5 Beste Campingstoelen Test van 2020

Laatste update: 03.07.20

 

Campingstoelen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je op zoek naar een uitstekende campingstoel maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan willen wij jou uiteraard helpen in de zoektocht naar de voor jou beste campingstoel. In onze koopgids bieden we jou graag enkele richtlijnen die je kunnen helpen tijdens de zoektocht. Indien je binnenkort al op reis vertrekt, dan kun je ook gewoon onze top 3 over de beste campingstoelen bekijken. Zo zul je merken dat de Outwell Chino Hills alvast een topproduct blijkt te zijn. De stoel is niet alleen stevig maar biedt ook heel wat comfort aan. Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor de Crespo AP-237 Deluxe campingstoel. Het is een handige stoel met een uitstekende rug- en armleuning die zorgen voor heel wat comfort.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Campingstoelen koopgids

 

Wanneer jij regelmatig op kampeervakantie gaat dan kan een beetje comfort misschien geen overbodige luxe zijn. Zo kun je maar beter één of meerdere van de beste campingstoelen meenemen. Toch raden wij jou aan om niet meteen het eerste het beste model aan te kopen. Probeer eerst verschillende campingstoelen en aanbiedingen met elkaar te vergelijken. Je kunt hierbij altijd rekening houden met het type, het materiaal en de kenmerken.

 

 

Het gebruiksgemak

Zodra je op kampeervakantie vertrekt dan is het uiteraard ook belangrijk dat je goed kunt uitrusten. Een goede maar vooral degelijke campingstoel kan daarom zeker en vast een aanbeveling zijn. Wij raden jou natuurlijk aan om niet alleen rekening te houden met het zitcomfort maar ook te letten op de duurzaamheid ervan. Je wilt nu niet meteen een campingstoel aankopen om hem dan 2 weken later al bij het groot huisvuil te moeten zetten. Het is daarom een goed idee om eerst zoveel mogelijk stoelen eens rustig uit te testen.

Je zult meteen merken dat er heel wat verschil zit in de kwaliteit en het comfort die de campingstoel aanbiedt. Verder zul je ook een groot onderscheid kunnen waarnemen aan kleuren en designs. Wat uiteraard dan ook inhoudt dat er verschillende prijscategoriën beschikbaar zijn. Zo zul je heel wat goedkope campingstoelen zien opduiken net zoals ook heel wat duurdere exemplaren. Een duurder exemplaar is niet noodzakelijkerwijs altijd beter. Daarom is het belangrijk om de stoelen zoveel mogelijk te vergelijken alvorens je een keuze maakt.

 

Het type campingstoel

Eigenlijk kunnen we 2 grote groepen campingstoelen onderscheiden. Zo heb je enerzijds de standenstoelen die in de volksmond ook wel vaak klapstoelen genoemd worden. Anderzijds heb je de pop-up stoelen die ook wel vouwstoelen genoemd worden. De eerste groep campingstoelen dus de standen- of klapstoel zal hoofdzakelijk gebruikt worden door kampeerders die over voldoende plaats beschikken om een degelijke stoel op te bergen. Denk maar aan de mensen die met een kampeerwagen onderweg zijn. Deze modellen bieden enorm veel comfort aan doordat ze iets breder en groter zijn.

Een pop-up stoel of vouwstoel daarentegen zal niet zoveel ruimte in beslag nemen en is dus ideaal voor mensen die vaak met de tent op kampeervakantie vertrekken en iets minder ruimte hebben. Toch hoef je helemaal geen schrik te hebben want deze vouwstoelen bieden namelijk heel wat comfort aan en zijn bovendien veel duurzamer in vergelijking met de standenstoel. Bovendien kun je deze stoelen heel gemakkelijk opvouwen en overal mee naartoe nemen.

 

Het materiaal

Probeer tijdens je zoektocht ook even stil te staan bij het gebruikte materiaal van de campingstoel. Zo kun je de bekleding van de stoel onderverdelen in 4 veel voorkomende materialen. Zo heb je enerzijds textileen dat enorm weerbestendig is en zeer duurzaam. Zo is het dus helemaal niet zo erg als jij je stoel in de regen hebt laten staan. Verder is textileen ook bijzonder gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken en is het luchtdoorlatend. Je kunt ook opteren voor gepolsterd textileen. Aan de buitenkant is dit dus ongeveer hetzelfde als een campingstoel uit textileen met als enigste verschil dat er hier ook nog een soort van vulling in de campingstoel aanwezig is. Zo wordt er nog net iets meer comfort aangeboden.

