5 Beste Bordspellen voor volwassenen Test van 2021

Laatste update: 30.07.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Bordspellen voor volwassenen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ook als volwassen persoon kun en mag je nog altijd even ontspannen en genieten van een heerlijk bordspel onder vrienden. Op die manier kun je nog even teruggaan naar de zorgeloze periode van je kindertijd en heerlijk lachen en genieten met vrienden of familie. We hebben even een onderzoek gedaan waarbij we rekening hebben gehouden met de verschillende online beoordelingen en het advies van de gebruikers. Zo hebben we een top 3 van de beste bordspellen voor volwassenen kunnen samenstellen. Met de Party & Co Original mag je er zeker van zijn dat je een grappig spel aankoopt dat bovendien geschikt is om met ruim 20 personen te spelen. Who’s The Dude? is zeker en vast een waardig alternatief in de zoektocht naar het ideale bordspel voor volwassenen. Het spel heeft nood aan minimum 3 spelers en maximum 8 spelers.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Bordspellen voor volwassenen koopgids

 

Wat kun je doen op een regenachtige avond met vrienden bij jou thuis? Een bordspel spelen natuurlijk. Zorg ervoor dat je een leuk bordspel koopt dat geschikt is voor volwassenen zodat je je niet verveelt. Het spel mag natuurlijk ook niet te makkelijk zijn. Als je een leuke bordspel aanbieding wilt kopen waar je urenlang plezier zult aan beleven houd dan rekening met het soort spel, het aantal spelers, de duur van het spel en de moeilijkheidsgraad. Je kunt verschillende spellen met elkaar vergelijken om er het beste bordspel voor volwassenen uit te kiezen.

 

 

Soort bordspel

Er zijn zoveel mogelijkheden dat het niet altijd even eenvoudig is om een bordspel te kiezen. Je kunt de keuze laten afhangen van je eigen voorkeur naar spellen toe of rekening houden met de voorkeur van je partner of vrienden.

Sommige mensen verkiezen een quiz zoals Trivial Pursuit waar je je eigen kennis van zaken kunt testen. Je kunt opteren voor een ganzenbord of soortgelijke spellen zoals Monopoly. Bij andere spellen moet je de identiteit ontmaskeren van een personage, denk maar aan Wie is het? of Cluedo. Een kaartspel zoals UNO kan ook voor veel plezier zorgen.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Als koppel kunt je zelfs bordspellen kopen die erotisch getint zijn om terug wat avontuur in je relatie te brengen. Let zeker op de aanbevolen leeftijd van een bordspel. Alle spellen mogen gespeeld worden door volwassenen maar een spel dat ontwikkeld is voor kinderen zal bij volwassenen minder in de smaak vallen.

 

Aantal spelers

Sommige spellen zijn enkel geschikt voor twee spelers terwijl andere spellen kunnen gespeeld worden door wel 10 personen. Een koppel die een intiem bordspel wil spelen zal daar natuurlijk geen andere personen bij betrekken.

Als je speciaal een bordspel gekocht hebt om te spelen met vrienden dan moet je ervoor zorgen dat iedereen kan meespelen zodat niemand zich uitgesloten zal voelen. Sowieso blijft de keuze van bordspellen enorm en het mogelijke aantal spelers wordt altijd weergegeven op de verpakking van het spel.

Let er wel op dat bepaalde spellen niet geschikt zijn voor kinderen, als je dus van plan bent om het bordspel met je gezin te spelen dan is het een aanbeveling om een spel te kopen dat geschikt is voor kinderen.

 

Hoe lang wil je blijven spelen

Sommige bordspellen kun je uren aan een stuk blijven spelen zonder dat er een winnaar uit de bus komt. Je kunt natuurlijk beter voor dit type spellen opteren zodat je veel gebruiksplezier voor je geld krijgt. Als je af en toe een avondje een spel wilt spelen dan kun je ook een bordspel met een gelimiteerde tijd kopen. Zo kun je vlug een saai uurtje opvullen met een interessant en gezellig bordspel.

