fbpx

Beste boekensteun

Laatste update: 15.10.19

 

Boekensteunen test van 2019

 

 

Boekensteunen koopgids

 

Een boekensteun kan niet alleen functioneel maar ook designvol zijn. Toch begrijpen we dat het niet altijd makkelijk is om de juiste keuze te maken uit zoveel beste boekensteunen. Je moet namelijk niet alleen rekening houden met het formaat of de materialen, maar ook met de draagkracht, eventueel het design en de prijsklasse ervan. En dan kan het soms allemaal wel wat veel worden. Wij zullen jou met deze koopgids zo goed mogelijk trachten te leiden. En op die manier kun je op een aangename manier de verschillende boekensteunen vergelijken en letten op eventuele aanbiedingen.

 

Wat is een boekensteun

 

Wanneer je besluit om op zoek te gaan naar een ideale boekensteun dan is het in eerste instantie wel belangrijk om te weten wat men daar nu precies mee bedoelt. Eigenlijk is het allemaal bijzonder eenvoudig, en is het zoals de naam doet vermoeden: een steun voor je boeken. Een boekensteun is dus een handig product of voorwerp dat moet vermijden dat je boeken zullen wegglijden om omvallen. Wanneer je dus een degelijke boekensteun tegen je boeken gaat plaatsen, dan zul je merken dat die boeken niet meer kunnen omvallen. En dat is net de bedoeling.

Toch hoeft het niet noodzakelijkerwijs alleen om boeken te gaan. Een boekensteun kun je ook makkelijk gebruiken om ervoor te zorgen dat je favoriete cd’s of je uitgebreide collectie dvd’s niet zullen omvallen. Zodra je besluit een boekensteun aan te schaffen, zul je versteld staan van de enorme mogelijkheden die er momenteel op de markt gebracht zijn. Er is zodanig veel keuze dat het juist niet makkelijk is om een uiteindelijke beslissing te nemen. Het is daarom een goede aanbeveling om op bepaalde factoren te letten.

 

 

Het type boekensteun

 

Je zult al vrij snel merken dat er heel wat verschillende boekensteunen op de markt worden aangeboden. Boekensteunen in allerlei designs, kleuren, vormen en formaten. Dat is natuurlijk best wel leuk want zo kun je iets vinden dat in eender welk interieur past. Anderzijds kan een ruim assortiment de keuze ook wel best een pak lastiger maken. Toch kun je de boekensteunen onderverdelen in 2 grote groepen.

Zo heb je enerzijds de boekensteunen die op zichzelf al vrij zwaar en groot zijn, om te verhinderen dat de boeken die er tegenaan leunen, gaan omvallen. Anderzijds heb je de boekensteunen die niet over dit zware gewicht beschikken, en die je dus gedeeltelijk onder je boeken, cd’s of dvd’s moet schuiven om te verhinderen dat het rijtje boeken gaat omvallen. Dat is dus een eerst groot onderscheid dat je kunt gaan maken.

Daarnaast zijn er tegenwoordig ook heel wat boekensteunen die niet bedoeld zijn om bijvoorbeeld een hele rij boeken tegen te houden. Er zijn ook diverse boekensteunen op de markt gebracht die het lezen in bed of in de sofa een pak aangenamer en comfortabeler moeten maken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een soort van compact zitkussen waarop je je boek kunt plaatsen en zo in bed kunt verder lezen.

 

 

Gebruikte materiaalsoorten en het formaat

 

Zoals reeds eerder vermeld bestaan er boekensteunen in tal van diverse formaten en materiaalsoorten. Het is allemaal afhankelijk van waar je zelf naar op zoek bent en waarvoor de boekensteun moet dienen. Is het de bedoeling om de boekensteun te gebruiken zodat een 5 of 6-tal boeken niet omvallen? Of wil je toch liever een boekensteun die het aangenamer maakt om in bed te lezen? Bekijk verschillende producten alvorens je besluit om iets aan te kopen. Houd ook rekening met de plek waar je de boekensteun wilt plaatsen, om het formaat te bepalen.

Verder zul je merken dat er ook heel wat mogelijkheden zijn op het gebied van de gebruikte materiaalsoorten. Zo zijn de meeste boekensteunen vervaardigd uit duurzame natuurlijke houtsoorten. Eventueel afgewerkt met een speciale coating of een leuke verf kleur en print. Uiteraard kun je ook steeds vaker opteren voor een boekensteun die gemaakt is uit aluminium, roestvrij staal of kunststof. Een boekensteun uit imitatie suède komt ook steeds vaker voor en moet het lezen op de bank of in bed een pak aangenamer maken.

 

 

Design en mogelijke kostenplaatje

 

De ene boekensteun is de andere niet. Zo zul je dus heel wat goedkope boekensteunen kunnen spotten net zoals er ook heel wat duurdere exemplaren op de markt gebracht zijn. Uiteraard beslis je helemaal zelf welk bedrag je wilt maar ook vooral kunt spenderen aan een degelijke boekensteun. Maar toch zijn er een aantal factoren die de prijsbepaling kunnen beïnvloeden zoals het formaat, het materiaal maar ook het design.

Een boekensteun met een leuke olifant of leeuw om in de kinderkamer te plaatsen, is vaak iets duurder in aankoop dan een neutralen aluminium exemplaar. Het kan daarom alvast een goede aanbeveling zijn om even een kijkje te nemen tussen de verschillende online beoordelingen van. Daar worden vaak positieve of negatieve kenmerken vermeld over een bepaald type boekensteun. Dit kan positief of negatief zijn. En wie weet kun je zo wel een aantrekkelijke boekensteun aanbieding spotten.

