Beste camera rugzak

Laatste update: 27.05.20

 

Camera rugzakken test van 2020

 

Ga je binnenkort op reis en neem je steevast je camera mee? Dan is het belangrijk om je camera zo goed mogelijk te beschermen tegen eventuele krassen, schokken, water en/ of stof. Kies daarom één van de betere camera rugzakken uit. Het assortiment vandaag de dag is bijzonder groot en de keuze daarom niet altijd makkelijk. We zijn dan ook alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde hedendaagse camera rugzakken. Zo blijkt de Case Logic TBC-410 camera rugzak alvast een goede optie te zijn. Het meest geschikt blijkt deze rugzak voor mensen die in het bezit zijn van een duurzame spiegelreflexcamera. Ook de Lowepro Photo Classic BP 300AW is echt wel een topproduct. Een degelijke rugzak voorzien van alle draagcomfort en bijgevolg handig om mee te nemen op reis.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Camera rugzakken koopgids

 

Een fotograaf weet hoe belangrijk een goede camera rugzak is. Een professioneel fototoestel is een zwaar en duur product die je beter goed kunt beschermen wanneer je op weg bent om foto’s te maken op locatie. Bij het kopen van zo’n speciale rugzak kun je rekening houden met de volgende punten: hardcase of softcase, hoeveel accessoires wil je meenemen, gebruiksgemak en prijs.

 

 

Welke soort rugzak wil je gebruiken

Je kunt kiezen tussen verschillende soorten rugzakken om je camera mee te nemen. Dit hangt natuurlijk af van enkele factoren zoals het type camera die je wilt meenemen en het materiaal van de rugzak. Je kunt ook kiezen tussen hardcase of softcase.

Hardcase rugzakken hebben een harde buitenkant zodat het materiaal aan de binnenkant beter beschermd is. Een hardcase tas kan beter tegen schokken maar is minder flexibel. Je kunt er best op letten hoe groot een hardcase tas is zodat je kunt controleren of de afmetingen voldoen om de tas mee te nemen op het vliegtuig.

Een softcase is flexibeler maar biedt minder bescherming voor je camera en de accessoires. Je kunt deze rugzak eventueel in een andere zak plaatsen voor extra bescherming. Het is ook makkelijk om verschillende voorwerpen in een softcase te bewaren want de rugzak vormt zich naar de producten. Met een hardcase is dit moeilijker want de rugzak vormt zich niet naar de inhoud.

De meeste rugzakken zijn gemaakt van een zachte stof of van leer. Een hardcase rugzak is meestal nog voorzien van een harde buitenkant die gemaakt is van kunststof.

 

Hoe groot moet je rugzak zijn

Wil je enkel de camera meenemen of heb je ook plaats nodig voor een extra lens of andere apparaten? Denk na over het gebruik van de rugzak zodat je weet welk formaat je moet kopen. Misschien wil je ter plaatse de foto’s bewerken en wil je daarom ook je laptop of tablet meenemen.

Als je van plan bent om vele accessoires mee te nemen dan kun je beter kiezen voor een grotere rugzak. Houd er wel rekening mee dat de rugzak ook bestand moet zijn tegen het gewicht die je erin wilt plaatsen. En hoe zwaarder de rugzak, hoe meer druk je zult voelen op je rug en schouders.

Je kunt een rugzak kopen van hetzelfde merk als je camera. Het voordeel daarvan is dat de rugzak al onderverdeeld is in speciale vakken om de onderdelen van je camera in te bewaren. Zo zul je beschikken over een ruimte voor de camera en een aparte ruimte voor de lens. Op die manier kun je de apparaten eenvoudig van elkaar scheiden en kunnen ze elkaar ook niet beschadigen.

 

Gebruiksgemak

Omdat je redelijk wat gewicht zult meesleuren is het belangrijk om goede schouderbanden te hebben op je rugzak. Zorg ervoor dat de schouderbanden niet verschuiven als je de rugzak draagt. Je kunt daarvoor kiezen voor een model met schouderbanden die aan elkaar vastgemaakt kunnen worden via een gesp ter hoogte van de borst.