Vooral bij de goedkope bordspellen moet je letten op de speelduur. Meestal hebben deze spellen een beperkt gebruik zodat het na enkele weken al waardeloos is. De meeste spellen kun je altijd opnieuw spelen maar er zijn ook andere soorten die een beperkt gebruik hebben.
Neem nu bijvoorbeeld een spel als Escape Room die 4 kamers biedt waaruit je moet ontsnappen. De manieren om te ontsnappen uit deze kamers is beperkt, dus eenmaal je alle manieren hebt ontdekt is het niet leuk meer om dit spel te spelen.

 

Moeilijkheidsgraad van het bordspel

De meeste bordspellen voor volwassenen hebben een normale moeilijkheidsgraad. We willen daarmee zeggen dat je het spel vlug kunt leren door de instructies te volgen. Er bestaan natuurlijk ook spellen die een stuk moeilijker zijn en meer tijd vergen om te leren.

Het hangt ook af van je eigen voorkeur, sommige mensen verkiezen spellen met weinig regels zodat ze zelf extra regels kunnen uitvinden. Andere personen houden van een uitdaging en willen een spel met iets meer spanning.

Een spel met veel regels kan voor extra spanning zorgen ten opzichte van een simpel spel. Sommige spellen beschikken over verschillende moeilijkheidsgraden. Dit kom je vooral tegen bij een quiz spel waar je moeilijke of makkelijke vragen kunt stellen.

 

 

Hoeveel mag het spel kosten

Je hoeft je geen zorgen te maken bij het zoeken naar aanbiedingen want een bordspel zal je geen fortuin kosten. Voor een goede €20 kun je al een leuk spel kopen waar je meerdere uren plezier zult aan hebben.

Er zijn ook goedkopere mogelijkheden zoals een kaartspel of duurdere mogelijkheden waar je veel meer plezier zult aan beleven. Beslis zelf welk type bordspel jouw voorkeur geniet zodat je gericht op zoek kunt gaan naar het beste spel om je avond op te fleuren.

 

5 Beste Bordspellen voor volwassenen (Reviews) van 2021

 

Weet je nog toen je als kind altijd een leuk bordspel speelde met je vrienden of familie? Als volwassene kun je er nog altijd van genieten. Wij hebben verschillende leuke bordspellen voor jou opgezocht en vergeleken. Neem dus gerust een kijkje in ons artikel en beslis zelf welke jij het beste bordspel voor volwassenen vindt.

 

1. Party & Co Original Gezelschapsspel

 

Dit gezelschapsspel van Jumbo is geschikt voor personen van 14 tot 99 jaar en kan gespeeld worden door 3 tot 20 spelers. Je beschikt over 2000 nieuwe vragen en opdrachten. Deze opdrachten moet je binnen de 30 seconden doen. Het heeft ook een lage prijs dus maakt deel uit van de categorie van goedkope bordspellen voor volwassenen.

De kopers geven een voordelig advies over deze bordspel voor volwassenen aanbieding. Het is een grappig spel waar je eindeloos plezier kunt aan beleven. Het is wel meer geschikt voor volwassenen en het bevat leuke opdrachten. De vragen zijn ook recent en actueel.

Voor enkele kopers is het te moeilijk want bij de tekenopdrachten zitten onderwerpen die niemand kent. Ook zijn sommige vragen te moeilijk voor Belgische kopers want het gaat over Nederlandse actualiteit of weetjes.

Met dit bordspel voor volwassenen van het bekende merk Jumbo kun jij op een regenachtige dag, met vrienden en familie genieten van een leuk gezelschapsspel. Het spel is ideaal voor personen vanaf de leeftijd van 14 jaar en kan met maximaal 20 spelers gespeeld worden.

Voordelen
Speelwijze:

het spel is voorzien van maar liefst 2000 actuele vragen en heel wat verschillende opdrachten. Het is de bedoeling om de opdrachten in slechts 30 seconden uit te voeren.

Aantal spelers:

dit bordspel vereist een minimum van 3 spelers. Er kunnen verder maximaal 20 personen mee doen aan dit bordspel.

Prijskaartje:

het is misschien niet meteen het bordspel met de laagste prijs maar toch zul je het zeker tussen de goedkope bordspellen kunnen spotten. Daardoor zou het zeker tot de populairste producten kunnen behoren.

Nadelen
Tekenopdrachten:

indien er een klein puntje van kritiek mag gegeven worden dan vinden sommige kopers de tekenopdrachten niet altijd even eenvoudig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Identity Games Who’s The Dude?

