fbpx

Beste bio ethanol haard

Laatste update: 15.10.19

 

Bio ethanol haarden test van 2019

 

 

Bio ethanol haarden koopgids

 

Een degelijke en duurzame bio ethanol haard biedt je de mogelijkheid om in de winter bepaalde kamers of ruimtes nog iets meer te verwarmen. Op die manier hoef je zeker en vast geen kou te lijden. Opdat je een goede keuze zou kunnen maken uit de beste bio ethanol haarden, is het een aanbeveling om met bepaalde factoren rekening te houden. Zo kun je aandacht besteden aan het gebruiksgemak, de voordelen, het type en de veiligheid wanneer je de verschillende modellen en aanbiedingen gaat vergelijken. En wie weet zit er ergens wel een aantrekkelijke bio ethanol haard aanbieding tussen.

 

 

Wat is een bio ethanol haard en het gebruiksgemak

 

Wanneer je op zoek gaat naar een bio ethanol haard dan is het natuurlijk belangrijk dat je weet wat dit precies allemaal inhoudt. Het spreekt voor zich dat een bio ethanol haard voor het grootste gedeelte op bio ethanol werkt. Bio ethanol is een soort van energiebron die je op gelijk welk moment verder kunt aanvullen. Op het moment dat de haard brandt dan zal er slechts een zeer geringe hoeveelheid aan CO2 en water geproduceerd worden. Je hoeft dus geen schrik te hebben voor een eventuele uitstoot van as of roet zoals bij een houtkachel wel degelijk het geval is.

Daarnaast is de brandtijd afhankelijk van het type bio ethanol haard dat je aankoopt. Daarnaast is de brandtijd ook afhankelijk van andere factoren zoals bijvoorbeeld de brandstofcapaciteit en de grootte van de vlam. Zo zullen de meeste modellen een brandtijd hebben die zich situeert tussen de 1 tot 10 uur. Kortom met een bio ethanol haard haal je een zeer degelijk maar bovenal heel duurzaam product in huis. Het is dan ook raadzaam om verschillende modellen te bekijken alvorens je de overgaat tot de aankoop van een bio ethanol haard.

 

 

De voordelen van een bio ethanol haard

 

Wanneer je besluit om een bio ethanol haard aan te kopen dan zul je merken dat dit model ook heel wat voordelen met zich meebrengt. Heel veel mensen denken dat een bio ethanol haard enkel zorgt voor sfeerverlichting en decoratie. Niets is echter minder waar. Een bio ethanol haard zorgt wel degelijk ook voor heel wat warmte en kan een ruimte in een mum van tijd verwarmen. Daarnaast heb je helemaal geen schoorsteen nodig wanneer je een bio ethanol haard gebruikt. Op die manier ontstaat er iets meer vrijheid omdat je geen onnodige aanpassingen of verbouwingen moet doen aan je huis.

Kortom het is ondertussen duidelijk dat een bio ethanol haard bijzonder eenvoudig en handig is om te gebruiken. Het enige dat je hoeft te doen is de brander opvullen met bio ethanol en dit door middel van een aansteker aansteken. Het voordeel is dat je je handen helemaal niet hoeft vuil te maken en dat je achteraf ook niets hoeft schoon te maken. Tot slot is een bio ethanol haard ook bijzonder milieuvriendelijk. De impact op het milieu of de omgeving is bijzonder gering. Het is dus zeker en vast de moeite waard om een bio ethanol haard in overweging te nemen.

 

 

Het type bio ethanol haard

 

In de zoektocht naar een degelijke bio ethanol haard zul je merken dat er eigenlijk 3 mogelijkheden zijn. Zo heb je de tafelhaarden, de wandhaarden en tot slot de buitenhaarden. Wanneer je op zoek bent naar een compact en klein toestel dan is de tafelhaard werkelijk iets voor jou. Deze zul je bovendien ook gewoon tussen de goedkope bio ethanol haarden kunnen spotten. Je kunt deze modellen gemakkelijk van de ene ruimte naar de andere verplaatsen. Deze exemplaren zijn meer decoratief dan functioneel.

Met een wandhaard haal je niet alleen een decoratief toestel maar tegelijk ook een functioneel apparaat in huis. Ze bieden veel meer warmte in vergelijking met een gewone tafelhaard en zijn daardoor ook net een tikkeltje duurder. Tot slot is er dan ook nog de mogelijkheid om te opteren voor een buitenhaard. Net zoals een wandhaard zul je deze niet meer tussen de goedkope exemplaren kunnen vinden. Ze bieden echter wel heel wat warmte en zijn bijzonder krachtig.

 

 

Veiligheidsmaatregelen

 

Het is ondertussen wel al duidelijk dat er heel wat voordelen verbonden zijn aan een degelijk bio ethanol haard. Toch is het ook belangrijk dat je zoveel mogelijk de veiligheidsregels in acht neemt. In de eerste plaats is het logisch dat je kinderen beter niet in de buurt van de haard laat komen net zoals eventuele huisdieren. Je moet er ook rekening mee houden dat de brandstof bio ethanol licht ontvlambaar en dus niet ongevaarlijk is.

Het is dus belangrijk dat je de bio ethanol haard steeds opnieuw goed en voldoende laat afkoelen. Probeer je ook te houden aan de opgegeven hoeveelheid vloeistof. Doe er zeker nooit meer in dan aangegeven staat in de handleiding. De gevaarlijkste exemplaren zijn eigenlijk de tafelhaarden. Dit heeft vooral te maken met het feit dat deze toestellen vrij compact en niet zo stabiel staan.

