5 Beste Blu-ray Spelers Test van 2022

Laatste update: 30.06.22

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Blu-ray Spelers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met een degelijke blu-ray speler kun je vanaf nu de beeldkwaliteit van je favoriete films aanzienlijk verbeteren. Toch is er heel wat onderscheid tussen de verschillende blu-ray spelers. Het is dan ook een goed idee om zoveel mogelijk apparaten te bekijken en deze met elkaar te vergelijken alvorens je overgaat tot een aankoop. In deze top 3 hieronder stellen wij jou alvast graag de 3 beste blu-ray spelers van dit moment voor. Zo haal je volgens heel wat gebruikers met de Samsung BD-H6500 blu-ray speler een uitstekend apparaat in huis dat voorzien is van interne Wifi. Ook met de Sony BDP-S6700 blu-ray speler mag je rekenen op een krachtig apparaat. Het toestel is bovendien uitgerust met een 4K upscaling.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Blu-ray spelers koopgids

 

De Blu-ray heeft sinds geruime tijd de DVD vervangen dankzij de betere beeldkwaliteit. Om deze blu-rays te kunnen bekijken heb je natuurlijk een blu-ray speler nodig. Bij de aankoop van een blu-ray speler zijn er bepaalde kenmerken die belangrijk zijn voor sommige kopers. Als je de beste blu-ray speler voor jouw situatie wilt kopen dan houd je daar beter rekening mee. Denk maar aan de beeldkwaliteit, de functies, de prijs en de aansluitingen.

 

 

Beeldkwaliteit van de speler

Alle nieuwe films komen tegenwoordig uit op blu-ray en de beeldkwaliteit is van allemaal uitstekend. De meeste mensen gebruiken de speler enkel maar om blu-rays mee af te spelen en je kunt dan nog beslissen of je een goedkoop apparaat wilt met weinig mogelijkheden of juist eentje met vele extra functies.

De beeldkwaliteit is dus bij de meeste apparaten hetzelfde. Toch zijn er nog andere factoren die een invloed kunnen hebben op de kwaliteit van je beeld en geluid. Het is beter als het apparaat stevig gebouwd is, zo zul je minder last hebben van trillingen die zowel het geluid als het beeld kunnen beïnvloeden. Ook de disclade waar je de blu-ray in plaatste moet stabiel genoeg zijn.

Een blu-ray kan veel meer informatie opslaan en dit is ook de reden dat de kwaliteit van het beeld beter is. Het beeldformaat van een blu-ray bedraagt 1920 x 1080 pixels terwijl een gewone DVD slechts 720 x 576 pixels kan weergeven.

 

Aansluitingen van een blu-ray speler

Een blu-ray speler kan uitgerust zijn met verschillende soorten aansluitingen om meerdere toestellen te kunnen verbinden. De belangrijkste aansluiting is een HDMI-aansluiting. Elke blu-ray speler is normaal voorzien van zo’n aansluiting zodat je het digitale signaal naar de televisie kunt verzenden. Meestal wordt de kabel echter niet meegeleverd en hoef je die zelf nog te kopen.

Veel blu-ray speler beschikken ook over een USB-ingang zodat je een USB stick kunt aansluiten om films, muziek of foto’s af te spelen op je televisie. De meeste apparaten zijn voorzien van een optische of een coaxiale audio-aansluiting en sommige modellen beschikken zelfs over beide. Zo kun je de speler aansluiten op je versterker om van een betere geluidskwaliteit te genieten.

Vele toestellen kun je via een ethernet kabel aansluiten op het internet zodat je online services zoals Netflix of Youtube kunt afspelen via je blu-ray speler. Tegenwoordig zijn er ook nieuwere modellen die de verbinden met internet maken via Wifi.

 

Welke functies heeft het apparaat?

Zoals we net besproken hebben kan je blu-ray speler over verschillende apps beschikken net zoals een Smart TV. Zo kun je games spelen, series bekijken op Netflix, video’s bekijken op Youtube, enzovoort. Je hebt daarvoor wel toegang nodig tot het internet en je kunt dit op twee manieren tot stand brengen: via een ethernet kabel of via draadloze Wifi verbinding.

