5 Beste Broodbakmachines Test van 2020

Laatste update: 22.01.20

 

Broodbakmachines – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je ook zo verzot bent op brood dan kan het misschien wel handig zijn als je vanaf nu zelf je brood kunt bakken. Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt met behulp van een degelijk broodbakmachine. Je zult versteld staan van het enorme assortiment aan broodbakmachines die er momenteel op de markt gebracht zijn. Wij raden jou daarom ook aan om eerst even een kijkje te nemen naar onze koopgids. Op die manier krijg je een idee over de verschillende factoren waarop je eventueel kunt letten. Je kunt natuurlijk ook meteen doorklikken naar onze top 3 van broodbakmachines. Zo haal je met de Panasonic SD-ZB2512KXE een zeer degelijk en duurzaam product in huis. Dit toestel kun je bovendien ook gebruiken in combinatie met cakedeeg zodat je af en toe eens een heerlijke cake of taart kunt bakken. De Inventum BM90 is uiteraard een meer dan waardig alternatief. Het is mogelijk om brood te bakken van ongeveer 750 gram of 900 gram. En verder heb je de keuze uit meerdere programmastanden.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Broodbakmachines koopgids

 

Voor mensen die zelf graag brood bakken is een broodbakmachine een echte zegen voor bij jou thuis. Je houdt echter best rekening met enkele factoren voordat je overgaat tot een aankoop. Welke functies heeft een broodbakmachine, wat is de prijs en de kosten die het teweegbrengt, hoe lang duurt het om een brood te bakken en welke extra voordelen biedt het.

Functies van een broodbakmachine

Zoals de naam het aangeeft is het apparaat geschikt om zelf brood mee te maken, bij jou thuis of waar je ook maar wilt. Maar kun je er dan ook alle soorten brood mee maken? Broodbakmachines beschikken in het algemeen over verschillende programma’s om witte, bruine, volkoren, enzovoort broden te kunnen bakken.

Sommigen beschikken ook over speciale programma’s om glutenvrij brood mee te bereiden of zelfs te kneden en te laten rijzen. Er bestaan ook toestellen met de mogelijkheid om de korstkleur te regelen. Als je apparaat beschikt over een kijkvenster kun je zelf ook het proces volgen en controleren of je brood al genoeg gebakken is.

Vele machines kunnen ook gebruikt worden om ander voedsel mee te bereiden zoals een cake of zelfs deeg voor taarten, pizza of lasagne.Je kunt pastadeeg laten kneden en mengen zodat je het nadien enkel nog moet vormen. Je kunt nog een stap verder gaan en confituur bereiden met dit toestel.

Een warmhoudfunctie kan voor vele mensen een pluspunt zijn. Met deze functie kun je je brood nog 30 minuten knapperig houden wanneer het net gebakken is. Als je graag een specifiek soort brood eet dan moet je zeker nakijken of de broodbakmachine over deze functie beschikt.

 

Hoeveel kost een broodbakmachine

Een goede broodbakmachine zal je ongeveer honderd euro kosten, er bestaan natuurlijk ook goedkopere modellen maar dan zal het formaat van het brood dat je kan bakken wel kleiner zijn. Een goede aanbeveling is dat je eerst beslist waarvoor je de machine juist wil gebruik voordat je aanbiedingen gaat vergelijken.

Een broodbakmachine brengt ook een indirecte kost met zich mee namelijk de energiekosten. Hoe meer je het toestel gebruikt, hoe meer energie je zult verbruiken en daardoor zal je elektriciteitsrekening ook hoger liggen. Gelukkig verbruiken deze apparaten niet heel veel energie, ze verbruiken iets meer dan een waterkoker.

Het is logisch dat je meer zult betalen voor een broodbakmachine met meer functies. Als kleinere machines goedkoper zijn dan zullen grotere machines duurder zijn. Als je het apparaat online koopt controleer dan ook als er verzendkosten aan verbonden zijn, als de verzending gratis is kan dat een groot verschil maken in de uiteindelijke prijs.

 

Baktijd

Een brood bak je niet in een halfuurtjes, je moet een brood zeker 3 uur in de machine laten voordat het klaar is om het op te kunnen eten. Het hangt dan natuurlijk ook nog af van het soort brood dat je aan het maken bent, een volkorenbrood zal bijvoorbeeld 5 uur nodig hebben om te bakken. Een wit brood neemt tussen de drie en vier uur in beslag. Als je beschikt over een snelbakfunctie kun je sommige broden al in een uur bakken.