Controleer de kwaliteit van de ritssluitingen. Gaan ze makkelijk op en dicht? Blijven ze goed dicht wanneer het materiaal in de rugzak zit? Soms kun je een ritssluiting vastklikken als extra veiligheid zodat de rits niet automatisch open kan gaan of zodat het moeilijker wordt voor een andere persoon om de rits te openen.

Het voordeel van een rugzak is dat je materiaal beschermd is tegen stof en tegen regen. Een ander voordeel is dat je natuurlijk andere objecten kunt meenemen. Het nadeel is natuurlijk dat ze groot zijn en veel ruimte kunnen innemen. Als je bijvoorbeeld met de metro reist tijdens piekuur dan is het zeker niet leuk om met een grote rugzak in de wagon te staan.

 

 

Prijs van een camera rugzak

De prijs van deze rugzakken ligt iets hoger dan van een gewone rugzak omdat ze speciaal gemaakt zijn om dure apparatuur mee te transporteren en te beschermen. Het is een aanbeveling om iets meer geld uit te geven zodat je camera beter beschermd is. Je kunt sowieso prijzen vergelijken van het model die jouw voorkeur geniet voordat je een aankoop maakt.

Het is altijd mogelijk dat je een promotie of interessante aanbieding vindt in de winkel of online op een webwinkel. De voordelen van online kopen zijn de goedkopere prijzen en de levering van het product aan huis. Je hoeft dus je woning niet te verlaten om een nieuwe rugzak te kopen.

 

Camera rugzak reviews – top 5

 

Iets waar elke fotograaf naar verlangt is een gemakkelijke manier om overal hun favoriete camera mee te nemen. Gelukkig is dat nu mogelijk dankzij de camera rugzak die speciaal is ontworpen voor dit doel. Hieronder volgen enkele opties die je kunt bekijken en waaruit jij de beste camera rugzak kunt kiezen.

 

 

Case Logic TBC-410

 

De Case Logic TBC-410 camera rugzak is de beste partner voor een spiegelreflexcamera. Dit product is compact en het is voorzien van een zoomlens bevestiging met meerdere bergingsmogelijkheden.

Ook heeft het een oprolsysteem die ervoor zorgt dat de schouderriem netjes op zijn plaats en uit de weg blijft. Het is geschikt voor bijna alle spiegelreflexen met bevestigde lens plus plek voor een tweede lens tevens overige accessoires. En ter voorkoming dat je de lensdop kwijt raakt, is er speciaal aan de voorzijde hiervoor een compartiment gemaakt.

De Case Logic TBC-410 heeft veel beoordelingen, waaronder meer positieve dan anders. Voor de aanraders van dit product is het goed bevonden, want het is van goede kwaliteit en het is gebruiksvriendelijk. Het voldoet aan de verwachtingen en het heeft een goede prijs. De kleinere groep gebruikers vindt dit product te klein voor meer dan 1 lens.

Wanneer je binnenkort op reis gaat en je camera wilt meenemen dan kan een degelijke camera rugzak wel handig zijn. Met dit model van Case Logic kun jij jouw camera steeds op een veilige manier beschermen en bewaren. Bovendien is deze tas afkomstig van een populair merk dat misschien voor velen ook veruit het beste merk is.

Voordelen
Prijskaartje:

in vergelijking met de andere camera rugzakken uit deze lijst, beschikt dit model wel degelijk over de laagste prijs. Daardoor zou het zeker tot de populairste modellen kunnen behoren.

Formaat:

in vergelijking met sommige andere rugzakken is deze camera rugzak best wel compact. Dit maakt het ook veel handiger om overal mee naartoe te nemen. Toch is er nog voldoende opbergruimte voorzien om een eventuele tweede lens en andere accessoires in te bewaren.

Handig in gebruik:

deze camera rugzak is voor veel kopers bijzonder gemakkelijk in gebruik. Dit model is bijvoorbeeld uitgerust met een handig oprolsysteem. Zo zul je merken dat de schouderriem steeds mooi op zijn plaats zal blijven.

Nadelen
Te klein:

slechts een kleine groep gebruikers is van mening dat deze camera rugzak toch net iets te klein is om een tweede lens in te bewaren.


