Beste Bluetooth hoofdtelefoon

Laatste update: 03.06.20

 

Bluetooth hoofdtelefoons test van 2020

 

Een bluetooth hoofdtelefoon is tegenwoordig de nieuwste trend bij zowel jong als oud. Daarom lijkt het ons een goed idee om hier ook even aandacht aan te besteden. Zo hebben we een koopgids opgesteld waarin we jou een aantal tips en adviezen trachten mee te geven, die enigszins nuttig kunnen zijn bij de aanschaf van een bluetooth hoofdtelefoon. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon onze top 3 raadplegen. Zo zul je merken dat de Jbl T450BT bluetooth hoofdtelefoon alvast een goede keuze blijkt te zijn. Het is een handig apparaat dat over draaibare oorschelpen beschikt. Daardoor voelt de hoofdtelefoon alvast bijzonder comfortabel aan. Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor de Sony h.ear MDR-100ABN bluetooth hoofdtelefoon. Indien je televisietoestel over een bluetooth functie beschikt, dan kun je je toestel zelfs met deze hoofdtelefoon verbinden.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Bluetooth hoofdtelefoons koopgids

 

Het begon met de walkman en tegenwoordig is het al mogelijk om muziek te beluisteren vanop je smartphone. Natuurlijk heb je daarvoor een hoofdtelefoon nodig en waarom zou je niet opteren voor een draadloze bluetooth hoofdtelefoon. Je zult geen last meer hebben van een kabel die in de weg kan liggen of los kan komen want de verbinding wordt draadloos via bluetooth tot stand gebracht. Houd rekening met onze aanbevelingen als je de beste bluetooth hoofdtelefoons wilt kopen. Je moet letten op het type, de microfoon, de ruisonderdrukking en de kwaliteit van het geluid.

 

 

Type hoofdtelefoon

 

De drie verschillende soorten hoofdtelefoons worden ingedeeld volgens de grootte van de oorschelpen. Je hebt de over-ear hoofdtelefoons die je oren volledig bedekken. Dit zorgt ervoor dat je weinig last hebt van omgevingsgeluid maar net om deze reden zijn ze minder geschikt om te gebruiken in het verkeer. Deze hoofdtelefoons zijn meestal redelijk duur en worden vooral gebruikt door gamers of personen die thuis graag naar muziek luisteren of een film in alle rust willen bekijken zonder anderen te storen. De geluidskwaliteit van een over-ear hoofdtelefoon is over het algemeen beter dan bij de andere soorten.

De on-ear hoofdtelefoon bedekt je oren maar gaat niet helemaal rondom je oorschelp. De geluidskwaliteit van deze hoofdtelefoons is nog altijd uitstekend maar je zult wel meer hinder ondervinden van omgevingsgeluid omdat je oren niet volledig zijn afgesloten. On-ear hoofdtelefoons zijn al een stuk goedkoper en zijn zowel geschikt voor binnen- als buitenshuis.

Tenslotte zijn er nog de in-ear hoofdtelefoons die je ook zult kennen als oortjes. Deze hoofdtelefoons steek je in de gehoorgang. Je kunt het verkeer nog goed horen dus ze zijn geschikt om onderweg te gebruiken. Tegenwoordig zijn er wel functies zoals ruisonderdrukking die het omgevingsgeluid wegfilteren. Zorg ervoor dat je deze functie uitschakelt in het verkeer. In-ear hoofdtelefoons zijn over het algemeen goedkoop maar bij vele modellen is de kwaliteit ook een stuk minder. Sommige in-ear hoofdtelefoons zullen ook niet goed in je oren blijven zitten.

 

 

Met of zonder microfoon

 

Een microfoon kan handig zijn voor bepaalde acties. Als je op zoek bent naar goedkope bluetooth hoofdtelefoons dan zul je waarschijnlijk geen model met een microfoon kopen. Toch kan het een aanrader zijn want zo kun je de hoofdtelefoon gebruiken om gesprekken te beantwoorden. Vele kopers schaffen zich een bluetooth hoofdtelefoon aanbieding aan om het te verbinden met hun smartphone. Als dit toestel over een microfoon beschikt kun je niet alleen naar muziek luisteren maar ook gesprekken voeren.

