fbpx

Beste broeikas

Laatste update: 12.10.19

 

Broeikassen test van 2019

 

 

Broeikassen koopgids

 

Wanneer je op zoek gaat naar een duurzame broeikas dan is het in de eerste plaats belangrijk om met een aantal factoren rekening te houden. Op die manier zal het eenvoudiger worden om de beste broeikassen tegenover elkaar af te wegen en te vergelijken. Zo kunnen factoren zoals het formaat, de beschikbare plaats, het type en de mogelijke afdichting een doorslaggevende rol spelen. Probeer ook aandachtig te zijn voor speciale aanbiedingen of eventuele promoties. Een broeikas aanbieding is nu eenmaal altijd mooi meegenomen.

 

 

Wat is een broeikas en het gebruiksgemak

 

Alvorens je op zoek gaat naar een degelijke broeikas dan is het natuurlijk wel belangrijk om te weten wat het precies inhoudt. Een broeikas wordt door heel wat personen ook vaak omschreven als een kweekkas of een soort van serre. Het is dus een ruimte, groot of klein, waar je groentjes, kruiden en allerlei planten kunt kweken en oogsten. Uiteraard zal het niet verwonderen dat je heel wat mogelijkheden hebt in de aankoop van een duurzame broeikas.

Zo zul je in de eerste plaatst een keuze moeten maken wat betreft het formaat ervan. Je kunt je misschien op voorhand al eens afvragen wat je er eigenlijk van verwacht. Verder is het ook belangrijk om te weten of je het buiten- of binnenshuis wilt plaatsen. De verschillende prijskaartjes zullen uiteraard ook meteen opvallen. Denk dus even goed na waarvoor je een broeikas in huis wilt halen en of je er regelmatig mee bezig zult zijn.

 

 

Het formaat en de beschikbare plaats

 

We lieten het al even aan bod komen maar wanneer je van plan bent om een broeikas aan te kopen dan is het belangrijk om rekening te houden met het formaat. Om het formaat van de tuinkas te bepalen dan kun je kijken naar de beschikbare ruimte. Als je een kleine tuin hebt dan is een grote broeikas niet echt een aanbeveling. Je wilt natuurlijk niet hebben dat je tuin helemaal wordt ingenomen door de broeikas. Houd dus zoveel mogelijk rekening met de beschikbare ruimte. Er is voor elk wat wils.

Indien je op een appartement woont en slechts een klein terras of balkon hebt dan zou je bijvoorbeeld kunnen gebruik maken van verschillende kleine broeikassen. Je hebt ook heel wat exemplaren die je op elkaar kunt stapelen en zo ook een mooi effect kunnen creëren. Indien je een kleine broeikas aankoopt, dan is het een goed idee om deze op een beschutte plaats te installeren. Zo hoef je niet de vrezen dat de tuinkas eventueel omver gewaaid wordt tijdens hevig stormweer.

 

 

De verschillende soorten broeikassen

 

Zodra je de zoektocht naar de voor jou ideale broeikas begint, zul je merken dat er heel wat verschillende soorten op de markt gebracht zijn. Eigenlijk kunnen we 4 grote groepen gaan onderscheiden. Zo heb je de standaard broeikas die door sommigen ook wel kweekkas wordt genoemd. Dit model zorgt ervoor dat je planten en stekjes helemaal beschermd zijn tegen regen en wind. Zo wordt de warmte binnen zoveel mogelijk behouden. Een muurkas is een andere mogelijkheid. Zoals de naam het zegt, kun je deze broeikas tegen de wand plaatsen waardoor het minder ruimte in beslag neemt.

Bij de goedkope broeikassen heb je ook de mogelijkheid om voor een foliekas of tunnel te kiezen. Dit model is vrij snel te installeren en weer op te bergen. Houd er wel rekening mee dat folie niet zo duurzaam is en minder zonlicht zal doorlaten. Als echte tuinliefhebber kun je uiteindelijk ook kiezen voor een hobbykas. Dit model is vaak iets groter en biedt dan ook de mogelijkheid om meerdere plantensoorten te kweken. Zelfs tijdens de winterperiode wordt de warmte binnen in de broeikas goed behouden. Deze modellen zijn vaak uit aluminium of hout gemaakt eventueel in combinatie met glas of polycarbonaat. Houd er wel rekening mee dat je meer ruimte hoeft te voorzien.

 

 

Eventuele afdichting

 

Het is ook belangrijk om even aandacht te besteden aan de gebruikte materialen bij de afdichting van de broeikas. Zo heb je heel wat exemplaren die gebruik maken van tuindersglas. Tuindersglas is amper 3 mm dik en dus bijzonder kwetsbaar. Daarentegen zorgt het wel voor voldoende licht. In vergelijking met tuindersglas is veiligheidsglas iets duurder maar wel veel sterker. Bovendien heeft veiligheidsglas geen scherpe randjes meer waardoor het veel veiliger is om mee te werken.

Je kunt ook kiezen voor broeikassen die vervaardigd zijn uit polycarbonaat. In tegenstelling tot de voorgaande 2 materiaalsoorten, laat polycarbonaat niet zoveel licht door omwille van het feit dat het niet transparant is. Doordat het vaak dubbelwandig geleverd wordt, biedt het ook een uitstekende isolerende functie. Bovendien breekt het minder snel in vergelijking met veiligheidsglas of tuindersglas. Je kunt ook opteren voor folie alhoewel dat minder bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.

