fbpx

Beste camping koelboxen

Laatste update: 15.10.19

 

Camping koelboxen test van 2019

 

Ga je regelmatig en graag kamperen met vrienden of familie? Dan komt een degelijke camping koelbox vast en zeker van pas. Maar wat nu precies de beste camping koelbox is, dat is natuurlijk voor iedereen anders. Sommige apparaten zullen namelijk over iets meer opties en mogelijkheden beschikken en daardoor ook iets duurder zijn om aan te kopen. Bekijk daarom alvast even onze koopgids waarin we jou een aantal handige richtlijnen en tips trachten te bieden. Verder zijn we ook op zoek gegaan naar de 3 beste camping koelboxen. En dat zijn dan de apparaten geworden die tot op heden de beste beoordeling gekregen hebben. Zo blijkt de Konig KN-MF10 alvast een uitstekende camping koelbox te zijn met een totale capaciteit van maar liefst 4 liter. Ook met de Mini Koelkast kun je zeker zijn van een uitstekende camping koelbox. Het apparaat beschikt over een totaal volume van maar liefst 6 liter en is te bestellen in meerdere vrolijke kleuren.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Camping koelboxen koopgids

 

Wanneer jij gaat kamperen ook al is het maar voor twee dagen dan is het belangrijk dat je drank en eten goed bewaard blijft. Dit kan alleen maar met de beste camping koelboxen. Daarom is het belangrijk dat je rekening houdt met de inhoud en het nut ervan. Als je de aanbiedingen wilt vergelijken kun je ook altijd kijken naar de soorten koelboxen en de prijs. En misschien vind je zo wel een camping koelbox aanbieding.

Soort camping koelbox

 

In je zoektocht naar de voor jou ideale camping koelbox zul je heel wat modellen tegenkomen. Zo heb je de typische absorptie camping koelboxen. Als je gaat voor dit model dan kies je voor een toestel dat functioneert op basis van twee totaal verschillende vloeistoffen. Zo zal de ene vloeistof alle warmte leveren aan de andere vloeistof. Terwijl de laatste dan de warmte aan de buitenlucht afgeeft. Met dit type koelbox kun je heel gemakkelijk en vooral snel gaan koelen tot zelfs onder 0 graden. Het zal dan ook niet verbazen dat je deze toestellen helemaal niet meer tussen de goedkope camping koelboxen zult kunnen spotten.

Het is natuurlijk ook een optie om een compressor camping koelbox te kiezen. Dit is een model dat eigenlijk al bijna dagelijks gebruikt wordt doordat het ook in je eigen koelkast voorkomt. Dankzij de drie bestanddelen namelijk een compressor, een verdamper en een condensor kun jij op een snelle manier je eten en drinken gaan koelen. In vergelijking met een absorptie koelbox heb je bij dit model iets minder energie nodig.

Je kunt ook kiezen voor een thermo-elektrische camping koelbox. Deze kunnen er heel snel voor zorgen dat je eten en drinken wordt afgekoeld en dit tot wel 20 graden onder de omgevingstemperatuur. Afhankelijk van het model kun je de box ook laten verwarmen tot wel 65 graden Celsius. Dit kan vooral heel handig zijn als je bijvoorbeeld in zeer koude landen onderweg bent.

 

 

Nut van een camping koelbox

 

Je zult het vrijwel meteen merken dat een koelbox eigenlijk gewoon een miniatuur koelkast is. Die kun je overigens snel verplaatsen door het compacte formaat en doordat die vaak weinig weegt. Dankzij de koelbox kun jij vanaf nu overal en op eender welk tijdstip van een lekker koel drankje of een gerechtje genieten. Je kunt de koelbox werkelijk in eender welke situatie gaan gebruiken. Denk maar aan een namiddag naar het strand met je gezin. Maar het kan evengoed perfect gebruikt worden op een festivalweide of wanneer je op kampeertrip gaat.

In je zoektocht naar de voor jou ideale camping koelbox zul je heel wat mogelijkheden ontdekken. Zo heb je de koelboxen waar je zelf koelelementen moet aan toevoegen. Dankzij deze koelelementen blijft jouw eten en drank langer gekoeld en dus vers. Uiteraard hoeft het niet gezegd te worden dat dit maar tijdelijk werkt. Eens de koelelementen opgewarmd zijn, zal ook je eten en drank gaan opwarmen.

