Beste bovenfreesmachine

Laatste update: 13.04.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Bovenfreesmachines test van 2021

 

Met onze koopgids over bovenfreesmachines willen wij jou helpen op zoek te gaan naar het best mogelijke apparaat. Vandaag is het assortiment behoorlijk ruim en bijgevolg is de keuze niet altijd even makkelijk. We bespreken daarom een aantal belangrijke factoren die toch wel bepalend kunnen zijn in de zoektocht. Indien je dringend op zoek bent naar een nieuw of vervangend toestel, dan raden wij jou aan om rechtstreeks door te klikken naar onze top 3. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de Tectake freesmachine 400990. Indien je over een beperkter budget beschikt, dan zou dit toestel alvast een goede aanbeveling zijn. Met de Dewalt 1100w electr. Dw621 bovenfreesmachine mag je zeker zijn van een meer dan evenwaardig alternatief. Het is een krachtig apparaat met een maximaal vermogen van maar liefst 1100 Watt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Bovenfreesmachines koopgids

 

Het maakt niet uit of je als professioneel klusser werkt of eerder een echte doe-het-zelver bent. Bepaalde apparaten zijn nu eenmaal zo goed als onmisbaar. Zo zullen heel veel personen op zoek gaan naar één van de beste bovenfreesmachines. Het is hierbij een goede aanbeveling om met een aantal factoren rekening te houden. Denk maar aan de werkwijze, de freesdiepte, het vermogen, de kenmerken en de eventuele toebehoren. Door ook rekening te houden met eventuele promoties en aantrekkelijke aanbiedingen, is het altijd mogelijk dat je vroeg of laat een leuke bovenfreesmachine aanbieding tegenkomt.

 

 

Wat is een bovenfreesmachine en de werkwijze

Een bovenfreesmachine is eigenlijk niet meer dan een elektrisch stuk gereedschap waarmee het mogelijk wordt om hout te bewerken. Je kunt bijvoorbeeld sleuven maken, of randen van een bepaald voorwerp afwerken. En dit alles met een bijzonder goede nauwkeurigheid. Toch is het belangrijk dat je voldoende op de hoogte bent van de mogelijkheden. Wanneer je de freesdiepte bijvoorbeeld te diep instelt, dan kun je dit jammer genoeg niet meer ongedaan maken.

Een bovenfreesmachine werkt eigenlijk continu van bovenaf. En de frees, die zich dus op het apparaat bevindt, zal hierbij een continue roterende beweging maken. Op die manier wordt het materiaal, het hout, bewerkt. Het is hierbij niet alleen mogelijk om de freesdiepte in te stellen maar je zou ook het maximale toerental en de kracht kunnen aanpassen.

 

Accessoires, toebehoren en extra kenmerken

Het is belangrijk om ook even stil te staan bij de verschillende mogelijkheden die er zijn op het gebied van accessoires en toebehoren. Sommige  bovenfreesmachines zullen bijvoorbeeld over net iets meer mogelijkheden en opties beschikken. Zo is het handig indien de bovenfreesmachine voorzien is van werkverlichting. Stel dat je bij het schemerdonker nog even iets wilt afwerken, of in een slecht verlichte werkplaats zit, dan is werkverlichting bijzonder aangenaam.

Het is ook altijd aangenaam als je verschillende frezen meegeleverd krijgt met het toestel. Ook een degelijke opbergtas is een aanbeveling omdat je de bovenfreesmachine na gebruik dan weer veilig kunt opbergen. Kortom, er zijn wel degelijk heel wat mogelijkheden. Bekijk voor jezelf even wat je belangrijk vindt en wat eigenlijk niet echt hoeft. En kies vervolgens de ideale bovenfreesmachine uit.

