5 Beste camping douches Test van 2021

Laatste update: 17.04.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Camping douches – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je vaak met vrienden of het gezin gaat kamperen dan kan een camping douche wel een goede aanbeveling zijn. Wij willen jou dan ook graag helpen om op zoek te gaan naar de voor jou ideale camping douche. We hebben een onderzoek gedaan naar wat nu de 3 beste camping douches zijn. Zo zijn we uitgekomen bij de Sea to Summit Pocket Shower camping douche. Deze camping douche heeft een totale capaciteit van maar liefst 10 liter. Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor de AA Commerce 20 Liter camping douche. Dit product biedt iets meer capaciteit en kan dus nuttiger zijn voor grote gezinnen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Camping douches koopgids

 

Als je gaat kamperen heb je niet altijd een douche tot je beschikking. Hoewel de meeste campings over een sanitair gebouw beschikken, kun je ook gaan kamperen in een bos. Voor deze momenten kun je een draagbare camping douche gebruiken die je kunt vullen met water en ophangen. Bij het kopen van zo’n product kun je letten op de inhoud, de sluiting, het materiaal, de bediening, de bevestiging en de prijs.

 

 

Inhoud van de camping douche

Je kunt verschillende soorten camping douches kopen. Het voordeel van deze douches is dat je ze makkelijk kunt opvouwen om mee te nemen en je kunt ze ‘s ochtends vullen zodat het water opwarmt in de zon en ‘s avonds een warme douche nemen. Je kunt ook omgekeerd te werk gaan om een frisse douche te nemen.

Camping douches zijn beschikbaar in verschillende maten. Kies voor een model met een inhoud van minimum 10 liter zodat je toch langer dan 5 minuten kunt douchen. De duur van de douche hangt ook af van de hoeveelheid water die uit de kraan komt maar met een douche van 10 liter kun je normaal tussen 5 en 10 minuten lang douchen.

Als je de kraan kunt verstellen dan zul je zelfs langer kunnen douchen. Er zijn natuurlijk ook camping douches met een grotere inhoud. Kies voor een model van 20 liter als je langere douches wilt nemen. Deze zijn nog altijd makkelijk om op te vouwen zodat je ze kunt meenemen. Kies voor een douche met een zwarte kleur zodat het water vlugger opwarmt op een zonnige dag.

 

Het materiaal en de sluiting

Zorg ervoor dat de camping douche gemaakt is van stevig materiaal. Omdat je dit product aan een boom zult hangen is het mogelijk dat er takken zullen tegen prikken. Je wilt natuurlijk niet dat je douche door een aanraking met een tak meteen lekgeprikt is. Meestal zijn deze draagbare douches gemaakt van PVC en zijn ze bestand tegen water en weersveranderingen.

Je moet de zak ook goed kunnen sluiten wanneer je het voorwerp met water gevuld hebt. Let er daarom op dat de sluiting van de zak goed werkt en dat de zak niet makkelijk kan openvallen zodat je al het water verliest. Deze douches beschikken verder nog over andere accessoires zoals een ophangkoord om de douche in een boom of aan een haakje te hangen, een kraan voor de bediening van de douche en in sommige gevallen ook een doucheslang.

 

Bediening en bevestiging van de douche

Ook draagbare douches zijn voorzien van een knop om de douche mee te bedienen. In de eerste plaats dient deze knop om de douche open en dicht te draaien. Maar bij sommige douches kun je de knop ook nog gebruiken om de watertoevoer te regelen. Zo kun je de kraan volledig openzetten voor een krachtige douche maar kun je ook kiezen voor minder water zodat je voor een langere tijd kunt douchen.

Bij sommige modellen kun je de kraan verwijderen wanneer je de douche niet gebruikt, dit maakt het makkelijker om alle onderdelen op te bergen. Met de doucheslang kun je jezelf afspoelen met het water van de draagbare douche. Kies voor een doucheslang die lang genoeg is zodat je meer bewegingsvrijheid hebt tijdens het douchen.

Om de douche te bevestigen is het product voorzien van een ophangkoord of -lus zodat je het makkelijk aan een tak van een boom kunt hangen. Zo kun je kiezen voor een plaats waar er veel zonlicht is om het water in de douche op te warmen.

