Beste bewegingsdetector

Laatste update: 03.06.20

 

Bewegingsdetectors test van 2020

 

Een kwalitatieve bewegingsdetector is echt wel handig wanneer je bijvoorbeeld je huis of de omgeving van je huis wilt beschermen. Toch zijn er tegenwoordig heel wat verschillende soorten bewegingsdetectors. Daarom is het niet altijd makkelijk om te weten wat nu precies het beste toestel is. Wij zijn alvast even op onderzoek gegaan en hebben zo kunnen ontdekken wat nu precies de 3 best beoordeelde apparaten zijn. Zo blijkt de Smanos MD2300 bewegingsdetector een echte aanrader te zijn. Dit toestel werkt op basis van een handige en vooral krachtige infrarood techniek. Met de Smanos M9100 haal je vast en zeker een meer dan evenwaardig toestel in huis. Ook dit apparaat functioneert op basis van een bijzonder handige infrarood technologie.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Bewegingsdetectoren koopgids

 

Je kunt om verschillende redenen een bewegingsdetector kopen voor je woning. Dit product kan gebruikt worden om je huis te beveiligen tegen inbrekers maar je kunt het ook aansluiten op een lamp in de tuin zodat het licht automatisch aangaat wanneer je voorbij de sensor wandelt. We geven je enkele aanbevelingen over zaken waar je moet op letten wanneer je de beste bewegingsdetector wilt kopen. Je kunt verschillende soorten vergelijken en rekening houden met het bereik, de detectiehoek, de installatie en de prijs.

 

 

Soorten melders

 

De meest gebruikte bewegingsdetector is de sensor die aangesloten wordt op een buitenlamp. Dit is heel handig voor als je ‘s avonds laat thuiskomt want het licht springt automatisch aan zodat je de deur makkelijk kunt openen. Een bijkomend voordeel is dat het preventief werkt tegen inbrekers die afgeschrikt zullen worden door de lamp die plotseling aangaat.

Er bestaan ook andere sensors die je aan een binnenlamp kunt verbinden. Dit is handig voor bepaalde ruimtes waar je even snel licht wilt hebben maar je brengt er niet veel tijd door. Denk bijvoorbeeld maar aan een gang of overloop. Het licht blijft meestal onnodig branden in deze ruimtes en dit zorgt voor energieverspilling.

Tenslotte zijn er nog de detectoren die verbonden zijn met een alarm. Deze worden meestal binnenshuis geplaatst zodat er minder kans is op vals alarm door een kat of bewegende tak van een boom. Deze worden voornamelijk gebruikt om je huis te beveiligen tegen inbraak.

 

 

Detectiebereik en -hoek

 

De afstand of het bereik van de detector is natuurlijk een belangrijk punt. Als je de detector gebruikt om een ruimte te beveiligen dan wil je natuurlijk dat het bereik over de gans ruimte loopt. Vanaf het moment dat een inbreker een stap zet in de ruimte moet hij gedetecteerd worden zodat het alarm afgaat.

Als je een bewegingsdetector aanbieding koopt met de bedoeling om het toestel aan te sluiten op een buitenlamp, dan moet je de afstand goed inschatten. Het is handig dat je niet te dicht bij de lamp moet gaan dus bereken de afstand zodat je vanop enkele meters de lamp kunt laten aangaan. Stel het bereik ook niet te ver in want anders zal de lamp ingeschakeld worden door fietsers of wandelaars.

De grootte van de hoek waarin de sensor de bewegingen detecteert is ook belangrijk. Als de hoek te groot is kan het zijn dat de lamp aangaat wanneer de buren thuiskomen. Als je dit wilt vermijden dan moet je de detectiehoek kleiner maken, dit kan meestal met een knop die op de bewegingsdetector zit. Een andere manier is door een deel van de sensor af te plakken met een sticker of plakband.

 

 

Installatie van de melder

 

Als je een product wilt kopen die makkelijk is om te installeren dan moet je kiezen voor een draadloze detector. Deze hoef je gewoon met de lamp te verbinden en op te hangen op de plaats van je voorkeur. Je mag natuurlijk niet vergeten om af en toe de batterijen te vervangen zodat de detector blijft werken. Als de sensor verbonden is met een lamp zul je vlug merken wanneer de batterijen aan vervanging toe zijn.

