Beste bidet

Laatste update: 09.08.20

 

Bidets test van 2020

 

In Nederland en België zul je een bidet misschien niet altijd tegenkomen. Toch is het best wel handig want het draagt bij tot de algemene hygiëne. In onze koopgids proberen we zo goed mogelijk uit te leggen wat de voordelen van een bidet zijn en waar je zoal kunt op letten. Je kunt natuurlijk ook gewoon doorklikken naar onze top 3 waarin we jou de 3 beste beoordeelde producten voorstellen. Zo mag je er zeker van zijn dat je met de Sanitear Thor bidet een zeer degelijk product in huis haalt. Het is vooral vervaardigd van bijzonder stevig en duurzaam keramisch porselein. We stellen verder vast dat ook de Aidapt Portable Bidet bijzonder hard aangeraden wordt. Je zult merken dat het om een draagbaar toestel gaat dat je makkelijk overal kunt meenemen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Bidets koopgids

 

Een bidet is al jaren populair in landen zoals Spanje, Frankrijk en Japan. In dit laatste land heeft het zelfs het verbruik van toiletpapier verdrongen. Onderzoeken hebben ook aangetoond dat een bidet voor een betere hygiëne zorgt en problemen zoals hemorroïden kan tegengaan. Bij het kopen van een bidet moet je weten waar je het product zal plaatsen, of je een zwevend of staand model wilt, de grootte en de prijs.

 

 

Plaatsing van de bidet

 

Je moet in de eerste plaats controleren of je wel genoeg plaats hebt in je badkamer om een bidet te plaatsen. Omdat we het niet gewoon zijn om een bidet in een Nederlandse of Belgische badkamer te vinden is er meestal niet over nagedacht om een ruimte daarvoor te reserveren. Je moet het meestal ook in lijn met je toilet of douche kunnen plaatsen zodat je makkelijk je bidet kunt aansluiten op de watertoevoer en verbinden met de afvoer.

Als je echter over een grote badkamer beschikt dan zul je geen problemen ervaren bij het plaatsen van een bidet. Het is wel mogelijk dat je eventueel werken zult moeten uitvoeren en een stuk van de vloer openbreken. Laat de plaatsing van je bidet beter over aan een professional zodat je zeker weet dat het correct geplaatst zal worden.

 

 

Zwevend of staand

 

Je kunt kiezen tussen een staand bidet die aan de grond bevestigd is of voor een zwevend bidet die via de muur verbonden is met de watertoevoer en -afvoer. Het is een aanbeveling om te kiezen voor een zwevend model en wel wegens de volgende redenen.

Ten eerste is het veel praktischer dan een staand model want je kunt de vloer volledig schoonmaken en je hoeft je geen zorgen te maken dat het vuil zich zal ophopen rondom de basis van het bidet.

Ten tweede geeft het een ruimtelijk effect. Je badkamer ziet er groter uit en het lijkt alsof je bidet minder plaats inneemt. Je kunt natuurlijk zelf kiezen op welke hoogte je het bidet plaatst, dit is heel handig want je kunt het op een comfortabele hoogte hangen zodat je niet teveel moet doorzakken om je billen te reinigen.

Je kunt tenslotte het bedieningspaneel nog in de muur inbouwen zodat je ruimte bespaart in je badkamer. Dit maakt het ook makkelijker om het bidet te bedienen.

 

 

Bidet toilet of bidetdouche

 

Dit zijn twee benamingen voor hetzelfde product. Een bidetdouche of een bidet toilet is een toiletbril die je op je toilet kunt installeren en daarna dienst doet als bidet. Dit heeft verschillende voordelen. Ten eerste is het veel hygiënischer en ten tweede hoef je geen toiletpapier meer te gebruiken.

Je bespaart dus geld op toiletpapier en, voor de mensen die het gebruiken, de natte toiletdoekjes. Deze doekjes zijn heel vervuilend en komen meestal in het milieu terecht waar ze vele jaren nodig hebben om zichzelf af te breken. Zowel papier als natte doekjes veroorzaken extra kosten om het leidingwater te zuiveren en ze kunnen daarbij ook nog een zorgen voor verstoppingen.

