus een sterk positief advies. Hij is gemakkelijk te installeren, is heel stil in de eco stand en geeft zowel ‘s avonds als overdag een prachtige beeldkwaliteit.

Verder vinden de kopers hem ook top om te gamen dankzij zijn haarscherpe beelden.

Als we de reacties mogen geloven dan moet dit toestel van Epson echt wel een topproduct zijn. Beide kopers zijn helemaal overtuigd van de kwaliteiten van deze beamer. Als je op zoek bent naar een toestel dat je zowel op kantoor alsook gewoon thuis kunt gebruiken, dan is deze beamer een echte aanrader. Bestudeer de sterke en eventueel minder sterke punten dus zeker grondig.

Voordelen
Formaat:

deze beamer behoort zeker en vast tot de compacte toestellen. Dit maakt het veel gemakkelijker om te verplaatsen of om ergens mee naartoe te nemen.

Handig in gebruik:

dit toestel maakt het mogelijk om van scherpe en vooral heldere beelden te kunnen genieten. Bij de aankoop van dit toestel krijg je er trouwens ook een afstandsbediening bij.

Nadelen

Beide kopers zijn helemaal enthousiast over dit product en hebben geen enkel minpunt kunnen ontdekken. Dit maakt het ook voor ons bijzonder moeilijk om eventuele kleine nadelen tijdig te kunnen ontdekken.

Beste Aanbod

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status