5 Beste Bijlen Test van 2020

Laatste update: 03.06.20

 

Bijlen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het is niet altijd makkelijk om op zoek te gaan naar de best mogelijke bijl. Dat heeft vooral te maken met het ruime assortiment dat vandaag de dag voorhanden is. Zo moet je bijvoorbeeld rekening houden met het doel en waarvoor je de bijl wilt gebruiken. Daarom is het een goed idee om onze koopgids hieromtrent even rustig te bekijken. Daarnaast kun je ook gewoon verder scrollen naar onze top 3. Zo is gebleken dat je met de Fiskars Bijl X10 S Universeel 44 Cm alvast voor een topproduct kiest. Ideaal om heel wat diverse taken en klusjes in een mum van tijd te kunnen uitvoeren. Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor de Talen Tools handbijl 800 gram compleet. In dergelijk geval kies je niet alleen voor kwaliteit maar bovendien ook voor betaalbaarheid.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Bijlen koopgids

 

Wanneer je regelmatig klusjes uitvoert in de tuin of gewoon als professionele tuinier werkt dan zul je merken dat bepaalde toestellen echt wel handig zijn. Neem nu bijvoorbeeld een bijl. Er bestaan heel wat soorten bijlen die elk hun eigen prijskaartje hebben. Daardoor heb je enorm veel keuze maar die grote keuze maakt het ook moeilijker om te kiezen uit de beste bijlen. Het is daarom altijd een goede aanbeveling om zoveel mogelijk producten te vergelijken en ook op eventuele aanbiedingen te letten. Verder zou je ook nog aandacht kunnen besteden aan het formaat van de bijl en het totale gewicht ervan.

 

 

Het gebruiksgemak

Zodra je besluit om op zoek te gaan naar de voor jou ideale bijl dan zul je meteen staan kijken van de enorme hoeveel bijlen er bestaan. Dit is uiteraard best wel heel leuk want het wil zeggen dat je dan ook meer mogelijkheden hebt. Maar juist dat enorme assortiment maakt het ook weer moeilijk om een goede keuze te kunnen maken uit de verschillende soorten bijlen. Bedenk daarom voor jezelf al even op voorhand waarvoor je de bijl wilt aankopen.

Ben je van plan om regelmatig klusjes uit te voeren of is het zo nu en dan eens een keertje. Afhankelijk hiervan kun je beslissen om een bijl aan te kopen die over iets meer opties en mogelijkheden beschikt in vergelijking met sommige andere modellen. Verder zul je ook merken dat er heel wat onderscheid is tussen de materialen. Sommige bijlen zijn bovendien ook afgewerkt met een ergonomische handgreep terwijl andere modellen dit helemaal niet hebben.

 

Het type bijl

Het is ondertussen wel al duidelijk geworden dat er heel wat verschillende soorten bijlen bestaan. Dit heeft vooral te maken met het feit dat er ook verschillende klusjes kunnen worden uitgevoerd. Zo kun je kiezen voor een al dan niet kleine hakbijl. Dit is eigenlijk een standaard bijl en ook het exemplaar dat het vaakst verkocht wordt. Het is ideaal om te hakken en rooien en wordt vaak gebruikt door beide handen tegelijk te gebruiken.

Je hebt ook de mogelijkheid om te gaan kiezen voor de timmermansbijl. Dit is een type bijl waarvan de snede niet alleen recht maar ook heel fijn verloopt. De timmermansbijl is echt aan te raden wanneer je bijvoorbeeld hout wilt gaan bewerken. Je kunt dit product gebruiken met één hand of met 2 handen afhankelijk van wat je zelf wilt.

De jachtbijl heeft een iets rondere snede die echt ideaal is om kleine boompjes mee om te hakken. Indien er grote bomen moeten worden omgehakt dan is het beter om voor een velbijl te kiezen. Kortom er zijn heel wat verschillende mogelijkheden. Het is allemaal afhankelijk van wat je er precies mee wilt doen.

