5 Beste Bladblazers Test van 2020

Laatste update: 03.06.20

 

Bladblazers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Elk seizoen heeft voor- en nadelen. Ook de herfst heeft bijvoorbeeld zijn charme wanneer de bladeren verkleuren en beginnen af te vallen. Toch kan dit voor sommige personen ook meteen een nadeel zijn. Een bladblazer is dan een goede oplossing om de blaadjes beter bij elkaar te kunnen krijgen en op te ruimen. Om tot de perfecte bladblazer te komen dan zou je eventueel onze koopgids eens aandachtig kunnen bestuderen. Je kunt ook gewoon doorklikken naar onze top 3 waarin we jou de 3 beste toestellen aanbieden. Na een grondige analyse waarbij we rekening hebben gehouden met verschillende factoren, kunnen we besluiten dat je met de Bosch ALB 18 LI Batterij een degelijk apparaat aankoopt. Het is een vrij krachtig apparaat die met een gemak een topsnelheid kan halen van wel 210 km per uur. Ook met de Gardena ErgoJet 3000 kun je rekenen op een bijzonder krachtig apparaat dat over een vermogen van maar liefst 3000 Watt beschikt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Bladblazers koopgids

 

In de herfst heb je meer last van vallende blaadjes in je tuin. Deze kunnen zich met ander tuinafval opstapelen. In plaats van de blaadjes met een hark te verwijderen kun je dit veel vlugger doen met een bladblazer. Welk soort bladblazer verkies je: elektrisch, benzine of accu? Welke functies heeft de blazer, kun je het vermogen regelen, maakt het veel geluid en hoe groot is de inhoud van de opvangbak.

Soorten bladblazers

Een elektrische bladblazer is de meest voorkomende bladblazer. Deze producten zijn niet overdreven duur en zijn makkelijk om onderhouden. Hoewel ze minder krachtig zijn dan een toestel die op benzine werkt zijn ze toch nog krachtig genoeg voor de meeste tuinen. Bij de meeste elektrische bladblazers kun je zelf het vermogen regelen wat handig is als je over verschillende bodems wilt blazen. Deze soort is niet aanbevolen voor grote klussen want je hebt altijd een stopcontact nodig.

Een benzine bladblazer is het perfecte product voor grotere werkzaamheden. Je hebt meer bewegingsvrijheid omdat je geen stopcontact nodig hebt en deze apparaten zijn meestal ook veel krachtiger. Ze zijn over het algemeen duurder dan een elektrische bladblazer en hebben ook meer onderhoud nodig. De motor moet met olie gesmeerd worden en je moet de tank natuurlijk bijvullen met benzine. Ze zijn geschikt voor professioneel gebruik maar maken ook veel meer geluid dan een elektrisch toestel.

Wil je veel bewegingsvrijheid en weinig onderhoud dan koop je best een accu bladblazer. Deze toestellen zijn makkelijk om te onderhouden en hebben ook geen stopcontact nodig. Ze maken minder geluid en zijn meestal licht van gewicht. Je kunt comfortabel werken met een accu bladblazer maar ze zijn wel niet geschikt voor grote werkzaamheden. Een accu kan wel snel leeg zijn dus je koopt beter een extra accu zodat je kunt doorwerken terwijl de andere accu aan het opladen is.

 

Functies

Een bladblazer doet wat de naam aangeeft, bladeren wegblazen. Je kunt echter bladblazers kopen die ook over een zuig- en zelfs versnipperfunctie beschikken. Met deze functies kun je veel tijd besparen omdat het vuil direct versnipperd wordt en kan dienen als natuurlijke meststof voor je gazon.

Je kunt natuurlijk ook kiezen om het versnipperde tuinafval in een opvangbak of -zak te laten terechtkomen. Om te zuigen wordt meestal een extra buis meegeleverd die steviger is zodat de buis om te blazen niet beschadigd wordt door het opgezogen vuil. Je kunt dan gewoon de buis wisselen om tussen blazen en zuigen te kiezen.
Als je het vermogen kunt instellen beschik je over meer controle tijdens het blazen. Als het vermogen te sterk is kun je samen met de bladeren ook wel eens steentjes van je grindweg wegblazen. Om dit te vermijden kun je het vermogen lager zetten zodat enkel de bladeren wegvliegen. Deze optie komt veel voor bij elektrische bladblazers.

