5 Beste Bovenlader wasmachines Test van 2021

Laatste update: 08.12.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Bovenlader wasmachines – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wanneer je in een klein appartementje woont of gewoon liever wat meer ruimte wilt besparen dan heb je altijd nog de mogelijkheid om uit te kijken naar een bovenlader wasmachine. Een bovenlader wasmachine is kwalitatief niet minder sterk of krachtig dan een andere standaard wasmachine. Je kunt er alleen heel wat meer ruimte door besparen en dat is natuurlijk altijd handig. Ben jij ook zo benieuwd naar wat nu precies de 3 best beoordeelde bovenlader wasmachines zijn? Wij stellen de toestellen alvast graag even aan jou voor. De Bosch WOT24255NL Serie 4 bovenlader wasmachine is een topproduct vanwege de enorme kracht en het zuinige energieverbruik. Met de Miele W 695 F WPM bovenlader wasmachine kun je alvast zeker zijn van een meer dan waardig alternatief. Bovendien heeft het toestel een maximaal vulgewicht van ruim 6 kilogram.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Bovenlader wasmachines koopgids

 

Als je over weinig ruimte beschikt in je keuken of badkamer kun je altijd een bovenlader wasmachine kopen. Dit type moet je vullen aan de bovenkant van het apparaat zodat je geen ruimte nodig hebt aan de voorkant om het deurtje te openen. Om de beste bovenlader wasmachine te kopen is het nodig om te letten op verschillende factoren van het apparaat. Denk maar aan het geluid, het vulgewicht, de energieklasse, het toerental en de prijs. Daarna kun je op zoek gaan naar aanbiedingen van goede kwaliteit door de kenmerken van elk product met elkaar te vergelijken.

Geluid van een wasmachine

Een wasmachine maakt geluid, maar niet alle apparaten maken evenveel geluid. Het geluid wordt vooral veroorzaakt door de motor en door de droogzwiering tijdens de cyclus. De motor van een wasmachine kan op twee verschillende manieren werken. Je kunt een model kopen met een motor die koolborstels gebruikt maar het nadeel daarvan is dat ze veel meer geluid maken.

Een wasmachine met een motor zonder koolborstels is een stuk stiller en is dus een betere aanbeveling. Je zult zelf minder last ervaren en ook je buren zullen tevreden zijn. Een bijkomend voordeel is dat de levensduur van een koolstofborstelloze motor veel hoger ligt.

Er kan zich natuurlijk een probleem voordoen met de motor of een ander mechanisme van de wasmachine waardoor het apparaat veel meer geluid produceert. Contacteer in dit geval een expert of doe beroep op je garantie om je apparaat te repareren.

 

Het toerental

Het toerental van de wasmachine heeft een directe invloed op het drogen van je kleding. Op het einde van een programma maakt het apparaat meer geluid omdat de machine je kleding aan het droogzwieren is. Hoe hoger het toerental, hoe vlugger het apparaat zal zwieren en hoe droger je kleding uit de wasmachine komt.

De meeste toestellen beschikken over een toerental tussen 1200 en 1800. Je kunt natuurlijk kiezen voor een product met een hoger toerental. Hoe droger de was uit de machine komt, hoe minder lang je het moet laten drogen aan de waslijn. De goedkope bovenlader wasmachines zijn meestal voorzien van een lager toerental waardoor je kleding langer moet drogen in de buitenlucht of de droger.

 

Energieklasse van de wasmachine

Energie kost geld, je wilt dus een zo zuinig mogelijke bovenlader wasmachine aanbieding kopen. Om dit te controleren kun je letten op de energieklasse die op het apparaat aangegeven staat. De meest zuinige klasse is A+++, de minst zuinige klasse is D maar deze apparaten vind je nog amper terug. De meeste wasmachines beschikken over een A+ energieklasse.

Bijna alle wasmachines beschikken ook over een eco functie die je kunt gebruiken om energie en water te besparen. De tijd van de wasbeurt is minder lang om elektriciteit te besparen. Sommige modellen hebben een eco bubble programma die je kleding wast op lagere temperaturen maar toch dezelfde resultaten haalt als een gewoon programma.

Een andere versie van een eco programma is de mogelijkheid om de wasmachine slechts voor de helft met water te vullen zodat je minder water verbruikt.