Een bewegingsdetector die je aansluit op een alarm is iets moeilijker om te installeren vanwege de bedrade sensoren maar je hoeft nooit geen batterijen te vervangen. Je voelt je meteen ook veel veiliger omdat de melder nooit zonder stroom kan vallen en minder gevoelig is voor storingen. Dankzij de draden is de communicatie tussen de detector en het alarmsysteem veel stabieler.

Prijs van een bewegingsdetector

 

Op het einde komen we altijd terug bij de prijs van een product. Dit is waarschijnlijk het belangrijkste punt want de meeste mensen zullen een keuze maken gebaseerd op de prijs van een product en het beschikbare budget.

Je kunt op zoek gaan naar goedkope bewegingsdetectoren zoals de meeste detectoren die je kunt gebruiken om te verbinden met een buiten- of binnenlamp. Deze producten zijn niet duur om aan te schaffen en je kunt makkelijk leuke aanbiedingen vinden door even online naar promoties te zoeken.

Sommige detectoren zullen iets duurder zijn, vooral de detectoren die je kunt verbinden met het alarmsysteem. Dit komt omdat je over meer functies beschikt en dit apparaat preciezer kunt instellen om je woning beter te beveiligen.

Als je meerdere detectoren wilt kopen dan zul je moeten beslissen om je budget uit te breiden of om goedkope producten te kopen zodat je een groter aantal kunt kopen.

 

 

Bewegingsdetector reviews – top 5

 

 

Bewegingsdetectors zijn een belangrijk onderdeel van je beveiligingssysteem. Daarmee kun je de bewegingen van ongewenste indringers detecteren en krijg je een melding of gaat er een alarm af. Meestal moet je deze detectoren nog verbinden met een alarmsysteem of een app. Vergelijk de volgende vijf producten en beslis zelf welke de beste bewegingsdetector voor jou is. Gebruik deze informatie om je te helpen bij je aankoop.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Smanos MD2300

 

De Smanos MD2300 bewegingsdetector maakt gebruik van infrarood technologie en kan menselijke bewegingen nauwkeurig detecteren binnen een afstand van 8 meter. Zo heb je minder kans op valse alarmen en krijg je enkel meldingen van de echt belangrijke gebeurtenissen.

Deze detector is geschikt voor mensen met weinig geld dankzij de lage prijs. Je mag hem dus plaatsen tussen de goedkope bewegingsdetectors. Het toestel is uitermate geschikt om in de hoek van een kamer, gang of hal te hangen. Het apparaat is ook uitgerust met automatische temperatuurcompensatie.

Het advies van de kopers over dit apparaat is positief. Het is makkelijk om te installeren maar het instellen is toch even knutselen. De kwaliteit van het toestel is uitstekend, zeker voor de scherpe prijs waaraan het aangeboden wordt. Het toestel werkt minder goed in kamers met kunstmatige verlichting.

Met een degelijke en duurzame bewegingsdetector kun jij gemakkelijk verdachte bewegingen detecteren waarna er een alarm afgaat. Op die manier kun jij jouw huis en je eigendom beter beschermen. Dit model is afkomstig van het merk Smanos en heeft, in vergelijking met de andere 4 apparaten, wel degelijk de laagste prijs.

 

Voordelen:

 

Budget: je zult meteen versteld staan van het gunstige prijskaartje van deze bewegingsdetector. De lage prijs zorgt ervoor dat je het zeker tussen de goedkope apparaten zult kunnen vinden.

Handig in gebruik: deze camera is in staat op een menselijke beweging vanop 8 meter afstand nauwkeurig te herkennen. Op die manier hoef je niet te vrezen voor zogenaamd vals alarm. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van infrarood.

Positie: je plaatst deze bewegingsdetector het beste in de hoek van de gang of één of andere kamer.

 

Nadelen:

 

Matige kwaliteit: het is belangrijk om er rekening mee te houden dat de bewegingsdetector iets minder goed functioneert in ruimtes waar er kunstlicht wordt gebruikt.