Met een bidetdouche kun je met een druk op de knop je billen reinigen met een zachte en warme douchestraal. Je kunt zelf de intensiteit instellen via de bediening en meestal kun je de temperatuur ook kiezen. Sommige modellen beschikken zelfs over een massagefunctie.

 

Grootte van de bidet

 

Niet alleen de grootte maar ook de vorm is van belang. De grootte zal vooral afhangen van de plaats waarover je beschikt in je badkamer. De meeste bidets hebben een ovale vorm maar je kunt deze tegenwoordig ook in verschillende andere vormen verkrijgen. Zo kun je het bidet afstemmen op het ontwerp van je badkamer.

Zo kun je voor een moderne badkamer beter een vierkant model bestellen want deze passen beter in een modern interieur. De bidet moet ook groot genoeg zijn om het comfortabel te kunnen gebruiken. Houd er dus zeker rekening mee dat je geen te klein model koopt zodat het moeilijk wordt om je eenvoudig te reinigen. En houd rekening met de afmetingen van je badkamer om zo efficiënt mogelijk een bidet te kiezen.

 

 

Prijs van een bidet

 

Een bidet is vooral ook handig voor senioren. Omdat oudere mensen gevoeliger zijn voor het ruwe toiletpapier kan het voor een senior een echte zegen zijn om zijn of haar billen te reinigen met een bidet. Je kunt dit product dus eventueel kopen voor een ouder familielid. Neem een kijkje op verschillende webwinkel en vergelijk de verschillende modellen op basis van prijs en kwaliteit. Als je interessante aanbiedingen gevonden hebt neem dan even de tijd om de reviews van andere kopers te lezen. Deze personen hebben het product al gekocht en gebruikt en kunnen je nuttige informatie verschaffen over de voor- en nadelen van elk model.

 

 

Bidet reviews – top 5

 

 

Hoewel een bidet niet gewoon is in Nederland en België kun je het in de zuiderse landen zoals Spanje niet wegdenken. Een bidet is veel beter voor je hygiëne en daarom koop je er beter één voor je badkamer. Om de keuze makkelijker te maken hebben wij een lijstje samengesteld met vijf topproducten. Neem een kijkje en beslis zelf welke de beste bidet is.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Sanitear Thor

 

De Sanitear Thor is een hangend toilet met bidet en is gemaakt van keramisch porselein materiaal. Aan de achterzijde van het toilet is er een sproeiknop ingebouwd die dient als bidet. Door twee functie in één te hebben spaar je veel ruimte uit want je hoeft slechts één artikel te kopen.

Dit product heeft een hoogte van 330 mm en heeft een witte kleur. Het wordt geleverd met al het bevestigingsmateriaal en is uitgerust met een functie om water te besparen. Dit toilet moet aan de muur bevestigd worden.

Over dit product zijn momenteel nog maar twee online reviews geschreven maar beide kopers geven positief advies. Ze zijn tevreden over de topkwaliteit voor een scherpe prijs en het toilet is ook makkelijk om te installeren dankzij de gebruiksaanwijzing. Het design van dit product valt ook in de smaak bij de gebruikers.

In Nederland of in België zul je niet zo gauw een bidet zien. Toch kan het best wel handig zijn en een meerwaarde bieden op het vlak van hygiëne. Dit model is eigenlijk een hangend toilet maar met een bidet functie. Het is afkomstig van het bekende en misschien meteen ook wel het beste merk Sanitear. Ondanks de hoge prijs kan het toch best wel rekenen op heel wat positieve online reviews.

Voordelen
Materiaal:

dit hangend toilet dat over een bidet functie beschikt, is helemaal vervaardigd uit bijzonder duurzaam en hoogwaardig keramisch porselein.

2-in-1 toestel:

dit is eigenlijk een 2-in-1 apparaat doordat het niet alleen dienst doet als toilet maar meteen ook als bidet. Aan de achterkant van het toestel bevindt er zich een ingebouwde sproeiknop. En dit is dan de bidet functie.

