Beste bureaustoel

 

Bureaustoelen test van 2018

 

Als je vaak van thuis uit hoeft te werken dan is het belangrijk om meteen een degelijke bureaustoel aan te kopen. Het lijkt misschien heel onbelangrijk maar een kwalitatieve bureaustoel kan eventuele rugklachten of nekklachten zeker voorkomen of zelfs verhelpen. Doordat er tegenwoordig heel wat keuze is, lijkt het ons niet meer dan logisch dat je soms de bomen door het bos niet meer ziet. Wij hebben dan ook een grondig onderzoek gedaan naar verschillende bureaustoelen door ze met elkaar te vergelijken op comfort, verstelbaarheid en materiaal. Daardoor kunnen wij jou de BenS 803 aanraden die heel ergonomisch is en die je volledig naar jouw wensen kunt verstellen. Ook de Clp John is zeker en vast een goede bureaustoel die gemaakt is uit een combinatie van gaas met kunstleer.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Bureaustoel koopgids

 

Een bureaustoel van goede kwaliteit biedt goede ondersteuning van je rug en schouders en voorkomt rug- en nekpijn. Maar waar moet je nu op letten bij het kopen van een bureaustoel om zeker te zijn dat je een goede aankoop maakt? Wij bespreken enkele belangrijke factoren zoals de zithoogte, het zitvlak, de voet, de rugleuning, enzovoort. Allemaal belangrijke punten waar je rekening mee moet houden voor een goed zitcomfort.

Zithoogte en zitvlak

 

De zithoogte van een stoel is belangrijk want het moet natuurlijk passen voor jouw persoonlijke lichaamslengte. Anders kun je na urenlang gebruik last hebben van pijn. Het is aanbevolen om een stoel te kopen waarvan je de zithoogte kunt aanpassen, gelukkig beschikken de meeste bureaustoelen over deze functie. Je benen moeten een hoek van 90 graden kunnen vormen terwijl je voeten stevig op de grond staan.

Het zitvlak mag ook niet te kort of te lang zijn. Een te kort zitvlak zal voor niet genoeg steun zorgen en extra druk op je dijbenen veroorzaken. Als het zitvlak te lang is dan kun je je benen niet goed naar achteren plaatsen. Als er nog een vuist tussen de voorkant van de zitting en je knieholtes past dan heb je de ideale grootte gevonden.

Het zitvlak mag ook niet te diep zijn want anders wordt je rug extra belast. Zoek een stoel met een correcte zitdiepte, op die manier wordt je automatisch gestimuleerd om rechtop te zitten.

 

 

Arm- en rugleuning

 

Een goede bureaustoel is voorzien van korte armleuningen die je kunt verstellen naar keuze. Dit kan in de hoogte, breedte of zelfs diepte zijn bij sommige modellen. Het is belangrijk dat je armen goed ondersteund worden want dit zorgt voor extra ondersteuning aan de schouders en de nek. Als de ellebogen net onder de schouders op de armleuningen rusten dan heb je een goede stoel gevonden.

De beste bureaustoelen hebben een rugleuning met een S vorm die de natuurlijk kromming van de rug volgt. Je hoeft dan de bolling van de rugleuning in te stellen in het holle gedeelte van je rug voor een optimale ondersteuning. De meeste stoelen beschikken over een versteltraject van 6 cm. Dit is geschikt voor de meeste mensen maar voor personen die klein of groot zijn is het niet zo handig. Het is daarom beter om te zoeken naar een stoel met een groter versteltraject.

Denk er ook aan als de rugleuning van je bureaustoel beweeglijk is want bij vele gewone stoelen staat de rugleuning vast. Bij een ergonomische bureaustoel kun je die vastzetten of los laten staan. Zo kun je kiezen of je naar achter kunt leunen of liever niet.

 

 

De voet en het materiaal

 

De ideale voet van een bureaustoel beschikt over vijf steunpunten zodat de stoel stabieler staat. Kijk ook naar de kwaliteit van de wielen want niet alle wielen zijn gepast voor elke vloer. Je moet de stoel makkelijk kunnen verplaatsen zonder je rug te belasten.