Tegenwoordig bestaan er ook heel wat elektrische modellen. Deze kun je gemakkelijk aansluiten in je auto waardoor ze koude blijven genereren. Je kunt ze gemakkelijk aansluiten door middel van een accu die werkt op een batterij. Of door middel van een adapter. Houd er wel rekening mee dat de elektrische modellen vaak iets meer wegen dan de modellen waar je koelelementen bij stopt. Toch kan het een goede aanbeveling zijn aangezien een elektrische camping koelbox vaak meer opties kan hebben. Zo zijn er ook modellen bij die kunnen opwarmen naast het normale afkoelingsproces.

 

De inhoud van de koelbox en de prijs

 

Wanneer je de verschillende camping koelboxen bekijkt, zul je ook merken dat er verschillende formaten zijn. Zo heeft elk type koelbox een bepaald formaat. Zo hebben de elektrische camping koelboxen over het algemeen een gemiddelde inhoud van rond de 30 liter. Je hebt ook exemplaren met een volume van 60 liter. Een koelbox waar je zelf de koelelementen nog moet bijvoegen is vaak iets kleiner. Hier moet je ook rekening houden met het feit dat de koelelementen ook een bepaalde plaats zullen innemen.

Het is ook aan te raden om rekening te houden met het doel van de koelbox en het aantal personen. Als je bijvoorbeeld maar een namiddag weggaat, dan heb je niet zoveel nodig in vergelijking met een kampeertrip van een week. Hetzelfde geldt voor het aantal personen. Zo heb je minder voedsel en drank nodig als je met twee op pad gaat dan wanneer je met een groepje van bijvoorbeeld vijf mensen gaat.

Ook de prijzen zullen navenant de koelbox zijn. Dit wil zeggen dat wanneer jij gaat voor een model met heel wat opties dit vaak duurder zal zijn dan een standaard koelbox. Een koelbox waar jij zelf de koelelementen nog moet aan toevoegen is uiteraard veel goedkoper dan de modellen die op elektriciteit werken.

 

 

Camping koelbox Reviews – Top 5

 

 

Een camping koelbox is een koelbox die ideaal is om mee te nemen wanneer je gaat kamperen. Je kunt deze koelbox aansluiten op een 12V aansluiting en gebruiken om je drank en voedsel koel te houden. We hebben vijf producten van topkwaliteit uitgekozen uit de honderden mogelijkheden op het internet. Als je van plan bent om een koelbox te kopen kun je hier de beste camping koelbox vinden.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Konig KN-MF10

 

Deze draagbare minikoelkast heeft een inhoud van 4 liter en heeft een rode kleur. Er wordt een 12V autoadapter met het product meegeleverd zodat je de koelkast in je auto, caravan of boot kunt aansluiten.

Je beschikt over ruimte voor 6 blikjes in de koelkast en het product is gemaakt van kunststof. Het artikel is ook geschikt om voedsel warm te houden. In dit geval sluit je het niet aan met de adapter.

Volgens de kopers is het een leuke koelkast die goed werkt. Je hebt precies plaats voor 6 blikjes en het product is handig in gebruik. Toch vinden we ook negatief advies terug, vooral over de slechte koelcapaciteit. De koelkast maakt voor de kopers ook te veel geluid en je kunt de temperatuur niet regelen.

Met deze unieke camping koelbox van het bekende merk Konig haal je volgens verschillende kopers degelijkheid en kwaliteit in huis. Bovendien wordt dit merk door heel wat kopers ook beschouwd als veruit het beste merk. Kortom, de moeite waard om de eigenschappen van deze koelbox even te bekijken.

Voordelen
Formaat:

het product is vrij compact en daardoor makkelijk om te verplaatsen en overal mee naartoe te nemen. Je mag rekenen op een totale inhoud van maar liefst 4 liter.

12V autoadapter:

de meegeleverde 12V autoadapter zorgt ervoor dat je deze koelbox makkelijk en zonder problemen in je wagen, boot of kampeerwagen kunt aansluiten.