 

 

Boekensteun Reviews – Top 5

 

 

Het is niet altijd eenvoudig om de beste boekensteun te vinden aangezien er tegenwoordig heel wat verschillende modellen op de markt gebracht zijn. Om het jou iets eenvoudiger te maken, hebben we even de vele online reviews en het advies van de klanten bekeken. Op die manier hebben we een selectie kunnen maken van 5 topproducten. Bekijk deze eens rustig en wie weet zit er ergens wel een leuke boekensteun aanbieding tussen die helemaal aan jouw verwachtingen voldoet.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

The book seat

 

Tussen de goedkope boekensteunen zul je dit model van het bekende merk The Bookseat niet meteen spotten. Toch kunnen we heel wat online reviews waarnemen waaruit blijkt dat de overgrote meerderheid van de klanten duidelijk tevreden is.

De boekensteun is vervaardigd uit hoogwaardig en degelijk imitatie suède en is beschikbaar in 12 hele toffe vrolijke kleurtjes. Je zult merken dat het bijzonder handig en comfortabel aanvoelt. Ook qua onderhoud hoef je helemaal niet te panikeren want je kunt de boekensteun schoonmaken met behulp van een vochtige doek. Je kunt natuurlijk ook een zachte borstel gebruiken.

Zodra we de vele reviews bekijken dan kunnen we alleen maar vaststellen dat er momenteel geen enkel minpuntje genoemd wordt. Daardoor vermoeden wij dat het hier wel eens om een topproduct zou kunnen gaan. Haast je dan ook naar de winkel en oordeel vooral zelf.

 

Koop bij bol.com (€34.95)

 

 

 

 

Holzbuchhalter

 

Met deze boekensteun van het merk That Company Called If zul je niet meteen heel veel geld hoeven uit te geven aan een degelijke boekensteun. En dat kunnen ook heel wat gebruikers waarderen.

Deze boekensteun is helemaal gemaakt uit stevig en duurzaam hout meer specifiek Canadees Elzenhout. Het model meet 34 x 24 cm en kun je bovendien ook nog eens in 3 mogelijke hoogtes gaan verstellen. Op die manier kun jij de boekensteun aanpassen zoals je zelf wilt. Het is bijvoorbeeld werkelijk ideaal om in de keuken te gebruiken zodat jij er je kookboek kunt op plaatsen.

Volgens één enkele gebruiker is deze boekensteun niet zo stevig en dus behoorlijk kwetsbaar. Toch is de overgrote meerderheid duidelijk wel tevreden over de degelijkheid en de uitstekende kwaliteit. Verder vinden heel wat klanten het design ook bijzonder aantrekkelijk.

 

Koop bij bol.com (€37.5)

 

 

 

 

Kookboek Standaard AA Commerce

 

Met deze boekensteun van het bekende merk AA Commerce zul je meteen versteld staan van de voordelige prijs. Het zou weliswaar zomaar eens een boekensteun aanbieding kunnen zijn. Dit model is helemaal gemaakt uit RVS en kun je daardoor ook zonder problemen in een vochtige ruimte zoals de keuken plaatsen.

De boekensteun meet 25 x 23 x 10 cm en is daardoor werkelijk ideaal om een kookboek in te plaatsen. Het hoeft natuurlijk geen kookboek te zijn. Zolang de opengeslagen dikte niet meer dan 4 cm bedraagt, kun je er gelijk welk boek zonder problemen in plaatsen.

Een aantal kopers zijn van mening dat het design van deze boekensteun niet bijzonder aantrekkelijk en eerder ouderwets te noemen is. Een andere groep gebruikers vindt dan weer dat het product bijzonder handig is en over een uitstekende kwaliteit beschikt.

 

Koop bij bol.com (€19.95)

 

 

 

 

Simply for Kids Vlinder

 

Indien je op zoek bent naar een leuke boekensteun om in de kinderkamer te plaatsen dan kun je altijd dit model van Simply for Kids eens bekijken. Deze boekensteun is helemaal vervaardigd uit hout en is afgewerkt van een heleboel leuke en felle kleurtjes. In combinatie met de bloemen en de vlindertjes wordt het meteen heel aantrekkelijk voor kindjes.

De boekensteun is beschikbaar in 2 verschillende kleuren. Zo is er een groen met blauw model dat vooral door jongens gekozen wordt, en een roze exemplaar dat vooral voor meisjes heel aantrekkelijk is. De set bestaat uit 2 handige boekensteunen.

Op dit moment is er nog maar één enkele review geplaatst. Toch kunnen we duidelijk opmaken dat de koper helemaal tevreden is over de degelijkheid en de kwaliteit van deze boekensteun. Kortom voor deze gebruiker gaat het hier werkelijk over een topproduct.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Nijntje set

 

Als je zelf nog hele jonge kindjes hebt dan kan deze boekensteun misschien wel een leuk idee zijn om de kamer wat op te vrolijken. De boekensteun is er eentje van het bekende figuurtje van Bruna namelijk Nijntje.

De set bestaat uit 2 aparte boekensteunen die elk afzonderlijk zijn afgewerkt met een afbeelding van het bekende figuurtje Nijntje. Op die manier kun je op een leuke en speelse manier de kinderboekjes mooi en overzichtelijk ordenen.

Doordat er momenteel nog geen online beoordelingen zijn geplaatst, is het voor ons niet zo eenvoudig om jou verder advies te geven omtrent dit product. We vermoeden dat het hier om een vrij recente boekensteun gaat die nog niet zo lang geleden op de markt gebracht is.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status