Bureaustoelen worden van verschillende materialen gemaakt. Het is sowieso beter om voor een stoel te kiezen die gemaakt is van sterker materiaal zoals staal. De stoel gaat dan langer mee en kan wel tegen een stootje. Denk eraan dat een goedkope bureaustoel ook meestal van mindere kwaliteit is. Hoe zwaarder een persoon is, hoe groter de belasting van de stoel bij het zitten of opstaan. Een stoel gemaakt van kunststof zal veel vlugger breken door deze belasting.

De bekleding van de stof is ook een belangrijk punt, je kiest best voor een ademende stof want deze is makkelijker om te onderhouden. Als je dan al eens iets morst kun je de bekleding eenvoudig schoonmaken. Houd rekening met deze factoren en kies een bureaustoel afhankelijk van je eigen lichaamsbouw, zo zal je een duurzaam product in huis halen.

Duur of goedkoop

 

Bij vele producten geldt de regel: goedkoop is duurkoop. Dit is ook zo bij de aankoop van een bureaustoel, de goedkoopste stoelen zijn meestal van mindere kwaliteit en gaan vlugger stuk. Zorg ervoor dat je een stevige en comfortabele bureaustoel koopt waar je jarenlang kunt van genieten en die voor goede ondersteuning van je rug zorgt.

Je kunt zelf eerst verschillende aanbiedingen vergelijken op de vele online websites om je beter te informeren. De reviews van vorige kopers zullen je daar zeker bij helpen dus het is aanbevolen om deze goed te lezen.

Denk er ook aan dat het handig kan zijn om een bureaustoel te kopen met vervangbare onderdelen. Het zou zonde zijn als je een bureaustoel moet weggooien omdat er een wieltje kapot is en je die niet apart kunt vervangen. Als je enkel één onderdeel moet kopen om te vervangen zul je op lange tijd geld besparen.

 

 

Bureaustoel reviews – top 5

 

 

Het is van essentieel belang om een goede bureaustoel te hebben dat jou het juiste comfort en steun biedt bij het uitvoeren van werkzaamheden achter de computer of als je gewoon voor de ontspanning wilt gamen. Dit ter voorkoming van rugklachten of andere pijnen die kunnen optreden als je een verkeerde zithouding hebt of als de bureaustoel niet comfortabel zit. Kies daarom uit de volgende 5 opties de beste bureaustoel voor jezelf uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

BenS 803

 

Deze ergonomische bureaustoel van het model BenS 803 biedt tal van mogelijkheden. Het is een stoel die geschikt is voor intensief gebruik dus je kunt hem voor het werk gebruiken, maar ook gewoon thuis voor werk dat je moet verrichten achter de computer of om te gamen. De armleggers zijn in hoogte verstelbaar en ze zijn ook draaibaar.

Doordat de armleggers ook in de breedte verstelbaar zijn, kun je de zitting en rugleuning 5 cm breder instellen. De comfortabele rugleuning die van netspanning is, kun je in diepte en hoogte verstellen. De zitting van dit product kun je in de hoogte verstellen met de gaslift, dus het maakt niet meer uit als je lang of kort bent.

Tot nu toe zijn er alleen positieve reviews te lezen over dit product. De kopers zijn tevreden met de bureaustoel, want het is duurzaam en is van goede kwaliteit. Het is handig in gebruik en is voor hen een top product.

Deze bureaustoel heeft een ergonomische vormgeving zodat het zorgt voor steun aan je rug tijdens het werken. BenS komt bovenaan de lijst uit wanneer je zoekt naar het beste merk en de prijs-kwaliteitverhouding van dit product is uitstekend.

 

Voordelen:

 

Montage: je kunt de onderdelen makkelijk in elkaar zetten om de stoel te monteren. De handleiding is duidelijk en het uiteindelijke resultaat is een stabiele bureaustoel.

Verstelbaarheid: Je kunt bijna alle onderdelen van de stoel verstellen om zo de ideale zitpositie te vinden. Met de gaslift kun je de hoogte van de stoel instellen en de armleuningen zijn ook in de hoogte verstelbaar. De breedte van het zitvlak en de rugleuning kun je ook verstellen.

Onderdelen: er worden enkele reserveonderdelen meegeleverd met het product die je kunt gebruiken om kapotte onderdelen te vervangen.