Materiaal:

deze unieke koelbox is volledig vervaardigd uit bijzonder duurzaam en degelijk kunststof.

Nadelen
Matige kwaliteit:

een enkele koper vindt het best wel jammer dat het niet mogelijk is om de temperatuur van deze camping koelbox te regelen.

Geluid:

een kleine minderheid van de gebruikers is van mening dat de koelbox net iets te veel geluid maakt.

Beste Aanbod

 

 

 

 

Mini Koelkast

 

Deze camping koelbox heeft een inhoud van 6 liter en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Het product is gemaakt van kunststof en heeft een modern design. Dankzij het lichte gewicht kun je het makkelijk meenemen op verplaatsing.

Je kunt er blikjes of kleine flesjes in bewaren maar ook voedsel. Deze koelbox wordt geleverd met een 12V adapter zodat je het kunt aansluiten in de auto of in een caravan. Er is ook een AC adapter beschikbaar voor dit product maar die moet je apart kopen.

Dit product heeft momenteel nog geen reviews ontvangen van kopers. Wegens gebrek aan een beoordeling kunnen we geen advies geven over deze koelbox.

Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor deze unieke mini camping koelbox. De koelbox is bovendien afgewerkt in een opvallende blauwe kleur en wordt dan ook beschouwd als een echte blikvanger. Het loont alvast de moeite om even een kijkje te nemen tussen de verschillende positieve en negatieve punten van deze koelbox.

Voordelen
Design:

indien je de blauwe kleur afgrijselijk vindt, dan hoef je niet te panikeren want je kunt namelijk kiezen uit tal van andere kleuren en designs. Daardoor zou de koelbox alvast tot de populairste producten kunnen behoren.

Inhoud:

met dit product kun je zeker zijn van een totale inhoud van maar liefst 6 liter.

Materiaal:

de koelbox is vervaardigd uit bijzonder duurzaam kunststof en is onderverdeeld in verschillende compartimenten.

Comfort:

de koelbox is niet alleen compact maar ook behoorlijk licht van gewicht. Daardoor is deze makkelijk te verplaatsen.

Nadelen
Geen reviews:

het gebrek aan online beoordelingen maakt het voor ons bijzonder moeilijk om jou verder advies te geven over de gebruikerservaringen.

Koop bij bol.com (€65)

 

 

 

 

Easy Camp Coolbag

 

De Easy Camp Coolbag is ideaal voor mensen die goedkope camping koelboxen willen kopen. Het product is vervaardigd uit polyester en beschikt over een PEVA coating. Je kunt deze koeltas makkelijk meedragen dankzij de schouderband. Een ander voordeel is dat de tas weinig ruimte inneemt wanneer het leeg is omdat je de tas gewoon kunt vouwen.

Deze koeltas heeft een inhoud van 15 liter om voedsel en drank in te bewaren en is uitgerust met een voorvak die je opent en sluit met een rits. Deze koeltas houdt je producten voor een bepaald tijd koel maar werkt niet op elektriciteit dus houd er rekening mee dat je producten na een tijdje warm kunnen worden.

Hoewel dit een goedkoop product is zijn er momenteel nog geen reviews geplaatst bij deze camping koeltas aanbieding. Schrijf als eerst een beoordeling om andere kopers te kunnen helpen bij hun keuze.

Met de Easy Camp Coolbag kies je niet alleen voor kwaliteit maar bovenal ook voor een uniek en opvallend design. Bovendien zul je dit product vast en zeker tussen de goedkope koelboxen kunnen spotten vanwege het mooie en betaalbare prijskaartje ervan. Hieronder een overzicht van de voor- en nadelen.

Voordelen
Budget:

indien je op zoek bent naar de camping koelbox met de laagste prijs dan kan dit product alvast aardig in de buurt komen.

Materiaal en formaat:

deze unieke koelbox is gemaakt uit bijzonder stevig en duurzaam polyester en is afgewerkt met een speciale PEVA coating. Verder kun je genieten van een maximale inhoud van maar liefst 15 liter.

Schouderband:

de verstelbare schouderband maakt het makkelijker en comfortabeler om deze camping koelbox te dragen.