 

Het mogelijke prijskaartje

Net zoals er verschillende soorten bijlen bestaan, zul je merken dat er ook meerdere prijscategorieën mogelijk zijn. Zo kun je heel wat goedkope bijlen spotten maar er bestaan ook bijlen die je heel wat duurder zult moeten betalen. Het is daarom altijd een goed idee om voor jezelf even op voorhand uit te maken waar je naar op zoek bent. Ben je van plan om de bijl regelmatig te gebruiken of is het zo nu en dan eens een keertje.

Verder kan het ook een goed idee zijn om een vooraf vastgelegd budget te hebben. Zo weet je ongeveer wat je kunt en wilt uitgeven aan een bijl van een degelijke kwaliteit. Verder kan het misschien ook wel helpen om eens even een kijkje te nemen naar de verschillende online beoordelingen. Op die manier kun je de positieve en negatieve eigenschappen van het product te weten komen. Door te letten op promoties kun je ook altijd een mooie bijl aanbieding spotten.

 

 

Het formaat en het gewicht

Er bestaan werkelijk verschillende soorten bijlen dus het zal niet verwonderen dat sommige bijlen net iets groter zijn in vergelijking met andere exemplaren. Of dat sommige bijlen net iets minder wegen in tegenstelling tot sommige andere producten. Eigenlijk zijn beide factoren afhankelijk van het type bijl dat je aankoopt. Afhankelijk van de bijl die je besluit om aan te kopen, zul je merken dat zowel het formaat alsook het gewicht kunnen variëren.

Het type bijl is afhankelijk van het klusje dat je wilt of gaat uitvoeren. Indien je bijvoorbeeld een grote boom wilt omhakken dan zul je vaak een bijl hebben die qua gewicht en formaat iets groter is dan wanneer je gewoon takken hout wilt klieven. Het heeft dus allemaal te maken met het soort bijl en het doel waarvoor je deze gaat gebruiken. In elk geval is het belangrijk om verschillende modellen te bekijken en eens in de hand te nemen. Zo kun je al een gevoel krijgen wat betreft het comfort van het product.

 

5 Beste Bijlen (Reviews) van 2020

 

Bepaalde instrumenten kun je nu eenmaal niet missen wanneer je in de tuin werkt. Denk maar aan een bijl bijvoorbeeld. Tegenwoordig bestaan er zoveel soorten en hoef je dus te kiezen tussen een houtbijl, een hakbijl of eventueel een universeel model. Om het jou net iets gemakkelijker te maken, beschrijven we hieronder 5 topproducten. Deze hebben we zorgvuldig uitgekozen op basis van de reviews en het advies van kopers. Nu hoef jij er enkel nog maar de beste bijl uit te kiezen.

 

 

1. Fiskars Bijl X10 S Universeel 44 Cm

 

Wanneer je op zoek bent naar een bijl om verschillende taken mee uit te voeren dan kun je het beste uitkijken naar een universeel model. De Fiskars bijl is er zo eentje.

Dankzij de Fiskars X10-S kun jij vanaf nu verschillende taken uitvoeren in de tuin en aan het huis. Met dit universele apparaat, hoef je helemaal geen verschillende soorten bijlen aan te kopen. Bovendien valt ook de prijs nog bijzonder goed mee volgens heel wat kopers.

Verder lijkt het wel of dit een topproduct is. De kopers zijn helemaal enthousiast over de aankoop van deze bijl. Het is niet alleen heel erg sterk maar blijkt bovendien ook bijzonder duurzaam te zijn. Het loont dus zeker de moeite dit product eens grondig te bekijken want misschien is het wel iets voor jou.

Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende soorten bijlen op de markt gebracht. Daardoor is het niet altijd makkelijk om een keuze te maken. Dit product wordt jou aangeboden door het bekende merk Fiskars en staat garant voor een optimale kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Hieronder alvast een overzicht van de populairste kenmerken.

Voordelen
Universeel:

doordat het hier om een universele bijl gaat, kun je dit product makkelijk gebruiken om diverse taken uit te voeren.

Budget:

het is misschien niet meteen het product met de laagste prijs maar toch zul je deze bijl vast en zeker nog in de categorie van de goedkope bijlen kunnen spotten.

