5 Beste Boilers Test van 2020

Laatste update: 03.06.20

 

Boilers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor een kwalitatieve boiler, kies je voor een product waarmee je in warm water kunt voorzien. Handig om een heerlijke warme douche te nemen. Toch is het belangrijk om niet de eerste de beste boiler die je ziet, ook effectief aan te kopen. Er is namelijk heel wat verschil tussen de verschillende apparaten en het komt er dus op neer om rekening te houden met verschillende factoren. Die eigenschappen hebben we dan ook zo uitvoerig mogelijk proberen bespreken in de koopgids. Daarnaast hebben we ook een selectie gemaakt van 3 topproducten. Zo zijn we uitgekomen bij de Daalderop Keukenboiler Close-in 10 liter 2200 Watt boiler. Zoals je al kunt vermoeden, beschikt deze boiler over een totaal vermogen van maar liefst 1200 Watt. Door te kiezen voor de Inventum EDR Keukenboiler Koperen Ketel 10 liter kies je voor een stevige boiler met een totale inhoud van wel 10 liter.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Boilers koopgids

 

Het is niet altijd makkelijk om een keuze te maken tussen de beste boilers. Het is daarom een goede aanbeveling om rekening te houden met een aantal factoren zodra je verschillende boilers gaat vergelijken. Zo kun je letten op het gebruiksgemak, de werking, het type boiler en de eventuele kostprijs ervan. Probeer eventueel ook een kijkje te nemen tussen de diverse online beoordelingen van klanten. Het is altijd leuk indien je een aantrekkelijke boiler aanbieding tegenkomt die helemaal aan je wensen voldoet.

Wat is een boiler en het gebruiksgemak

Wanneer je besluit om op zoek te gaan naar een degelijke boiler, of je oude apparaat wenst te vernieuwen dan is het belangrijk om te weten wat hiermee bedoeld wordt. Een boiler is eigenlijk een degelijk apparaat dat ervoor zorgt dat je van warm water kunt genieten. Uiteraard is het belangrijk om rekening te houden met de verschillende toestellen. Zo zijn er bijvoorbeeld heel wat boiler apparaten die maar een beperkte hoeveelheid warm water per keer kunnen leveren.

Een boiler zorgt er dus eigenlijk gewoon voor dat je na een lange en stressvolle werkdag van een heerlijk warme douche of warm bad kunt genieten. Of wanneer je de afwas moet doen, dat je gebruik kunt maken van het warme water. Probeer zoveel mogelijk boilers te bekijken en te vergelijken en ga hierbij eventuele aanbiedingen alvast niet uit de weg.

 

De werking van een degelijke boiler

Het kan ook handig zijn om even stil te staan bij de werking van een degelijke boiler. Een boiler zou je kunnen vergelijken met een soort van vat dat helemaal thermisch geïsoleerd is. Dat voorraadvat wordt gebruikt om een hoeveelheid water in op te slaan en is in de meeste gevallen vervaardigd uit duurzaam ijzer of degelijk koper. De boiler of het vat is dus gevuld met water in combinatie met een aantal degelijke verwarmingselementen. En het zijn die verwarmingselementen die ervoor zorgen dat je dagelijks een warm bad of een warme douche kunt nemen.

Afhankelijk van het type boiler dat je besluit aan te kopen, zul je merken dat er heel wat apparaten werken op basis van elektriciteit. Daarbij is het dus handig om de boiler een aantal uurtjes op voorhand aan te zetten, zodat je zeker bent van warm water tijdens het douchen. Bovendien is het belangrijk dat de boiler voldoende geïsoleerd is. Want enkel en alleen op die manier zul je merken dat het water zijn warmte blijft behouden. Uiteraard heb je ook tal van exemplaren die functioneren met behulp van zonne-energie. Kortom, er zijn mogelijkheden zat.

 

Verschillende soorten boilers

We hebben het al even aan bod laten komen, maar je kunt wel degelijk verschillende soorten boilers op de markt spotten. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een degelijke gasboiler. Dergelijk boilers zijn vaak voorzien van een duurzame verticale vlampijp. Aan de onderkant van de pijp bevindt zich dan een een krachtige gasbrander. De gasbrander wordt pas ingeschakeld op het moment dat de temperatuur van het water teveel daalt, in vergelijking met wat je vooraf had ingesteld.

