Beste Canon lens

Laatste update: 03.06.20

 

Canon lenzen test van 2020

 

Ben je in het bezit van een degelijke Canon camera? Dan kun je meteen ook even uitkijken naar een handige en duurzame Canon lens. Tegenwoordig worden er heel wat Canon lenzen op de markt aangeboden. Toch is het belangrijk om niet meteen het eerste het beste product aan te kopen maar zoveel mogelijk te vergelijken. Onze koopgids kan je daar alvast een handje bij helpen. Uiteraard kun je ook gewoon doorklikken naar onze top 3. Zo blijkt de Canon EF 50MM 1:1.8 STM lens alvast een schot in de roos te zijn. Deze lens zal ervoor zorgen dat het onderwerp of het object dat je fotografeert veel meer in de voorgrond geplaatst wordt. Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor de Canon EF-S 10-18MM f/4.5-5.6 IS STM Canon lens. Je zult merken dat dit apparaat vrij compact is waardoor je het overal makkelijk mee naartoe kunt nemen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Canon lenzen koopgids

 

Als je een Canon camera gekocht hebt en je wilt mooie foto’s nemen van verschillende objecten en landschappen dan is het handig om een Canon lens aanbieding te kopen. Er bestaan verschillende lenzen die je kunt gebruiken voor diverse toepassingen en je moet verder ook nog rekening houden met het diafragma, de beeldstabilisatie, de brandpuntsafstand en de prijs. Na het lezen van dit artikel kun je verschillende aanbiedingen vergelijken om de beste Canon lens te kopen.

 

 

Lenstype

 

We kunnen lenzen of objectieven onderverdelen in verschillende groepen die elk een andere toepassing hebben. Een standaardzoom is een analoge of digitale lens die zowel groothoek, standaard en telelens aanbiedt. Dit objectief is ideaal voor algemene fotografie.

Een groothoekzoom is voorzien van variabele brandpunten en is vooral geschikt om foto’s te nemen van gebouwen en landschappen. Een telezoom is ontworpen om objecten vanop een grote afstand te kunnen fotograferen. Dit objectief wordt veel gebruikt voor natuur- en sportfotografie.

Er zijn ook objectieven met een vast brandpunt, dit wil zeggen dat je niet kunt in- of uitzoomen met deze lenzen. Het voordeel van deze objectieven is de grotere lichtsterkte en de betere kwaliteit van het beeld.

Een telelens is geschikt voor fotografie vanop grote afstand. Dit model is handig voor natuur- en sportfotografie. De groothoeklens is geschikt om grote voorwerpen vanop een korte afstand in beeld te krijgen. Een tilt en shift objectief kun je gebruiken om het perspectief van een beeld aan te passen. Je kunt de lens namelijk een aantal graden verschuiven en kantelen. Een macrolens kun je gebruiken om voorwerpen zoals insecten of bloemen op reële grootte te fotograferen. De macrolens toont tevens details die je met het blote oog niet kunt waarnemen.

 

 

Diafragma

 

Het diafragma heeft een invloed op de lichtsterkte en de scherptediepte van je foto’s. De lichtsterkte wordt aangeduid met een f-waarde en is groter wanneer de f-waarde kleiner is. Ter verduidelijking, een objectief met een f-waarde van 2.8 beschikt over meer lichtsterkte dan een model met een f-waarde van 5.6.

Je kunt op de kenmerken van het objectief letten bij de aankoop want deze f-waarde wordt altijd vermeldt. Dit heeft een omgekeerd effect op de scherptediepte. Hoe hoger de f-waarde, hoe groter de scherptediepte. De diafragmaopening is dus ook belangrijk bij de aankoop, let daar vooral op als je goedkope Canon lenzen aan het vergelijken bent.

 

 

Beeldstabilisatie

 

In sommige gevallen is het handig om een objectief te kopen met een beeldstabilisator. De aanwezigheid van deze functie wordt aangeduid door de termen OS (Optical Stabilizing), IS (Image Stabilizing) of VR (Vibration Reduction). Deze functie zorgt ervoor dat trillingen die voorkomen tijdens het fotograferen gestabiliseerd worden zodat je foto’s niet mislukken.