Ook op andere vlakken is het een voordeel. Denk maar aan gamers die graag online spelen met hun vrienden. Op die manier kun je via de microfoon en de hoofdtelefoon communiceren met je vrienden om tactieken te bespreken tijdens het gamen of gewoon om een leuk praatje te maken. Als je ver weg woont van je familie kan een hoofdtelefoon met een microfoon van pas komen om Skype gesprekken te voeren met je ouders, broers, zussen, enzovoort. Er zijn vele handige toepassingen.

 

 

Ruisonderdrukking en geluidskwaliteit

 

Ruisonderdrukking is meestal beter bekend als noise cancelling en zorgt ervoor dat storend omgevingsgeluid weggefilterd wordt zodat je op een normaal volume naar muziek kunt luisteren. Het voordeel is dat je gehoorschade voorkomt door het volume niet te hoog te zetten, het nadeel is dat je het aankomend verkeer niet zult horen. Je kunt deze functie dus best enkel gebruiken wanneer je op de trein, bus of het vliegtuig zit.

De motoren van een vliegtuig maken veel geluid waardoor je opeens je muziek niet meer zult horen. Dankzij noise cancelling wordt dit geluid nu onderdrukt zodat je toch op een normaal volume van je favoriete liedjes kunt genieten.

Let ook vooral op de geluidskwaliteit van een hoofdtelefoon. Goedkope modellen hebben niet altijd een goed geluid, je kunt daarom meestal beter een duurder model kopen van een bekend merk. Wanneer je aanbiedingen aan het bekijken bent kun je ook even de tijd nemen om de reviews van andere kopers te lezen. Deze beoordelingen bevatten nuttige informatie over de werking van het product.

 

 

Prijs

 

De prijs van een bluetooth hoofdtelefoon hangt af van vele factoren zoals de punten die we net hebben besproken. Een product met noise cancelling is duurder dan een apparaat die niet over deze functie beschikt. Het merk van de hoofdtelefoon kan ook een grote rol spelen. Bekende en designmerken zullen meestal duurder zijn maar staan wel garant voor kwaliteit.

Je kunt ook rekening houden met de garantieduur want dit is een indicatie van het vertrouwen dat een fabrikant heeft in zijn of haar eigen product.

Online kun je verschillende producten vergelijken op prijs en functies zodat je de beste hoofdtelefoon voor jezelf kunt uitkiezen.

 

 

Bluetooth hoofdtelefoon reviews – top 5

 

 

Met een hoofdtelefoon kun je makkelijk naar je favoriet muziek luisteren zonder anderen te storen. Je kunt dit product ook gebruiken om te gamen en te chatten met je vrienden tijdens het gamen. Vele modellen maken het zelfs mogelijk om telefoongesprekken te beantwoorden. Wij hebben vijf producten van topkwaliteit vergeleken en in een artikel samengevat. Het is nu aan jou om er de beste Bluetooth hoofdtelefoon uit te kiezen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Jbl T450BT

 

Deze Bluetooth koptelefoon van JBL heeft een batterijduur van 11 uur. Je kunt zo de ganse dag genieten van je favoriete muziek en dankzij de ingebouwde microfoon kun je ook gesprekken voeren. De oorschelpen zijn draaibaar zodat ze op alle oren passen en het geluid is helder en krachtig.

Dit product behoort tot de categorie van goedkope Bluetooth hoofdtelefoons. Het artikel werkt enkel draadloos en kun je dus niet met kabel gebruiken. Op de oorschelpen beschik je over controls zodat je je muziek kunt bedienen en eenvoudig gesprekken kunt beantwoorden. Bovendien is de koptelefoon licht van gewicht en inklapbaar.

Met meer dan 200 positieve reviews kunnen we hier zeker spreken over een interessante Bluetooth hoofdtelefoon aanbieding. Het apparaat werkt perfect en de kwaliteit van de klank is top. Het product is eenvoudig in gebruik maar enkele kopers hebben last van ruis.

Met de JBL bluetooth hoofdtelefoon mag je alvast zeker zijn van een uitstekend apparaat. Het is misschien niet meteen de hoofdtelefoon met de laagste prijs, maar toch kun je deze bluetooth hoofdtelefoon vast en zeker tussen de goedkope producten spotten. Laten we even een kijkje nemen naar de voor- en nadelen van dit product.

Voordelen
Budget:

het mooie en betaalbare prijskaartje kan er zomaar voor zorgen dat je met één van de populairste bluetooth hoofdtelefoons te maken hebt.

Batterij:

de hoofdtelefoon is voorzien van een bijzonder krachtige batterij die een levensduur heeft van maar liefst 11 uur.

