5 Beste Bluetooth headsets Test van 2021

Laatste update: 17.04.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Bluetooth headsets – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Tegenwoordig zijn er ook heel wat bluetooth headsets op de markt gebracht. Deze zijn niet alleen handig in gebruik maar bieden ook heel wat meer opties in vergelijking met de gewone standaard headset. In onze koopgids leggen we jou graag uit met welke factoren je zoal rekening zou kunnen houden. Verder is het ook altijd een optie om even verder te scrollen naar de top 3. Zo is uit onderzoek gebleken dat je met de Rolfstone Nova bluetooth headset alvast een uitstekend product in huis haalt. Ideaal en comfortabel ook wanneer je graag en vaak gaat sporten. Je zou natuurlijk ook altijd kunnen opteren voor de Bose SoundSport Wireless bluetooth headset. De headset is zodanig ontworpen dat het voor fervente sporters de ideale oortjes zijn; compact en comfortabel.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Bluetooth headsets koopgids

 

Het meest bekende probleem bij het dragen van een headset is het gebrek aan bewegingsvrijheid. Dit probleem wordt opgelost door gebruik te maken van bluetooth. Het is belangrijk dat je rekening houdt met een aantal zaken indien je één van de beste bluetooth headsets wenst aan te kopen. Zo kun je aandacht besteden aan de toepassing en de omgevingsgeluiden. Indien je besluit om eerst eens verschillende modellen en aanbiedingen te gaan vergelijken dan kun je ook letten op een aantal andere zaken. Denk hierbij maar aan het budget en het design.

 

 

Toepassingsveld van de bluetooth headset

Een bluetooth headset is eigenlijk een gewone standaard koptelefoon waarmee je via bluetooth verbinding kunt maken met bijvoorbeeld je tablet of je smartphone. Hierbij is de geluidskwaliteit wel sterk afhankelijk van het type bluetooth dat je gaat gebruiken. Als je kiest voor een bluetooth hoofdtelefoon dan kunnen wij je absoluut het Apt-X bluetooth systeem aanraden. Zo kun jij van een optimale geluidskwaliteit genieten.

Een bluetooth headset zul je steeds meer in het straatbeeld zien verschijnen. Dit komt omdat er toch heel wat voordelen en mogelijkheden aan verbonden zijn. In de eerste plaats biedt een bluetooth headset je heel wat meer bewegingsvrijheid dan de modellen met draad. Je kunt een bluetooth headset gemakkelijk gebruiken wanneer je bijvoorbeeld in de auto hoeft te telefoneren. Maar je kunt het ook toepassen als je graag gamet of gewoon naar je muziek wilt luisteren. Dankzij de bluetooth verbinding met je smartphone of tablet kun je naar muziek van youtube luisteren.

Een bluetooth headset kan ook een goede aanbeveling zijn als motorrijder. In de auto kun je zonder problemen met je medepassagiers een babbeltje slaan. Als motorrijder is dit niet eenvoudig. Door middel van de bluetooth headset wordt dit volledig mogelijk en worden lange motorritten veel minder saai. Deze modellen horen misschien niet meteen bij de goedkope bluetooth headsets maar openen wel heel wat deuren.

 

Noise cancelling

Wanneer je op zoek gaat naar een degelijke bluetooth headset dan is het een goed idee om ook even stil te staan bij het begrip noise cancelling. De meeste mensen kennen dit ook wel onder de naam van ruisonderdrukking. Noise cancelling is dus een functie die ervoor zal zorgen dat wanneer je naar je muziek luistert, je niet gestoord wordt door ander omgevingsgeluid. Stel je voor dat je in een rumoerige trein plaatsneemt of een lange vlucht voor de boeg hebt. Of gewoon wanneer je op kantoor een aantal belangrijke telefoontjes moet doen. In plaats van het geluid extra hard te zetten, kun je gewoon opteren voor een bluetooth headset met noise cancelling.