 

Koop bij bol.com (€34.95)

 

 

 

 

Smanos M9100

 

De Smanos MD9100 werkt met als de MD2300 met een geavanceerde infrarood techniek om menselijke bewegingen vast te stellen. Het toestel maakt onderscheid tussen interfererende signalen en geeft ook geen alarm bij bewegingen door huisdieren. Dankzij de automatische temperatuurcompensatie past het apparaat zich goed aan aan verschillende omgevingen.

Het toestel is ook efficiënt met energie en daarom beter voor het milieu. Je ontvangt zelfs een bericht als de batterij bijna leeg is wanneer de detector gekoppeld is aan een Smanos GSM of aan een Wifi alarmsysteem.

Over dit product zijn momenteel nog geen reviews geschreven door kopers. Wegens gebrek aan een beoordeling kunnen wij je dus ook geen advies geven over deze bewegingsdetector aanbieding. Misschien ben jij de eerste om een review te geven.

Net zoals het voorgaande apparaat is ook deze bewegingsdetector afkomstig van het bekende en misschien meteen ook wel het beste merk Smanos. Toch is het belangrijk om eerst even op zoek te gaan naar de eigenschapppen van het toestel alvorens je het besluit aan te kopen. Hieronder kun je de kenmerken alvast even raadplegen.

 

Voordelen:

 

Temperatuurcompensatie: het apparaat is uitgerust met een automatische temperatuurcompensatie. Op die manier kan het toestel zich net iets gemakkelijker aan de verschillende omgevingen gaan aanpassen.

Handig in gebruik: verdachte bewegingen worden meteeen gedetecteerd door middel van infrarood. Bovendien zal er geen alarm afgaan wanneer je huisdier door de kamer beweegt.

Gebruiksgemak: je zult merken dat het apparaat weinig energie verbruikt en daardoor echt milieuvriendelijk is. Daarnaast wordt ook aangegeven wanneer je de batterij dient op te laden.

 

Nadelen:

 

Geen review: op dit moment zijn er nog geen online beoordelingen bij dit product geplaatst. Het is mogelijk dat sommige kopers het product daardoor niet meteen durven aan te kopen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Smanos MD9260

 

De Smanos MD9260 werkt op zonne-energie dus je hoeft er geen batterijen voor te kopen. Het werkt, net als de andere Smanos toestellen, met infrarood technologie voor een nauwkeurige detectie van menselijke bewegingen.

Het apparaat is uitgerust met de Dual Mode techniek. Dit betekent dat het werkt met infrarood en microgolven om zo de kans op een vals alarm te minimaliseren. Het toestel is ideaal voor buiten met het zonnepaneel en het beschikt ook over een waterdichte behuizing zodat het geen last heeft bij regen.

Ook hier zijn er nog geen reviews geschreven over dit apparaat. Misschien is dit product al gekocht en vindt de gebruiker het top maar heeft hij nog geen mening geschreven. Een advies geven is daarom niet mogelijk want we kunnen ons niet baseren op de commentaren van gebruikers.

Opnieuw krijgen we hier te maken met het bewegingsdetector van het gewaardeerde merk Smanos. Daardoor vermoeden wij dat het merk Smanos zeker wel eens één van de populairste merken zou kunnen zijn. Hieronder hebben we alvast even de sterke en minder sterke punten van het toestel op een rijtje geplaatst.

 

Voordelen:

 

Geen batterij: doordat dit toestel geheel op zonne-energie functioneert, hoef je je geen zorgen te maken om batterijen aan te kopen.

Infrarood: net zoals de voorgaande 2 bewegingsdetectors zul je merken dat ook dit toestel functioneert op basis van infrarood. Op die manier kunnen menselijke bewegingen op een snelle en efficiente manier worden waargenomen.

Dual Mode techniek: de Dual Mode techniek is een techniek waarbij infrarood gecombineerd wordt met de zogenaamde microgolven. Op die manier wordt de kans op een mogelijk vals alarm toch iets kleiner.