Ingebouwde microfoon:

dankzij de ingebouwde microfoon is het bovendien ook mogelijk om eventuele inkomende gesprekken meteen te beantwoorden.

Oorschelpen:

de oorschelpen zijn groot en zacht en bovendien draaibaar zodanig om het comfort te vergroten.

Nadelen
Ruis:

een kleine minderheid van de klanten is van mening dat er toch heel wat kraakgeluiden en ruis op de hoofdtelefoon zit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Sony h.ear MDR-100ABN

 

Deze hoofdtelefoon beschikt over noise cancelling zodat je geen last meer hebt van omgevingsgeluid. Deze bluetooth koptelefoon is ideaal voor je TV, maar dan moet je televisie wel ook over bluetooth beschikken. Je kunt zo rustig naar een film kijken zonder last te hebben van storende geluiden.

Het product is licht van gewicht en kun je ook aansluiten via het meegeleverde kabeltje om te luisteren naar muziek in Hi-Res kwaliteit. Je geniet van drie keer meer overdracht van gegevens dankzij LDAC.

De kopers geven goed advies over de lange batterijduur en de geluidskwaliteit. De noise cancelling werkt perfect en je hebt geen last van omgevingsgeluid. Voor een van de kopers werkt de koptelefoon niet goed buiten want de microfoon werkt niet goed door de wind.

Mag het toch allemaal net dat tikkeltje meer zijn? Dan kan deze bluetooth hoofdtelefoon van Sony misschien wel het ideale product voor jou zijn. Het apparaat beschikt over heel wat handige opties en kenmerken die door de meeste kopers echt wel worden gewaardeerd.

Voordelen
Noise cancelling:

dankzij de noise cancelling functie hoef je je niet te storen aan vervelende omgevingsgeluiden.

Tv:

indien je over een degelijke bluetooth functie beschikt dan kun je deze hoofdtelefoon ook aan je televisietoestel gaan koppelen.

LDAC:

dankzij de aanwezigheid van LDAC zul je merken dat je kunt genieten van een driemaal zo grote gegevensoverdracht.

Nadelen
Matige kwaliteit:

slechts één enkele koper is niet helemaal tevreden met de kwaliteit van deze bluetooth hoofdtelefoon. En dat is uiteraard best wel jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Skullcandy Crusher Wireless

 

Met deze koptelefoon hoor je de bas mar voel je hem ook. De bas trilt in je oorschelpen zodat je de muziek op een intense manier beleeft. Op de oorschelpen is een schuifje voorzien waarmee je de hoeveelheid trillingen kunt bepalen.

Het apparaat beschikt over een krachtige accu die het mogelijk maakt om 40 uur lang naar muziek te luisteren. Je kunt deze koptelefoon ook via kabel aansluiten en op deze kabel beschik je over bediening en een microfoon. Met de meegeleverde hoes kun je de hoofdtelefoon makkelijk bewaren.

Enkele kopers vinden de prijs van het product te hoog. Voor de rest zijn ze heel tevreden over de kwaliteit van het geluid en zijn ze lovend over de verstelbare basfunctie. De oorschelpen hebben een goede pasvorm en laten weten omgevingsgeluid door.

Met de Skullcandy Crusher Wireless bluetooth hoofdtelefoon kun je niet alleen genieten van uitstekende en heldere bastonen, maar ook van tal van andere optiemogelijkheden. Toch is het altijd wel handig indien je op voorhand even een kijkje kunt nemen tussen de verschillende kenmerkende eigenschappen van het product.

Voordelen
Regelbare trillingen:

het is mogelijk om de hoeveelheid trillingen zelf te gaan regelen en bepalen door middel van het schuifje dat zich op de oorschelpen bevindt.

Voeding:

de hoofdtelefoon maakt gebruik van een bijzonder krachtige en duurzame accu die je de mogelijkheid biedt om maar liefst 40 uur lang naar je favoriete liedjes te luisteren.

Beschermhoes:

bij de aankoop van deze unieke hoofdtelefoon wordt er meteen ook een handige opberghoes meegeleved. Zo kun je de hoofdtelefoon steeds veilig bewaren.

Nadelen
Kostenplaatje:

jammer genoeg zijn enkele kopers van mening dat het prijskaartje van deze bluetooth hoofdtelefoon iets te hoog ligt.