Er bestaan ook blu-ray speler die 3D ondersteunen zodat je een 3D film kunt bekijken. Je hebt dan natuurlijk ook een televisie nodig die 3D aankan. Deze apparaten kunnen ook gewone blu-rays en DVD’s blijven afspelen dus het is een extra optie.

Op het vlak van bediening zijn er nieuwe ontwikkelingen bij vele blu-ray spelers. Denk maar aan een ingebouwde bewegingssensor die ervoor zorgt dat de disclade opent wanneer je je hand ervoor beweegt. Zo hoef je het apparaat niet aan te raken en laat je geen vlekken achter.

Een duurder model kun je ook via je smartphone bedienen. Je hoeft gewoon een speciale app te downloaden die zich verbindt met het apparaat waardoor je het kunt bedienen. Dit gebeurt via Wifi dus je kunt de speler zelfs bedienen vanuit een andere ruimte in je huis.

 

 

Prijs van een blu-ray speler

De prijs van een blu-ray speler wordt vooral bepaald door de extra opties die op het toestel zitten. Een duurder model zal bijvoorbeeld beschikken over meer aansluitmogelijkheden en heeft een betere geluidskwaliteit. Ook de mogelijkheid om via Wifi het apparaat op je netwerk aan te sluiten en de aanwezigheid van apps zorgen ervoor dat de prijs van het toestel de hoogte in gaat.

De beeldkwaliteit van het apparaat blijft nagenoeg hetzelfde bij alle prijsklassen. Je kunt dus beter producten vergelijken op basis van de functies waarover ze beschikken. Het is een goede aanbeveling om online te kopen want meestal vind je producten goedkoper. Het is een goede manier om aanbiedingen te vinden en accessoires zoals een HDMI kabel kun je makkelijk op dezelfde website kopen voor een lagere prijs dan in de winkel.

 

5 Beste Blu-ray Spelers (Reviews) van 2022

 

Voor filmfanaten is het belangrijk om een film te kunnen bekijken in de best mogelijke kwaliteit. Als je niet tevreden bent met gewone DVD’s dan neem je beter een blu-ray speler in huis. Blu-ray discs hebben een veel betere HD kwaliteit om zo nog meer van je favoriete film te genieten. Wij hebben een lijstje samengesteld met vijf verschillende toestellen, lees verder en kies er de beste blu-ray speler uit.

 

1. Samsung BD-H6500 3D Blu-ray speler Wi-Fi

 

De Samsung BD-H6500 is een 3D Blu-ray speler met ingebouwde Wifi en 4K upscaling. Je kunt ook bestanden afspelen vanaf een USB stick of van een externe harde schijf. Het toestel beschikt ook over de nieuwste Smart Hub zodat je je gewone televisie kunt upgraden naar een Smart TV.

De kopers van dit apparaat geven een positief advies in hun reviews. De beelden zijn haarscherp en de geluidskwaliteit is top. Het toestel is gebruiksvriendelijk en beschikt over vele aansluitmogelijkheden. Ze vinden het apparaat eenvoudig te installeren en zijn ook heel tevreden over de prijs-kwaliteitsverhouding.

Enkele andere kopers vinden het toestel te kwetsbaar en zelfs lastig in gebruik. Eén persoon vindt het jammer dat er geen HDMI kabel meegeleverd wordt en een andere koper zegt dat het aansluiten van externe harde schijven niet altijd even goed verloopt.

Zodra mensen de naam Samsung horen vallen dan denken heel wat personen meteen aan degelijkheid en kwaliteit. Het zal dus ook niet verwonderen dat heel wat gebruikers dit als het beste merk gaan beschouwen. Aan de online reviews te zien die bovendien hoofdzakelijk positief zijn, zou het misschien ook wel eens één van de populairste Blu-ray apparaten kunnen zijn.

Voordelen
Smart Hub:

het apparaat is uitgerust met de nieuwste versie van Smart Hub waardoor het mogelijk is om je gewone tv te gaan upgraden naar een betere versie, namelijk de Smart TV.

Comfort:

de Blu-ray speler heeft een haarscherp beeld weer en ook de geluidskwaliteit is uitstekend. Verder zul je merken dat het apparaat over meerdere aansluitmogelijkheden beschikt.