Wanneer je kiest voor een elektrische boiler dan haal je één van de meest duurzame en meest voorkomende apparaten in huis. Het verwarmingselement van een elektrische boiler heeft nood aan een thermostaat om te kunnen functioneren. In vergelijking met een gasboiler zul je merken dat een elektrische boiler niet alleen kleiner is maar bovendien ook een pak veiliger. Houd er wel rekening mee dat je wel meer energie zult verbruiken.

Ook een zonneboiler behoort tot de mogelijkheden. Dit type boiler zal het water gaan opwarmen door gebruik te maken van zonnewarmte. Tenslotte heb je ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor een indirect gestookte boiler. Dergelijke boilers gebruiken cv-ketel en de warmte van deze ketel, om het water in de boiler tot de perfecte temperatuur te gaan opwarmen.

Direct of indirect gestookt

Echter, de hoeveelheid warm water is helemaal niet oneindig. Dat is best wel lastig voor mensen met grotere gezinnen. Uiteraard zal de boiler nooit zonder water komen te staan dus het waterpeil blijft eigenlijk zo goed als altijd gelijk. De hoeveelheid warm water kan wel schommelen. Vaak heeft de boiler dan tijd nodig om opnieuw voor warm water te kunnen zorgen. Zo is er een verschil tussen een direct of indirect gestookte boiler.

Een direct gestookte boiler zal het water, zoals je kunt vermoeden, direct op de juiste temperatuur kunnen brengen. Dit komt omdat het verwarmingselement zich aan de binnenkant van het toestel bevindt. Een indirect gestookte boiler zal ervoor zorgen dat het voorverwarmde water op de correcte of vooraf ingestelde temperatuur komt. Denk maar aan een gasboiler.

 

Mogelijke kostprijs

De aankoop van een degelijke boiler hoeft niet zozeer gepaard te gaan met een hoog prijskaartje. Zo zijn er heel wat goedkope boilers voor amper 138 euro. Uiteraard zijn er ook heel wat toestellen die ruim de 250 euro overschrijden. Het is daarom belangrijk om voor jezelf uit te maken waar jij naar op zoek bent.

Wat zijn je wensen en verwachtingen van het apparaat? Hoeveel ben je bereid maximaal te spenderen aan een degelijke boiler? Of wat is het budget dat je maximaal wilt uitgeven aan een duurzaam boiler apparaat. Het antwoord op deze vragen, kan jou alvast een heel stuk verder op weg brengen.

 

5 Beste Boilers (Reviews) van 2020

 

Wanneer je besluit om een nieuwe boiler aan te kopen of je oude toestel aan vernieuwing toe is dan zul je beslist versteld staan van de mogelijkheden. Eerst en vooral zul je moeten nadenken over de capaciteit. Kies je voor een boiler van 50 liter of toch opteren om een 80 liter boiler in huis te halen. Dit is uiteraard afhankelijk van je eigen wensen en de grootte van het gezin. In de selectie hieronder kun je 5 topproducten raadplegen die gekozen zijn op basis van de online reviews en het advies. Neem rustig de tijd om deze opties te bekijken en kies er dan zelf de beste boiler uit.

 

1. Daalderop Keukenboiler Close-in 10 liter 2200 Watt

 

Tussen de goedkope boilers zul je dit model van Daalderop niet meteen vinden omwille van het hogere prijskaartje. Toch lijken de meeste kopers daar geen problemen over te maken als we de online beoordelingen bekijken.

Het toestel is voorzien van een bijzonder ruim vermogen dat maar liefst 2200 watt bedraagt. Daardoor zul je nooit lang hoeven te wachten op het warme water. Dit model is een boiler van 10 liter die perfect is om in de keuken in te bouwen. Het is een elektrisch model dat helemaal gemaakt is uit duurzaam koper.

