5 Beste Blenders Test van 2020

Laatste update: 17.09.20

 

Blenders – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je dol bent op heerlijke smoothies en andere gezonde milkshakes dan kun je eventueel een blender aankopen. In een mum van tijd kun jij dan genieten van een heerlijke zelfgemaakt gazpacho of ander drankje. Wij raden jou dan ook aan om eerst even onze koopgids aandachtig te bestuderen en door te nemen. Zo weet je ongeveer op welke factoren je eventueel kunt letten om tot de voor jou beste blender te komen. Indien je dringend op zoek bent dan kun je natuurlijk altijd ook even onze top 3 raadplegen. Zo haal je met de Philips Avance HR2093/00 een degelijk en krachtig product in huis dat over maar liefst 15 verschillende snelheden beschikt. Met de Princess Healthy Turbo haal je een meer dan waardig alternatief in huis. Dit apparaat beschikt over 10 snelheidsstanden en je kunt er zelfs ijs mee crushen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Blenders koopgids

 

De keuze van een blender hangt vooral af van het doel waarvoor je het wilt gebruiken. Een blender voor smoothies en sappen heeft verschillende kenmerken dan een blender die je wilt gebruiken om noten te malen. Als je een blender wilt gebruiken om warme ingrediënten mee te mixen zoals soep dan moet je gaan voor een product die tegen warmte kan. De belangrijkste factoren om op te letten zijn inhoud van de blender, prijs, kracht en vermogen en ten laatste de grootte van het toestel.

Hoe krachtig moet de blender zijn

Laten we beginnen met het vermogen van een blender. Als je toestel over een hoog vermogen beschikt dan kan het verschillende nuttige functies hebben. Je kunt mixen op verschillende snelheden of zelfs gebruik maken van een turbofunctie. Je kunt verschillende soorten blenders vergelijken zoals een gewone blender en een powerblender.

Hoe hoger het vermogen hoe harder de ingrediënten mogen zijn die je wilt mixen. Met een apparaat die een vermogen heeft van minder dan 450 Watt kun je bijvoorbeeld geen noten of bonen malen, het is echter wel nog geschikt om sappen of smoothies mee te maken. Voor bevroren fruit is het beter om een apparaat van minimaal 450 Watt aan te schaffen.  Als je kiest voor een powerblender met een vermogen van 1200 Watt, dan hoef je je geen zorgen te maken. Deze machines hebben soms zelfs een speciaal programma om ijs te crushen.

Apart van het vermogen moet je blender ook beschikken over goede en stevige messen. Het is belangrijk dat de messen roestvrij en scherp genoeg geslepen zijn zodat je blender beter de ingrediënten kan mixen.

 

Hoe krachtiger, hoe duurder

Je kunt nooit onderuit de prijs van een product. Dit is altijd een belangrijke factor, het maakt niet uit bij welke aankoop. Als je slechts over een beperkt budget beschikt hoef je je geen zorgen te maken, want er zijn altijd wel mooie aanbiedingen te vinden op het internet. De regel is echter dat als je een goedkoop apparaat koopt, het meestal ook niet te krachtig is.

Informeer je goed over de kenmerken van elk apparaat zodat je de beste blender voor jezelf kunt kopen. Een goede kwaliteit voor een lage prijs is de beste aanbeveling maar dat hangt af van de soort blender waar je naar op zoek bent.

Als je het niet erg vindt om wat extra geld uit te geven dan kan je altijd opteren voor een powerblender. Deze blenders worden gebruikt door professionals want ze zijn geschikt om bijna alle soorten ingrediënten te mixen. Denk maar aan de blenders van een smoothie winkel of een cocktailbar. Ze beschikken over verschillende nuttige programma’s en hebben een hoog vermogen.

 

Voor hoeveel mensen wil je de blender gebruiken

Als je de blender enkel voor jezelf gebruikt dan kun je werken met een beker met een kleine inhoud. Als je het toestel echter elke dag gebruikt om verse sappen mee te maken voor je partner en kinderen dan kun je beter kiezen voor een blender met een grotere inhoud.

Een grote blenderkan kan ook leiden tot slechter gemixte sappen of smoothies want de stukken fruit blijven makkelijker aan de wand plakken. De messen kunnen de ingrediënten ook niet optimaal naar beneden trekken om ze te vermalen.