 

 

Prijs van een camping douche

Camping douches kosten weinig geld, voor ongeveer €20 heb je al een draagbare douche van goede kwaliteit. Dit product is ook heel handig als je gaat kamperen dus als je een grote liefhebber bent van buitensport dan is een camping douche zeker nodig. Je kunt verschillende modellen met elkaar vergelijken en zelf kiezen wat de beste douche is voor jouw situatie.

Het is een aanbeveling om online op zoek te gaan naar een draagbare douche want dit biedt enkele voordelen. Het product zal in de eerste plaats goedkoper zijn en ten tweede hoef je niet eens je stoel te verlaten om het product te kopen. Je kunt van op de computer het product kopen en aan huis laten leveren tegen een kleine extra kost. Zoek naar de beste aanbieding zodat je nog meer van je kampeertrips kunt genieten.

 

5 Beste Camping Douches (Reviews) van 2021

 

Als je graag in het wild kampeert dan heb je niet altijd een douche tot je beschikking. Koop daarom een camping douche die je overal kunt meenemen en vullen met water. Hang die gewoon in een boom en klaar is je douche. Kies zelf uit de volgende vijf voorbeelden de beste camping douche uit.

 

1. Sea to Summit Pocket Shower 

 

Deze douchezak is gemaakt van sterk materiaal die ook nog eens waterdicht en weerbestendig is. Het weegt ook weinig en de zak heeft een inhoud van 10 liter. Vul hem, sluit de rolsluiting en hang de zak in een boom en je douche is klaar. De zak is zwart en de zon verwarmt zo het water tijdens de dag zodat je een warme douche kunt nemen.

Je kunt hem natuurlijk ook pas ‘s avonds vullen voor een verfrissende douche. De doucheknop is eenvoudig te bedienen (aan- of uitdraaien) en de waterstraal is afstelbaar. Je kunt tot 8,5 minuten douchen als de kraan volledig open staat. Het ophangkoord is 6 meter lang.

Over dit product staan momenteel nog maar twee reviews geschreven maar de kopers geven een positief advies. Ze vinden de douche ideaal voor buitensport of kamperen en het is ook compact dus is gemakkelijk mee te nemen.

Als je vaak met het hele gezin gaat kamperen dan kan een draagbare camping douche uiteraard een aangenaam geschenk zijn. Dit model is afkomstig van het merk Sea to Summit. Het heeft misschien niet zoveel reviews gekregen tot hiertoe, maar het belangrijkste is wel dat de reacties positief zijn. Daardoor zou deze camping douche zomaar eens tot de populairste uit onze reeks kunnen behoren.

Voordelen
Volume:

de camping douche heeft een inhoud van maar liefst 10 liter. Dit komt overeen met een ontspannende douche van 7 tot 8 minuten water.

Bodem:

aan de onderkant van deze draagbare camping douche zul je meteen een compacte roos kunnen waarnemen waarlangs het water eruit komt. Deze kun je helemaal dichtdraaien maar je kunt ook kiezen voor de “volledige stroom” optie.

Hulpstukken:

zodra je de camping douche aankoopt zul je merken dat je er een aantal accessoires bij krijgt. Zo krijg je meteen een ophangkoord meegeleverd dat ongeveer 6 meter lang is.

Nadelen

Beide kopers zijn helemaal tevreden over deze camping douche en voor hen is Sea to Summit dan ook veruit het beste merk. Dit maakt het natuurlijk voor ons minder eenvoudig om eventuele minpunten bloot te leggen.

Koop bij bol.com (€23.99)

 

 

 

 

2. Mobiele Solar Camping Douche Zak

 

Deze camping douche aanbieding kun je gemakkelijk gebruiken in de tuin of op een camping. De zak beschikt over een inhoud van 20 liter en de zon warmt het water op tijdens de dag zodat je ‘s avonds een warme douche kunt nemen. Als je hem ‘s avonds vult kun je een verfrissende douche nemen.

Hij is eenvoudig op te vouwen en je kunt hem ophangen met de meegeleverde ophangriem. Hij is verder nog uitgerust met een flexibele doucheslang en heeft een aan- en uitkraan die afneembaar is. Je kunt deze douchezak vullen met kraanwater of regenwater.