Comfort:

de bijl is vrij compact en licht van gewicht. Dit maakt het product makkelijk hanteerbaar en dus aangenaam om mee te werken.

Nadelen
Design:

het is mogelijk dat het eenvoudige design misschien niet bij iedereen gelijk in de smaak valt.

Koop bij bol.com (€39.49)

 

 

 

 

2. Talen Tools handbijl 800 gram compleet

 

Indien je op zoek bent naar een handbijl dan kun je dit model van Talen Tools alvast eens bekijken. Bovendien behoort het ook meteen tot de goedkope bijlen in vergelijking met de andere producten uit onze selectie.

De bijl weegt amper 800 gram en is daardoor gemakkelijk vast te houden en eenvoudig te gebruiken. Je zult opmerken dat de achterkant van de bijl een klein beetje breder is. Daardoor is dit de ideale handbijl die je kunt gebruiken om bijvoorbeeld aanmaakhout te klieven.

Ook hier kunnen we alleen maar positieve reacties opmerken. De kopers zijn helemaal tevreden over de kracht en de duurzaamheid van deze handbijl en vinden het een correcte prijs-kwaliteitverhouding hebben.

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor deze unieke bijl van Talen Tools. Talen Tools is alvast een bijzonder bekend merk op het gebied van tuinspullen. Het zal dan ook niet verwonderen indien Talen Tools door veel klanten als veruit het beste merk wordt beschouwd.

Voordelen
Budget:

je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van het aanvaardbare prijskaartje. De lage prijs maakt de bijl bijzonder toegankelijk voor het grote publiek.

Gewicht:

je zult merken dat de bijl helemaal niet zo zwaar weegt. Ideaal dus om heel wat klusjes mee uit te voeren.

Ontwerp:

deze unieke bijl is voorzien van een breder ontwerp ter hoogte van de achterkant. Ideaal dus voor mensen die op zoek zijn naar een bijl om aanmaakhout te kunnen klieven.

Nadelen
Matige verpakking:

één enkele koper vermeld wel dat de bijl geleverd werd in een matige verpakking en daardoor meer kans heeft om beschadigd toe te komen.

Koop bij bol.com (€24)

 

 

 

 

3. Macgyver Hakbijl Bijl Outdoor 29cm Inc gratis hoes

 

Als je de prijs van deze hakbijl bekijkt, dan zou het zomaar eens een bijl aanbieding kunnen zijn. Dit model is afkomstig van het bekende merk Macgyver en is ideaal om te klusjes uit te voeren in de tuin.

De bijl is ongeveer 29 cm lang en weegt amper 360 gram waardoor het heel handig en soepel is om te gebruiken. Bovendien kun je met dit model verschillende soorten houten bewerken. De ergonomische handgreep is gemaakt van duurzaam rubber terwijl het blad uit roestvrij staal vervaardigd is.

We merken dat de meningen hier toch eerder verdeeld zijn. Zo vinden sommige kopers het een uitstekend product dat perfect aan de verwachtingen voldoet. Voor andere gebruikers is te kwaliteit niet zo goed en is het bovendien ook heel oncomfortabel.

Door te kiezen voor de bijl van Macgyver kies je duidelijk voor kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Je kunt deze bijl onderverdelen bij de groep van de hakbijlen. Ben je benieuwd naar de verdere mogelijkheden? Bekijk dan alvast even dit overzicht van de voor- en nadelen hieronder.

Voordelen
Budget:

de lage prijs zorgt ervoor dat de hakbijl ideaal is voor mensen met een beperkt budget of wanneer je liever niet zoveel geld wenst uit te geven.

Formaat en gewicht:

je zult merken dat de bijl een maximale lengte van 29 cm heeft en slechts 360 gram weegt.

Materiaal:

bij de productie van deze hakbijl werd gebruik gemaakt van verschillende soorten materialen. Zo kun je rubber waarnemen ter hoogte van de handgreep en roestvrij staal ter hoogte van het blad.