Handig in gebruik:

je kunt dit model zonder problemen aan de muur bevestigen. Verder is het voorzien van een waterbesparende functie en krijg je bij de aankoop ook heel wat bevestigingsmateriaal mee.

Nadelen
Kostenplaatje:

we merken meteen dat de kopers laaiend enthousiast zijn over dit bidet. Toch vermoeden wij dat de hoge prijs misschien voor potentiële klanten een nadeel zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Aidapt Portable Bidet

 

De Aidapt is een bidet voor in de WC pot. Het is een draagbaar product die perfect is voor mensen met een kleine badkamer. Zo hoef je geen bidet te kopen en kun je gewoon de Aidapt gebruiken in je bestaand toilet. De Aidapt is voorzien van een stevige rand om het op het toilet te plaatsen, een ingebouwd zeepbakje en een gietrand om het te legen.

Het product is makkelijk schoon te maken en past op standaard toiletten en commodes. Dit product heeft een hele scherpe prijs dus je zult het zeker terugvinden in de categorie van goedkope bidets.

De gebruikers van dit product vinden het een heel handig hebbeding. Het is perfect voor mensen met een kleine badkamer maar ook om te gebruiken op de camping of in een caravan. Het heeft een goede prijs/kwaliteitsverhouding en is praktisch.

Indien je liever niet zoveel geld wenst te spenderen aan een degelijk en duurzaam bidet dan loont het de moeite om dit model van Aidapt eens grondig te bekijken. In vergelijking met de andere 4 modellen uit onze lijst, beschikt dit bidet wel degelijk over de laagste prijs. Daardoor zou het misschien ook wel eens één van de populairste toestellen kunnen worden.

Voordelen
Aankoopprijs:

zodra je het prijskaartje van dit bidet onder ogen krijgt dan zul je meteen aangenaam verrast zijn.

Comfort:

dit model is uitgerust met een bijzonder stevige rand. Daardoor kun je het probleemloos bovenop het toilet gaan plaatsen. Verder is er ook een ingebouwd zeepbakje voorzien net zoals een praktische gietrand.

Handig in gebruik:

dit is een vrij compact en vooral draagbaar product. Ideaal om mee te nemen wanneer je bijvoorbeeld met de kampeerwagen op reis gaat. Je hoeft dit product gewoon bovenop het toilet te plaatsen.

Nadelen

We merken dat werkelijk alle kopers helemaal tevreden zijn over dit handige product. Uiteraard maakt dit het er voor ons niet gemakkelijker op om eventuele nadelen aan het toestel bloot te leggen.

Koop bij bol.com (€19.95)

 

 

 

 

Kerra Kleopatra

 

De Kerra Kleopatra is een bidet die geïnspireerd is op modellen uit de 18de en 19de eeuw. De rechthoekige vorm is echter modern en maakt dit product uniek. De afmetingen van dit artikel zijn 35 x 57 cm en het heeft een hoogte van 435 cm.

Dit is een staand bidet maar je kunt hem ook verkrijgen als hangend bidet. Het product is gemaakt van keramiek en is uitgerust met een kraangat en een overloop. Het behoort tot een uitgebreide serie die voor elke badkamer het ideale product heeft.

Over deze bidet aanbieding is tot op heden nog maar één enkele beoordeling geschreven door een gebruiker. Het is een handige bidet die goed werkt. Het product is van goede kwaliteit en je koopt het voor een scherpe prijs. Voor deze koper is dit artikel een aanrader.

Ook met de Kerra Kleopatra haal je een degelijk bidet in huis. Het is een staand model dat een afmeting heeft van 35 x 57 cm. De witte kleur laat het er heel neutraal en elegant uitzien en zorgt ervoor dat het vrijwel in elke badkamer past. Hieronder kun je een opsomming terugvinden van de voor- en nadelen die dit bidet met zich meebrengt.

Voordelen
Type:

het gaat hier om een staand bidet. Het is natuurlijk ook mogelijk om dit model in een hangende vorm te bestellen.

Materiaal:

het bidet is helemaal vervaardigd uit bijzonder duurzaam en hoogwaardig keramiek.