Comfort:

indien je de koelbox niet langer gebruikt, dan kun je deze makkelijk en zonder problemen dichtvouwen. Zo bespaar je bovendien ook heel wat extra ruimte.

Nadelen
Geen elektriciteit:

in tegenstelling tot andere koelboxen zul je merken dat dit exemplaar niet op elektriciteit werkt. Daardoor kan het voedsel of de drank na verloop van tijd warm worden.

Koop bij bol.com (€19.9)

 

 

 

 

Relaxdays Blauw

 

Met deze set haal je meteen drie koelboxen in huis van verschillende formaten. De grootste koelbox heeft een inhoud van 60 liter en beschikt over een waterafvoer om het gesmolten ijs uit je koelbox te halen. Verder heb je nog vier houders voor bekers en kun je er een groot aantal voedsel en drank in opslaan. Deze koelbox is ideaal om te picknicken.

De medium koelbox heeft een capaciteit van 30 liter en beschikt ook over de waterafvoer. Deze koelbox is ideaal om enkele flessen drank in te plaatsen en is daarom vooral geschikt om mee te nemen naar het strand.

De mini-koelbox heeft een inhoud van 10 liter en kun je bijvoorbeeld gebruiken om medicatie in te bewaren. Deze koelboxen werken niet op elektriciteit dus zorg voor koelelementen en voldoende ijs. Deze producten hebben nog geen beoordelingen ontvangen van andere gebruikers.

Ook het merk Relaxdays staat garant voor enkele duurzame en kwalitatieve camping koelboxen. Neem nu dit handige exemplaar dat is afgewerkt in een unieke blauwe kleur. De koelbox heeft bovendien een maximale inhoud van wel ruim 60 liter en behoort daardoor alvast tot de grote koelboxen.

Voordelen
Waterafvoer:

met behulp van de aanwezige waterafvoer is het mogelijk om het gesmolten ijs op een eenvoudige manier uit de camping koelbox te verwijderen.

Bekerhouders:

de koelbox is voorzien van een maximaal 4 handige bekerhouders.

Comfort:

de koelbox is voorzien van een degelijke handvaten waarmee je de box op een aangename en comfortabele manier kunt verplaatsen.

Nadelen
Geen elektriciteit:

echter is het wel belangrijk om voor voldoende krachtige koelelementen te voorzien aangezien dit type camping koelbox helemaal niet op elektriciteit werkt.

Koop bij bol.com (€89.9)

 

 

 

 

Bo-Camp Urban Outdoor

 

Deze koelbox ligt in een hogere prijsklasse en heeft een retro ontwerp. De behuizing van het product is gemaakt van staal en de binnenzijde van aluminium. Tussen deze behuizing en de binnenzijde is er isolatie geplaatst zodat de inhoud goed koel blijft. Aan de buitenkant van de koelbox heb je een flesopener.

De grote handgreep is bedoeld om de koelbox te dragen en de kleine handgreep kun je gebruiken om het deksel af te nemen. Je kunt de grote handgreep op de kleine handgreep vastmaken om de koelbox goed af te sluiten. Ook hier zijn er nog geen meningen geschreven over deze camping koelbox aanbieding. Het ziet er een topproduct uit maar dit moet nog bevestigd worden door andere kopers.

Tenslotte is er ook nog altijd de mogelijkheid om te gaan kiezen voor deze unieke camping koelbox. De koelbox combineert kwaliteit met een uniek en opvallend retro design. Kortom, een echte blikvanger. Hieronder alvast een overzichtje van de belangrijkste kenmerken.

Voordelen
Materiaal:

het is een duurzame camping koelbox waarvan de binnenkant van het product vervaardigd is uit degelijk aluminium en de buitenkant van staal. Tussen het staal en aluminium heeft men ook gedacht aan voldoende isolatie.

Handgreep:

de koelbox is voorzien van een handige grote handgreep die het makkelijker maakt om de box te dragen. Er zijn ook een kleine handgreep aanwezig.

Nadelen
Prijskaartje:

indien je interesse hebt in deze camping koelbox dan zul je jammer genoeg wel rekening moeten houden met een iets hogere prijsklasse.

Koop bij bol.com (€89.95)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status