 

Dit spel is geschikt voor mensen van 16 tot 99 jaar en voor 3 tot 8 spelers. Er zijn een opblaasbare pop bij van 150 cm groot: The Dude. Met deze pop moet je situaties uitbeelden binnen de 45 seconden en je vrienden moeten dan raden. Je kunt bijvoorbeeld een scene uit een film naspelen.

De speler die na 4 rondes de meeste punten heeft is de winnaar. Je wint punten door juist te raden wat er afgebeeld wordt. Er zijn 440 opdrachten beschikbaar op 110 opdrachtkaarten. Het spel wordt verder nog geleverd met scoreformulieren en de spelregels.

De gebruikers vinden het een grappig spel, vooral tijdens een avondje drinken met vrienden. Er werd veel gelachen tijdens het uitproberen van de opdrachten en de kaartjes hebben verschillende moeilijkheidsgraden. Bij sommige kopers was de opblaaspop vlug kapot en het gebrek aan een timer is ook een minpunt.

Indien je op zoek bent naar een grappig en leuk bordspel om binnenkort mee te nemen tijdens de vrijgezellenavond van je vriend, dan is Who’s The Dude misschien wel iets voor jou. In vergelijking met de andere bordspellen uit onze lijst, kunnen we opmerken dat dit exemplaar wel degelijk over de laagste prijs beschikt.

Voordelen
Aankoopprijs:

je zult meteen versteld staan van de meer dan voordelige prijs van dit bordspel voor volwassenen.

Spelersaantal:

het spel vereist een minimum van 3 spelers en een maximum van 8 spelers.

Handig in gebruik:

je zult merken dat dit bordspel geleverd wordt met een duidelijke en informatieve handleiding en een degelijke opblaasbare pop.

The Dude:

dit is de naam van de opblaasbare pop die in het spel wordt meegeleverd. Het is de bedoeling dat je de opdrachten uitbeeldt met behulp van deze pop.

Nadelen
Kwetsbaar:

een kleine minderheid van de gebruikers is van mening dat de opblaasbare pop die bij het bordspel hoort, wel vrij kwetsbaar is en dus snel stuk gaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Identity Games Escape Room The Game basispel 

 

Dit spel is geschikt voor 3 tot 5 spelers van 16 tot 99 jaar. In dit bordspel moet je naar verborgen aanwijzingen zoeken en raadsels oplossen om het mysterie op te lossen. Je krijgt daarvoor 1 uur de tijd, die aangegeven wordt door de Chrono Decoder. Je hebt teamwork en communicatie nodig maar ook creativiteit en inbeelding.

Je beschikt over 4 verschillende escape rooms en elke kamer begint met het openen van een envelop. In de envelop zit het mysterie en verschillende accessoires die je nodig hebt om het op te lossen. Tijdens elke beurt kun je één element in de kamer onderzoeken om aanwijzingen te vinden.

De vele honderden reviews geven een positief advies over dit bordspel. Het is een spannend spel van topkwaliteit. De onderdelen zijn voor sommigen wel te klein en je kunt het spel maar 4 keer spelen, 1 keer per escape room.

In tegenstelling tot de voorgaande bordspellen, is dit exemplaar er eentje dat zorgt voor heel wat spanning en mysterie. Het spel wordt aangeraden vanaf de leeftijd van 16 jaar. Met een minimum van 3 spelers en een maximum van 5 spelers staat dit spel echt garant voor een middag vol speelplezier.

Voordelen
Chrono Decoder:

dankzij de Chrono Decoder wordt de tijd weergegeven die je krijgt om het raadsel op te lossen.

Speelplezier:

dit spel wordt door heel wat kopers aangeraden omdat het niet alleen zorgt voor inbeelding en creativiteit. Daarnaast leer je ook om in team te werken en dudelijk te communiceren.

Kwaliteit:

het merendeel van de gebruikers is helemaal overtuigd van de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van dit bordspel.