Sommige modellen beschikken over een neuswiel aan de voorkant van de blazer. Dit zorgt voor meer comfort tijdens het werken want je kunt de blazer gewoon over de grond laten rijden in plaats van het op te heffen.

 

Opvang van het vuil en geluidsniveau

Afhankelijk van de oppervlakte die je wilt blazen zul je een grotere of kleinere opvangbak of -zak nodig hebben. Let er op dat je geen te kleine zak koopt die vlug vol is zodat je het snel opnieuw moet legen. Voor kleine oppervlakken is een inhoud van 40 liter voldoende maar voor grote tuinen en oppervlakken zorg je beter voor een bladblazer met een opvangzak van minstens 50 liter.

Sommige bladblazers maken meer geluid dan andere. Bij de verschillende soorten merk je duidelijk dat benzine bladblazers meer lawaai maken dan elektrische of accu modellen. Een stille bladblazer heeft een sterkte van 70 dB maar denk eraan dat 3 dB meer als zorgt voor dubbel zoveel geluid. Sommige producten hebben een geluidsniveau van 110 dB wat zeker niet ten goede zal komen voor de relatie met je buren. Je kunt verschillende modellen vergelijken voordat je een bladblazer kiest om zeker te zijn dat het niet teveel geluid maakt.

 

Kostprijs

De kostprijs van een bladblazer verschilt volgens het type die je wilt kopen en ook volgens je persoonlijke situatie. Als je een grote tuin hebt zul je natuurlijk een sterker apparaat kopen die in een hogere prijsklasse ligt. Je kunt op het internet interessante aanbiedingen vinden die je kunt vergelijken op basis van de beoordelingen van andere gebruikers.

Stel een budget samen en schrijf de belangrijkste kenmerken van jouw ideale bladblazer op zodat je tijdens je onderzoek daar rekening mee kunt houden. Je kunt makkelijk een goede bladblazer vinden die tussen de 60 en 150 euro kost.

 

5 Beste Bladblazers (Reviews) van 2020

 

Als natuurliefhebber heb je natuurlijk veel bomen in je tuin. Dat brengt natuurlijk veel bladeren met zich mee, vooral in de herfst wanneer de bladeren beginnen te vallen. Als je die gemakkelijker wil samenrapen kun je ze eerst op een hoopje blazen met een bladblazer. Wij hebben 5 verschillende bladblazers vergeleken en op een rijtje gezet. Lees dus verder en maak voor jezelf uit welke de beste bladblazer is.

 

1. Bosch ALB 18 LI Accu Bladblazer Met 18 V 2.5 Ah Li-Ion

 

De Bosch accu bladblazer is geschikt voor het bijeen blazen van bladeren en verschillend tuinafval. Hij is zeer licht dus je wordt niet vlug moe. Hij is draadloos dankzij het gebruik van de 18 Volt Lithium-ion batterij. Daardoor verkrijg je maximale bewegingsvrijheid tijdens je werkzaamheden. Comfort verzekerd door het ergonomisch design en omdat hij slechts 1,8 kg weegt.

De blaasbuis is afneembaar, daardoor is het apparaat veel gemakkelijker op te bergen en neemt hij minder ruimte in. Hij heeft een krachtig vermogen met een luchtsnelheid van wel 210 km/u. De batterij moet 1 uur opgeladen werden en daarna kan je hem tot 17 minuten ononderbroken gebruiken.

De online reviews geven een positief advies voor deze bladblazer. Hij is handig in gebruik en kopers zijn tevreden dat hij geen snoer heeft maar wel een batterij. Ze vinden hem geschikt voor middelgrote tuinen en vinden dat hij vlug en krachtig werkt. Een mooie bladblazer aanbieding!

Deze bladblazer van Bosch werkt op een batterij zodat je kunt genieten van een optimale bewegingsvrijheid. Bosch behoort bovendien tot de beste merken op het vlak van elektrische apparaten. Het apparaat is licht van gewicht zodat je niet vlug moe zult worden tijdens het werken.

Voordelen
Accu:

het apparaat werkt op een accu waardoor je over veel meer bewegingsvrijheid beschikt. Met een volle accu kun je 17 minuten lang ononderbroken werken, daarna kun je de batterij in anderhalf uur terug opladen. Je kunt het product ook kopen zonder batterij en lader.