Een bluetooth headset met noise cancelling functie is vaak uitgerust met een ingebouwde microfoon. Deze microfoon moet alle verschillende omgevingsgeluiden meteen gaan detecteren. Zo zijn er modellen waarbij deze microfoons aan de buitenkant van de koptelefoon zitten, bij andere modellen zit dit aan de binnenkant. Wanneer de microfoon aan de buitenkant zit dan wordt werkelijk alle omgevingsgeluid geselecteerd. Bij een microfoon aan de binnenkant wordt enkel gekeken naar de hoeveelheid omgevingsgeluid dat daadwerkelijk binnenkomt.

De bluetooth headsets met een microfoon aan de binnenkant zijn nog net iets efficiënter en kunnen tot wel 95% van het omgevingsgeluid gaan filteren. Uiteraard hangt hier ook wel een prijskaartje aan.

 

 

Het design en prijskaartje van een bluetooth headset

Er zijn steeds meer mensen die een bluetooth headset aankopen. Het zal dus ook niet verwonderen dat er ook steeds meer mogelijkheden zijn inzake het design ervan. De headsets zijn tegenwoordig ook gewoon een echt “fashion-statement” geworden. Zo hoef je helemaal geen schrik te hebben want er is echt wel voor elk wat wils. Zo zul je heel wat bluetooth headsets zien die er echt heel designvol uitzien en luxueus. Maar je kunt ook kiezen voor een retro model of een headset in verschillende kleuren. Toch is het belangrijk om in de eerste plaats rekening te houden met de kwaliteit ervan. Als het design toch heel belangrijk is voor jou dan zul je daar rekening mee hoeven te houden wanneer je de prijs ziet.

Een bluetooth headset biedt heel wat meer mogelijkheden dan een gewone koptelefoon. En afhankelijk van de extra opties en het aparte design dat je wenst, zul je een iets hogere prijs hoeven te betalen. Het is daarom altijd een goed idee om op voorhand eventueel een budget vast te leggen dat je maximaal wilt en kunt uitgeven. Let hierbij ook vooral op de verwachtingen die je zelf hebt van het toestel. Het is zeker een goed idee om de beoordelingen van klanten eens door te nemen. En wie weet, kom je zo wel een bluetooth headset aanbieding tegen.

 

5 Beste Bluetooth headsets (Reviews) van 2021

 

Voor sommige jobs heb je een headset nodig omdat je veel moet telefoneren. Waarom dan niet meteen een Bluetooth headset kopen zodat je geen last meer hebt van kabels? Je kunt deze headset ook gebruiken om te gamen of voor andere toepassingen. Neem een kijkje naar onze top vijf die we samengesteld hebben en kies er voor jezelf de beste Bluetooth headset uit.

 

1. Rolfstone Nova Volledig Draadloze Oordopjes

 

Als je graag aan sport doet en je wilt naar muziek luisteren dan is deze Bluetooth headset van Rolfstone perfect voor jou. Deze kleine draadloze oordopjes geven een uitstekend geluid en blijven goed in je oren zitten. Ze werken met elk apparaat dat beschikt over een Bluetooth verbinding en zijn eenvoudig te bedienen door middel van een knop op de oordopjes.

Je kunt deze Bluetooth headset ook gebruiken om oproepen te beantwoorden zonder je telefoon aan te raken. Dankzij de Active Noise Reduction functie wordt het geluid van de omgeving weggefilterd zodat je de andere persoon of je muziek goed kunt horen. De oordopjes zijn bestand tegen regen en zweet en hebben een draadloos bereik van 10 meter.

Hoewel er enkele kopers de prijs van het product te hoog vinden zijn er veel meer kopers die heel tevreden zijn over de gunstige prijs-kwaliteitverhouding. De oordopjes passen perfect en de gebruikers geven goed advies over de geluidskwaliteit.

Rolstone is een bekend begrip wanneer je op zoek gaat naar een duurzame en kwalitatieve bluetooth headset. Het zal dan ook niet verwonderen dat het door heel wat gebruikers zal beschouwd worden als veruit het beste merk. Dit exemplaar wordt vooral aangeraden voor mensen die regelmatige outdoor activiteiten doen.

Voordelen
Bediening:

je kunt deze oordopjes makkelijk en probleemloos bedienen met behulp van een knopje dat bevestigd zit op de headset.

Handig in gebruik:

met deze handige bluetooth headset is het bovendien ook mogelijk om inkomende telefoongesprekken te beantwoorden.