 

Welk vulgewicht heeft de wasmachine

Het vulgewicht van een wasmachine geeft de hoeveelheid kleding weer die je in het apparaat kunt plaatsen. Een bovenlader wasmachine heeft meestal een kleiner vulgewicht maar ze zijn dan ook compacter en nemen dus minder plaats in. Als je een groot gezin hebt is het beter om te kiezen voor een model met een hoog vulgewicht zodat je grote hoeveelheden kleding per beurt kunt wassen.

Een bovenlader is eerder geschikt voor kleine gezinnen of koppels die op een appartement of in een klein huis wonen. De meeste wasmachines hebben een vulgewicht van ongeveer 7 kg en dit is voor twee personen meer dan genoeg.

Prijs van een bovenlader wasmachine

Een bovenlader is meestal iets goedkoper dan een voorlader vanwege het lagere vulgewicht en het compactere formaat. Kies niet meteen voor een goedkoop toestel want meestal heeft dat een lagere kwaliteit. Je kunt beter kiezen voor een duurder model die je vele jaren aan een stuk kunt gebruiken.

Let op de garantie van het apparaat. Een wasmachine met een lange garantieduur is meestal van een betere kwaliteit want de fabrikant garandeert een lange werking van het toestel.

Tenslotte kun je leuke aanbiedingen vinden door af en toe bepaalde webwinkels te bezoeken. Deze winkels beschikken regelmatig over promoties zodat je binnen je budget kunt blijven.

 

5 Beste Bovenlader wasmachines (Reviews) van 2021

 

Als je over niet teveel ruimte beschikt maar toch graag een goede wasmachine wilt plaatsen dan kun je misschien opteren voor een bovenlader. Zoals de naam doet vermoeden open je deze wasmachine aan de bovenkant dus je moet je geen zorgen maken over ruimte aan de voorkant om het toestel te kunnen openen. Voor meer informatie kun je gerust verder lezen en zelf de beste bovenlader wasmachine kiezen.

 

1. Bosch WOT24255NL Serie 4 Bovenlader Wasmachine

 

Voor mensen die wat minder plaats hebben maar toch een goede wasmachine willen is de Bosch WOT24255NL Serie 4 een uitstekende optie. Het toestel valt in energieklasse A++ en is makkelijk te bedienen. Het beschikt over een programma voor personen met allergieën en is uitgerust met verschillende sensoren voor een optimaal watergebruik.

Er staan wielen onder dus je kunt deze machine makkelijk verplaatsen en je kunt de was voorprogrammeren door de gewenste eindtijd te kiezen. Je kunt dit apparaat pauzeren in geval je er nog extra was wilt bijsteken en dankzij de SoftOpening kun je de trommel veilig openen.

Dit product is nog niet veel beoordeeld geweest maar tot nu toe zijn de kopers positief. Het apparaat is van topkwaliteit en is stil in gebruik. Het neemt niet te veel plaats in maar heeft toch een ruime trommel om veel was in te steken. Het toestel werd snel geleverd en geïnstalleerd.

Het is niet meteen het toestel met de laagste prijs maar toch zul je deze bovenlader wasmachine vast en zeker tussen de goedkope apparaten kunnen vinden. Het toestel is afkomstig van het bekende en misschien wel het populairste merk Bosch en kan rekenen op positieve reviews.

Voordelen
Energiezuinig:

ondanks de kracht waarmee dit product functioneert, beschikt het toch over een label A++. Dit wil dus zeggen dat het toestel tot de energieklasse A++ behoort en dus energiezuinig te werk gaat.

Comfort:

het toestel is voorzien van handige transportwieltjes zodat je de bovenlader wasmachine op een makkelijke en comfortabel manier kunt verplaatsen.

Handig in gebruik:

het toestel beschikt over meerdere programma’s waaruit je kunt kiezen zoals een speciaal programma voor mensen die last hebben van allergieën. Verder is het ook mogelijk om de was te gaan voorprogrammeren.

SoftOpening:

dankzij de SoftOpening functie is het mogelijk om de trommel op een veilige manier en zonder al teveel problemen te gaan openen. Ideaal als je er graag nog wat extra was in de trommel wilt stoppen.