 

 

Bio ethanol haard Reviews – Top 5

 

 

In de winter kan het soms behoorlijk koud zijn en dan is elk beetje warmte zeker en vast welkom. Met een bio ethanol haard kun je dit probleem heel gemakkelijk oplossen. Doordat er tegenwoordig zoveel opties op de markt gebracht zijn, is het niet altijd even eenvoudig om een correcte keuze te maken. Daarom hebben wij jou geholpen door een selectie te maken uit de beste bio ethanol haarden. Bekijk deze 5 topproducten hieronder rustig en wie weet zit er wel een bio ethanol haard aanbieding tussen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Design4AlleZ Sfeerhaard California

 

Als je op zoek bent naar een sfeerhaard met een strak en modern design dan zou dit vrijstaand model misschien wel eens een aanbeveling kunnen zijn. Je kunt deze haard bovendien zowel buiten alsook binnen gebruiken.

Doordat je vloeibare bio ethanol gebruikt, hoef je helemaal geen afvoerkanaal te voorzien en heb je dus geen elektrische aansluiting meer nodig. Verder hoef je helemaal geen last te hebben van rook en roet waardoor je het dus ook in een appartement zou kunnen plaatsen.

Uit de enkele review die bij dit product geplaatst is, kunnen we opmaken dat de koper helemaal tevreden is over dit product. Voor hem of haar is dit werkelijk de beste bio ethanol haard. En wie weet voldoet het product ook wel aan jouw verwachtingen. Aarzel zeker niet om het ons te laten weten in een reactie.

 

Koop bij bol.com (€295)

 

 

 

 

Bio Blaze Bloc 2L

 

Als je van plan bent om te verbouwen of je bent nu toevallig aan het bouwen en je wilt een inbouwhaard voorzien, dan is dit model misschien wel wat jij zoekt. Het is geschikt voor grote ruimtes en is uitgerust met één enkele warmtestand.

Afhankelijk van de hoeveelheid vloeistof die je gebruikt, kun je de brandtijd schatten op ongeveer 6 uurtjes. Het is bovendien mogelijk om de hoogte van de vlam te regelen en ook de verbruikskosten te bepalen. De bio ethanol haard is heel gemakkelijk in te bouwen in een reeds bestaande open haard.

Ook hier kunnen de kopers helemaal geen minpunten aan het product ontdekken. Voor hen is niet alleen de goede kwaliteit een dik pluspunt maar ook de duurzaamheid van het product heel belangrijk. De meesten zijn ook nog eens overtuigd van de zeer voordelige prijs van het toestel.

 

Koop bij bol.com (€359)

 

 

 

 

Brulo Vierkante Inbouwhaard

 

Net zoals het voorgaande model kun je ook deze bio ethanol haard handig inbouwen. Het is uitgerust met een waterdichte brander en is ideaal om buiten te plaatsen.

Dit model is gemaakt uit een combinatie van staal en keramische wol. Door het gebruik van de keramische wol kun je een langdurige maar toch gecontroleerde vlam creëren. Je hebt helemaal geen elektrische aansluiting nodig en hoeft ook geen afvoerkanaal aan te maken. Dit allemaal vanwege de vloeibare bio ethanol die gebruikt wordt.

De koper is helemaal in de wolken met de aankoop van deze bio ethanol haard en raadt het dan ook iedereen aan. Bovendien ziet het er in het echt nog veel mooier uit dan op de afbeelding. Ook de snelle levering werd zeer op prijs gesteld.

 

Koop bij bol.com (€245)

 

 

 

 

Sfeerhaard Design met Decostenen

 

In vergelijking met de vorige toestellen heeft deze haard een iets lagere prijs waardoor je het zeker tussen de goedkope bio ethanol haarden zult kunnen spotten.

Je kunt de haard gemakkelijk om het even waar plaatsen en het model is bovendien eenvoudig en snel te installeren. Doordat je er geen schoorsteen voor nodig hebt, kun je deze bio ethanol haard ook gemakkelijk op een appartementje installeren. Dankzij de schuiver kun jij de vlammen eenvoudig en snel doven.

Net zoals bij de voorgaande producten merken we ook hier geen enkel minpuntje op. Voor de koper is deze haard echt wel een topproduct.

 

Koop bij bol.com (€179)

 

 

 

 

Avantius Bonn

 

Indien je op zoek gaat naar de goedkope bio ethanol haarden dan zul je zeker dit model van Avantius kunnen tegenkomen. De prijs is beduidend lager in vergelijking met de voorgaande producten uit onze lijst.

Deze sfeerhaard is volledig vervaardigd uit een combinatie van hoogwaardige materialen. Bovendien heb je de keuze uit 5 verschillende kleuren waaronder wit. Zo kun jij de haard kiezen die jij het mooiste vindt. Het apparaat is voorzien van een vlammendover en is heel eenvoudig tegen de muur te installeren.

Op dit moment zijn er nog geen reviews geplaatst en daardoor is het voor ons niet eenvoudig om je verder advies te geven over dit product. Het is nu eenmaal mogelijk dat het hier nog om een vrij nieuw product gaat. Laat je dus zeker niet afschrikken door het ontbreken van een beoordeling.

 

Koop bij bol.com (€114.95)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status