Gepolsterd polyester is ook een mogelijkheid maar is jammer genoeg niet echt waterbestendig. Indien je vooral in warme landen gaat kamperen dan is dit geen enkel probleem natuurlijk. Tot slot kun je ook nog kiezen voor Air Comfort van Lafuma. Dit materiaal voelt in de eerst plaats bijzonder zacht aan en bestaat uit 3 lagen. Het is dus luchtdoorlatend, zacht en weerbestendig.

 

 

Extra kenmerken en comfort

Sommige campingstoelen zullen ook net iets meer mogelijkheden en opties aanbieden dan andere modellen. Dit is uiteraard heel persoonlijk en zal ook iets duurder zijn. Het is natuurlijk altijd mogelijk dat je een campingstoel aanbieding tegenkomt die helemaal aan jouw verwachtingen voldoet. Indien je niet echt een budget hebt dan kun je eventueel kijken naar extra opties. Zo heb je heel wat campingstoelen die voorzien zijn van een handige hoofdsteun en voetensteun die je bovendien ook nog kunt verstellen. Dit is uiteraard meer comfort en luxe.

Verder zijn er ook heel wat modellen die beschikken over een handig zijtafeltje of een bekerhouder. Dit kan altijd handig zijn om je boek of bril op te leggen. Op die manier hoef je niet steeds van de campingstoel op te staan. Kijk indien mogelijk ook of je er de hoes kunt vanaf halen. Op die manier kun je de hoes wassen en blijft de campingstoel altijd hygiënisch en proper. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden waarop je kunt letten maar dit is en blijft uiteraard heel persoonlijk.

 

5 Beste Campingstoelen (Reviews) van 2020

 

Kampeervakanties kunnen echt wel een aanrader zijn om met het hele gezin te doen. Om de ervaring aangenamer te maken kun je campingstoelen meenemen. Uiteraard is het belangrijk dat je gaat voor de beste campingstoel. Daarom hebben wij een aantal topproducten geselecteerd op basis van de reviews van kopers.

 

1. Outwell Vouwstoel Campingstoel Chino Hills with side ta

 

Ga je voor de eerste maal op kampeervakantie? Dan wil je misschien nog net iets meer luxe hebben. Dit kan natuurlijk met deze campingstoel van het merk Outwell. Bovendien kun je uit 3 verschillende kleuren kiezen. Zo kun je opteren voor het model dat jij het liefste ziet.

Het design van deze campingstoel is behoorlijk eenvoudig maar vooral heel erg praktisch. Dit product is voorzien van een tafeltje dat je kunt verstellen. Het tafeltje kan perfect als zij- of voortafel gebruikt worden. Er is ook een bekerhouder bij waar je dan je drankje in kunt plaatsen.

Uit de reacties van de kopers kunnen we zien dat ze allemaal positief advies geven over dit product. De stoel is handig in gebruik en voldoet aan al hun verwachtingen. Deze gebruikers ervaren dit product dan ook als de ideale relax campingstoel.

Outwell levert doorgaans heel wat degelijke en duurzame campingstoelen. Het is dan ook best wel logisch dat heel veel personen het merk Outwell als veruit het beste merk beschouwen. Laten we alvast even op zoek gaan naar de voordelen en de nadelen van deze unieke campingstoel.

Voordelen
Design:

deze campingstoel is te verkrijgen in maar liefst 3 diverse en stijlvolle kleuren. Je kiest dus gewoon de campingstoel die je zelf het mooiste vindt.

Comfort:

de campingstoel is voorzien van een handig opklapbaar zijtafeltje. Verder is er ook een handige en praktische bekerhouder voorzien.

Gebruiksgemak:

doordat je deze campingstoel zonder problemen weer kunt dichtvouwen zul je merken dat het niet alleen makkelijk is om deze overal mee naartoe te nemen maar bovendien ook makkelijk op te bergen is.