Koop bij bol.com (€26.99)
 

 

 

Lowepro Photo Classic BP 300AW

 

De Lowepro Photo Classic BP 300AW is een robuuste rugzak met genoeg ruimte voor een grote professionele camera, een flitser, vier extra objectieven en tal van accessoires.

Dit product beschikt ook over voldoende ruimte voor een 10-inch tablet en nog persoonlijke spullen zoals een gaasnet in de zijvakken voor een waterfles. Het is flexibel en kan aan de voorkant helemaal geopend worden voor maximale toegankelijkheid. Naast de oorspronkelijke functie van deze camera rugzak kan het indien nodig ook voor andere doeleinden gebruikt worden.

De Lowepro Classic BP 300AW behoort niet tot de groep van goedkope camera rugzakken, omdat het vergeleken met de overige soortgelijke rugzakken met dezelfde mogelijkheden en kwaliteit aan de dure kant is. Toch wordt het aangeraden door de personen die er gebruik van hebben gemaakt, want voor hen heeft het een goede prijs- en kwaliteitsverhouding. Het voldoet aan de verwachtingen en het is gebruiksvriendelijk.

Ook met de Lowepro Photo Classic BP 300AW camera rugzak mag je rekenen op een bijzonder degelijk en handig product. Ideaal wanneer jij dus binnenkort van plan bent om op reis te gaan met vrienden of familie. Hieronder kun je alvast een overzicht raadplegen van de voor- en nadelen die aan deze rugzak verbonden zijn.

Voordelen
Formaat:

in vergelijking met het voorgaande model is deze camera rugzak best wel iets groter. Het biedt voldoende ruimte om er een professionele camera en tal van handige toebehoren in op te bergen.

Gebruiksgemak:

verder zul je aan de zijkant ook een klein gaasnet opmerken. Dit kun je gebruiken om er een flesje drinken in te plaatsen. Verder is er ook een opbergcompartiment voorzien om je tablet in kwijt te kunnen.

Gebruiksvriendelijkheid:

de rugzak is bijzonder flexibel en kan aan de voorkant dan ook helemaal geopend worden. Je kunt daardoor dit model ook gewoon gebruiken in andere situaties. Bijvoorbeeld wanneer je naar school of kantoor gaat.

Nadelen
Vraagprijs:

indien er toch een puntje van kritiek moet meegegeven worden dan heeft dit vooral te maken met de iets hogere vraagprijs ervan.

Koop bij bol.com (€86.61)

 

 

 

 

Universele DSLR Camera Fototas

 

Met de Universele DSLR fototas kun je camera’s van verschillende merken zoals Nikon / Canon / Sony veilig van de ene plaats naar de andere vervoeren. Dit product wordt bij de aanschaf afgestaan met een tas slotje en een regenhoes.

Het biedt verder de mogelijkheid om 5 extra spiegelreflex lenzen op te bergen. Deze tas heeft een duaal ritsmechanisme dat maakt dat je snel en gemakkelijk toegang hebt tot de camera of accessoires. Gemaakt van hoogwaardige materialen, kun je ervan overtuigd zijn dat je camera altijd goed beschermd wordt.

Uit een gemiddelde van 3 gebruikers is de Universele DSLR camera fototas door de meeste gebruikers tot een topproduct genomineerd, want de tas is stevig en het biedt goede bescherming aan de camera en overige onderdelen. Ook is de prijs en de kwaliteit goed. Voor een gebruiker was dit product niet netjes verpakt en de prijs is aan de hoge kant.

In vergelijking met het voorgaande product is deze Universele DSLR camera rugzak meteen een pak goedkoper. En dit spreekt dan ook heel wat kopers aan. Bovendien is de rugzak voldoende groot om deze ook voor andere doeleinden te gebruiken. Zo kun je dit model ook gewoon meenemen naar school of wanneer je met vrienden in het park gaat picknicken.

Voordelen
Accessoires:

zodra je besluit om deze camera rugzak aan te kopen dan zul je merken dat je er ook heel wat handige accessoires bij krijgt. Zo krijg je er een handig tas slotje bij net zoals ook een degelijke regenhoes.

Handig in gebruik:

de tas biedt voldoende ruimte om er nog 5 andere spiegelreflex lenzen in te bewaren. Dankzij het duaal ritsmechanisme zul je merken dat de toegang tot de camera en de accessoires bijzonder handig is.

