fbpx

Beste bokszak

Laatste update: 20.08.19

 

Bokszakken test van 2019

 

Ben je op zoek naar een degelijke bokszak? Dan zul je wel al gemerkt hebben dat er tegenwoordig heel wat mogelijkheden op de markt gebracht zijn. We hebben de belangrijkste punten trachten toe te lichten in onze koopgids. Zodanig dat de zoektocht naar de voor jou beste bokszak een pak makkelijker kan verlopen. Verder is het ook mogelijk om even een kijkje te nemen naar onze top 3. Daarin maken we een opsomming van de 3 best beoordeelde bokszakken. Zo blijkt de Hanumat 150 cm bokszak alvast een uitstekende keuze te zijn. Bovendien krijg je er bij de levering meteen ook een duurzame ketting bij zodat het mogelijk is om de bokszak ergens op te hangen. Door te kiezen voor de Ram O Zwart bokszak, kies je voor een staand exemplaar van maar liefst maximaal 180 cm hoog.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Bokszakken koopgids

 

Wil jij thuis graag je bokstechnieken kunnen onderhouden en verbeteren? Dan kan een bokszak eventueel wel de oplossing zijn voor jou. Uiteraard is het belangrijk dat je één van de beste bokszakken kiest en dit kan enkel als je verschillende modellen gaat vergelijken. Het zou een goede aanbeveling zijn om rekening te houden met een aantal zaken. Denk maar aan het nut, de soort, de maat en het bevestigingsmateriaal ervan.

 

 

Wanneer gebruik je een bokszak?

 

Een bokszak zul je tegenwoordig niet alleen in de fitnessruimte tegenkomen. Ook in menig huiskamer zul je de bokszak spotten. Mensen willen nu eenmaal trainen om gezonder en fitter te worden. Doordat boksen zo intensief is, is het ook heel effectief. Toch is het belangrijk dat je met een aantal dingen rekening houdt alvorens je een bokszak besluit aan te kopen. Het is eerst en vooral aan te raden dat je een goede beheersing hebt over de slagtechnieken.

Je kunt deze slagen gemakkelijk oefenen door in de lucht te slaan. Zorg er wel voor dat de bewegingen heel vloeiend en vooral met veel dynamiek worden uitgevoerd. Eenmaal je ze onder de knie hebt, kun je naar een bokszak overstappen. De slagen op een bokszak zijn veel heviger en zul je dus ook veel harder voelen dan wanneer je in het ijle slaat. Met een bokszak worden de slagen doeltreffender en wordt de training ook veel intensiever. En dit is natuurlijk wat jij wilt, toch?

Als je de bokszak op een correcte manier weet te gebruiken, kan dit heel wat leuke voordelen bieden. Het versterkt de spieren in het volledige lichaam en het zal zorgen voor een hogere slagkracht. Ook het uithoudingsvermogen en je weerstand worden hier positief door beïnvloed. Dit alles vermindert de kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk. Ook mentale problemen en angsten kunnen door het boksen drastisch verminderen.

 

 

Type bokszak, de maat en het materiaal

 

Het is belangrijk om even stil te staan bij de soorten bokszakken die er allemaal zijn. Als je blessures wilt vermijden en echt een doeltreffende training wilt hebben, dan kan dit enkel door middel van de juiste bokszak. De stoffen bokszakken zijn hoofdzakelijk bedoeld om recreatief te gebruiken. Als je van plan bent om regelmatig te trainen dan kies je best voor polyurethaan. Als het echt de bedoeling is om heel intensief te boksen en voor wedstrijden te trainen dan is leer een aanbeveling. Leer gaat bovendien ook veel langer mee en is dus duurzamer.

Over het algemeen heeft een bokszak een gemiddeld gewicht van 20 tot zelfs 30 kg en een lengte die kan variëren van 80 tot 120 cm. Als je zowel slagtechnieken als traptechnieken wilt oefenen dan is een bokszak van 120 cm aan te raden. Op die manier kun jij niet alleen heel intensief maar vooral ook effectief trainen.

Het lijkt allemaal heel banaal maar toch is het aan te raden om met deze dingen rekening te houden. Een degelijke bokszak zul je misschien niet meteen tussen de goedkope bokszakken terugvinden. Toch is kwaliteit erg belangrijk als je weet dat je op die manier blessures en andere problemen kunt vermijden. Het is altijd mogelijk om vroeg of laat een bokszak aanbieding tegen te komen die volledig aan jouw wensen voldoet.

 

 

Bevestigingsmateriaal

 

Als je de aanbiedingen bekijkt, zul je al vrij snel opmerken dat er verschillende mogelijkheden zijn. Zo kun je kiezen voor een staande bokszak of voor een model dat je in de muur of het plafond kunt ophangen. Als je besluit een bokszak aan te kopen die je kunt ophangen dan is het aan te raden om die telkens 10 cm hoger te hangen dan je persoonlijke lengte. Zo kun je veel beter trainen en niet alleen je slagtechnieken verder oefenen maar ook je traptechnieken.

Bij een staand model heb je niet zo heel veel bevestigingsmateriaal nodig. Dit is hoofdzakelijk nodig als je ervoor kiest om de bokszak op te hangen. De eerste beslissing die je daarbij moet nemen is of je de bokszak aan de muur of het plafond wil ophangen. Het is belangrijk dat je deze beslissing weloverwogen neemt en hier dus goed bij nadenkt. Indien je dit niet doet, en snel een plekje aanduidt, kan het de muur of het plafond ernstig beschadigen.

