Beste bivakmuts

Laatste update: 30.05.20

 

Bivakmutsen test van 2020

 

Of je nu binnenkort op wintersportvakantie vertrekt, of gewoon dagelijks met de fiets naar school of kantoor rijdt, dan kan een degelijke bivakmuts alvast een welkome aanbeveling zijn. In onze koopgids richten we ons dan ook op de voordelen van het dragen van een bivakmuts in de winterperiode. Maar verder bespreken we ook een aantal belangrijke factoren zodat de zoektocht naar de voor jou beste bivakmuts meteen een pak eenvoudiger verloopt. Je kunt natuurlijk ook gewoon verder scrollen naar onze top 3. Zo zul je merken dat je met de 2Cheap driegaats no.2 bivakmuts alvast een topproduct in huis haalt. Het is een degelijk muts die makkelijk aan- en uit te trekken is en bovendien comfortabel aanvoelt. Je kunt ook nog altijd kiezen voor de Benardino Fleece bivakmuts. Bovendien zul je meteen versteld staan van het mooie en vooral betaalbare prijskaartje van deze muts.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Bivakmutsen koopgids

 

Als jij het vaak koud hebt dan is het aan te raden om je warm aan te kleden. Een bivakmuts kan hierbij helpen. Je zult zien dat er momenteel een ruim aanbod aan bivakmutsen op de markt is. Daardoor is het niet altijd gemakkelijk om een goede keuze te maken. Wij hebben een aantal factoren onderzocht waar je rekening mee zou kunnen houden. Denk maar aan het gebruiksgemak, de stof, het design, de maat en de kostprijs als je de modellen gaat vergelijken.

 

 

Gebruiksgemak

 

Als mensen de term bivakmuts horen dan denken ze meteen aan dieven en gangsters. Net zoals ze misschien eerder in één of andere film gezien hebben. Toch wordt een bivakmuts in meer situaties gebruikt en zijn ze er in verschillende maten, vormen en kleuren. Een bivakmuts is eigenlijk een muts die je volledige hoofd gaat bedekken. Er zijn gaten voorzien ter hoogte van de ogen en de mond.

Het is een feit dat in heel wat films en soms in het echte leven dieven een bivakmuts dragen. Ze hopen op die manier niet herkend te worden door eventuele getuigen. Toch biedt een bivakmuts heel wat meer mogelijkheden. Zo kan een bivakmuts ook gewoon als nekverwarmer dienen. Als je bijvoorbeeld op trektocht gaat door heel erg koude gebieden dan is het belangrijk dat je lichaamstemperatuur op peil blijft. Dit kun je enkel en alleen bereiken door je goed in te duffelen. Een bivakmuts met daarrond een sjaal en dikke jas kan dan echt soelaas bieden.

Een bivakmuts kan verder ook gebruikt worden tijdens militaire trainingen. In dat geval gaat het vaak om een muts in camouflageprint waardoor je minder hard gaat opvallen. De beste bivakmutsen zijn niet noodzakelijkerwijs de duurdere modellen. Je hebt ook heel wat goedkope bivakmutsen die degelijk en duurzaam zijn. Er zijn momenteel zoveel aanbiedingen te vinden dat het misschien een aanbeveling kan zijn om een kijkje te nemen tussen de vele reviews.

 

 

Het materiaal waaruit de bivakmuts bestaat

 

Wanneer je nu eenmaal beslist hebt om een bivakmuts aan te kopen zul je merken dat er heel wat modellen zijn. Het is aan te raden dat je over een aantal zaken op voorhand probeert na te denken. Welk bedrag wil je en kun je er aan uitgeven. Waarvoor wil je de muts gebruiken? Heb je beslist om naar het leger te gaan? Of ga jij vaak een rondje hardlopen? Op die manier kun jij dan iets gerichter op zoek gaan naar de voor jou beste bivakmuts.

Zo heb je heel wat modellen die gemaakt zijn uit polyester. Polyester is een stof die heel licht aanvoelt en daardoor enorm comfortabel zit. Het prikt niet aan je gezicht waardoor je niet constant hoeft te krabben. Polyester is ook een vormvaste stof die goed bestand is tegen slijtage. Houd er wel rekening mee dat je vaker en sneller zult zweten in een bivakmuts die van polyester gemaakt werd.