Deze optie is vooral handig voor fotografen die sportevenementen vastleggen maar ook voor andere situaties. Zoals wanneer je foto’s neemt met een lange sluitertijd of in het donker of foto’s met lange brandpuntsafstanden. In al deze gevallen komt een beeldstabilisator goed van pas. Het nadeel is dat een objectief met deze functie een stuk duurder is. Toch is het een aanbeveling om over deze functie te beschikken.

 

 

Brandpuntsafstand

 

Een lens met een vast brandpunt of prime lens zorgt voor een betere beeldkwaliteit en beschikt ook over een hogere lichtsterkte. Het nadeel is dat je niet kunt in- of uitzoomen met het objectief en dit zal bij vele beginnende fotografen een groot minpunt zijn.

Met een zoomobjectief kun je in- en uitzoomen maar de kwaliteit van de foto’s is minder goed. De lichtsterkte van zo’n objectief ligt ook lager dan van een prime lens. Je kunt ook altijd kiezen voor een telelens met een brandpuntsafstand boven de 50 mm zodat je het onderwerp vergroot te zien krijgt.

Prijs

 

Nu rest er enkel nog de prijs. Dit is in de meeste gevallen het belangrijkste punt bij de aankoop van een product want de keuze van de lens hangt af van het budget die je beschikbaar hebt. Je kunt verschillende producten vergelijken op basis van het maximale bedrag die je wilt uitgeven aan een Canon lens, op die manier kun je op zoek gaan naar de beste lens binnen een bepaalde prijsklasse.

Denk er ook aan dat er regelmatig promoties te vinden zijn, zowel in de winkel als online op een webwinkel. Je zult iets langer moeten wachten om het objectief te kopen maar je kunt wel geld besparen omdat de verkoper het product tegen een goedkopere prijs zal aanbieden.

 

 

Canon lens reviews – top 5

 

 

Als professionele of amateurfotograaf kan het nodig zijn om een reservelens mee te nemen als je gaat fotograferen. Het hangt er allemaal van af welke objecten of panorama’s je wilt op foto vastleggen. Als je een Canon reflexcamera hebt koop je beste een extra canon lens voor een goede beeldkwaliteit. Als je de beste canon lens wilt kopen dan lees je gewoon verder om meer informatie in te winnen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Canon EF 50MM 1:1.8 STM

 

Deze canon lens is uitermate geschikt om portretten mee te maken want de lens vervaagt de achtergrond zodat je onderwerp veel meer opvalt. Je kunt deze lens ook goed gebruiken bij opnamen met weinig licht, de beeldkwaliteit is altijd uitstekend omdat de lens veel licht doorlaat.

Het is een compacte lens die je overal makkelijk mee naartoe kunt nemen. De lens is ook geschikt om video’s mee op te nemen dankzij de STM scherpstelling. De glaselementen in de lens zijn uitgerust met Super Spectra-coating, zo heb je geen last van reflecties of overstraling bij het fotograferen met tegenlicht.

De kopers van deze lens zijn heel tevreden over de topkwaliteit van het product. Het toestel staat ook te koop tegen een scherpe prijs dus het is ideaal voor mensen die goedkope canon lenzen willen kopen. Je kunt er mooie portretten mee maken en het toestel is licht en compact.

Ben je niet alleen op zoek naar een degelijke canon lens maar ook een lens aan een betaalbare prijs? Dan hoef je alvast even dit product te bekijken. Deze canon lens beschikt namelijk over de laagste prijs in vergelijking met de andere toestellen uit deze lijst.

Voordelen
Portretten:

dankzij deze lens kun je fantastische portretten creëren. De lens zal er namelijk voor zorgen dat de achtergrond iets vager wordt waardoor het object meer en duidelijker zal gaan opvallen.

Handig in gebruik:

wanneer je foto’s neemt op plekken waar het al begint te schemeren of in gebouwen waar er niet veel licht doorkomt, dan hoef je niet te vrezen. Doordat deze praktische canon lens heel wat licht zal doorlaten, zul je verrast zijn door het eindresultaat.

Formaat:

het is een vrij compact toestel dat je dus makkelijk onderweg kunt gaan meenemen. Bovendien is het ook eenvoudig en snel op te bergen.