We merken dat de reacties op dit moment hoofdzakelijk positief zijn. Zo zijn heel wat gebruikers overtuigd van de kracht en de kwaliteit van het toestel. Terwijl anderen dan weer positief advies geven over de gebruiksvriendelijkheid ervan.

 

Koop bij bol.com (€235)

 

 

 

 

2. Inventum EDR Keukenboiler Koperen Ketel 10 liter

 

Net zoals het voorgaande model zul je merken dat deze boiler van het bekende merk Inventum niet meteen een boiler aanbieding blijkt te zijn. Opnieuw lijken de meeste gebruikers zich daar niet meteen aan te storen.

Net zoals het eerste toestel is deze boiler ook werkelijk ideaal om in de keuken te laten inbouwen. Het apparaat heeft een volume van ruim 10 liter en warmt in slechts 18 minuten op tot een temperatuur van ruim 65 graden Celsius. Bovendien zul je merken dat de boiler voorzien is van een regelbare thermostaat.

Toch is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de hoeveelheid warm water vrij beperkt is volgens één koper. De andere gebruikers zijn het daar duidelijk niet mee eens want zij geven over de ganse lijn een positief advies.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Heatflow Keukenboiler Onderbouw 10 liter

 

Indien je op zoek bent naar een degelijke keukenboiler maar daar toch niet zoveel geld wenst aan te spenderen dan hoef je zeker dit model van Heatflow eens te bekijken. De lage prijs zorgt ervoor dat het wel eens een boiler aanbieding zou kunnen zijn.

De witte onderbouw boiler heeft een ruime capaciteit van wel 10 liter. Het toestel is ook voorzien van een regelbare thermostaat die je kunt instellen tussen 7 en 75 graden Celsius. Daarnaast is het mogelijk om het toestel handmatig te resetten en is er een temperatuurbeveiliging voorzien.

Ondanks het feit dat de overgrote meerderheid van de reacties duidelijk positief zijn, is het toch belangrijk om er rekening mee te houden dat het toestel vrij groot is. Het zal dus niet in gelijk welk kastje passen en dat kan voor sommige personen dan ook een mogelijk struikelblok zijn.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Eldom Favourite Elektrische Boiler 30 liter 1500 Watt Electronic Control

 

Voor grote gezinnen kan het misschien handig zijn om een boiler met een grotere capaciteit in huis te halen. Dit model van het bekende merk Eldom kan dan zomaar iets voor jou zijn. Bovendien hoef je niet te vrezen voor de prijs aangezien je dit apparaat zeker tussen de goedkope boilers zult kunnen spotten.

De boiler is uitgerust met een bijzonder krachtig vermogen van maximaal 1500 watt. Dit wil dus zeggen dat je steeds in een mum van tijd over warm water zult kunnen beschikken. Bovendien zal het water slechts heel weinig afkoelen doordat de boiler vervaardigd is uit duurzaam schuif. Dit schuim heeft een hoge dichtheid en is daarnaast ook nog eens helemaal CFK vrij.

Doordat de boiler een ruim volume van maar liefst 30 liter heeft, wordt het ook door grote gezinnen enorm gewaardeerd. Dit kun je duidelijk merken ook aan de online reviews die momenteel alleen maar positief zijn.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Tesy BiLight Elektrische Boiler 100 liter 1500 Watt

 

Indien je op zoek bent naar een elektrische boiler dan hoef je zeker dit model van Tesy eens te bekijken. Bovendien is de boiler werkelijk ideaal voor grote gezinnen aangezien het toestel over een capaciteit van ruim 100 liter beschikt.

Deze boiler is vooral ideaal om te plaatsen in de douche of de badkamer vanwege het grote volume. Het is een krachtig apparaat waardoor je in een mum van tijd van warm water bent voorzien. De witte kleur laat het toestel er elegant uitzien en niet meteen opvallen in de ruimte.

Op dit moment zijn er nog maar 2 online beoordelingen door klanten geplaatst. Toch merken we meteen op dat de gebruikers laaiend enthousiast zijn over dit product. Zo geven ze niet alleen een positief advies over het design maar ook over de correcte prijs-kwaliteitverhouding.

 

Koop bij bol.com (€260)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status