Active Noise Reduction:

de headset is uitgerust met de Active Noise Reduction functie waardoor vervelende omgevingsgeluiden simpelweg worden weggefilterd.

Comfort:

de headset is niet alleen zweetbestendig maar is ook bestand tegen een plotse regenbui. Verder kun je genieten van een maximaal draadloos bereik van maar liefst 10 meter.

Nadelen
Prijskaartje:

het is niet meteen de bluetooth headset met de laagste prijs en dat vinden sommige klanten best wel jammer.

 

 

 

 

2. Bose SoundSport Wireless Citroen

 

Ook deze oordopjes zijn ontworpen speciaal voor sporters. Je kunt de oordopjes eenvoudig verbinden met je smartphone via Bluetooth of NFC en bedienen via de afstandsbediening. De headset is bestand tegen zweet en water en de batterij heeft een gebruiksduur van 6 uur. De Bose Connect app is gratis en kun je gebruiken om al je verbindingen te beheren.

Het product wordt geleverd met oordopjes in drie verschillende maten, een USB kabel om de batterij op te laden, een draagetui om de oordopjes mee te nemen en een handleiding. De oordopjes zijn beschikbaar in drie verschillende kleuren.

Het enige minpunt die we in de reviews terugvinden is de hoge prijs. Voor de rest zijn de kopers tevreden over de kwaliteit van het product. De oordopjes blijven goed zitten tijdens het sporten en zijn bestand tegen zweet. De capaciteit van de batterij is degelijk.

Als fervent sporter kun je natuurlijk ook kiezen voor deze unieke Bose SoundSport headset. De headset werd bovendien speciaal ontworpen om door sportmensen te worden gebruikt. Het loont dan ook de moeite om de verschillende kenmerkende eigenschappen even rustig te bekijken.

Voordelen
Toebehoren:

bij de levering krijg je niet enkele de headset toegestuurd maar ook verschillende oordopjes, een handige USB kabel, een stevige en duurzame draagetui en natuurlijk ook een duidelijke handleiding.

Verbinding:

je kunt de headset makkelijk en probleemloos met je smartphone verbinden door gebruik te maken van de bluetooth of NFC functie.

Voeding:

de bluetooth headset is voorzien van een krachtige oplaadbare batterij met een maximale gebruiksduur van maar liefst 6 uur lang.

Comfort:

je zult merken dat deze bluetooth headset niet alleen zweet- maar ook waterbestendig is. Je hoeft dus niet te vrezen indien het plotseling begint te regenen wanneer je aan het hardlopen bent.

Nadelen
Budget:

sommige klanten vinden het prijskaartje wel net iets te hoog.

 

 

 

 

3. JblL T450BT Draadloze on-ear koptelefoon

 

De JBL T450BT behoort tot de goedkope Bluetooth headsets en beschikt over een batterijduur van maar liefst 11 uur. De headset is uitgerust met een ingebouwde microfoon zodat je oproepen kunt beantwoorden. Via de controls op het product kun je eenvoudig je muziek bedienen zonder je telefoon nodig te hebben.

De oorschelpen van deze headset zijn draaibaar en je kunt het product inklappen om het makkelijk mee te nemen. Je kunt de headset wel niet gebruiken met een audiokabel, dus enkel draadloos.

De beoordelingen voor deze Bluetooth headset aanbieding zijn overwegend positief. Het product heeft een voordelige prijs-kwaliteitverhouding en is eenvoudig in gebruik. De oorschelpen zijn goed bestand tegen omgevingsgeluid maar door het gebruik van Bluetooth gaat de batterij van je telefoon wel snel leeg.

Ook JBL mag je tot de bekende en misschien wel populairste merken rekenen op het gebied van bluetooth headsets. De headset is voorzien van een bijzonder krachtige oplaadbare batterij die over een maximale gebruiksduur beschikt van maar liefst 11 uur lang. Hieronder een selectie van de belangrijkste eigenschappen.

Voordelen
Prijskaartje:

je zult werkelijk meteen versteld staan van het mooie en vooral betaalbare prijskaartje van deze headset.

Microfoon:

de headset is voorzien van een krachtige ingebouwde microfoon zodat het mogelijk wordt om inkomende telefoongesprekken te beantwoorden.