Nadelen
Kleine onderdelen:

het is wel belangrijk om te weten dat het bordspel heel wat kleine onderdelen bevat. Deze kun je gemakkelijk verliezen en indien je kindjes hebt dan is het wel belangrijk om toezicht te houden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Tease en Please Ultiem verlangen Erotisch Spel

 

Ultiem verlangen is een erotisch bordspel voor 2 volwassenen enkel geschikt voor personen vanaf 18 jaar. Via vragen en opdrachten kunnen jij en je partner ontdekken wat je echt leuk vindt. In het begin zijn de opdrachten romantisch maar na een tijdje wordt het meer intiem en komt het zelfs tot hete opdrachten.

Het spel beschikt over 480 spelkaarten met 240 opdrachten en 240 vragen, het spelbord, een dobbelsteen, 2 pionnen en twee zandlopers. Verder krijg je er nog de spelregels bij in het Nederlands. Dit spel is een aanrader voor mensen die hun relatie speels en opwindend willen houden.

De kopers vinden het een ondeugend spel van topkwaliteit. Het is leuk bedacht en is een fijne ervaring om het te spelen met je partner. Je kunt elkaar zelfs beter leren kennen. Voor een paar gebruikers zijn sommige vragen te moeilijk of te saai en volgens een andere koper kun je het maar 1 of 2 keer spelen.

Indien je op zoek bent naar een erotisch bordspel dat je met je partner kunt spelen dan loont het zeker en vast de moeite om dit exemplaar eens te bekijken. Het bordspel “Ultiem Verlangen” is een spel dat wordt aangeraden voor personen vanaf de leeftijd van 18 jaar. Hieronder kun je een overzichtje vinden van de voor- en nadelen die dit bordspel met zich meebrengt.

Voordelen
Aantal spelers:

het spel is geschikt voor 2 volwassen spelers vanaf de leeftijd van 18 jaar.

Opdrachten:

de opdrachten zijn bedoeld om elkaar beter te leren kennen. In het begin zijn de meeste opdrachten vrij braaf en eerlijk. Toch zitten er ook een aantal intieme opdrachten tussen.

Aantal kaarten:

dit bordspel beschikt over maar liefst 480 spelkaarten waarvan de helft opdrachten zijn en de andere helft vragen.

Hulpstukken:

verder krijg je er bij dit spel ook een handig spelbord bij, net zoals een dobbelsteen, 2 handige pionnen en uiteraard ook 2 duidelijke zandlopers.

Nadelen
Te saai:

volgens enkele kopers zijn bepaalde vragen en opdrachten veel te saai en niet uitdagend genoeg.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Ravensburger Puerto Rico Bordspel

 

Dit gezelschapsspel is geschikt voor 2 tot 5 spelers van 12 tot 99 jaar. Je kunt in de huid kruipen van verschillende personages tijdens dit spel. Speel als kolonist, opzichter, handelaar en bouwmeester.

Als kolonist leg je plantages aan waarmee de opzichter goederen produceert. Deze goederen worden verkocht door de handelaar en met de winst richt de bouwmeester stadsgebouwen op.

In het begin is het even zoeken naar hoe je dit spel moet spelen door de vele kleine accessoires en de uitgebreide spelregels. Maar toch zijn de kopers heel positief over dit spel en geven ze goed advies.

De reviews tonen aan dat je kunt genieten van urenlang speelplezier en dat het niet verveelt. Je moet tactisch denken en enkel op het einde kan de winnaar vastgesteld worden.

Het merk Ravensburger behoort zeker en vast tot de bekende merken en is misschien voor velen ook veruit het beste merk. Dit bordspel vereist een minimum van 2 spelers en een maximum van 5 spelers. Het is werkelijk ideaal vanaf de leeftijd van 12 jaar. Het is dus echt wel de moeite om de eigenschappen van het bordspel dan ook eens te bekijken.

Voordelen
Personages:

je kunt dit spel spelen als een handelaar, bouwmeester, kolonist of een opzichter. Op die manier kun je het bordspel verschillende manieren spelen maar telkens in de rol van een ander personage.

Leeftijd:

het spel is ideaal voor spelers vanaf de leeftijd van 12 jaar.

Nadelen
Moeilijk:

we merken dat sommige kopers het spel niet altijd even duidelijk vinden. In het begin is het echt even zoeken naar hoe je het precies hoeft te spelen.

Kleine onderdelen:

een andere gebruiker laat weten dat het spel over heel wat kleine onderdelen beschikt die je dan ook snel kunt verliezen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status