Licht van gewicht:

het toestel weegt slechts 1,8 kg waardoor je niet vlug last zult hebben van je armen. Bovendien is het apparaat voorzien van een softgrip waardoor je comfortabel kunt werken.

Krachtig:

de blazer haalt een snelheid van 210 km per uur om op een efficiënte wijze bladeren te verwijderen van je terras of je tuin.

Nadelen
Natte bladeren:

het apparaat heeft te weinig kracht om natte bladeren weg te kunnen blazen.

Koop bij bol.com (€125)

 

 

 

 

2. Gardena ErgoJet 3000 Bladblazer 3000W

 

De Gardena is een krachtige bladblazer met een vermogen van 3000 Watt en heeft zelfs een ingebouwde versnipperaar! Zo kun je gemakkelijk wisselen tussen de zuig- en de blaasfunctie. Je kunt de snelheid van de blazer zelf instellen met een maximum van 310 km/u. Dankzij de metalen waaier wordt het vuil versnipperd en neemt zo minder plaats in.

Hij weegt iets meer dan de Bosch, namelijk 4,8 kg maar het gewicht is goed verdeeld en hij heeft een ergonomische handgreep dus hij blijft toch nog comfortabel om te gebruiken. Hij mag al ingedeeld worden bij de goedkope bladblazers want hij is een stuk goedkoper dan de Bosch.

De meeste gebruikers vinden dit apparaat top. Het overschakelen tussen blazen en zuigen gaat vlotjes en hij is gebruiksvriendelijk. De verhouding prijs/kwaliteit is voor vele mensen een pluspunt. Enkele personen vinden hem wel wat aan de zware kant en vinden dat hij niet echt duurzaam is.

Deze krachtige blazer heeft een groot voordeel ten opzichte van de andere bladblazers namelijk dat het aan de laagste prijs wordt verkocht. Je kunt zowel zuigen en blazen en het apparaat is ook voorzien van een versnipperfunctie. Het toestel is redelijk zwaar maar dankzij de ergonomische handgreep is het makkelijk in gebruik.

Voordelen
Instelbaar:

je kunt de snelheid van de bladblazer zelf instellen tot een maximale snelheid van 310 km per uur. Bovendien kun je naast blazen ook zuigen met dit toestel. Het opgezogen tuinafval komt dan in de meegeleverde opvangzak terecht. Let er wel op dat je geen stenen opzuigt.

Versnipperen:

aan de binnenkant van het apparaat zit er een metalen waaier die de bladeren versnippert voordat ze in de opvangzak terecht komen. Je kunt het afval daarna gebruiken als natuurlijke compost.

Comfort:

dankzij de draagriem en de ergonomische handgreep kun je het apparaat comfortabel gebruiken.

Nadelen
Opvangzak:

de kwaliteit van de opvangzak is ondermaats, de zak gaat namelijk vlug kapot.

Koop bij bol.com (€98.99)

 

 

 

 

3. Black&Decker GW3030 Bladblazer 3000W

 

Deze bladblazer van BLACK+DECKER beschikt ook over een zuigfunctie en een versnipperaar. Hij is geschikt voor het blazen van natte bladeren en zwaar tuinafval. Dankzij de duurzame metalen rotor heb je meer blaas- en zuigkracht. Hij kan een blaassnelheid bereiken van wel 418 km/u!

Hij wordt geleverd met een opvangzak van 50 liter om al je afval in op te vangen. Zo kun je langer aan een stuk doorwerken. De versnipperaar maakt je afval tot 16 keer kleiner om het makkelijker af te voeren.

De online reviews zijn overwegend positief over dit apparaat. Hij is handig in gebruik. De zuigfunctie werkt perfect en als je versnippert zonder opvangzak kun je zo eenvoudig je tuin composteren.

Enkelen vinden hem wel te luidruchtig en vinden dat het snoer nogal kort is waardoor je minder bewegingsvrijheid hebt.

Black+Decker is een bekend merk dat garant staat voor een goede kwaliteit. Deze bladblazer kan het tuinafval ook opzuigen en versnipperen. Het apparaat is voorzien van een opvangzak van 50 liter voor het versnipperde afval.

Voordelen
Functies:

naast blazen kun je ook bladeren en afval opzuigen en laten versnipperen. De versnipperaar maakt het afval wel 16 keer kleiner waarna het in de opvangzak komt. Je kunt dit tuinafval daarna gebruiken als compost.