Het is daarvoor nuttig om over een timer op je apparaat te beschikken. Je wilt natuurlijk geen uren blijven zitten bij de broodbakmachine totdat je brood gebakken is. Je kunt de timer instellen om het brood te bakken wanneer jij wilt en je wordt gewaarschuwd door een alarm wanneer het klaar is. Een cake kun je al in slechts een uur gebakken hebben maar je moet de ingrediënten dan wel voormengen.

Extra voordelen

Met een beetje geluk beschikt je broodbakmachine over verschillende extra voordelen om het bakken en je leven makkelijker te maken. We hebben in het begin al het kijkvenster vernoemd waarmee je in de gaten kunt houden als je brood al genoeg gebakken is. Nu bestaan er ook nog andere voordelen zoals een verdeelbakje of kneedhaken.

Een verdeelbakje kun je gebruiken om ingrediënten automatisch toe te voegen aan je deeg. Denk maar aan noten en zaden die je in je brood wilt verwerken. Bij sommige toestellen wordt met een signaal aangegeven wanneer je zelf de extra ingrediënten moet toevoegen.

Grote modellen beschikken soms over kneedhaken waarmee je grote hoeveelheden deeg kunt kneden. Het enige minpunt is dan wel dat je brood na het bakken twee gaten aan de onderkant heeft.

Een uitneembaar bakblik is nog een extra voordeel, zo kun je de machine makkelijker schoonmaken. De bakblik bepaalt de vorm van het brood die je wilt bakken. Verder kun je nog een timer en een warmhoudfunctie hebben op je toestel die we voordien al besproken hebben.

 

5 Beste Broodbakmachines (Reviews) van 2020

 

Ben jij liever iemand dat zelf thuis brood bakt, zodat je familie of vrienden elke dag heerlijk en vers brood kunnen eten? Dan is een broodbakmachine precies wat jij nodig hebt. Hiermee hoef je jezelf niet te gaan uitsloven met een oven. Een broodbakmachine kan afhankelijk van het model zelf je deeg voor je kneden. Dat is super gemakkelijk. Lees hieronder de beschrijving van 5 broodbakmachines en kies de top machine voor jou.

 

 

1. Panasonic SD-ZB2512KXE Broodbakmachine

 

De Panasonic SD-ZB2512KXE Broodbakmachine heeft een uitneembaar bakblik en is ook geschikt voor cakedeeg. In deze machine kan er maximaal 600 gram broodgewicht gebakken worden. Kies zelf je ingrediënten om elke dag gezond en vers brood te bakken met deze machine.

Deze machine mengt je deeg zelf voor je en er is ook een aparte dispenser waarin je gist kunt plaatsen. Hierdoor rijst je deeg beter en wordt het brood lekker luchtig.

De kopers van dit apparaat zijn tevreden met dit product. Het is handig in gebruik en gemakkelijk schoon te maken. Het is geluidsarm en bakt ook lekker brood.

Voor enkele gebruikers heeft het te weinig vermogen en is het niet duurzaam. Hoewel het niet behoort tot de categorie van goedkope broodbakmachines, vinden de meeste kopers dit product de investering wel waard. Dit apparaat ziet er ook nog mooi uit en is zeker een aanwinst in de keuken.

Panasonic behoort tot één van de populairste merken inzake elektrische toestellen. Dit komt doordat er heel wat voordelen aan verbonden zijn. Maar wat zijn dan juist de nadelen als je dit toestel aankoopt?

Voordelen
Goede kwaliteit:

hier is het echt wel zo dat een hoge prijs garant staat voor degelijkheid en een goede kwaliteit. Dit zie je duidelijk bij de vele kopers.

Handig in gebruik:

de machine mengt het deeg voor jou en er is ook een apart compartiment waarin je de gist kunt plaatsen. Het is geruisloos en je kunt het ook heel gemakkelijk en vooral snel gaan schoonmaken.

Nadelen
Prijs:

ondanks de goede kwaliteit en de vele voordelen die dit product biedt, kan de prijs die iets aan de hoge kant is toch een struikelblok zijn.