 

 

Broeikas Reviews – Top 5

 

 

Het is belangrijk dat je kinderen leert omgaan met de natuur en de mogelijkheden die de natuur hen biedt. Om dit op een leuke manier aan te leren kun je dit doen door het kweken van allerlei planten en groenten. Daarvoor moet je uiteraard wel de beste broeikas kiezen. Wij hebben een top 5 gemaakt om de keuze voor jou iets gemakkelijker te maken.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Royal Well Silver Thyme

 

Deze broeikas van het merk Royal Well zou zeker tot de goedkope broeikassen kunnen behoren. Dit kun je zien door de prijs te vergelijken met de andere producten uit onze lijst.

Dit model heeft een onderhoudsvrij aluminium frame en is afgewerkt met een polycarbonaat afdichting. Polycarbonaat heeft als voordeel dat het breukbestendig en veilig is. Daarnaast werkt het ook erg isolerend. Je kunt de kleppen aan de bovenzijde gemakkelijk openzetten. Om extra stabiliteit te garanderen kun je de broeikas ook vastzetten aan de ondergrond met grondpennen.

We merken op dat de meningen bij dit product eerder verdeeld zijn. Je hoeft zeker geen schrik te krijgen want deze minpuntjes bieden ruimte tot verbetering. Voor heel veel personen is dit product heel duurzaam en stevig. Voor enkele andere gebruikers is het net iets te oncomfortabel.

 

Koop bij bol.com (€70)

 

 

 

 

Tectake Hobbykas 401861

 

Deze hobbykas van Tectake zou zeker een broeikas aanbieding kunnen zijn als je de prijs bekijkt. Je kunt er in een rustige en veilige omgeving tal van groenten, fruit en kruiden in kweken.

Dit model is echt wel geschikt om tomatenplanten te kweken. Dit komt door de hoge warmte en grotere luchtvochtigheid. Verder biedt deze broeikas ook heel wat bescherming tegen verschillende weersinvloeden zoals wind, regen en hagel. Het frame bestaat uit staal en de folie is gemaakt uit PE-materiaal.

De meeste kopers zijn helemaal overtuigd van dit product en geven dan ook positief advies over de goede prijs-kwaliteitverhouding ervan. Uit één enkele review blijkt dat de gebruiker niet zo heel tevreden is over het materiaal van deze broeikas.

 

Koop bij bol.com (€52.95)

 

 

 

 

Serre PE 350×200 cm

 

Deze serre beschikt over een totale oppervlakte van maar liefst 7 m2. Hierdoor is er voldoende ruimte voorzien om fruit, groenten en kruiden gemakkelijk te telen.

Het frame van deze broeikas is volledig vervaardigd uit metalen buizen die garant staan voor stevigheid en stabiliteit. Het zeil is gemaakt uit PE materiaal. De serre beschikt over 6 zijramen die voorzien zijn van insectenhorren. Je kunt de deur gemakkelijk openen en sluiten door middel van een ritssluiting.

Enkele kopers vinden de ritssluiting niet zo gemakkelijk te openen en sluiten. Toch blijken de meeste gebruikers echt helemaal overtuigd van deze serre. Het is niet alleen handig in gebruik maar ook echt duurzaam. Eén enkele persoon spreekt zelfs over een goede prijs-kwaliteitverhouding.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

TecTake Aluminium 402479

 

Deze broeikas van TecTake behoort niet meer tot de goedkope broeikassen. Dit kun je heel eenvoudig zien aan de iets hogere prijs in vergelijking met de andere producten uit onze lijst.

Het frame is gemaakt uit geëloxeerd aluminium. Daarnaast beschikt dit model over holle balkplaten die de warmte goed isoleren. Deze broeikas biedt verder ook heel wat bescherming tegen koude, hagel, wind en vorst. Dankzij het polycarbonaat biedt de serre zelfs voldoende bescherming tegen UV-licht. Via de schuifdeur is de serre te sluiten en te openen.

We merken dat de meningen bij de kopers eerder verdeeld zijn. Eén enkele gebruiker heeft twijfels bij de constructie van de ramen. Terwijl de andere koper echt lovend is over deze serre. Het is niet alleen handig te gebruiken maar is daarnaast ook nog eens kwaliteitsvol.

 

Koop bij bol.com (€289.95)

 

 

 

 

Huismerk Met Alu Frame 1m2

 

Als je op zoek bent naar een serre die iets compacter is, dan hoef je zeker dit model van Huismerk eens te bekijken. De broeikas is gemaakt uit aluminium en biedt daardoor heel wat stabiliteit en stevigheid.

Je kunt de serre probleemloos het hele jaar door gebruiken. Zo kun jij gemakkelijk groenten, fruit en kruiden telen zonder dat het weer stokken in de wielen steekt. Doordat de broeikas licht en warmte doorlaat, is het de ideale serre om tomatenplanten in te kweken. Verder biedt dit model heel wat bescherming tegen UV-licht en is de serre temperatuurbestendig.

Op dit moment zijn er nog geen beoordelingen geplaatst waardoor wij jou jammer genoeg geen verder advies kunnen geven. Laat je hierdoor zeker niet afschrikken. Het is namelijk mogelijk dat het hier nog om een eerder nieuw product gaat. Het kan ook zijn dat verschillende gebruikers dit product hebben aangekocht maar nog geen review geplaatst hebben.

 

Koop bij bol.com (€48.2)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status