Nadelen
Installatie:

volgens een enkele koper is het niet altijd even eenvoudig om de bovenlader wasmachine te installeren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Miele W 695 F WPM Wasmachine

 

De Miele heeft een laadcapaciteit van 6 kg en valt in de energieklasse A+++ dus het bespaart je ook nog eens energiekosten. Het toestel bereikt een maximaal toerenaantal van 1400 toeren en beschikt over handige functies zoals het voorprogrammeren van je wasbeurt, info over hygiëne en aanduiding van de resttijd.

Dankzij de SoftCare trommel gaat je kledij niet vlug slijten en het apparaat heeft een stil geluidsniveau. De lade waar je het wasmiddel in doet is zelfreinigend dus je spaart ook tijd uit in het schoonmaken van deze wasmachine. Het apparaat beschikt wel niet over startuitstel.

Op dit moment heeft één koper een beoordeling geschreven over deze wasmachine. De prijs is hoog maar je krijgt er wel topkwaliteit voor terug. De koper is lovend en geeft goed advies over de geleverde service van de verkoper.

Je kunt natuurlijk ook voor de bovenlader wasmachine kiezen van het merk Miele. Heel wat gebruikers blijken bijzonder tevreden te zijn over het merk Miele en sommigen beschouwen het misschien ook wel als het beste merk.

Voordelen
Laadvermogen:

met deze Miele bovenlader wasmachine kun je rekenen op een totale laadcapaciteit van maar liefst 6 kg.

Energiezuinig:

net zoals het vorige product zul je merken dat ook deze bovenlader bijzonder weinig energie en stroom verbruikt. Het behoort niet voor niets tot de energieklasse A+++.

Kracht:

je zult dit apparaat zonder twijfel tussen de krachtige bovenladers wasmachines kunnen spotten. Zo heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een maximaal aantal toeren van 1400 toeren per minuut.

Functies en kenmerken:

het is een handig apparaat waarbij je over verschillende programma’s beschikt. Je kunt ook de was gaan voorprogrammeren indien je dit wenst. En je krijgt verder ook wat meer informatie omtrent de resttijd bijvoorbeeld.

Nadelen
Prijskaartje:

we vermoeden dat het prijskaartje voor sommige kopers misschien wel net iets te duur zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Indesit ITW D 61252 W (EU) Wasmachine

 

De bovenlader wasmachine van Indesit kan 6 kg kleding wassen per wasbeurt en heeft een geluidsniveau van 76 dB tijdens het centrifugeren. Het apparaat heeft energieklasse A++ en behaalt een toerental van 1200 toeren per minuut. Je hebt de keuze tussen 18 verschillende programma’s en er bestaat ook een TimeSaver optie om je programma’s 2 keer sneller te draaien.

Het apparaat is uitgerust met een startuitstel functie, zo kun je een wasbeurt van tevoren instellen om bijvoorbeeld ‘s nachts te beginnen wassen. Het toestel is verder nog voorzien van een beveiliging tegen overstromen en waterschade.

De enige koper die momenteel een beoordeling heeft geschreven is tevreden over de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit. Dit product valt onder de categorie van goedkope bovenlader wasmachines en maakt ook weinig geluid. De koper vindt dat het toestel over veel programma’s beschikt en dat dit zowel een pluspunt als minpunt kan zijn.

Er is ook altijd de mogelijkheid om voor de bovenlader wasmachine van Indesit te kiezen. Dit toestel heeft een maximaal laadvermogen van maar liefst 6 kg en behoort tot de energieklasse A++. Je zult dus merken dat het toestel helemaal niet zoveel energie en stroom verbruikt en dat is natuurlijk ook een voordeel voor de kosten.

Voordelen
Kracht:

je zult dit toestel zonder twijfel tussen de krachtige bovenladers wasmachines kunnen ontdekken. Zo beschikt het apparaat over een maximaal toerental van maar liefst 1200 toeren per minuut.

TimeSaver functie:

dankzij de TimeSaver functie is het mogelijk om eender welk wasprogramma op een hogere snelheid te draaien.

Startuitstel functie:

er is ook een startuitstel functie voorzien waardoor het mogelijk is om een programma op voorhand te gaan programmeren. Zo kun je bijvoorbeeld beslissen om het wasprogramma ’s nachts uit te voeren.