Nadelen
Prijzig:

slechts een bijzonder kleine minderheid van de klanten is echter van mening dat de prijs van deze campingstoel nog steeds te hoog is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Crespo Crespo Standenstoel AP-237 Deluxe

 

Deze campingstoel van Crespo behoort niet tot de goedkope campingstoelen. Dit zul je meteen merken aan de hoge prijs. Toch biedt dit product jou heel wat mogelijkheden. Het is zelfs zo dat je kunt kiezen uit 3 verschillende kleuren.

Als je op zoek bent naar een comfortabele stoel dan kan dit product een aanbeveling zijn. Je kunt de rugleuning aanpassen door te kiezen uit 7 verschillende posities. Verder zijn ook de zitting en de armleuningen ergonomisch gevormd. De vulling van de stoel is luchtdoorlatend en zal geen vocht vasthouden. Zo is deze stoel veel sneller droog in vergelijking met andere modellen.

Uit de commentaren kunnen we opmaken dat de kopers helemaal lovend zijn over dit product. Het voldoet volledig aan de verwachtingen en het is heel erg praktisch. Hierdoor krijgen wij het vermoeden dat het hier misschien wel eens om een topproduct zou kunnen gaan.

Je kunt ook gewoon opteren voor deze unieke campingstoel van het populaire merk Crespo. Het is misschien niet meteen de campingstoel met de laagste prijs maar je krijgt er dan ook heel wat kwaliteit en opties voor terug. Daardoor zou het mogelijks ook wel eens één van de populairste campingstoelen uit onze lijst kunnen zijn.

Voordelen
Rugleuning:

de campingstoel is voorzien van een verstelbare rugleuning waarbij je kunt kiezen uit maar liefst 7 diverse posities.

Comfort:

verder is de stoel ook voorzien van een stel handige armleuningen en een degelijke en comfortabele ergonomisch gevormde zitting.

Handig in gebruik:

het materiaal van de campingstoel is bovendien hoog luchtdoorlatend waardoor je nooit last zult hebben van overmatig zweten. Indien de stoel toch wat vochtig aanvoelt dan droogt deze ook weer snel op.

Nadelen
Budget:

ondanks de vele positieve reacties, is het echter wel mogelijk dat niet alle klanten even tevreden zullen zijn met het prijskaartje ervan.

Koop bij bol.com (€144.95)

 

 

 

 

3. Eurotrail Campingstoel Moita

 

Als je op zoek bent naar een campingstoel die relatief weinig weegt dan kan dit model van Eurotrail wel iets voor jou zijn. De stoel weegt amper 1500 gram en is daardoor gemakkelijk overal mee naartoe te nemen.

Het frame van deze campingstoel is volledig uit aluminium gemaakt. De bekleding ervan is uit polyester. Toch is de stoel heel erg stevig en duurzaam want het heeft een belastbaar gewicht van 120 kg. Er is keuze uit 3 verschillende kleuren. Kortom deze stoel kan echt een meerwaarde zijn op kampeervakanties of zelfs gewoon een dagje op het strand.

Voor heel wat kopers is dit product heel erg praktisch en stevig. Zij geven dan ook een positief advies over de goede prijs-kwaliteitverhouding ervan. Toch blijkt uit één enkele review dat er een klein minpuntje aan verbonden is. De stoel zou volgens één gebruiker wel heel erg snel dichtklappen.

Ben je enige tijd op zoek naar een degelijke en duurzame campingstoel die niet zo veel weegt? Dan is het vandaag jouw geluksdag. Dit product wordt geleverd oor het bekende merk Eurotrail en beantwoordt helemaal aan jouw verwachtingspatroon. Het is dan ook een goed idee om even de verschillende eigenschappen van de stoel te bekijken.

Voordelen
Materiaal:

het frame van de campingstoel is vervaardigd uit bijzonder duurzaam en licht aluminium. Verder bestaat de bekleding van de stoel uit stevig en degelijk polyester.

Draagkracht:

je kunt de stoel zonder problemen belasten met een maximaal gewicht van maar liefst 120 kg.

Handig in gebruik:

het is een degelijke en duurzame campingstoel die bijzonder weinig weegt en makkelijk te verplaatsen is. Of je nu gaat kamperen of beslist om een dagje naar het strand te gaan. Verder heb je de mogelijkheid om te beslissen tussen 3 klassevolle en unieke kleuren.