Nadelen
Handleiding:

een enkele gebruiker vindt het behoorlijk vervelend dat de handleiding niet in het Nederlands beschikbaar was.

Kwetsbaar:

een kleine minderheid van de klanten vindt het toestel behoorlijk kwetsbaar en niet zo duurzaam.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Sony BDP-S6700 3D Blu-ray speler met 4K upscaling

 

Ook de Sony BDP-S6700 is een 3D Blu-ray speler met 4K upscaling. Je full HD beelden worden verhoogd in kwaliteit zodat je kunt genieten van betere kwaliteit. Hij beschikt ook over een ingebouwde Wifi. Zo kun je draadloos verbinden met je netwerk om muziek te streamen en af te spelen. Het geluid heeft bioscoopkwaliteit dankzij de Dolby TrueHD en DTS-HD.

De meeste kopers vinden dit een topproduct en dat zie je ook aan hun online reviews. Het toestel is gebruiksvriendelijk en geeft haarscherp beeld. Het geluid is van topkwaliteit en is eenvoudig te installeren.

Anderen zijn er niet zo tevreden over. De Bluetooth werkt enkel als output dus je kunt geen muziek afspelen van je smartphone via Bluetooth. Er is ook maar één type audio aansluiting aan het toestel, dat is voor enkelen een minpunt.

Ook Sony is een gevestigde waarde op het gebied van elektronische toestellen. Deze Blu-ray speler kan blijkbaar op heel wat bijval rekenen van verschillende klanten. Het is een compact toestel dat over Wifi beschikt en ook de mogelijkheid biedt om er een USB op aan te sluiten. Bekijk dus zeker even de voor- en nadelen van deze Blu ray speler.

Voordelen
Ingebouwde Wifi:

dankzij de ingebouwde Wifi waarover dit apparaat beschikt, is het mogelijk om een draadloze verbinding aan te gaan met het netwerk.

Dolby TrueHD:

dankzij de combinatie van de Dolby TrueHD en de DTS-HD zul je kunnen genieten van een uitstekende geluidskwaliteit. Het voelt net aan alsof je in de bioscoop naar een film kijkt.

Nadelen
Bluetooth:

het blijkt niet mogelijk te zijn om bijvoorbeeld je muziek van je smartphone af te spelen via de Bluetooth functie. Dit heeft te maken met het feit dat de Bluetooth van dit apparaat enkel functioneert als output.

Onnatuurlijke kleuren:

ondanks de overwegend positieve reacties, zijn 2 gebruikers niet bepaald enthousiast over de kleuren van de Blu-ray speler.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Philips BDP2510 Blu-ray speler 

 

De Philips BDP2510 is een compacte Blu-ray speler met een directe USB ingang die je kunt gebruiken om externe media mee af te spelen.

Je kunt de ondertiteling veranderen van plaats op het scherm zodat de tekst nooit buiten het scherm valt. Hij heeft ook nog DVD upscaling tot Full HD beelden.

Kopers vinden deze blu-ray speler aanbieding echt top. Dankzij z’n lagere prijs behoort hij ook nog eens tot de goedkope blu-ray spelers. Het toestel geeft een haarscherp beeld weer en het geluid is prachtig.

Het apparaat is ook gebruiksvriendelijk en is eenvoudig te installeren. De afstandsbediening is ook simpel en het heeft een mooi design.

Het enige minpuntje is dat er geen display op het toestel zit, maar volgens de gebruikers is dat ook niet echt nodig.

Deze Philips Blu-ray speler kan op heel wat positieve reacties rekenen van meerdere klanten. We zouden hier dus zomaar eens met een topproduct kunnen te maken hebben. Het is een vrij compact toestel dat je gemakkelijk kunt plaatsen. Het biedt je de mogelijkheid om verschillende apparaten af te spelen zoals een CD of een USB.

Voordelen
Formaat:

het is een compact apparaat dat je dus vrij gemakkelijk en snel zult kunnen plaatsen.

Handig in gebruik:

deze Blu-ray speler is voorzien van een handige USB poort. Daarnaast is het ook mogelijk om de ondertiteling bij een film of serie van plaats te gaan veranderen. Verder kun je upgraden naar Full HD beelden.

Prijskaartje:

je zult deze handige Blu-ray speler niet meteen tussen de dure exemplaren hoeven te zoeken. Dit heeft te maken met de lagere prijs van het toestel.