Over dit product is momenteel nog maar één review geschreven maar de koper is tevreden over de aankoop. De douche voldoet aan de verwachtingen en is van goede kwaliteit. Het is ook handig in gebruik. De doucheslang is iets te lang maar je kunt het makkelijk inkorten.

Deze camping douche is afkomstig van het bekende en door velen gewaardeerde merk AA Commerce. Dankzij de lage prijs zul je het zeker en vast tussen de goedkope draagbare camping douches kunnen vinden. Daarom is het de moeite waard om de voor- en nadelen van dit product eens grondig te bestuderen.

Voordelen
Capaciteit:

deze camping douche staat garant voor een inhoud van maar liefst 20 liter. Op die manier zul je gedurende 15 minuten van water voorzien zijn.

Comfort:

bij de aankoop krijg je er een ophangriem bij zodat je de camping douche aan een boom kunt bevestigen. Na gebruik kun je de douche gewoon opvouwen en ergens opbergen.

Handig in gebruik:

deze camping douche is ideaal als je met je vrienden gaat kamperen of gewoon een paar dagen naar een festival gaat. Het water warmt vrij snel op door de zon en wordt ook eventjes vastgehouden.

Nadelen
Matige kwaliteit:

een beperkt aantal kopers vindt echter dat de hoeveelheid water die er door de douchekop komt, veel te weinig is.

Koop bij bol.com (€15.95)

 

 

 

 

3. Camp-Gear Douchezak 20 liter camping festival

 

Of je nu binnenkort met vrienden gaat kamperen of een leuk festival weekend op de planning hebt staan, deze unieke camping douche kan best wel van pas komen. Hij wordt jou aangeboden door het bekende merk Camp-Gear en biedt een totaal formaat van 36 x 5 x 18 cm aan. Dit komt overeen met een inhoud van ongeveer zo’n 20 liter.

Het compacte formaat en beperkte gewicht, maken deze camping douchezak bijzonder handzaam en makkelijk om overal mee naartoe te nemen. Bovendien is de werking ervan heel eenvoudig. Zo hoef je hem eerst met ongeveer 20 liter water op te vullen om hem vervolgens aan een boom of paal vast te hangen. Bij voorkeur hang je de camping douche in de zon, zodanig dat het water snel opwarmt en je een warme douche kunt nemen.

Hij is voorzien van een degelijk slang en wordt daarnaast geleverd inclusief een stevig en betrouwbaar ophangsysteem. Jammer genoeg blijken niet alle klanten even tevreden te zijn met dit product. Zo zijn sommigen overtuigd van de kwaliteit terwijl anderen vinden dat het product niet kwalitatief noch gebruiksvriendelijk is.

Voordelen
Formaat:

deze unieke camping douche biedt een maximale afmeting aan van 36 x 5 x 18 cm en een totale inhoud van maar liefst 20 liter.

Gebruiksgemak:

je zult meteen zien dat hij makkelijk in gebruik is. Zo hoef je hem alleen maar even op te vullen met zo’n 20 liter water en hem vervolgens in het directe zonlicht aan een boom te bevestigen.

Verpakking:

uiteraard wordt niet alleen de camping douche geleverd maar krijg je er gelijk ook een slang en ophangsysteem bij.

Nadelen
Matige kwaliteit:

een kleine minderheid van de klanten is van mening dat de kwaliteit van het product toch wel iets beter had gekund.

Koop bij bol.com (€13.9)

 

 

 

 

4. MikaMax Solar Camping Douche Douchekraan 20L Inclusief ophangsysteem

 

In vergelijking met sommige andere camping douches, lijkt het prijskaartje hier dan weer goed mee te vallen. Deze unieke douche wordt jou aangeboden door het merk MikaMax en geleverd inclusief een stevig ophangsysteem. Daarnaast worden ook een flexibele doucheslang en een afneembare aan- en uit kraan met het product meegeleverd.

Ook hier betreft het een vrij compacte camping douche met een maximale inhoud van ongeveer 20 liter. Doordat hij voornamelijk uit PVC is vervaardigd én werd afgewerkt in een zwarte kleur, kan het water makkelijk en snel opwarmen. Zo mag je na ongeveer een uurtje een temperatuur van 26 graden Celsius verwachten en na ongeveer 2 uurtjes een temperatuur van 32 graden Celsius. Het spreekt voor zich dat je de camping douche hierbij in het directe zonlicht moet ophangen.