 

Freesdiepte, vermogen en softstart

Bij de aankoop van een bovenfreesmachine zul je merken dat sommige apparaten over net iets meer vermogen beschikken in vergelijking met andere freesmachines. Met het vermogen bedoelen we eigenlijk de kracht waarover het apparaat beschikt. Hoe meer vermogen, hoe krachtiger dus de bovenfreesmachine. Dat wil dus ook zeggen dat een bovenfreesmachine met een krachtig vermogen ook een veel betere maximale freesdiepte kan behalen. Zo zijn vermogens van 1500 tot 2000 Watt absoluut mogelijk.

Met freesdiepte bedoelen we dus gewoon de maximale diepte die je met de machine kunt behalen. Zo zijn er heel wat apparaten die een maximale freesdiepte bereiken van maar liefst 30 mm maar je kunt ook kiezen voor een bovenfreesmachine met een maximale freesdiepte van ruim 76 mm. In dat laatste geval wil dat dus zeggen dat de freesmachine voorzien is van een veel krachtiger vermogen. Vaak gaat dit ook gepaard met een hoger prijskaartje.

Tenslotte is het ook handig even stil te staan bij de zogenaamde softstart. Indien je over een bovenfreesmachine beschikt met een dergelijke softstart dan zul je merken dat het apparaat bijzonder rustig opstart. Met andere woorden: je kunt niet meteen het maximale toerental gaan bereiken. Dat biedt niet alleen meer controle maar ook meer stabiliteit en dus veiligheid.

 

 

Welk budget hoef je te voorzien

Het is al wel duidelijk geworden dat er heel wat mogelijk is op het gebied van bovenfreesmachines. Het zal je dan ook niet verwonderen dat er heel wat prijsvariaties de kop op steken. Uiteraard is het budget een persoonlijke kwestie. Je kiest dus zelf hoeveel je maximaal wilt maar vooral ook kunt spenderen aan een degelijke en kwalitatieve bovenfreesmachine. Het kan alvast helpen om voor jezelf op voorhand even na te denken over wat je verwachtingen zijn. En ben je van plan om het apparaat vaak te gebruiken of eerder sporadisch een keertje.

Indien het allemaal wat duurder mag zijn dan kies je best voor een bovenfreesmachine van een bekend merk zoals bijvoorbeeld Bosch. Toch zijn er ook heel wat goedkope bovenfreesmachines op de markt die de moeite waard zijn om even bij stil te staan. Probeer daarom zoveel mogelijk apparaten te bekijken en deze met elkaar te vergelijken alvorens je een uiteindelijke keuze maakt. Het kan helpen ook even de online reviews van klanten rustig te bekijken.

 

Bovenfreesmachine – Reviews Top 5

 

Om de beste bovenfreesmachine aan te kopen, is het een goede aanbeveling om verschillende apparaten te bekijken en deze met elkaar te vergelijken. Sommige modellen zullen net iets meer opties hebben waardoor ze niet meer tot de goedkope bovenfreesmachines behoren. Om jou te helpen en verder op te weg te zetten, zijn we op zoek gegaan naar 5 topproducten. We hebben hierbij rekening gehouden met de verschillende online reviews en het positieve en negatieve advies van de klanten.

 

 

Tectake freesmachine 400990

 

Met deze bovenfreesmachine aanbieding van het bekende merk Tectake haal je volgens heel wat kopers een degelijk toestel in huis. Het is bovendien een krachtig apparaat dat is uitgerust met een motor met een vermogen van maar liefst 1200 watt. Het toestel biedt enerzijds de mogelijkheid om randen te versieren maar anderzijds ook om groeven te frezen voor kabels.

Het toestel is uitgerust met een groefbreedte van ruim 16 mm en het is daarnaast mogelijk om de groefdiepte gewoon in te stellen. Je hoeft je geen zorgen te maken omtrent de veiligheid aangezien het apparaat is uitgerust met een degelijke veiligheidsschakelaar.