Handig in gebruik:

indien je dit bidet aankoopt dan zul je meteen merken dat het product is uitgerust met een handige kraangat en een praktische overloop.

Nadelen
Design:

de klant blijkt laaiend enthousiast te zijn met dit product. Toch vermoeden we dat het 18de eeuwse design misschien voor sommige kopers een struikelblok zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

vidaXL 60798

 

Het gaat hier om een toiletbril die uitgerust is met een bidet. Je kunt eenvoudig de waterdruk aanpassen maar ook de temperatuur van het water. Met deze elektronische wc bril kun je de zitting verwarmen en dankzij het soft close systeem valt het deksel altijd rustig dicht zodat het niet beschadigd raakt.

Het is uitgerust met reukverdrijvers zodat je badkamer nooit last heeft van nare geurtjes en het beschikt ook over een CVE systeem met droogfunctie. Het is zo ontworpen dat het op elk toilet past en heeft een witte kleur. Je zult er zeker hygiënischer door leven.

Op dit moment heeft slechts één koper een mening gegeven over deze bidet aanbieding. Het enige minpunt is de beknopte handleiding die ook niet in het Nederlands is. Voor de rest vindt de koper dat het product de verwachtingen overtreft. Het design valt ook in de smaak en het artikel is comfortabel voor kinderen.

Ook het merk vidaXL is een vaste waarde op het gebied van huishoudtoestellen. Het is niet meteen het meest goedkope bidet maar ook al zeker niet het duurste. Indien je interesse hebt in dit bidet dan lijkt het altijd een goed idee om even op zoek te gaan naar de positieve en negatieve eigenschappen van het toestel. Op die manier krijg je er een beter overzicht van.

Voordelen
Handig in gebruik:

dit bidet is eigenlijk een toiletbril die voorzien is van een handige bidet functie.  Zo kun je niet alleen de waterdruk gaan veranderen maar ook de temperatuur helemaal naar keuze gaan instellen.

Soft close:

het toestel is voorzien van het soft close systeem. Op die manier hoef je geen schrik te hebben dat de toiletbril met een klap zal dichtvallen.

Extra kenmerken:

deze toiletbril met bidet is voorzien van handige geurverdrijvers. Zo zal de badkamer nooit onfris ruiken. Verder is er ook een CVE systeem voorzien dat over een handige droogfunctie beschikt.

Nadelen
Aankoopprijs:

alhoewel je er heel wat comfort en voordelen voor in de plaats krijgt, zou het prijskaartje wel eens een struikelblok kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

vidaXL Ronde

 

Deze bidet heeft een zwarte kleur en is heel comfortabel in gebruik. Het design past in bijna elk interieur en je zult er ook hygiënischer door leven.

De kranen zijn wel niet inbegrepen in de levering dus deze zul je zelf nog moeten kopen. Het artikel is gemaakt van keramiek en de afmetingen zijn 58 x 40 x 40 cm. De prijs van dit product valt mee, je kunt wel zeggen dat het bij de goedkope bidets hoort.

Over dit artikel zijn er nog geen online beoordelingen beschikbaar. Zonder een gebruikerservaring kunnen we het product niet vergelijken met andere bidets en dus geen advies geven erover.

Net zoals het voorgaande toestel is ook dit bidet afkomstig van het bekende merk vidaXL. Het bidet heeft een mooie elegante zwarte kleur waardoor het vooral ideaal past in een mooi en strak interieur. Dankzij dit bidet kun je op het vlak van hygiëne net een tikkeltje meer verlangen.

Voordelen
Materiaal:

net zoals het voorgaande toestel is ook dit bidet helemaal uit duurzaam keramiek vervaardigd.

Prijskaartje:

je hoeft geen schrik te hebben want je zult dit toestel zeker tussen de goedkope bidets kunnen vinden.

Nadelen
Meerkost:

het is wel belangrijk dat je beseft dat de kranen niet bij de aankoop van het bidet zijn inbegrepen. Deze hoef je dus nog apart aan te kopen.

Koop bij bol.com (€126.99)

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status