Jammer genoeg moeten we ook hier vaststellen dat de meningen eerder verdeeld zijn. Voor sommigen blijkt deze camping douche bijzonder kwalitatief en handig in gebruik. Andere kopers stellen zich dan weer vragen bij de kwaliteit van het materiaal van de douche. Laat je hier niet gelijk door afschrikken maar bekijk het even alvorens een oordeel te vellen.

Voordelen
Budgetvriendelijk:

ben je op zoek naar een budgetvriendelijk alternatief op het gebied van camping douches, dan is dit product alvast een goede aanbeveling.

Materiaal:

het is een stevige en duurzame camping douche die vervaardigd blijkt te zijn uit duurzaam PVC. PVC is kwalitatief sterk en warmt snel op.

Inhoud:

ook hier mag je zeker zijn van een maximale capaciteit van maar liefst 20 liter.

Nadelen
Matige kwaliteit:

jammer genoeg moeten we vaststellen dat niet alle kopers helemaal tevreden zijn met de kwaliteit die wordt aangeboden.

Koop bij bol.com (€13.95)

 

 

 

 

5. Mobiele buiten kampeer camping douche waterzak 20 liter

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke camping douche die, net zoals de vorige 2 producten, gekenmerkt wordt door een maximale inhoud van 20 liter. Dit komt ongeveer overeen met een totaal formaat van 16 x 5 x 31 cm. Hij blijkt bovendien vervaardigd te zijn uit duurzaam polyvinyl en afgewerkt in een donkerrode kleur. Alhoewel het ook mogelijk blijkt om hem in een camouflage groene kleur te bestellen.

Je kunt deze camping douche, net zoals zovele andere gelijkaardige producten, zonder problemen aan een boom of paal ophangen. Vandaar de voorziene ophangingslus. Door hem in het directe zonlichte te hangen, kun je in een korte tijd genieten van een heerlijke warme douche.

Jammer genoeg blijken er nog geen klanten gereageerd te hebben op dit product. Het is mogelijk dat de iets hogere prijs hiervoor een verklaring biedt. Echter kan het ook perfect zijn dat het hier een vrij recente camping douche betreft en dat kopers gewoon nog niet de kans hebben gekregen om een reactie te plaatsen.

Voordelen
Formaat:

deze camping douche meet maar liefst 16 x 5 x 31 cm en wordt beloond met een royale inhoud van zo’n 20 liter.

Ophangingslus:

je zult gelijk opmerken dat de camping douche voorzien is van een compacte lus waarmee je hem probleemloos ergens kunt ophangen.

Materiaal:

bij de productie van deze camping douche heeft men voornamelijk gekozen om gebruik te maken van polyvinyl.

Nadelen
Prijskaartje:

indien je van plan bent om deze camping douche aan te kopen, dan zul je zien dat het prijskaartje wel iets boven het gemiddelde ligt.

Koop bij bol.com (€17.95)

 

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

vidaXL Campingdouches 20L

 

De VidaXL camping douche is een solar douche die je eenvoudig ophangt aan een boom of een buis en door de zwarte kleur wordt het water door de zon opgewarmd. Hij is gemaakt van PVC en heeft een inhoud van 20 liter. Deze aanbieding bestaat uit 2 camping douches van elk 20 liter. Omdat het hier over twee douches gaat kunnen we wel zeggen dat de prijs nogal laag is en daardoor behoort dit product tot de goedkope camping douches.

De gebruikers geven een positief advies over deze camping douche. De douche voldoet aan de verwachtingen van de kopers en de kwaliteit is top. Het product is ook handig in gebruik en eenvoudig overal mee te nemen en het water warmt goed op door de zon.

Eén koper is niet tevreden over het product want de doucheslang was in drieën gebogen en nu zitten er knikken in.

Indien je tussen de goedkope camping douches aan het zoeken bent dan zul je dit model van vidaXL jammer genoeg niet meteen tegenkomen. Dit heeft vooral te maken door de hogere prijs. Toch moet je het ergens als een voordeel zien want je krijgt er bij de aankoop dan ook wel meteen twee camping douches voor in de plaats.

Voordelen
Inhoud:

deze set is uitgerust met 2 aparte camping douches die elk een volume van maar liefst 20 liter hebben.