Nadelen
Geen display:

het toestel beschikt niet meteen over een display en het is mogelijk dat potentiële kopers daar misschien wel over vallen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. LG BP350 Blu-ray speler

 

De LG BP350 is meteen de goedkoopste blu-ray speler in ons lijstje. Het is een goed toestel om eenvoudig al je media mee te streamen. Je kunt er blu-ray DVD’s maar ook gewone DVD’s op afspelen. Via de USB ingang kun je makkelijk andere mediabestanden afspelen.

Met LG Smart TV heb je toegang tot een groot aantal entertainment opties en applicaties. Met de WiFi Direct functie kun je bestanden delen tussen verschillende apparaten zonder over een draadloze hotspot te beschikken.

De meeste kopers zijn tevreden over dit apparaat en geven dus ook een positief advies. Ze zijn tevreden over de beeld- en geluidskwaliteit en over de vele aansluitmogelijkheden. Het toestel is eenvoudig te bedienen, ook met de afstandsbediening, en de WiFi werkt perfect.

Volgens één koper werkte de automatische WiFi verbinding niet naar behoren maar hij heeft dit kunnen oplossen via de manuele verbinding. Een andere gebruiker zegt dat hij geen muziek kan streamen met zijn smartphone.

Indien je van plan bent om een nieuwe Blu-ray speler aan te kopen maar je liefst van al niet zoveel geld wenst uit te geven, dan kun je altijd dit apparaat van het bekende merk LG eens bekijken. In vergelijking met de andere 4 Blu-ray spelers uit onze lijst, beschikt dit toestel nu eenmaal over de laagste prijs.

Voordelen
Prijskaartje:

je zult werkelijk helemaal staan kijken van de voordelige prijs waaraan je deze speler kunt kopen. Ideaal als je niet veel geld wenst uit te geven of als je een beperkt budget hebt.

Handig in gebruik:

met deze Blu-ray speler van het bekende merk LG is het niet alleen mogelijk om standaard DVD’s af te spelen maar kun je ook andere mediabestanden gaan afspelen. Dit is mogelijk dankzij de USB poort.

Nadelen
Geen HDMI kabel:

deze Blu-ray speler is niet voorzien van een HDMI kabel en dat vindt een kleine minderheid van de kopers wel jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Philips BDP3210 Blu-Ray speler

 

De Philips BDP3210 is een compacte Blu-ray speler die je kunt gebruiken om zowel Blu-rays en DVD’s als CD’s en digitale bestanden af te spelen. Gebruik voor die laatste de directe USB ingang. De speler sluit je eenvoudig aan op je TV met een HDMI kabel.

Je kunt dit apparaat zowel horizontaal als verticaal neerzetten of zelfs aan de muur bevestigen om ruimte te besparen. Het toestel beschikt over HD upscaling en Easylink voor gebruik met één afstandsbediening. De HDMI kabel is wel niet meegeleverd en je kunt er ook geen 3D films op afspelen.

Kopers van deze blu-ray speler aanbieding vinden het een goede aankoop. Ze zijn tevreden over het haarscherpe beeld en de geluidskwaliteit. Hij heeft ook een mooi design en genoeg aansluitmogelijkheden. Een minpunt is dat hij niet over een output beschikt voor audio.

Net zoals één van de vorige Blu-ray toestellen is ook deze speler afkomstig van het bekende merk Philips. Het is een compact apparaat dat je dus gemakkelijk kunt plaatsen. Het is zelfs mogelijk om het aan de muur te bevestigen indien je dit zou willen. Het loont dus zeker de moeite om de voor- en nadelen van het apparaat eens grondig te bestuderen.

Voordelen
Aansluitingsmogelijkheden:

je kunt de Blu-ray speler op een snelle en gemakkelijke manier aan je TV toestel koppelen door middel van een HDMI kabel.

Comfort:

het is mogelijk om de speler zowel verticaal alsook horizontaal te plaatsen. Indien je dit wenst, heb je ook de mogelijkheid om het toestel aan de wand te bevestigen.

Nadelen
Geen output:

dit apparaat beschikt jammer genoeg niet over een output voor bijvoorbeeld audio bestanden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status