Nadelen
Kwetsbaar:

een blik op de online beoordelingen leert ons dat een enkele koper niet helemaal overtuigd is van deze campingstoel en het product toch wel vrij kwetsbaar blijkt te vinden.

Koop bij bol.com (€32.99)

 

 

 

 

4. Camp-Gear Strandstoel Beach

 

Met deze campingstoel van Camp-Gear haal je echt een product met een degelijke kwaliteit in huis. Door de keuze uit 2 verschillende kleuren kun jij de stoel kiezen die het beste bij jou persoonlijkheid past.

Deze compacte campingstoel weegt amper 1700 gram en kun je dus handig en snel verplaatsen. De iets lagere zit maakt de stoel uiterst geschikt om op strandvakantie te gaan. Het aluminium frame zorgt ervoor dat de stoel heel stevig zit en belastbaar is tot 100 kg. Dankzij het safety-lock kun je verhinderen dat de stoel uit het niets dichtklapt.

Heel wat kopers zijn helemaal overtuigd van dit product. De campingstoel beschikt over een goede zit en is betaalbaar. Bovendien is het materiaal waaruit de stoel gemaakt is volgens de kopers waterafstotend. Eén enkele gebruiker vindt het jammer dat je de stoel niet in een ligpositie kunt verstellen.

Door te kiezen voor de Camp-Gear campingstoel kies je voor een degelijke en unieke stoel. De blauwe kleur oogt niet alleen zomers en vrolijk maar zorgt er ook meteen voor dat je een echte blikvanger in huis haalt. Kortom, de moeite waard om de eigenschappen van deze stoel even van naderbij te bekijken.

Voordelen
Formaat en gewicht:

de combinatie van het compacte formaat en het lage gewicht zorgen ervoor dat deze campingstoel makkelijk te verplaatsen of op te bergen is.

Materiaal:

het frame van de stoel is vervaardigd uit duurzaam aluminium en biedt toch een maximale draagkracht van maar liefst 100 kg aan.

Safety-lock:

het safety-lock systeem moet ervoor zorgen dat deze campingstoel niet zomaar plotseling gaat dichtklappen.

Nadelen
Geen ligpositie:

volgens één enkele klant is het echter wel bijzonder jammer en vervelend dat het helemaal niet mogelijk is om de campingstoel ook in een ligpositie te plaatsen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Bo-Camp Campingstoel Copa Rio Classic

 

Ben je op zoek naar een campingstoel aanbieding? Dan zou dit product van Bo-Camp misschien wel eens iets voor jou kunnen zijn. In vergelijking met de andere producten uit onze lijst, heeft het de laagste prijs. Zo zou het deel kunnen uitmaken van de goedkope campingstoelen.

De stoel weegt 2217 gram en is ook dicht te klappen. Zo heb jij geen enkel probleem om deze campingstoel eenvoudig te verplaatsen. Er is keuze uit 5 verschillende kleuren zodat jij de stoel van jouw dromen kunt uitkiezen. Ook hier is er een safety-lock voorzien waardoor de stoel niet zal dichtklappen.

Werkelijk alle kopers zijn helemaal tevreden. De stoel is heel erg handig te gebruiken en zit ook comfortabel voor kleine kindjes. Bovendien werd het product helemaal binnen de aangegeven tijd geleverd.

Tenslotte is er ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor de Bo-Camp Copa Rio Classic campingstoel. Dit exemplaar combineert kwaliteit probleemloos met duurzaamheid en design. En bovendien wordt het product aangeboden tegen een mooi en betaalbaar prijskaartje.

Voordelen
Budget:

zodra je de prijs van deze campingstoel onder ogen krijgt dan zul je meteen het gevoel krijgen dat het hier wel eens om een aanbieding zou kunnen gaan.

Comfort:

de stoel is voorzien van een laag gewicht en kun je ook makkelijk dichtklappen. Geen enkel probleem dus indien je de stoel na gebruik wenst op te bergen of gewoon wilt verplaatsen.

Safety-lock:

het safety-lock systeem zorgt er dan weer voor dat de campingstoel niet zomaar meteen zal dichtklappen.

Nadelen
Matige kwaliteit:

een enkele koper is echter niet overtuigd van de geleverde kwaliteit van deze campingstoel.

Koop bij bol.com (€39.9)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status