Comfort:

je krijgt bij de aankoop de touwen en de haak meegeleverd zodat je de camping douche gemakkelijk ergens aan een boom of buis kunt bevestigen.

Materiaal:

dit model is helemaal vervaardigd uit bijzonder stevig en duurzaam PVC. Zodra de zonnestralen op de camping douche terechtkomen, zul je merken hoe snel het water is opgewarmd.

Nadelen
Koud:

een koper vermeldt wel dat het belangrijk is om te weten dat de zon echt noodzakelijk is om het water op te warmen. Indien er geen zon is dan zul je ook geen warm water hebben.

 

 

Camp-gear Solar Douche

 

Deze draagbare camping douche van Camp-Gear neemt weinig ruimte in beslag. Je kunt het eenvoudig meenemen en bevestigen met het ophangkoord. Tijdens de dag wordt het water opgewarmd door de zon en als je liever een verfrissende douche hebt kun je hem gewoon ‘s avonds vullen.

De douche is perfect om één keer te douchen en daarna hoef je hem opnieuw te vullen. Hij heeft een inhoud van 20 liter en behoort tot de categorie van goedkope camping douches.

De meeste kopers zijn tevreden over deze camping douche aanbieding. Het voldoet aan de verwachtingen van de gebruikers en het is handig in gebruik. De douche is van goede kwaliteit en is goedkoop. Enkel het handvat en het haakje om de douche op te hangen mochten wat steviger zijn. Deze zijn niet sterk genoeg voor een douche van 20 liter.

Indien je al geruime tijd op zoek bent naar een degelijke camping douche dan zul je wel al gemerkt hebben dat er ook heel wat prijsverschillen zijn. Als je dus liever niet teveel geld spendeert dan is het een aanrader om dit product van het bekende merk Camp-Gear eens grondig te bekijken.

Voordelen
Budget:

in vergelijking met de andere 4 topproducten die we in onze lijst hebben opgenomen, beschikt deze camping douche wel degelijk over de laagste prijs.

Volume:

met deze camping douche kun je tot wel 15 minuten douchen dankzij de capaciteit van maar liefst 20 liter.

Gebruiksgemak:

dit model is helemaal gemaakt uit zwarte kunststof en warmt vrij vlug op door de zon. Bij de aankoop krijg je er ook een ophangkoord bij zodat je de douche aan een boom kunt bevestigen.

Nadelen
Kwetsbaar:

een kleine minderheid van de kopers vindt dat de kwaliteit van het ophanghaakje niet zo goed is.

 

 

High Peak Campingdouche

 

De solardouche van High Peak heeft een inhoud van 20 liter en is ideaal om mee te nemen naar een camping of een festival. De zak heeft een zwarte kleur zodat de zon het water opwarmt tijdens de dag voor een warme douche. Als je hem ‘s avonds vult kun je genieten van een verfrissende douche.

Je kunt dit product eenvoudig opvouwen om ruimte te besparen en het gemakkelijk overal mee naartoe te nemen. Het beschikt over een douchekop en is geschikt voor twee personen per vulling. Dankzij de lage prijs behoort dit product tot de categorie van goedkope camping douches.

De enige gebruiker die tot nu toe een review heeft geschreven vindt de camping douche goed maar hij kan wel beter. De prijs is goedkoop en het water warmt goed op. Hij heeft wel geen kraantje dus hij loopt in één keer leeg en daarom vindt de koper dit product nogal onhandig.

Niet elke kampeerwagen is voorzien van een persoonlijke douche. Ook wanneer je met de rugzak op trektocht gaat, heb je geen douche. In dat geval kan een draagbare camping douche zoals dit model van High Peak wel een ideale oplossing zijn.

Voordelen
Volume:

de camping douche beschikt over een capaciteit van maar liefst 20 liter en staat garant voor 1 ontspannende douche. Uiteraard kun je de zak achteraf altijd opnieuw vullen.

Materiaal:

dit model is gemaakt uit sterk en duurzaam PVC. De zwarte kleur zorgt ervoor dat het water sneller kan opwarmen door de zon.

Nadelen
Niet comfortabel:

volgens een de koper blijkt het product niet zo handig te zijn voor kinderen.

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status