Beste camping toilet

Laatste update: 03.06.20

 

Camping toiletten test van 2020

 

Indien je regelmatig met het gezin of met vrienden op kampeervakantie vertrekt, dan is een degelijk en duurzaam camping toilet alvast een schot in de roos. Waar hecht je zelf belang aan? Is het design minstens even belangrijk als de kwaliteit en het gebruiksgemak? Of is dat maar bijzaak? Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar 3 hedendaagse topproducten. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij het Thetford Porta Potti Qube 145 camping toilet. Dergelijk toilet is niet alleen voorzien van een ontluchtingsknop en een balgpomp maar beschikt verder ook over een draaibare schenktuit. Verder blijkt ook het Bo-Camp 5502800 camping toilet een schot in de roos te zijn. Het compacte formaat en lichte gewicht toveren dit product om tot een handzaam camping toilet.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Camping toiletten koopgids

 

Ben je op zoek naar een degelijk camping toilet maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kunnen wij jou vast en zeker verder op weg helpen met behulp van deze koopgids. Het loont in eerste instantie de moeite om verschillende toiletten met elkaar te vergelijken. Ga eventuele aanbiedingen alvast niet uit de weg. Houd rekening met de werking, het prijskaartje, de materialen en de mogelijkheden van het camping toilet. Op die manier wordt het meteen een pak eenvoudiger om een keuze te maken tussen de beste camping toiletten.

Wat is een camping toilet en het gebruiksgemak

Door te kiezen voor een camping toilet, kies je voor een toestel waarmee het mogelijk is om ook op verplaatsing je behoefte te doen. Ben je dus van plan om binnenkort met het hele gezin op kampeervakantie te vertrekken? Maar doet de gedachte aan het doen van je behoefte in de vrij natuur, je huiveren? Geen paniek want vanaf nu kun je kiezen voor een degelijk camping toilet. Dergelijke toiletten zijn vaak veel compacter en dus makkelijk te verplaatsen en te legen.

Het kan bovendien ook een uitkomst bieden voor mensen die, omwille van verbouwingswerking (nog) geen gebruik kunnen maken van een eigenlijk toilet. Omdat de keuze vandaag de dag behoorlijk groot is, is het een goede aanbeveling om voor jezelf eerst uit te maken waar je naar op zoek bent. Wat zijn je verwachtingen en hecht je belang aan extra kenmerken en functies. Is het camping toilet eenvoudig te legen en te onderhouden of niet?

 

Werkwijze

Een camping toilet wordt in de volksmond vaak ook omschreven als een chemisch toilet. Dergelijke apparaten zijn voorzien van een handig reservoir dat voorzien is van speciale chemicaliën. In de meeste gevallen gaat het hier om ammoniakverbindingen die ervoor zorgen dat menselijk afval probleemloos kan worden afgebroken. Bovendien zorgen deze chemische stoffen er ook voor dat de geur in meer of mindere mate wordt verdoezeld. Houd er wel rekening mee dat een chemisch of camping toilet niet zo goed zal desinfecteren als een standaard toilet. Vervolgens is het mogelijk om het reservoir eigenhandig te legen.

 

Toepassingsveld

We hebben het al min of meer vermeld maar het gebruik van een degelijk camping toilet is bijzonder geschikt voor mensen die regelmatig gaan kamperen. Uiteraard hoeft het gebruik van een camping toilet zich niet te beperken tot alleen maar kampeervakanties. Dergelijke toestellen kunnen ook een uitkomst bieden tijdens eventuele verbouwingswerken. Of wanneer je naar een festival of concert gaat. Of wanneer je met het vliegtuig op reis vertrekt. Ook in het vliegtuig of de trein maakt men gebruik van chemische toiletten. Het komt dus veel vaker voor dan je misschien zelf zou denken.

Gebruikte materiaalsoorten

Camping toiletten kun je aankopen in diverse formaten en materialen. Zorg ervoor dat het camping toilet stevig is en doet wat je ervan verwacht had. Is het toilet makkelijk mee te nemen en kun je het reservoir eenvoudig onderhouden en verwijderen? Je zult merken dat heel wat camping toiletten vervaardigd zijn uit duurzame doch lichtgewicht materialen. Denk maar aan kunststof, plastic of aluminium. Maar ook kwalitatieve ABS materialen, metaal en rubber behoren vandaag de dag tot de mogelijkheden.