Je kunt natuurlijk ook altijd een bivakmuts kiezen die uit fleece gemaakt werd. Deze voelen heel erg zacht aan en bieden voldoende warmte. Deze mutsen zijn bijvoorbeeld ideaal als jij ’s avonds graag nog een rondje loopt of fietst. Je kunt deze mutsen ook voor jouw kindjes kopen. Zo hebben zij in de winterperiode helemaal geen last meer van de gure wind en koude. Kortom er zijn dus heel wat mogelijkheden.

 

 

Maat, design en kostprijs

 

Vroeger waren er alleen zwarte exemplaren en deze met camouflage print voor militaire doeleinden. Doordat een bivakmuts nu veel vaker gebruikt wordt, komen er ook meer maten en ontwerpen voor. De eerste bivakmuts was dus een muts waarbij er enkel een uitsparing was ter hoogte van de ogen en de mond. Deze kom je uiteraard nog altijd tegen en kun je perfect gebruiken.

Toch zijn er momenteel ook heel wat varianten op de markt. Zo heb je nu de bivakmuts die je over je hoofd trekt maar waarbij er één grote uitsparing zit ter hoogte van het aangezicht. Op die manier zijn je mond, ogen en neus niet bedekt. Deze modellen kun je ook vaak in verschillende kleuren spotten. Van lichtroze tot paars en blauw. Daardoor zijn deze erg geschikt voor kindjes. Zo zijn zij goed beschermd tegen de koude temperaturen.

Doordat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn zal het ook niet verwonderen dat er verschillende prijskaartjes zijn. Zo heb je exemplaren die iets meer kosten ten opzichte van andere bivakmutsen. Het is natuurlijk altijd mogelijk om in je zoektocht een bivakmuts aanbieding tegen te komen. Dit is dan echt een meevaller want zo kun jij een degelijke bivakmuts gewoon aan een voordelig tarief aankopen.

 

 

Bivakmuts Reviews – Top 5

 

 

Vele mensen hebben vaak last van de koude en vaak is een muts en sjaal een heel gedoe. Een andere oplossing zou de bivakmuts kunnen zijn die dienst doet als zowel muts en sjaal. We hebben enkele van de betere bivakmutsen op een rijtje gezet zodat je de beste bivakmuts uit onze top 5 opties kan halen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

2Cheap driegaats no.2

 

Deze bivakmuts aanbieding van het merk 2cheap wordt beschouwd als één van de beste bivakmutsen. De muts is 100 procent gemaakt uit polyester en is de ideale oplossing tegen de koude.

De bivakmuts heeft een universele maat waardoor de muts dus voor iedereen past. Het product beschikt over 3 gaten waarbij je mond en ogen worden vrijgehouden. Ideaal voor wanneer je bijvoorbeeld op wintersport vertrekt of wanneer je een ritje maakt met de motor of brommer.

Niet alle kopers zijn tevreden over dit product aangezien het niet zo comfortabel blijkt te zijn voor kinderen. Echter zijn de meeste kopers wel overtuigd van de goede prijs- kwaliteitverhouding. Zij zijn overtuigd van de duurzaamheid van het product en vinden het ook heel handig in gebruik.

Met deze unieke bivakmuts van het bekende, en misschien volgens sommige klanten ook wel het beste merk 2Cheap, zul je het nooit meer te koud hoeven hebben. De bivakmuts heeft een neutrale en stoere zwarte kleur en biedt heel wat mogelijkheden. Laten we even het overzicht raadplegen om de eigenschappen van de muts te bekijken.

Voordelen
Driegaats:

je zult merken dat de bivakmuts een ruimte heeft gelaten ter hoogte van de mond en de 2 ogen.

Materiaal:

deze unieke bivakmuts is volledig vervaardigd uit duurzaam en degelijk polyester en biedt daardoor een goede bescherming tegen extreme koude.

Gebruiksgemak:

doordat de muts voorzien is van een universele maat zul je merken dat het door eender wie kan worden gedragen.

Prijs-kwaliteitverhouding:

een groot deel van de klanten is tevreden over de verhouding tussen de geleverde kwaliteit en de prijs. Daardoor zou het zomaar eens één van de populairste bivakmutsen kunnen worden.