Koop bij bol.com (€194.18)

 

 

 

 

2. Inventum BM90 Broodbakmachine

 

Met de Inventum BM90 – Broodbakmachine kun je brood bakken van 750 gram en 900 gram. Deze broodbakmachine heeft maar liefst 12 programma standen inclusief een supersnelle stand om binnen een uur brood te bakken. Dit apparaat is ook geschikt voor cakedeeg en je kunt er ook jam mee maken.

Er is zelf een signaaltoon die aangeeft wanneer je bijvoorbeeld rozijnen of noten moet toevoegen, dat is erg handig zodat je het niet vergeet. Je kunt zelf instellen hoe bruin je de korst wilt hebben.

De machine heeft een deksel met kijkvenster, zodat je naar binnen kunt kijken terwijl het apparaat bakt. Het heeft een uitneembaar blik en is gemakkelijk schoon te maken. De meeste kopers zijn tevreden met de prijs en kwaliteit van dit product.

Het is gemakkelijk en eenvoudig te gebruiken en het biedt genoeg mogelijkheden. Enkele kopers hadden moeite met de kwaliteit van dit product.

In vergelijking met het vorige product is deze broodmachine helemaal niet zo duur in de aankoop. Toch doet dit niets af aan de kwaliteit ervan aangezien blijkt dat het heel wat voordelen heeft. We zetten deze dan ook even op een rijtje gevolgd door de nadelen ervan.

Voordelen
Goede prijs- kwaliteitsverhouding:

voor de meeste gebruikers staat de prijs echt wel volledig in verhouding met de kwaliteit van het product door de vele voordelen die het biedt.

Handig in gebruik:

dankzij de 12 verschillende programma’s en de aanwezigheid van een supersnelle stand waarmee je binnen het uur een brood gebakken hebt, is dit product gemakkelijk te gebruiken. Bovendien is het ook ideaal voor het maken van jam en cake.

Nadelen
Kwaliteit:

voor slechts enkele kopers is het product niet van een degelijke kwaliteit waardoor het voor hen net iets te duur is.

Koop bij bol.com (€68.8)

 

 

 

 

3. Kenwood BM350 Broodbakmachine

 

De Kenwood BM350 Broodbakmachine heeft maar liefst 14 programma’s waaruit je kunt kiezen en je kunt met dit apparaat brood bakken van 1 kilogram.

Dit apparaat is ook geschikt voor cakedeeg en het heeft de mogelijkheid om het brood na een uur nog warm te houden. Je kunt dit apparaat je deeg laten mengen en het geeft ook een signaal wanneer je de extra ingrediënten moet toevoegen. Je kunt verder met de instellingen ook zelf bepalen hoe bruin het brood moet zijn.

Het deksel heeft een venster, zodat je naar binnen kunt kijken om te zien hoe het brood bakt en kun je het proces in de gaten houden. Volgens de gebruikers maakt dit product heerlijke broden. Het is gemakkelijk te bedienen en is van goede kwaliteit. Dit product is gezien de prijs een voordelige koop.

Enkele gebruikers vinden dat het een matige kwaliteit heeft en dat het teveel geluid maakt.

Kenwood behoort zeker tot één van de populairste merken als het aankomt op elektronische toestellen. Voor vele gebruikers is het ook gewoon het beste merk. Dit komt omdat Kenwood garant staat voor heel wat sterke kenmerken. Maar zijn er ook zwakke kenmerken?

Voordelen
Goede prijs- kwaliteitverhouding:

voor de meeste gebruikers biedt dit product heel wat voordelen en staat de prijs ervan dus wel degelijk in verhouding met de geboden kwaliteit.

Eenvoudig in gebruik:

dankzij het stroomonderbreking geheugen waarover de machine beschikt hoef je dus nooit helemaal opnieuw te beginnen. De warmhoudfunctie zorgt ervoor dat je brood de versgebakken smaak langer blijft behouden. En met het kijkvenster kun je het proces gemakkelijk volgen.

Nadelen
Prijs:

voor sommige gebruikers past het product niet helemaal en piept het net iets te vaak en te hard. Hierdoor zijn zij ervan overtuigd dat de prijs net iets te hoog is voor deze machine.

Koop bij bol.com (€124)

 

 

 

 

4. Princess 152006 Broodbakmachine

 

Met de Princess 152006 Broodbakmachine, bak je broden tot een maximaal gewicht van 900 gram. Dit apparaat heeft 15 verschillende programma’s en ook een jam functie.