Welke toilet je uiteindelijk ook kiest, formaat en materiaalsoort, het is en blijft een persoonlijke keuze. Houd er wel rekening mee dat het gebruik van sommige materiaalsoorten het prijskaartje in meer of minder mate zou kunnen beïnvloeden.

 

Kenmerken en mogelijke prijskaartje

Tenslotte raden wij jou aan om ook even stil te staan bij het mogelijke prijskaartje van dergelijk camping toilet. Zo bestaan er heel wat goedkope camping toiletten, ideaal voor mensen met een beperkt budget of wanneer je liever niet zoveel geld wenst te spenderen. Maar er bestaan ook enkele exemplaren waarvan de prijs boven het gemiddelde ligt. Gemiddeld moet je rekenen op een prijskaartje van ongeveer 35 euro.

Echter is het mogelijk dat de prijs door bepaalde factoren, in meer of mindere mate zal worden bepaald. Zo zijn de meeste camping toiletten draagbaar maar kun je tegenwoordig ook voor een inbouw model kiezen. Het spreekt voor zich dat een inbouw camping toilet vaak iets duurder zal zijn. Bedenk daarom wat je zelf belangrijk vindt en wat zoal je verwachtingen zijn.

Indien je mocht twijfelen tussen meerdere camping toiletten dan kan het misschien helpen om de online reviews van klanten alvast even door te nemen. Op die manier krijg je een beter beeld van de mogelijkheden en weet je welke exemplaren een positief of negatief advies hebben gekregen. Door rekening te houden met promoties kun je bovendien altijd nog een camping toilet aanbieding spotten.

 

Camping toilet Reviews – Top 5

 

Er zijn heel wat mogelijkheden als je op zoek gaat naar een degelijk camping toilet. Zo kun je kiezen voor een chemisch exemplaar of een standaard emmer. Wat nu precies het beste camping toilet is, dat is echter voor iedereen anders. Toch zijn wij alvast op zoek gegaan naar de 5 best beoordeelde camping toiletten. We hebben hierbij aandacht besteed aan het advies en de ervaringen van de gebruikers. Deze online reviews hebben ons gelopen om deze top 5 tot stand te brengen. Neem rustig de tijd om de camping toiletten hieronder even grondig te bekijken.

 

 

Thetford Porta Potti Qube 145

 

Ben je van plan om binnenkort met vrienden of familie op kampeervakantie te vertrekken? Dan kan dit unieke camping toilet, geleverd door Thetford, vast en zeker wel van pas komen. Het toilet komt uit de reeks „Thetford Porta Potti” en krijg bijzonder positieve reacties.

Het is een chemisch toilet dat geleverd wordt aan een mooi prijskaartje en dat je dan ook tussen de goedkope camping toiletten zult mogen verwachten. Je kunt de afvaltank bovendien makkelijk en zonder problemen ontkoppelen door middel van de daarvoor voorziene snelkoppeling. Verder is er ook een draaibare schenktuit voorzien, net zoals een ontluchtingsknop en een balgpomp.

De spoelwatertank heeft een maximale inhoud van ruim 15 liter en de afvaltank bedraagt zo’n 12 liter. Het is een degelijk product dat door kopers over het algemeen positief beoordeeld wordt. Echter moet je er wel rekening mee houden dat je zelf nog de toiletvloeistof moet aankopen. Deze wordt namelijk niet meegeleverd.

 

Koop bij bol.com (€64.99)

 

 

 

 

Bo-Camp 5502800

 

Ben je op zoek naar een echte camping toilet aanbieding? Dan hoef je alvast even dit product van het bekende merk Bo-Camp te bekijken. Het is een vrij compact product met een totale inhoud van maximaal 7 liter. Daardoor is het vooral geschikt om even snel een kleine behoefte te doen.