Nadelen
Niet kindvriendelijk:

een kleine minderheid van de klanten is echter van mening dat deze bivakmuts helemaal niet zo ideaal is om door kindjes te worden gedragen.

Koop bij bol.com (€8.54)

 

 

 

 

Bernardino Fleece

 

De Fleece bivakmuts van het merk Bernardino is één van de goedkope bivakmutsen en ideaal voor wanneer je op wintersport vertrekt. Daarnaast is het ook een zeer goed product voor wie buiten werkt.

De Fleece bivakmuts is 100 procent gemaakt uit polyester en wordt eerder gezien als een bivakmuts voor dames.  De muts heeft een universele maat en past dus bijgevolg voor iedereen. Het verschil met de Bivakmuts zwart driegaats no.2 is dat je met dit product je gezicht kan vrij houden.

De meeste kopers zijn zeer tevreden over dit product. Ze zijn overtuigd van de goede prijs-kwaliteitverhouding van dit artikel in combinatie met een mooi design. De muts sluit volgens de meeste kopers zeer goed aan zonder dat je hierbij aan bewegingsvrijheid verliest. Kortom het is de ideale muts voor iemand die graag gaat sporten of zelfs wanneer je buiten klusjes opknapt in de tuin.

Wil je liever niet zoveel geld spenderen aan een degelijke en goed zittende bivakmuts? Dan kunnen we jou aanraden om even een kijkje te nemen naar deze Benardino Fleece muts. Vanwege de lage prijs zul je deze muts vast en zeker tussen de goedkope producten kunnen spotten. En dat is een pluspunt.

Voordelen
Ontwerp:

je zult merken dat deze bivakmuts het hele gezicht vrij zal houden.

Budget:

het is misschien niet meteen de bivakmuts met de laagste prijs maar toch zul je aangenaam verrast zijn van het betaalbare prijskaartje.

Materiaal:

deze unieke bivakmuts is vervaardigd uit duurzaam en kwalitatief polyester dat voldoende bescherming biedt tegen de koude.

Gebruiksgemak:

doordat de bivakmuts over een universele maat beschikt, zul je merken dat het vrijwel door iedereen kan worden gedragen.

Nadelen
Te krap:

volgens een enkele koper zou deze bivakmuts toch net iets te klein en te krap zijn.

Koop bij bol.com (€7.95)

 

 

 

 

Bellatio Camouflage 3 holes

 

Het Camouflage Bivakmuts 3 holes product van het merk Bellatio is ideaal voor wie op een actieve wintersport vakantie vertrekt. Daarnaast kan je het ook gemakkelijk gebruiken tijdens trainingen in het leger waardoor het misschien de ideale bivakmuts voor heren is.

Net zoals de Bivakmuts zwart driegaats no.2 beschikt ook dit product over drie gaten, waardoor enkel de ogen en de mond niet worden afgeschermd. De muts is gemaakt uit 100 procent acryl en zorgt er dus voor dat je het niet koud krijgt.

Dit product wordt door de meeste kopers beschouwd als een product met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Doordat de muts vervaardigd is uit acryl voelt ze enorm warm aan en dit wordt door de meeste gebruikers dan ook hard gewaardeerd. De rekbare stof maakt het product ook zeer handig in gebruik.

Met de Camouflage 3 holes bivakmuts haal je de ideale muts in huis wanneer je een training in het leger voltooit of gewoon wanneer je op wintersportvakantie wilt gaan. Deze bivakmuts wordt geleverd door het bekende en sterk gewaardeerde merk Bellatio. Hieronder alvast een overzicht van de verschillende mogelijkheden.

Voordelen
Gebruiksgemak:

deze bivakmuts is gemaakt uit een degelijke en duurzame rekbare stof. Daardoor kun je de muts makkelijk aan- en uittrekken.

Driegaats:

net zoals het eerste product zul je merken dat ook deze bivakmuts gekenmerkt wordt door 3 openingen. Zo heb je een opening ter hoogte van je ogen en ter hoogte van de mond.

Materiaal:

in tegenstelling tot de vorige bivakmutsen zul je merken dat dit exemplaar helemaal vervaardigd is uit duurzaam acryl. Daardoor ben je ten allen tijde voldoende beschermd tegen koude en wind.