Je hebt ook keuze tussen een ronde of vierkante kan. Een vierkante mengt de ingrediënten veel beter want de messen kunnen ze makkelijker naar beneden trekken maar een ronde kan is makkelijker om schoon te maken omdat er geen hoeken aan zitten. Het materiaal waarvan de kan gemaakt is speelt ook een grote rol. Een glazen kan zal hete temperaturen beter verdragen dan een plastieken kan.

Hoeveel ruimte mag het product innemen

De grootte van een blender hangt af van de grootte van je keuken. Koppels die in een appartement wonen hebben over het algemeen minder ruimte dan gezinnen die in een losstaand huis wonen. Een koppel zal dus eerder een kleinere blender kopen die bijgevolg ook beschikt over een kan met een kleinere inhoud.

De grootte van een blender kan een rechtstreekse verhouding vertonen met de prijs ervan hoewel dit niet altijd het geval is. Er bestaan tegenwoordig compacte toestellen die heel krachtig zijn en dus in een hogere prijsklasse liggen. Een compact apparaat is doorgaans ook makkelijker om op te bergen terwijl je een grote blender moet laten staan op het aanrecht.

Je kunt zelfs kiezen voor een mini blender die geschikt is voor twee personen en weinig plaats inneemt in je keuken. Ze zijn krachtig en betaalbaar dus geschikt voor iedereen.

 

5 Beste Blenders (Reviews) van 2020

 

Een blender in huis hebben, kan vele voordelen met zich meebrengen. Afhankelijk van het type blender kun je er verschillende dingen mee doen. Je kunt er diverse soorten sappen, sauzen of puree mee maken. Met sommige blenders kun je ook heerlijke smoothies en slush drankjes maken. Eigenlijk is je keuken niet compleet zonder een blender. We zullen daarom een beschrijving geven van 5 verschillende blenders en je kunt zelf kiezen welke voor jou de beste blender is.

 

 

1. Philips HR2093/00 Avance Derivative 2 Pre Set BU

 

De Philips Avance HR2093/00 – Blender bevat wel 15 snelheden, waardoor deze blender goed is voor het mixen, malen, hakken en snijden van je fruit, groente en zelfs ook ijs. Volgens de reviews maakt hij dan ook super gladde smoothies. Deze blender heeft een ijscrusher en het heeft ook eeen stevige, krasvrije glazen kan.

De onderdelen van de blender kunnen verwijderd worden en kunnen in de vaatwasmachine gezet worden. Dit product is dus gemakkelijk te onderhouden. Een nadeel is echter dat de glazen kan kwetsbaarder is voor beschadiging dan een plastieken kan. Doordat de kan van glas is, is hij volgens vele gebruikers ook zwaar.

Sommige gebruikers vinden het snoer ook net te kort. Toch vinden de meeste gebruikers dat dit product een goede kwaliteit heeft, gemakkelijk te gebruiken is en dat het een sterke motor heeft. Er wordt daarom positief advies gegeven over deze blender, want hij staat ook nog mooi op je keukenaanrecht.

Veel personen beschouwen Philips als het beste merk omdat het garant staat voor kwaliteit. Dit houdt in dat er vaak meer voordelen zijn dan nadelen. We zetten beide even op een rijtje voor jou.

Voordelen
Snelheid:

dit toestel bevat in totaal 15 snelheden waaruit je kunt kiezen. Dit zorgt ervoor dat het niet alleen goed is voor het mixen, maar ook voor het hakken en snijden van bijvoorbeeld fruit en groenten.

Onderhoud:

het toestel beschikt over een quickclean functie. Die zorgt ervoor dat je de blender in een recordtempo en vooral gemakkelijk kunt schoonmaken. Bovendien kunnen de onderdelen ook in de vaatwasser.

Nadelen
Kan:

de kan die bij het product inbegrepen is, is gemaakt uit glas. Dit zorgt ervoor dat dit uiteraard veel kwetsbaarder is dan bijvoorbeeld plastic op het moment dat je deze laat vallen.