Krachtig:

de blaasfunctie haalt een maximale snelheid van 418 km per uur waardoor het zelfs de natste bladeren kan wegblazen. Maar ook de zuigfunctie is krachtig zodat je natte bladeren kunt opzuigen.

Kabel:

het apparaat moet je aansluiten op het lichtnet. Het voordeel daarvan is dat je nooit zonder stroom komt te zitten en rustig kunt blijven werken tot je de ganse tuin opgeruimd hebt.

Nadelen
Snoerlengte:

het snoer is niet lang genoeg om een grote tuin te kunnen opruimen. Je hebt dus zeker nog een verlengsnoer nodig bij het apparaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Powerplus POW63172 Bladblazer & zuiger 3000 W

 

De Powerplus beschikt net als zijn voorganger over 3 functies: blazen, zuigen en versnipperen. Hij maakt afval tot 10 keer kleiner voordat het in de opvangzak valt. Hij heeft een krachtig vermogen van 3000 Watt en haalt een maximale snelheid van 270 km/u.

Dankzij de schouderriem en de ondersteunende wielen wordt het werken veel comfortabeler. De opvangzak heeft een inhoud van 35 liter en kan makkelijk verwijdert worden. Hij behoort tot de goedkope bladblazers.

De meningen zijn verdeeld over dit product. De meesten vinden hem handig in gebruik maar sommigen vinden dat hij te luidruchtig is en te zacht blaast. Hij zou sterk genoeg zijn voor het kleine werk maar voor zwaarder werk zoals natte bladeren is hij niet echt geschikt. De opvangzak zou ook te snel vol raken en je moet hem teveel legen.

De populairste bladblazer is de POW63172 van Powerplus. Net zoals vele andere apparaten kun je niet enkel blazen met dit toestel maar ook zuigen en versnipperen. Het versnipperde tuinafval komt in een opvangzak terecht en je kunt dit apparaat eenvoudig gebruiken vanwege de schouderband en de wieltjes.

Voordelen
Drie functies:

het apparaat kan bladeren wegblazen maar is ook geschikt om tuinafval op te zuigen en te versnipperen.

Opvangzak:

het apparaat wordt geleverd met een opvangzak van 35 liter waar het versnipperde tuinafval in terecht komt. Je kunt dit afval daarna eventueel gebruiken als compost voor je gazon.

Gebruiksgemak:

je ontvangt een schouderriem bij het toestel om het makkelijk te dragen. Bovendien beschikt de buis over ondersteunende wieltjes zodat je de blazer over de grond kunt laten rollen.

Nadelen
Kwaliteit:

volgens enkele kopers gaat het apparaat vlug kapot. De zuig- en blaaskracht neemt af en de buis raakt vlug verstopt met vuil.  

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. McCulloch GB320 Benzine Bladblazer

 

Deze bladblazer werkt op benzine en kan een blaassnelheid bereiken tot wel 320 km/u. Hij is licht van gewicht en beschikt verder ook nog over een zuigfunctie.

De buis kun je eenvoudig bevestigen en verwijderen zodat je hem makkelijker kunt opbergen. Dankzij het plat mondstuk bereik je meer blaaskracht om zo nog effectiever te werken.

De online reviews liegen er niet om, de meeste kopers vinden dit apparaat echt top. De prijs/kwaliteit verhouding is perfect en hij is handig in gebruik.

Hij is goedkoop en gemakkelijk op te bergen. Hij heeft een fraai design en gebruikers vinden hem even goed als andere merken die veel duurder zijn.

Deze bladblazer werkt op benzine en maakt daardoor veel meer geluid dan de andere apparaten. Het toestel is heel krachtig maar niet bepaald goed voor het milieu. Bovendien moet je rekening houden met

de bijkomende benzinekost om het apparaat te laten werken.

Voordelen
Draadloos:

het apparaat werkt op benzine. Dit betekent dat je geniet van een optimale bewegingsvrijheid zodat je overal makkelijk kunt gaan om te blazen.

Functies:

het toestel kan zowel blazen als zuigen, je kunt dus zelf kiezen welke functie jij op een bepaald moment nodig hebt.

Nadelen
Benzine:

doordat het apparaat op benzine werkt is het niet milieuvriendelijk. Bovendien moet je ook regelmatig nieuwe benzine kopen om het apparaat van stroom te kunnen voorzien. Dit apparaat maakt ook meer geluid dan een elektrisch model.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status