Als je kiest om deze aan het plafond te hangen dan is het belangrijk dat het plafond sterk genoeg is. Beton is zeker en vast een goed idee. Indien je geen betonnen plafond hebt, dan kijk je best voor een stevige steunbalk uit hout. Ook de muur moet best van beton of steen zijn als je de bokszak liever aan de muur wilt hebben. Eenmaal je dit allemaal nagekeken hebt en beslist hebt waar de bokszak moet komen dan kun je beginnen boren.

 

 

Bokszak Reviews – Top 5

 

 

Als je bokslessen volgt is het ook handig om zelf een bokszak te kopen zodat je thuis kunt trainen. Wij hebben vijf producten voor jou opgezocht en op een rijtje gezet. Kies er zelf de beste bokszak uit om bij jou thuis te plaatsen. Op die manier kun je dagelijks je technieken trainen of na een lastige dag even wat stoom afblazen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Hanumat 150 cm

 

Deze bokszak wordt geleverd met een ketting om het product op te hangen en heeft een totale lengte van 150 cm met de ketting inbegrepen. Het artikel heeft een gewicht van ongeveer 40 kg en is gevuld met textielsnippers die je stoten perfect absorberen.

De stevige bokszak is vervaardigd uit twee lagen PU/bisonyl en is extra gestikt om scheuren in de zak te voorkomen. Dankzij de textielvulling zul je geen last hebben van schimmel of stank en blijven je benen en handen altijd goed beschermd.

De kopers van deze bokszak aanbieding zijn heel tevreden over de goede prijs-kwaliteitverhouding. Het is handig dat de ketting meteen meegeleverd wordt en je kunt de zak perfect gebruiken voor zowel stoten als trappen. De zak hangt stevig en is van goede kwaliteit.

 

Koop bij bol.com (€69.99)

 

 

 

 

Ram O Zwart

 

Deze staande bokszak heeft een hoogte van meer dan 180 cm. De voet van de bokszak heeft een hoogte van 40 cm en een diameter van 58 cm. Je kunt zowel stoten als trappen op deze bokspaal en het product is geschikt voor jong en oud.

Het product is gemaakt van kunstleder en beschikt aan de binnenkant over meerdere lagen EVA voor meer stevigheid en flexibiliteit. De voet kun je vullen met water, grind of zand. Het is aanbevolen om bokshandschoenen te gebruiken wanneer je op deze bokszak traint.

Het enige minpunt aan deze bokszak is dat het product niet makkelijk is om in elkaar te zetten. Voor de rest zijn de kopers tevreden over de topkwaliteit en vinden ze het een stabiel product. Een tip van een koper is om een antislipmat onder de bokszak te zetten zodat het niet verplaatst tijdens je training.

 

Koop bij bol.com (€279.95)

 

 

 

 

Adidas Bokszak Set

 

Deze adidas bokszak wordt geleverd met een paar handschoenen en is bedoeld voor  kinderen tot 7 jaar. Het product maakt deel uit van de goedkope bokszakken en is voorzien van nylon hengsels om de bokszak op te hangen. De vulling van de zak bestaat uit textielsnippers die alle stoten goed absorberen.

Deze zak is het ideale product voor kinderen die op een jonge leeftijd willen kennismaken met vechtsporten. De bokszak heeft een zwarte kleur en heeft een hoogte van 43 cm en een diameter van 19 cm.

In de reviews lezen we dat de gebruikers tevreden zijn over de goede kwaliteit van het product en dat de bokszak handig in gebruik is. Ook de handschoenen zijn van goede kwaliteit maar zijn te groot voor kinderen die 4 of 5 jaar oud zijn, je kunt dus beter wachten tot ze iets ouder zijn.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Avento Rood/Zwart

 

De Avento bokszak met standaard is geschikt voor volwassenen. De boksbal is gemaakt van PU schuim en is bevestigd aan een stevige stang die vervaardigd is uit verchroomd staal. Het voetstuk van het product is gemaakt van polyethyleen.

De stang van het artikel is in hoogte verstelbaar tot maximaal 153 cm en de sterke veer aan de onderkant zorgt ervoor dat de bal altijd terugkeert na een stoot. Het voetstuk heeft een inhoud van 30 liter die je moet vullen met water of zand.

De kopers geven goed advies over de kwaliteit van het product. De boksbal is makkelijk om in elkaar te zetten en is ideaal om stoom af te blazen. Wegens de maximale hoogte van 153 cm is het minder geschikt voor grote mensen maar je kunt het altijd kopen voor een puber.

 

Koop bij bol.com (€92)

 

 

 

 

Classic 1910

 

De Classic 1910 Everlast bokszak is populair voor boksers op een hoger niveau vanwege de duurzaamheid van de zak. Het product is gemaakt van extra dik leer en de vulling bestaat uit katoen en synthetisch leer.

De zak beschikt over een uitstekende schokabsorptie en wordt geleverd met een ketting om het te bevestigen. Je kunt de zak ook kopen zonder vulling zodat je zelf een andere vulling kunt kiezen.

Bij dit product zijn momenteel nog geen reviews geplaatst van andere kopers. Wegens een gebrek aan beoordelingen kunnen wij je geen advies geven over deze bokszak aanbieding.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status