Gebruiksgemak:

de STM scherpstelling zorgt ervoor dat je dit product ook kunt gebruiken om bijvoorbeeld video’s te maken. Dankzij de Super Spectra-coating waarover de lens beschikt, zul je niet moeten vrezen voor reflecties of eventuele vervelende overstraling.

Nadelen
Veel lawaai:

volgens een beperkt aantal kopers zou de STM focus motor toch behoorlijk veel lawaai maken en dat is best wel vervelend.

Koop bij bol.com (€129.5)

 

 

 

 

Canon EF-S 10-18MM f/4.5-5.6 IS STM

 

Deze canon lens is licht van gewicht en compact genoeg om op reis mee te nemen. Het betreft hier een ultragroothoekobjectief van 10-18mm. Je kunt deze lens ook gebruiken om video’s mee te filmen dankzij de stille STM-scherpstelling. Zo ben je altijd verzekerd van hoge kwaliteit en scherpe beelden.

De lens is uitgerust met een 4-stop Optical Image Stabilizer die zorgt voor meer stabiliteit in je beelden, vooral als ze met de hand genomen zijn of in situaties met weinig licht. De Super Spectra-coating van de lens beschermt je tegen reflecties en zorgt voor een precieze kleurbalans. De lens laat zo ook meer licht door zodat de foto’s die je bij schemerlicht maakt nog altijd van goede kwaliteit zijn.

De kwaliteit van deze lens is top maar voor enkele kopers is het jammer dat het van kunststof gemaakt is. Het product heeft een gunstige verhouding tussen prijs en kwaliteit en dankzij de compacte vorm en het lichte gewicht kun je het makkelijk meenemen.

Je kunt natuurlijk ook altijd voor de EF-S 10-18MM f/4.5-5.6 IS STM lens kiezen. Net zoals het voorgaande product is ook deze lens natuurlijk afkomstig van het populairste en misschien wel het beste merk Canon. Het is wel iets duurder in vergelijking met het vorige apparaat maar het biedt toch heel wat mogelijkheden.

Voordelen
Formaat en gewicht:

je zult vrijwel meteen merken dat de canon lens vrij compact is van formaat en ook nog eens weinig weegt. Dit maakt het makkelijk om de lens overal mee naartoe te nemen.

Video’s:

het is ook mogelijk om met deze canon lens videobeelden te maken. Dit is mogelijk met behulp van de STM-scherpstelling functie.

Optical Image Stabilizer:

dankzij de 4-stop Optical Image Stabilizer zul je merken dat je veel meer stabiliteit in de beelden kunt gaan creëren. Dit kan handig zijn wanneer je de beelden met de hand neemt of wanneer je beelden neemt op plekken waar er niet voldoende lichtinval is.

Nadelen
Materiaal:

slechts een kleine minderheid van de kopers vindt het best wel jammer dat deze canon lens vervaardigd is uit kunststof.

Koop bij bol.com (€250.95)

 

 

 

 

Tamron SP AF 70-300mm

 

Deze allround telezoomlens is geschikt voor spiegelreflexcamera’s van Canon. Meer bepaald de Full-frame en APS-C formaten. Deze lens maakt deel uit van de Super Performance serie die bekend is voor de uitstekende beeldkwaliteit. De lens is uitermate geschikt voor natuurfotografie en om bewegende onderwerpen te fotograferen.

De functie voor beeldstabilisatie vangt namelijk de trillingen op en corrigeert ze om zo scherpere foto’s te bekomen. Dankzij de Ultrasonische scherpstelmotor worden de beelden automatisch scherpgesteld maar je kunt ook kiezen voor een handmatige focus. Verder heeft dit artikel nog een macrofunctie met een vergrotingsfactor van 1:4.

Het enige minpunt van dit artikel is dat de lens nogal zwaar is. Voor de rest zijn de kopers heel positief en geven ze vooral goed advies over de kwaliteit van de lens. De behuizing is ook goed en zorgt ervoor dat het een stevig product is. De stabilisatie werkt perfect en de zoom is handig.

Heb je zelf een spiegelreflexcamera in huis van het bekende merk Canon? Dan kan deze Tamron SP AF 70-300mm echt wel de geschikt canon lens zijn om met het apparaat te gebruiken. Dit product is eigenlijk een soort van multifunctionele telezoomlens. Laten we alvast eventjes de eigenschappen van het apparaat opzoeken en bekijken.