Prijs-kwaliteitverhouding:

de meeste klanten zijn bijzonder tevreden over de correcte verhouding tussen de prijs van het product en de kwaliteit die geleverd wordt.

Nadelen

Tot op heden kunnen we alleen maar positieve reacties vaststellen. Daardoor is het voor ons best wel moeilijk om op zoek te gaan naar minpuntjes.

Koop bij bol.com (€10.89)

 

 

 

 

Sitmask bivakmuts

 

Voor mensen die vaak last hebben van een koude neus, mond en oren tijdens het schaatsen, snowboarden of wielrennen is dit product ideaal. De Bivakmuts voor Snowboarden – Skiën – Wielrennen – Schaatsen beschikt over een universele maat.

De Bivakmuts voor Snowboarden – Skiën – Wielrennen – Schaatsen weegt ongeveer 37 gram en is beschikbaar in verschillende kleuren. De universele maat zorgt ervoor dat de muts door iedereen gedragen kan worden. Deze bivakmuts zorgt ervoor dat de nek, de hals en het hoofd niet worden blootgesteld aan de koude.

Niet alle kopers blijken even tevreden te zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product. Echter zijn de meesten wel overtuigd dat het een ideaal product is voor buitenwerkers of mensen die op wintersport gaan en raden het daardoor sterk aan. Doordat je de muts een beetje kan rekken, kan je op die manier de ideale pasvorm bereiken waardoor het voor de meeste mensen wel een goed product blijkt te zijn.

Door te kiezen voor de Sitmask bivakmuts kies je voor een makkelijk aan – en uit te trekken bivakmuts. De muts laat een opening ter hoogte van het gezicht maar bedekt voor de rest wel het hoofd, de oren en de hals. Daardoor is de muts alvast een sterke aanbeveling indien je besluit om op wintersportvakantie te trekken.

Voordelen
Pasvorm:

je zult merken dat de bivakmuts over een universele pasmaat beschikt en daardoor door eender wie kan gedragen worden.

Design:

deze unieke en degelijke bivakmuts kun je bovendien bestellen in heel wat verschillende en vrolijke kleurtjes.

Nadelen
Slechte prijs-kwaliteitverhouding:

we merken echter wel op, dat een kleine minderheid van de kopers niet helemaal overtuigd blijkt te zijn van de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van het product.

Koop bij bol.com (€2.95)

 

 

 

 

Barts Balaclava Bivakmuts

 

Deze Barts – Balaclava – Bivakmuts behoort tot één van de duurste bivakmutsen en is de ideale bivakmuts voor kinderen. Ideaal voor wanneer je met je kinderen op wintersport vakantie vertrekt of gewoon lekker in de tuin ravot.

De Barts – Balaclava – Bivakmuts meet inclusief verpakking ongeveer 24 cm en weegt 61 gram. Het product beschikt over een universele maat waardoor het voor iedereen past en voelt lekker warm aan dankzij de fleece.

Bij dit product is momenteel nog maar één review geplaatst waarin de koper een goed advies geeft over de prijs-kwaliteitverhouding. Toch vindt de koper dat de bivakmuts net iets te klein uitvalt ondanks de universele maat.

Het rijtje wordt vervolgens afgesloten met de Barts Balaclava Bivakmuts. Ben je van plan om binnenkort met het hele gezin op wintersport vakantie te vertrekken? Dan kan deze unieke en degelijke bivakmuts alvast een welkome aanbeveling zijn. Hieronder een lijstje van de voor- en nadelen.

Voordelen
Kindvriendelijk:

het is niet zo makkelijk om een kindvriendelijke bivakmuts te vinden vandaar ook deze unieke Barts Balaclava bikvakmuts.

Materiaal:

doordat de bivakmuts vervaardigd is uit duurzaam fleece zul je merken dat het ook aangenaam zacht en heerlijk warm en comfortabel zal aanvoelen.

Nadelen
Prijskaartje:

vanwege de aanzienlijk hoge prijs zul je deze bivakmuts niet meteen tussen de goedkope mutsen hoeven te verwachten.

Te klein:

een enkele klant is van mening dat de bivakmuts toch wel net iets groter had mogen zijn.

Koop bij bol.com (€23.9)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status