Nadelen
Prijskaartje:

voor één enkele koper is de prijs van dit artikel toch nog steeds te hoog.

Onaantrekkelijke verpakking:

een anderre gebruiker is dan weer van mening dat de camera rugzak niet zo mooi verpakt is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Thule Perspektiv

 

De Thule Perspektiv camera rugzak voor een spiegelreflexcamera met een verstelbare opbergruimte beschermt niet alleen de camera en overige attributen, maar het is ook comfortabel voor de drager. Deze rugzak biedt genoeg ruimte voor extra lenzen en andere benodigdheden.

Dit product heeft een SafeZone vak dat goede bescherming biedt aan alle spullen in de tas. Het heeft verder een Cloudburst-constructie met speciale naden die voorzien zijn van een waterafstotende stof. Verder heeft het een professionele ritssluiting voor bescherming tegen weersomstandigheden die negatieve invloeden kunnen uitoefenen op de inhoud van de tas.

De Thule Perspektiv heeft tot op dit moment slechts 1 gebruiker die ook goed advies geeft voor dit product, want het is van goede kwaliteit en het voldoet aan de verwachtingen. Het is gebruiksvriendelijk en de kleur komt overeen met de afbeelding. Daarnaast heeft het voor dit individu een goede prijs.

Indien je besluit om deze camera rugzak aan te kopen dan zul je daar wel iets meer budget voor hoeven te voorzien. Toch merken we dat heel wat kopers daar geen problemen mee hebben. Dit model is afkomstig van het bekende merk Thule.

Voordelen
Formaat:

deze camera rugzak is voldoende groot om een professionele spiegelreflexcamera in te bewaren. Bovendien heb je ook de mogelijkheid om dit model voor andere doeleinden te gebruiken.

Comfortabel:

deze rugzak is voorzien van een grote opbergruimte die je ook helemaal kunt verstellen.

SafeZone vak:

het product is voorzien van een handig SafeZone vak waar je eventuele accessoires veilig in kunt bewaren.

Handig in gebruik:

daarnaast is deze rugzak ook voorzien van een waterafstotende stof en een degelijke en stevige Cloudburst-constructie.

Nadelen
Prijskaartje:

voor de kopers is dit een topproduct. Toch is het mogelijk dat andere gebruikers een probleem zien in de hoge vraagprijs.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Cameratas DSLR

 

De waterbestendige DSLR gemaakt van nylon, is het best geschikt voor Nikon en Canon camera’s. Het is een heel lichte tas en toch erg stevig en duurzaam. Naast de voornoemde types camera’s waarvoor het geschikt is, kun je ook camera’s met een lengte minder dan 20 centimeter (met lens inbegrepen) hierin kwijt.

Dit product is schokbestendig, want het is uitgerust met een duurzame foam om ook schade en krassen aan je apparatuur te voorkomen. Voor een goede sluiting heeft deze tas een dubbele rits ontwerp en een schouderband. De cameratas van ForDig biedt naast alle andere mogelijkheden ook meer dan genoeg ruimte voor alle overige benodigdheden.

Dit product telt 2 gebruikers die allebei positieve reviews hebben geschreven. De prijs hiervan overtuigt hen dat dit product een camera rugzak aanbieding is, want het heeft een goede prijs en ook een goede kwaliteit.

Je kunt natuurlijk ook opteren voor deze handige DSLR camera rugzak. Dit model is werkelijk ideaal om een camera van het type Nikon en Canon in te bewaren. Bovendien is dit model ook nog eens helemaal waterbestendig.

Voordelen
Comfort:

de tas is gemaakt uit bijzonder stevige materialen maar voelt toch heel licht aan. Daardoor is het bijzonder handig om te dragen en overal mee naartoe te nemen.

Duurzame foam:

deze rugzak is voorzien van een bijzonder duurzame foam. Dit is niet alleen schokbestendig maar kan ook vervelende krassen en beschadigingen vermijden.

Nadelen
Budget:

de hoge prijs is volgens één enkele koper toch wel best een struikelblok.

Koop bij bol.com (€26.95)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status