Voordelen
Gebruiksgemak:

deze canon lens is vooral ideaal wanneer je je vooral bezighoudt met natuurfotografie of wanneer je bewegende objecten en onderwerpen wilt proberen vastleggen op beeld.

Ultrasonische scherpstelmotor:

de Ultrasonische scherpstelmotor zal ervoor zorgen dat de beelden die je maakt vrijwel meteen zullen worden scherpgesteld. Uiteraard is het ook mogelijk om dit handmatig te doen indien je dit wilt.

Handig in gebruik:

het toestel is daarnaast ook voorzien van een handige macrofunctie die over een vergrotingsfactor beschikt van maar liefst 1:4.

Nadelen
Gewicht:

volgens een enkele gebruiker zou deze canon lens behoorlijk zwaar wegen waardoor het niet altijd handig is om de lens bijvoorbeeld mee te nemen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Canon EF 75-300mm

 

Deze lens behoort tot de categorie van goedkope canon lenzen en zorgt voor haarscherpe foto’s. Het is een compact artikel die geschikt is voor elke EOS-camera. Het is een 4x teleobjectief waarmee je de scherptediepte kunt beperken en met de ingebouwde AF-motor werkt de autofocus supersnel.

Net als de andere lenzen beschikt ook deze lens over de super spectra-coating om reflectie of schittering tegen te gaan en te zorgen voor een precieze kleurbalans. Het zorgt ook voor een optimaal contrast.

Deze canon lens aanbieding voldoet aan de verwachtingen van de kopers. De kwaliteit is top en de prijs is goedkoop. Je kunt mooie foto’s maken met deze lens maar het is soms moeilijk om goed scherp te stellen.

Het is misschien niet meteen het toestel met de laagste prijs maar toch zul je dit apparaat vast en zeker tussen de goedkope canon lenzen kunnen spotten. Bovendien kun je met deze canon lens zonder twijfel haarscherpe en duidelijke beelden maken.

Voordelen
Formaat:

je zult vrijwel meteen kunnen vaststellen dat het om een vrij compacte canon lens gaat die je makkelijk onderweg kunt meenemen.

Handig in gebruik:

deze canon lens kun je gebruiken in combinatie met om het even welke EOS-camera. Verder is het mogelijk om de scherptediepte te gaan instellen en beperken.

Super spectra-coating:

dankzij de super spectra-coating is het mogelijk om eventuele reflectie of overbelichting te vermijden.

Nadelen
Moeilijk scherpstellen:

slechts één enkele gebruiker is van mening dat het toch wel best moeilijk is om de lens scherp te stellen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Canon EF-S 55-250mm

 

De Canon EF-S 55-250mm is uitgerust met de 4-stop image stabilizer die zorgt voor scherpe foto’s zelfs bij weinig licht. Het is een telezoom lens die geschikt is voor algemene telefotografie.

Het cirkelvormige diafragma zorgt ervoor dat de achtergrond onscherp getoond wordt om het onderwerp van de foto te benadrukken.

Volgens één van de kopers is de motor te traag en te lawaaierig. Toch zijn de meeste gebruikers heel tevreden over de prijs en de kwaliteit van dit product. Ze vinden het een goede allround lens die scherpe foto’s maakt en vooral geschikt is voor gebruik buitenshuis.

Tot slot is er dan ook nog de Canon EF-S 55-250mm lens. Alvorens je besluit om het toestel aan te kopen, lijkt het een goed idee te zijn om even te kijken naar de voordelen en de nadelen ervan. Zo krijg je meteen een beter beeld van de verschillende eigenschappen van het apparaat.

Voordelen
Diafragma:

het diafragma van deze lens is cirkelvormig waardoor de achtergrond wat zal vervagen en het voorwerp of het object duidelijk zichtbaar wordt.

4-stop image stabilizer:

dankzij de 4-stop image stabilizer zul je merken dat het mogelijk is om heel scherpe en duidelijke beelden te bekomen. Zelfs wanneer je weinig lichtinval hebt.

Telezoom lens:

deze canon lens is een soort van telezoom lens en daardoor vooral ideaal wanneer je je richt op algemene telefotografie.

Nadelen
Lawaai:

een enkele koper is wel van mening dat de motor van het toestel teveel lawaai maakt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status