Doordat het product zo compact is en bovendien ook weinig weegt, is het makkelijk te verplaatsen en mee te nemen. De zitting is comfortabel en voorzien van een handig deksel. Het camping toilet is vervaardigd uit duurzaam kunststof en voelt heel stevig aan. Na gebruik kun je de losse emmer makkelijk uit het camping toilet verwijderen, en even snel legen.

Een blik op de online beoordelingen leert ons dat de meeste kopers duidelijk bijzonder tevreden blijken te zijn. Zo wordt er niet alleen een positief advies gegeven over de uitstekende kwaliteit maar ook over de gebruiksvriendelijkheid ervan. Slechts één enkele klant blijkt niet helemaal overtuigd.

 

Koop bij bol.com (€39.99)

 

 

 

 

Reliance Luggable Loo

 

Je zou natuurlijk ook kunnen opteren om te kiezen voor deze unieke toiletemmer van het bekende merk Reliance. Dit camping toilet heeft een maximale diameter van maar liefst 27 cm en een hoogte van ruim 37 cm. Dat komt overeen met een totale inhoud van ruim 19 liter.

Het toilet is gemaakt uit duurzame en stevige materialen en is comfortabel om even snel naar toilet te gaan. Het camping toilet is daarnaast ook voorzien van een stevig deksel dat je makkelijk weer kunt dichtklappen. Op die manier kun je vervelende luchtjes verhinderen en verdoezelen. Ideaal als je aan het bouwen bent of wanneer je onderweg bent met de wagen.

Kopers reageren niet alleen positief wat betreft de uitstekende kwaliteit van dit camping toilet maar zijn ook tevreden over de gebruiksvriendelijkheid ervan. Kortom, dit camping toilet doet precies wat het moet doen. Neem rustig de tijd om het product even grondig te bekijken.

 

Koop bij bol.com (€38.99)

 

 

 

 

Curver Camping Toiletemmer

 

Wil je liever niet zoveel geld spenderen aan een degelijk camping toilet? Of ben je van plan om het product slechts tijdelijk te gebruiken nu je met de verbouwingswerken van je huis begonnen bent? Dan kan deze unieke toiletemmer van het merk Curver misschien alvast soelaas bieden.

De toiletemmer is maximaal 20 cm hoog en heeft een totale diameter van maar liefst 23,5 cm. Verder kun je kiezen uit een emmer met een inhoud van 5 liter of eentje van 10 liter. Uiteraard zal het prijskaartje dan lichtjes mee veranderen. Het is een compact product dat je makkelijk kunt verplaatsen en meenemen. Het is voorzien van een handig deksel en een stevige draagbeugel.

We merken dat er heel wat reacties zijn gekomen op dit product. Ondanks de vele voordelen merken we echter wel dat de meningen veeleer verdeeld zijn. Dat biedt op zich weer ruimte tot verbetering. Kortom, laat je hier niet door afschrikken.

 

Koop bij bol.com (€11.99)

 

 

 

 

Stimex Handy Potti Silverline

 

Het rijtje wordt tenslotte afgesloten met dit unieke camping toilet van Stimex. Net zoals het eerste product, zul je kunnen vaststellen dat ook dit camping toilet een chemisch exemplaar is. Het prijskaartje is dan ook net een tikkeltje duurder in vergelijking met een standaard toiletemmer.

Het chemisch toilet is vervaardigd uit bijzonder duurzaam en makkelijk te onderhouden kunststof. Je kunt gebruik maken van de spoelwatertank met een inhoud van 15 liter, en een afvalwatertank met een maximale inhoud van zo’n 17 liter. Beide tanken kun je makkelijk en probleemloos ontkoppelen. Er zijn ook een handige schenktuit en ontluchting drukknop aanwezig.

Ondanks de hoge prijs merken we toch vooral tevreden klanten op. Zo geven sommige gebruikers een positief advies over de kwaliteit terwijl anderen het dan weer hebben over de gebruiksvriendelijkheid ervan. Kortom, dit unieke chemische camping toilet voldoet aan de verwachtingen van de klant.

 

Koop bij bol.com (€99.98)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status