 

Nadelen:

 

Zithoogte: de minimale zithoogte bedraagt 47 cm, voor enkele gebruikers is dit te hoog waardoor de stoel minder comfortabel voor hen wordt.

 

Koop bij bol.com (€249)

 

 

 

 

Clp John

 

De Bureaustoel Clp John is gemaakt van kunstleer en gaas. Dit product heeft een sportief en modern design, dat een heel unieke uitstraling zal geven aan jouw kantoor of huis.

Doordat de bekleding van kunstleer is, is het elastischer en trekt het stof zich weer vanzelf strak nadat je erop gezeten hebt.

Het stof van de zitting is ademend, wat een voordeel kan zijn bij hoge temperaturen. De armleuning van dit product kan opgeklapt worden, indien je het niet wilt gebruiken en de zithoogte kun je gelukkig ook verstellen.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product. Het is van goede kwaliteit en heeft een redelijke prijs. De stoel zit heerlijk en voelt stevig aan.

Daarnaast is het handig in gebruik en heeft het ook nog een fraai design. Enkele kopers vinden dit product onhandig in gebruik.

Deze bureaustoel heeft een modern design en is ook geschikt voor gamers. Je kunt de stoel in bepaalde mate verstellen en de gebruikte stof is ademend zodat de stoel ook handig is op warme dagen.

 

Voordelen:

 

Montage: het is eenvoudig om de stoel in elkaar te zetten en het artikel voelt stevig aan.

Verstelbaarheid: de meeste onderdelen van de stoel kun je verstellen om het product aan te passen op je eigen lichaamsbouw. De armleuningen kun je opklappen zodat je meer bewegingsvrijheid hebt. Dit is vooral handig als je iets moet oprapen van de grond of uit de onderste lade van je bureau moet halen. Je kunt ook de zithoogte aanpassen op basis van je eigen lengte.

Zitvlak: de zitting is gemaakt van ademend kunstleer, dit zorgt ervoor dat je niet vlug zult zweten op warme werkdagen.

 

Nadelen:

 

Zitcomfort: de stoel zit nogal stijf en kan niet kantelen waardoor het minder comfortabel is om deze bureaustoel te gebruiken.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Hjh office Kiddy GTI-2

 

Hjh office Kiddy GTI-2 – Bureaustoel – Kinder – Zwart / grijs is een chique en mooie stoel. De bekleding van de zitting en rugleuning is apart, want het is in 2 kleuren afgewerkt. Deze comfortabele bekleding zorgt voor een goede bescherming van de stoel. De afgewerkte randen hebben als extra bescherming nog een metalen rand.

Dit product heeft een ergonomische gevormde rugleuning en zitting, wat extra gemak en comfort biedt. Het maximaal belastbare gewicht van de stoel is 60 kg en de hoogte van de zitting is op een gemakkelijke manier verstelbaar. Het onderstel van dit product is 100% van polyester gemaakt. Jammer genoeg heeft dit product geen armleuningen.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product. Het is van goede kwaliteit en is ook heel erg mooi. Daarnaast is het handig om te gebruiken en is het een stoel die comfortabel is. Enkele kopers vinden de kwaliteit van dit product minder en vinden dat de wielen niet optimaal werken.

Deze bureaustoel voor kinderen heeft een mooi design en beschikt over een comfortabele bekleding. Het is de bureaustoel met de laagste prijs van onze top 5 en het biedt comfort dankzij de ergonomische rugleuning.

 

Voordelen:

 

Montage: de stoel is makkelijk om in elkaar te zetten, je hebt geen speciale kennis nodig. De stoel is ook stabiel en stevig.

Prijs: de meeste kopers geven goede commentaar over de lage prijs en zijn over het algemeen tevreden over de kwaliteit van het product.

Verstelbaar: je kunt de stoel in de hoogte verstellen door gebruik te maken van de gaslift. De rugleuning is ergonomisch gevormd voor een betere zitpositie.

 

Nadelen:

 

Wielen: de wielen die onder de stoel staan rollen niet goed en bij sommigen zelfs helemaal niet. Je moet dus opletten dat er geen krassen in de vloer komen.

Beperkte verstelbaarheid: je kunt de rugleuning niet verstellen en de stoel beschikt niet over armleuningen om je armen op te laten rusten. Enkel het zitvlak is in de hoogte verstelbaar.