We merken dat de meeste gebruikers overtuigd zijn van de correcte prijs-kwaliteitverhouding en de duurzaamheid van het product. Toch is een enkele koper niet helemaal tevreden met de meegeleverde handleiding.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Dewalt 1100w electr. Dw621

 

Je kunt natuurlijk ook altijd dit model van het bekende merk DeWalt even bekijken. Net zoals het voorgaande apparaat zul je ook deze bovenfreesmachine tussen de krachtige toestellen kunnen spotten. Zo is het uitgerust met een vermogen van ruim 1100 watt. Dit komt overeen met een toerental van 8000 tot 24000 toeren per minuut.

Het is mogelijk om de freesdiepte te veranderen en in te stellen. Bovendien kun je de diepte tot op 0,1 mm nauwkeurig gaan instellen. Daarnaast is er ook een stofafzuigingssysteem voorzien net zoals een elektronische snelheidsregeling.

Zodra we de online beoordelingen bekijken dan valt ons meteen op dat de meningen toch wel echt verdeeld zijn. Uiteraard is dit helemaal niet erg want het biedt namelijk iets meer ruimte om veranderingen en verbeteringen door te voeren.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Makita RP0900K

 

Met deze Makita bovenfreesmachine haal je niet meteen één van de goedkope apparaten in huis in vergelijking met sommige andere toestellen. Toch loont het zeker en vast de moeite om het even rustig te bekijken.

Het apparaat is uitgerust met een krachtig vermogen van ruim 900 watt en is werkelijk ideaal voor een wisselstroom van ongeveer 230 Volt. Daarnaast is er een groefbreedte voorzien van maximaal 35 mm en is het mogelijk om de groefdiepte in te stellen. Je kunt hierbij kiezen uit meerdere standen.

Ondanks het feit dat het apparaat ook over een extern stofafzuigingssysteem beschikt en in een mooie opbergkoffer geleverd wordt, zijn er nog geen online beoordelingen geplaatst. Laat je hierdoor echter niet afschrikken want het is altijd mogelijk dat dit toestel helemaal aan jouw verwachtingen voldoet.

 

Koop bij bol.com (€199.17)

 

 

 

 

HiKoki M12VE UTZ

 

De zoektocht naar een ideale bovenfreesmachine is niet altijd gemakkelijk. Dit model is afkomstig van het merk HiKOKI en is net iets duurder in vergelijking met de andere modellen uit onze lijst. Het is een toestel dat is uitgerust met een krachtige motor en een toerental dat je zonder problemen traploos kunt instellen.

Je zult merken dat het toestel bijzonder eenvoudig te bedienen is en dat je de handgrepen zelfs kunt verstellen en aanpassen. Doordat deze bovenfreesmachine niet zoveel weegt, is het bovendien ook handig om mee te werken.

We stellen jammer genoeg vast dat er momenteel nog geen online beoordelingen bij dit toestel zijn geplaatst. Het is dus mogelijk dat het om een vrij nieuw product gaat. Het kan natuurlijk ook altijd zijn dat sommige kopers het toestel reeds in huis hebben gehaald maar gewoon nog niet de tijd hebben gevonden om een review te plaatsen. Neem dus zeker en vast een kijkje naar de eigenschappen van deze bovenfreesmachine.

 

Koop bij bol.com (€230.98)

 

 

 

 

Graphite tool 59G717

 

In tegenstelling tot het voorgaande toestel lijkt het hier dan wel meteen om een bovenfreesmachine aanbieding te gaan. De veel lagere prijs zou zeker en vast klanten kunnen aantrekken. In vergelijking met de voorgaande apparaten uit onze lijst, is dit één van de krachtigste bovenfreesmachines. Met een vermogen van ruim 1800 watt en een hoog toerental is het een degelijk en snel apparaat.

Daarnaast is het toestel ook comfortabel om mee te werken. Zo zijn de handgrepen niet alleen ergonomisch gevormd maar zelfs voorzien van een duurzame antisliplaag. Daarnaast is er ook een stofafzuigingssysteem voorzien en een handige stofkap.

Ook hier moeten we jammer genoeg vaststellen dat er nog geen online beoordelingen zijn geplaatst. Het is mogelijk dat het hier om een vrij recent apparaat gaat dat nog niet echt bekend is bij het grote publiek.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status