Snoer:

voor sommige kopers is het snoer van de blender net iets te kort en had het iets langer mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Princess 219000 Healthy Turbo Blender

 

Met de Princess 219000 Healthy – Turbo Blender kun je gladde smoothies, heerlijk ijs en zelfs soep klaarmaken. Deze power blender heeft maar liefst 10 snelheden en het heeft ook de optie voor het malen van ijs.

Dit product heeft een stevige glazen kan gemaakt van Tritan, met een inhoud van 2 liter en ook een voedselstamper. Het heeft ook een deksel met een navul opening, wat erg handig kan zijn wanneer je tijdens het malen nog iets wilt toevoegen. De onderdelen van dit product kunnen in de vaatwasmachine, dus deze blender is gemakkelijk te onderhouden.

De meeste gebruikers van dit product vinden het een top blender: het heeft een sterke motor, grote kan, is eenvoudig te gebruiken en werkt krachtig. Sommige gebruikers vinden dat het teveel lawaai maakt en enkele vinden de onderdelen te zwak. Doordat hij groot is past het niet bij iedereen in de kast, maar dat is ook geen probleem want hij staat mooi in je keuken.

Met dit toestel haal je zeker geen blender met de laagste prijs in huis. Toch zijn heel wat kopers tevreden over de kwaliteit ervan en dat kun je begrijpen als je de goede kanten van het product kent. Maar wat zijn dan de minder goede kanten?

Voordelen
Goede kwaliteit:

ondanks de hoge prijs van het product blijken heel wat kopers overtuigd van de goede kwaliteit van de blender. Door de krachtige motor waarover de blender beschikt is het zelfs mogelijk om hard fruit of ijsblokjes te malen.

Handig in gebruik:

door de zes verschillende messen is het toestel zeer handig in gebruik aangezien je er ook harde stukken fruit en groenten zonder problemen mee kunt snijden.

Nadelen
Kwetsbare onderdelen:

de blender beschikt over een aantal onderdelen die gemakkelijk kapot gaan en afbreken zoals het deksel van de kan. Het is bovendien ook heel groot waardoor je veel plaats nodig hebt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Magimix 11610 Blender

 

De Magimix 11610 – Blender – Zwart heeft vier voorgeprogrammeerde functies voor het maken van ijs, gestampt ijs, smoothies en soepen. Bij het kopen van dit product krijg je een boekje erbij met recepten.

Deze blender met een beker van glas heeft een inhoud van 1,8 liter, die ook nog hittebestendig is. Dit product is handig en eenvoudig in gebruik en is ook gemakkelijk schoon te maken. Het behoort zeker niet tot de categorie van goedkope blenders, maar het is wel een product van goede kwaliteit.

Volgens de reviews van de gebruikers heeft het een sterke motor en mixt het alles naar de juiste consistentie. Wel vinden enkele kopers de prijs van dit product toch nog aan de hoge kant.

Doordat de beker van glas is, kan het sneller stuk gaan en is het zwaarder dan verwacht. De blender heeft verder een mooie en unieke uitstraling, waardoor het ook nog mooi in jouw keuken staat.

Magimix behoort misschien niet tot de populairste merken en toch heeft het toestel niet alleen zwakke punten. Zo heeft het ook bepaalde goede punten die het toestel in kwaliteit doen toenemen. We zetten daarom de voordelen en nadelen even voor jou op een rijtje.

Voordelen
Goede prijs- kwaliteitverhouding:

ondanks de hoge prijs van het product zijn veel gebruikers echter wel overtuigd van de capaciteiten van deze blender. Waardoor ze bereid waren het hoge bedrag te betalen.

Receptenboekje:

zodra je het product aankoopt, krijg je er ook een receptenboekje bij. Aangezien je met dit toestel heel wat kan doen door de voorgeprogrammeerde functies, is dit altijd heel handig.

Motor:

uit de beoordelingen kunnen we opmaken dat de blender over een heel krachtige motor beschikt. Hierdoor wordt gelijk welke groente of fruit tot de juiste consistentie gemixt.

Nadelen
Prijs:

het product behoort niet tot de goedkoopste blenders en je merkt dat niet alle kopers dat kunnen waarderen. Sommige vinden de prijs echt wel iets te hoog.