 

Koop bij bol.com (€59.95)

 

 

 

 

Clp Racing FIRE

 

De Clp Gaming-stoel – Racing bureaustoel FIRE is in één woord een prachtige stoel. Dit product heeft 5 wielen en het onderstel is van kunststof gemaakt.

De bekleding is van het fijnste imitatieleer gemaakt wat lekker en comfortabel zit. Zelfs na een paar uur zitten, kun je er gewoon comfortabel op zitten.

Het maximale draaggewicht van dit product is 120 kg. Dit product is gemakkelijk om te onderhouden doordat je de bekleding met een vochtige katoenen doek kunt schoonmaken of je kunt het oppervlak voorzichtig met een stofzuiger met het juiste mondstuk schoonmaken.

Gezien de prijs lijkt dit wel een bureaustoel aanbieding. De meeste kopers zijn tevreden met dit product.

De stoel zit heerlijk en je kunt het naar jouw wensen instellen. De kopers geven positief advies voor dit product. Enkele kopers vinden het onhandig in gebruik.

Deze bureaustoel is ook perfect geschikt als gaming stoel en zorgt voor een comfortabele zitpositie. Aan de vele reviews te zien is dit de populairste bureaustoel bij de kopers.

 

Voordelen:

 

Draaggewicht: deze stoel is maximaal belastbaar met een gewicht van 120 kg en is daarom geschikt voor de meeste mensen.

Onderhoud: je kunt de stoel eenvoudig met een natte doek afvegen en het zitvlak stofzuigen om het schoon te maken. Je gebruikt best wel niet de hoogste stand van de stofzuiger om schade te voorkomen.

Verstelbaarheid: je kunt het zitvlak traploos in de hoogte verstellen. De armleuning zijn niet verstelbaar maar zorgen wel voor steun aan je armen.

 

Nadelen:

 

Handleiding: de gebruiksaanwijzing is nogal onduidelijk waardoor het moeilijker wordt om deze bureaustoel correct in elkaar te zetten. Let goed op of zoek online extra informatie op.

Rugleuning: de rugleuning is voor grote mensen iets te laag en biedt daarom minder comfort.

 

Koop bij bol.com (€84.9)

 

 

 

 

Techo Prime

 

De Bureaustoel Prime heeft een gepolijst aluminium onderstel. Deze comfortabele bureaustoel is gemaakt van stof en je kunt het op kantoor of gewoon thuis gebruiken.

Dit product ziet er heel mooi en elegant uit, waardoor het een aparte uitstraling zal geven aan jouw interieur. Het heeft zachte wielen en 4-D armleggers.

Je kunt de zithoogte en de zitdiepte van dit product verstellen naar eigen wens. Daarnaast kun je de lendesteun ook verstellen. Apart aan dit product is het feit dat het voor 100% een Nederlands product is. Let wel dat het niet om een ergonomische bureaustoel gaat.

Gezien de prijs behoort dit product zeker niet tot de categorie van goedkope bureaustoelen en dat kun je ook merken aan het aantal reviews. Voor dit product zijn er tot nu toe nog geen reviews geplaatst. Op basis hiervan kan er geen advies worden gegeven van dit product.

Deze bureaustoel wordt vervaardigd in Nederland en is ideaal voor gebruik op kantoor of voor thuis. De rugleuning van de stoel is niet ergonomisch maar je kunt bepaalde onderdelen wel verstellen.

 

Voordelen:

 

Verstelbaarheid: het zitvlak kun je in de hoogte verstellen. Daarbij komt nog dat je de lendensteun van de stoel ook kunt aanpassen aan je eigen voorkeur. De armleuning kun je zowel in de hoogte, de diepte en de breedte verstellen.

Zachte wielen: dankzij de 5 zachte wielen aan de onderkant kun je makkelijk over de vloer rollen zonder risico op beschadiging of geluid. Op die manier kun je makkelijk even naar een collega rollen.

Draaggewicht: dankzij het aluminium onderstel beschikt de stoel over een maximaal draaggewicht van 150 kg en is daarom ook geschikt voor zwaardere personen.

 

Nadelen:

 

Over dit product zijn er tot nu toe nog geen nadelen gevonden.

 

Koop bij bol.com (€325)

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
Web Analytics