Controls:

de headset is voorzien van een aantal controls waarmee het mogelijk is om de muziek te bedienen. Zo kun je bijvoorbeeld het volume hoger of lager instellen.

Handig in gebruik:

verder kun je genieten van draaibare oorschelpen voor extra comfort. Na gebruik kun je de headset ook gewoon inklappen en dat is handig om overal mee naartoe te nemen.

Nadelen
Geen audiokabel:

het is echter wel belangrijk om te beseffen dat je deze headset alleen maar draadloos zult kunnen gebruiken.

 

 

 

 

4. Bose QuietComfort 35 Draadloze koptelefoon

 

Deze headset beschikt over noise cancelling technologie zodat het omgevingsgeluid weggefilterd wordt en je beter kunt genieten van je muziek zonder het volume te hoog te zetten. Je kunt een verbinding maken via Bluetooth maar ook via NFC en het product beschikt over een ingebouwde afstandsbediening.

De accu heeft een gebruiksduur van wel 20 uur en dankzij het gebruik van twee microfoons kun je beter gesprekken voeren zonder last te hebben van de wind. Deze hoofdtelefoon is beschikbaar in twee kleuren.

De meeste kopers vinden de prijs van het product te hoog maar ze zijn wel tevreden over de kwaliteit. De ruisonderdrukking werkt perfect en de headset zit comfortabel. De klank van het product is helder.

Net zoals één van de vorige bluetooth headsets wordt ook dit exemplaar geleverd door het bekende ne sterk gewaardeerde merk Bose. Dankzij de unieke bluetooth functie is het mogelijk om je favoriete muziek vanop je tablet of smartphone zonder problemen te gaan streamen.

Voordelen
Noise cancelling technologie:

dankzij de noise cancelling technologie zal deze headset vervelende omgevingsgeluiden meteen gaan wegfilteren.

NFC:

naast bluetooth is het ook mogelijk om door middel van de NFC functie, een verbinding te maken tussen de headset en je smartphone.

Voeding:

de headset is voorzien van een krachtige ingebouwde accu met een maximale gebruiksduur van maar liefst ruim 20 uur lang.

Handig in gebruik:

de headset is voorzien van 2 krachtige ingebouwde microfoons om inkomende gesprekken te beantwoorden. Verder is er ook een afstandsbediening ingebouwd.

Nadelen
Prijzig:

heel wat kopers vinden de headset veel te duur.

 

 

 

 

5. Skullcandy Crusher Over-Ear BT

 

Deze Bluetooth headset zorgt voor een levendig basgeluid die in je oren trilt. Je kunt de trillingen instellen via de schuifknop op de oorschelp. De hoofdtelefoon is beschikbaar in drie verschillende kleuren en met een volle accu kun je tot wel 40 uur lang naar muziek luisteren.

De batterij kun je opladen met de micro USB kabel en je beschikt ook over een 3.5 mm jack om de hoofdtelefoon met je smartphone te verbinden.
De kopers zijn tevreden over de kwaliteit en de prijs van het product en vinden de hoofdtelefoon eenvoudig in gebruik.

Het geluid is uitstekend en het product is ideaal voor mensen die houden van stevige bastonen. Je kunt het product eenvoudig bewaren in de meegeleverde opbergtas.

Ben je op zoek naar een echte blikvanger onder de bluetooth headsets? Dan is het een goede aanbeveling om alvast dit product even grondig te bekijken. Je kunt bovendien genieten van een zuiver en helder basgeluid waarvan je de trillingen via de schuifknop makkelijk kunt regelen.

Voordelen
Voeding:

de headset is voorzien van een bijzonder krachtige accu die over een heel lange gebruiksduur beschikt van maar liefst 40 uur.

Design:

het is een unieke bluetooth headset die gekenmerkt wordt door het schedel design. Verder heb je de mogelijkheid om de headset te bestellen in 3 kleuren.

Micro USB kabel:

de meegeleverde micro USB kabel biedt je de mogelijkheid om de batterij van de headset op te laden.

Nadelen
Design:

het is mogelijk dat het design niet iedereen zal aanspreken.

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status