Nadelen
Matige kwaliteit:

een kleine minderheid van de klanten is van mening dat de kwaliteit van de bijl toch wel een pak beter had gekund.

Niet comfortabel:

slechts enkele klanten zijn niet helemaal overtuigd van het aangeboden comfort.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Hendrik Jan houtklover 3000 g

 

Aan de reacties te zien, haal je met deze bijl van het merk Hendrik Jan een degelijk product in huis. Bovendien hoef je er nog niet eens zoveel geld aan te spenderen aangezien het deel uitmaakt van de goedkope bijlen.

De bijl is voor het grootste deel uit heel stevig en duurzaam essenhout gemaakt. De kop van de bijl bestaat dan weer uit staal waardoor dit model ideaal is voor iets zwaardere klusjes. Dit model heeft bovendien een totale lengte van 90 cm en weegt ongeveer 3000 gram.

Op dit moment is er nog maar één enkele review geplaatst. Toch blijkt de koper laaiend enthousiast te zijn over deze aankoop. Het product is niet alleen heel erg sterk maar ook bijzonder hanteerbaar bevonden. Haast je dus zeker naar de winkel want misschien voldoet deze bijl aanbieding wel volledig aan jouw verwachtingen.

Ben je niet alleen op zoek naar kwaliteit maar tegelijk ook naar een betaalbaar prijskaartje? Dan loont het alvast de moeite om dit product van Hendrik Jan eventueel even grondig onder de loep te nemen. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, hebben we een selectie gemaakt van de belangrijkste kenmerkende eigenschappen.

Voordelen
Budget:

je zult meteen aangenaam verrast zijn door het lage en betaalbare prijskaartje van deze unieke bijl.

Materiaal:

er is gebruik gemaakt van een goede combinatie aan verschillende materiaalsoorten. Zo bestaat de bijl hoofdzakelijk uit natuurlijk essenhout terwijl het blad uit staal gemaakt werd.

Formaat:

het is een vrij compacte bijl die ongeveer 90 cm lang is.

Nadelen
Gewicht:

de bijl heeft een maximaal gewicht van ruim 3000 gram. Het is mogelijk dat sommige klanten dit gewicht misschien wel niet iets te veel van het goede zullen vinden.

Koop bij bol.com (€36.99)

 

 

 

 

5. Silverline Glasvezel handbijl

 

Indien je op zoek bent naar een goedkope handbijl dan kunnen wij jou zeker aanraden om dit product van het bekende merk Silverline eens grondig te bestuderen. Bovendien zou het zomaar een bijl aanbieding kunnen zijn als je de voordelige prijs ervan bekijkt.

Dit model is een combinatie van verschillende materiaalsoorten om zo tot de optimale bijl te komen. De kop van het product is natuurlijk gemaakt uit gehard en duurzaam staal. Het handvat is gemaakt uit rubber en zorgt voor iets meer grip. Verder is er ook nog een plastic beschermhoes voorzien om het blad van de bijl te beschermen.

De gebruiker raadt het product zeker aan omwille van het feit dat het bijzonder sterk en duurzaam blijkt te zijn. Verder is de hanteerbaarheid van de bijl ook een bijzonder groot pluspunt.

We kunnen het rijtje van topproduct afsluiten met deze unieke handbijl die je wordt aangeboden door Silverline. De bijl wordt gekenmerkt door een uitstekende kwaliteit en wordt je tevens aan een mooi en betaalbaar prijskaartje aangeboden.

Voordelen
Materiaal:

voor de kop van de bijl heeft men gebruik gemaakt van stevig en kwalitatief staal terwijl men bij het handvat eerder gekozen heeft voor rubber.

Beschermhoes:

bij de aankoop van de bijl wordt een stevige beschermhoes uit plastic meegeleverd.

Comfort:

je zult merken dat de handgreep gekenmerkt wordt door een ergonomische vormgeving die niet alleen voor meer grip zorgt maar ook heel wat comfort aanbiedt.

Nadelen
Niet scherp:

ondanks de uitstekende kwaliteit had de koper de handbijl toch liever iets scherper gehad.

Koop bij bol.com (€15.99)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status