 

Nadelen:

 

Geen gebruikerservaring: doordat er nog geen online beoordelingen zijn geplaatst, is er ook nog niets bekend omtrent de gebruikerservaring.

 

Koop bij bol.com (€79.95)

 

 

 

 

DiO Bewegingsdetector

 

Deze bewegingsdetector wordt verbonden met het licht van de kamer waar je het plaatst. Bij beweging in deze kamer wordt het licht aangeschakeld. De set wordt geleverd met een aanwezigheidsmelder, een regelbare voet waarvan de tilt verstelbaar is, lijm, pluggen en schroeven.

De sensor moet je verbinden met de DiO ontvanger of de DiO HomeBox. Zo kun je het toestel programmeren om het licht uit te doven wanneer er geen beweging meer is in de kamer. De detector heeft een witte kleur en weegt slechts 0,3 kg.

Deze bewegingsdetector werd nog door geen enkele koper beoordeeld. Door het gebrek aan online reviews kunnen we dus geen advies geven over de voor- en nadelen van dit product volgens de gebruikers. Je hebt nu wel de kans om als eerste een objectieve mening te plaatsen over dit product.

Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor de DiO bewegingsdetector. Je hoeft het apparaatje alleen maar te verbinden met het licht van de ruimte waarin je het besluit te plaatsen. Op het moment dat de detector dan een beweging gaat detecteren dan zul je merken dat het licht meteen aanspringt.

 

Voordelen:

 

Hulpstukken: wanneer je besluit om het apparaat aan te kopen dan zul je daar meteen heel wat handige toebehoren bij krijgen. Denk maar aan pluggen, lijm, schroeven en zelfs een aanwezigheidsmelder.

Design: je zult merken dat deze bewegingsdetector wit van kleur is en behoorlijk weinig weegt. Doordat het zo licht is, is het handig en eenvoudig om te gebruiken.

 

Nadelen:

 

Geen review: doordat er nog geen online beoordelingen zijn geplaatst, kunnen sommige kopers geneigd zijn om het toestel niet aan te kopen.

Geen gebruikerservaring: door het gebrek aan beoordelingen, kunnen we geen verder advies geven omtrent de gebruikerservaring.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Niko IP54

 

Deze bewegingsdetector van het merk NIKO moet je verbinden met een lamp. Deze lamp wordt dan ingeschakeld wanneer het een beweging detecteert. De lichtgevoeligheid is instelbaar en heeft een bereik van 11 meter. Je kunt de duur van de lamp ook instellen van minimum 8 seconden tot maximum 30 minuten.

Het toestel detecteert over een hoek van 180º en heeft een witte kleur. Je kunt het apparaat direct op de buitenmuur installeren en het heeft een mooi design. Je kunt deze detector gebruiken met elk merk van verlichting. Dit product is compleet, je hoeft niets meer bij te kopen als je dit toestel bestelt.

Deze bewegingsdetector aanbieding kan een topproduct zijn maar wegens gebrek aan beoordelingen is het moeilijk om dit met zekerheid te zeggen. Omdat er geen enkele review geplaatst is, is het ook moeilijk om advies te geven over dit toestel.

Tot slot is er dan ook nog deze bewegingsdetector van het bekende merk NIKO. Net zoals het voorgaande apparaat, dien je ook dit model gewoon aan het licht van de kamer te koppelen. Op het moment dat er dan een verdachte beweging wordt waargenomen dan zul je merken dat het licht meteen aanspringt.

 

Voordelen:

 

Lichtgevoeligheid: het is mogelijk om de lichtgevoeligheid zelf in te stellen en aan te passen. Hierbij bedraagt het maximale bereik ongeveer 11 meter.

Lamp: daarnaast is het ook een mogelijkheid om de duur van het licht in te stellen en te regelen. Hierbij kun je kiezen voor minimum 8 seconden tot maximaal een half uurtje.

 

Nadelen:

 

Geen beoordelingen: doordat er nog geen reacties bij het artikel zijn geschreven, is het voor ons niet zo eenvoudig om jou verder advies te geven omtrent de mogelijke nadelen van het apparaat.

 

Koop bij bol.com (€68.99)

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status