Koop bij bol.com (€119)

 

 

 

 

Plantronics BackBeat Go 2 Black

 

Deze bluetooth headset van Plantronics kun je gebruiken om het geluid van muziek of films vanaf je telefoon of tablet te streamen. Deze headset is beschermd tegen zweet, vocht en eventuele gemorste vloeistoffen. Je kunt je muziek makkelijke bedienen met de ingebouwde bediening, je kunt hier zelfs gesprekken mee beantwoorden op je telefoon.

Dankzij het compacte design kun je deze oortjes makkelijk meenemen en ze passen in alle oren door middel van de oordopjes in drie verschillende maten. Je kunt tot 4,5 uur lang genieten van je muziek en de DeepSleep optie zet de koptelefoon in slaapstand wanneer je het loskoppelt van je telefoon.

De geluidskwaliteit van deze headset is uitstekend en het beschikt ook over noise cancelling om omgevingsgeluid te dempen. Met de app kun je de status van de batterij zien. Een minpunt van het product is de microfoon die veel last heeft van wind als je het buiten gebruikt.

In vergelijking met de vorige producten die we zonet besproken hebben, zul je merken dat deze bluetooth hoofdtelefoon er iets anders uitziet. Het is het ideale product om bijvoorbeeld mee te sporten, vanwege de compactheid en het lichte gewicht ervan. Het wordt bovendien geleverd door, misschien voor sommigen wel het beste merk, Plantronics.

Voordelen
Compact:

de compactheid van de hoofdtelefoon maakt het makkelijker om de oortjes te bewaren of te verplaatsen.

Veiligheid:

de unieke bluetooth hoofdtelefoon biedt niet alleen bescherming tegen transpiratievocht, maar ook wanneer je bijvoorbeeld met een bepaalde vloeistof morst.

Handig in gebruik:

het toestel beschikt over een handige en krachtige ingebouwde bediening zodat je de hoofdtelefoon makkelijk kunt gebruiken. Verder is het ook mogelijk om telefoongesprekken zonder problemen te beantwoorden.

DeepSleep optie:

dankzij de aanwezigheid van de bijzonder handige DeepSleep optie is het mogelijk om de hoofdtelefoon meteen in slaapstand te zetten. Dit gebeurt bovendien vrijwel automatisch zodra je de hoofdtelefoon van je smartphone loskoppelt.

Nadelen
Microfoon:

indien er toch een klein puntje van kritiek mag geuit worden, dan heeft dit volgens sommige klanten vooral te maken met de matige kwaliteit van de microfoon.

Koop bij bol.com (€102.95)

 

 

 

 

Rolfstone Nova

 

Deze oortjes van Rolfstone zijn volledig draadloos. Het zijn kleine oortjes die je eenvoudig kunt meenemen en ze zijn geschikt om te sporten. Ze worden geleverd met 3 paar eartips die gemaakt zijn van silicone. De oortjes wegen slechts 4,5 gram per stuk dus je zult het zelfs niet merken wanneer ze in je broekzak zitten.

Dit zorgt ook voor minder last aan je oren wanneer je voor een lange tijd naar muziek aan het luisteren bent. Ze zijn speciaal ontworpen om niet uit de oren te vallen tijdens het sporten, zoals bij hardlopen.

De oordopjes werken prima en de kopers hebben nog geen problemen ervaren met het maken van een verbinding. Ze werken met alle bluetooth apparaten en de geluidskwaliteit is optimaal.

De top 5 wordt uiteindelijk afgesloten met de degelijke bluetooth hoofdtelefoon van het al dan niet bekende merk Rolfstone. Het is een handige hoofdtelefoon die bijzonder aangenaam en comfortabel aanvoelt. Ideaal ook om bijvoorbeeld te gebruiken tijdens het sporten.

Voordelen
Draadloos:

doordat deze bluetooth hoofdtelefoon volledig draadloos functioneert, kun je bovendien genieten van een uitstekende bewegingsvrijheid.

Toebehoren en accessoires:

bij de aankoop van de oortjes krijg je er meteen ook enkele handige eartips uit silicone bij.

Formaat en gewicht:

de oortjes zijn compact en licht van gewicht waardoor ze ook uitermate ideaal zijn voor mensen die regelmatig gaan hardlopen of sporten.

Nadelen

Tot op heden zijn er nog geen negatieve beoordelingen bij het product geplaatst. Dit maakt het voor ons bijzonder moeilijk om na te gaan of het product mogelijke minpunten heeft.

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status