Nadelen

We merken dat de beide gebruikers duidelijk tevreden zijn over dit toestel en het ook aan iedereen aanraden. Daardoor is het niet zo makkelijk om jou op eventuele minpunten te wijzen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Whirlpool TDLR 70220 Wasmachine

 

Deze wasmachine van Whirlpool kan tot 7 kg kledij wassen en behaalt een toerental van 1200 toeren tijdens het centrifugeren. Het apparaat behoort tot energieklasse A+++ dus het is ook nog eens goed voor je portefeuille.

Het toestel beschikt over verschillende functies zoals 6th sense. Deze functie werkt met sensoren die je programma’s en instellingen aanpassen gebaseerd op de grootte van je belading in de wasmachine.

Zo kun je tot wel 50% aan energie, tijd en water besparen. De SenseInverter motor zorgt voor weinig geluid tijdens de werking van de machine.

Over dit product zijn nog geen beoordelingen online geplaatst. Wees de eerste koper om een review te schrijven.

Ook wanneer je voor de bovenlader wasmachine van Whirlpool kiest dan kun je rekenen op een topproduct. Dat is toch wat de gebruiker die het toestel gekocht heeft, laat weten. Bovendien is het niet meteen één van de meest dure apparaten en dat is natuurlijk altijd wel een pluspunt.

Voordelen
Laadvermogen:

deze bovenlader beschikt over een maximaal laadvermogen van ruim 7 kg.

Toerental:

het is een krachtig apparaat waarbij je voor het centrifugeren over een maximaal toerental beschikt van maar liefst 1200 toeren per minuut.

Energieklasse A+++:

ondanks de kracht van het toestel zul je versteld staan van de beperkte hoeveelheid energie en stroom die het toestel gebruikt. Dit kun je zien aan het energielabel A+++.

Functies en kenmerken:

je zult merken dat de bovenlader wasmachine over meerdere opties beschikt. Zo kun je ook de instellingen gaan aanpassen en rekening gaan houden met de inhoud van de wasmachine.

Nadelen
Online beoordeling:

op dit moment kunnen we alleen maar vaststellen dat er nog maar één enkele gebruiker op het toestel heeft gereageerd. Deze reactie is echter volledig positief. Toch kunnen sommige kopers nood hebben aan iets meer verschillende online reviews.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Siemens WP12T447NL iQ500 Bovenlader wasmachine

 

Met de Siemens kun je tot 7 kg kledij wassen in de roestvrijstalen trommel.

Het apparaat is uitgerust met een 3D sensorsysteem waardoor de trommel altijd de ideale hoeveelheid water bevat afhankelijk van de vulling. Het beschikt over een superkort wasprogramma van slechts 15 minuten.

Het toestel is voorzien van een groot display en je kunt ook voorprogrammeren door de eindtijd in te geven zodat de machine later start met wassen.

Dit kun je tot 24 uur van vooraf doen. Ook bij dit product zijn er nog geen meningen geplaatst dus we kunnen je geen advies geven over deze bovenlader wasmachine aanbieding.

Tot slot is er dan ook nog de mogelijkheid om te gaan kiezen voor de WP12T447NL bovenlader wasmachine. Dit apparaat is afkomstig van het bekende merk Siemens. Laten we alvast even de voordelen en de nadelen van het toestel gaan bekijken.

Voordelen
3D sensorsysteem:

dankzij het 3D sensorsysteem zal de wastrommel steeds opnieuw over de correcte hoeveelheid water gaan beschikken. Er zal dus rekening gehouden worden met de hoeveelheid was die zich in de trommel bevindt.

Kort wasprogramma:

het toestel biedt je ook de mogelijkheid om voor een korter wasprogramma te kiezen dat amper 15 minuutjes duurt.

Nadelen
Geen gebruikerservaring:

doordat er nog geen online beoordelingen zijn geplaatst, is het niet makkelijk om jou verder advies te geven over de gebruikerservaring.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

2 COMMENTAIRES

Andries

October 28, 2021 at 12:46 pm

Bedankt voor de informatie.

Reply
10top Team

October 31, 2021 at 8:50 am

Hoi Andries,

Heel graag gedaan.

Met vriendelijke groet,
het 10toptest.nl team

Reply
DMCA.com Protection Status