Kwetsbaarheid:

uit de reviews blijkt dat het product niet zo heel duurzaam is doordat er bepaalde onderdelen bijzitten die snel beschadigd raken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Bestron AFM400 Blender to Go

 

De Bestron AFM400 – Blender to Go is zeer ideaal voor mensen die dagelijks een gezonde smoothie, shake, cocktail of iets dergelijks willen drinken. Deze blender heeft 4 snelheden en het komt met 4 kannen die elk een eigen kleur en inhoud van 400 ml hebben.

Zo’n kan is net genoeg voor 1 persoon. Je kunt dus je smoothie of shake maken en het gewoon in je kan meenemen naar het werk of de sportschool. Dat is heel erg handig. De meeste onderdelen uitgezonderd de motor box en de messen zijn bestendig voor een vaatmachine. Deze blender behoort zeker wel tot de categorie van goedkope blenders.

De gebruikers van dit product vinden dat het een goede prijs en redelijke kwaliteit heeft. Enkele gebruikers vinden dat het veel lawaai maakt, dat het niet alles fijn maakt en dat het rubber van het deksel los raakt. De blender heeft ook geen ijscrusher. Door zijn kleine en compacte vorm neemt hij wel weinig plaats in in je keuken.

In vergelijking met de vorige producten is dit de blender met de laagste prijs. Maar wat zijn nu juist de sterke kanten van dit product en wat juist de zwakke punten. Daarom zetten wij dit graag voor jou even op een rijtje.

Voordelen
Onderhoud:

het toestel is heel eenvoudig te reinigen doordat je er gemakkelijk alle delen kunt afhalen. De losse delen kunnen bovendien ook in de vaatwasser.

Compact:

doordat het toestel heel klein en compact is, heb je niet veel ruimte nodig om het te plaatsen in de keuken. Bovendien is het hierdoor ook gewoon heel gemakkelijk om op te bergen.

Gebruiksvriendelijk:

het product beschikt over vier kannen elk in een andere kleur. Deze kannen kun je vullen met heerlijke shakes en zijn ideaal voor 1 persoon. Bovendien kun je ze gemakkelijk gaan meenemen naar de fitness of naar je werk.

Nadelen
Kwetsbaar:

ondanks de vele positieve punten wordt het product door sommige kopers als heel kwetsbaar ervaren. Heel vaak komt de rubberen ring die zich onder de dekselrand bevindt, snel los.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Moulinex Blender Mini Multi Deluxe LM125

 

De Moulinex Blender Mini Multi Deluxe LM125 is een 2 in 1 mini blender met 2 snelheden, waarmee je kunt mengen en malen.

De blender heeft een kan met een inhoud van 600-800 ml, die je kunt gebruiken voor het mengen van smoothies, shakes, soepen en sauzen. De shredder heeft een inhoud van 400 ml en je kunt verschillende dingen ermee hakken zoals noten, uien, knoflook, peper etc.

Volgens de productomschrijving heeft het ook een ijscrusher, maar niet alle gebruikers van dit product zijn het daarmee eens. Het is moeilijk om ijs in deze blender te malen en zelfs soms bevroren fruit. Door zijn mooie en compacte model geeft hij wel een mooie uitstraling aan je keuken en neemt hij ook niet teveel ruimte in beslag.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product, want ze vinden dat het een goede kwaliteit en prijsverhouding heeft. Het is verder eenvoudig te gebruiken en gemakkelijk schoon te maken.

Veel mensen zullen misschien niet meteen een belletje horen rinkelen bij het merk Moulinex. Uit de verschillende reviews blijkt wel dat het producten zijn van goede kwaliteit. Hieronder zetten we even alle voordelen op een rijtje gevolgd door de nadelen ervan.

Voordelen
Goede prijs- kwaliteitverhouding:

voor heel wat personen is dit product niet te duur in verhouding met de kwaliteit ervan.

Eenvoudig in gebruik:

de blender is heel compact en is heel gemakkelijk te gebruiken. Je kunt er niet alleen heerlijke smoothies mee maken maar het is ook geschikt voor het malen van noten en koffiebonen.

Nadelen
Geen ijsblokjes:

doordat het apparaat klein en compact is van formaat is het niet echt geschikt om ijsblokjes of bevroren vruchten te malen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status