Je kunt het apparaat je deeg laten kneden en je kunt ook zelf bepalen hoe bruin jij je brood wilt hebben. Na het bakken van het brood, is er een warmhoudfunctie dat het brood warm houdt. Dit apparaat heeft een lcd-display en het heeft ook een kijkvenster waarin je naar binnen kunt kijken om het proces in de gaten te houden.

Dit product komt met een maatschep en maatbeker en het heeft een uitneembaar anti aanbak blik. Hierdoor is het ook gemakkelijk om dit apparaat schoon te maken. Als je de reviews leest, dan zijn de gebruikers van dit product wel redelijk tevreden met de broodbakmachine. Het is eenvoudig te gebruiken en heeft een goede kwaliteit.

Echter hebben sommige gebruikers een andere mening, want voor hen is de kwaliteit van dit product matig. De timerfunctie en kleurfunctie werken niet optimaal. Verder mengt het deeg niet altijd goed.

In vergelijking met de vorige producten beschikt deze broodmachine van Princess wel degelijk over de laagste prijs. Laten we dan ook even kijken naar de sterke punten en de zwakke punten die bij dit product horen.

Voordelen
Goede prijs- kwaliteit:

voor heel wat gebruikers doet de lage prijs helemaal niets af aan de kwaliteit van het product.

Eenvoudig te gebruiken:

de 15 verschillende programma’s en de jam functie zorgen ervoor dat het product gemakkelijk te gebruiken is. De warmhoudfunctie houdt je brood warm en je kunt zelf bepalen hoe bruin jij je brood wilt hebben.

Onderhoud:

het antiaanbakblik waarover de machine beschikt is uitneembaar. Hierdoor is het product heel gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden.

Nadelen
Matige kwaliteit:

voor enkele gebruikers is het product enorm kwetsbaar terwijl het voor anderen dan weer net iets teveel ruimte inneemt. Het snoer had voor één koper ook net iets langer mogen zijn en de machine mengt soms niet goed genoeg.

Koop bij bol.com (€59.99)

 

 

 

 

5. Unold Backmeister Extra 68511 700W 

 

In de Unold Broodbakmachine Backmeister Extra 68511 kun je broden van maximaal 750 gram bakken. Dit apparaat heeft een uitneembaar blik en heeft maar liefst 9 programma’s.

Wat uniek is dat je kunt kiezen om 1 groot brood te bakken of 2 kleine daarvan. Het apparaat mengt zelf het deeg en je kunt ook stellen hoe donker je je brood wilt hebben. Je hebt de keuze uit 3 bruinbak niveaus en het bakt lekkere verse broden. De meeste kopers zijn tevreden met dit product en vinden dat het een goede kwaliteit en prijsverhouding heeft.

Het is eenvoudig te gebruiken en gemakkelijk schoon te maken. Het is ook nog een mooi apparaat, wat niet slecht staat in de keuken. Voor enkele gebruikers is dit product niet duurzaam en heeft het een matige kwaliteit. Daarnaast is het apparaat een beetje groot voor hen, waardoor het veel ruimte in beslag kan nemen in keuken.

Unold is misschien niet één van de bekendste of populairste merken, toch zijn heel wat kopers overtuigd van de voordelen ervan. Terwijl anderen vinden dat er toch een aantal nadelen aan verbonden zijn. Hieronder zetten we de voor- en nadelen dan ook even kort op een rijtje.

Voordelen
Goede prijs- kwaliteitverhouding:

ondanks de hoge prijs van dit product zijn de meeste kopers echter wel bereid om dit bedrag uit te geven. Dit komt door de goede kwaliteit en de voordelen ervan.

Gebruiksvriendelijk:

het blik is uitneembaar en daardoor extra gemakkelijk schoon te maken. Dankzij de 9 verschillende programma’s is het ook heel eenvoudig te gebruiken. Je kunt ook kiezen om één groot brood te bakken of 2 kleintjes.

Nadelen
Formaat:

sommige gebruikers zijn van mening dat je veel ruimte moet hebben als je dit product in huis haalt doordat het toch wel iets groter is dan een standaard broodbakmachine.

Matige kwaliteit:

niet iedereen is overtuigd van de kwaliteit van dit product doordat het heel kwetsbaar is. Hierdoor is het voor vele kopers net iets te duur. Bovendien zijn ook alle teksten in het Duits.

Koop bij bol.com (€165.96)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (28 votes, average: 4.68 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status