5 Beste Chromebooks Test van 2020

Laatste update: 03.06.20

 

Chromebooks – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een degelijke chromebook maar verloopt de zoektocht niet altijd even makkelijk? Dan is het misschien wel een goed idee om onze koopgids over chromebooks even grondig onder de loep te nemen. Indien je echter dringend op zoek bent naar een nieuwe chromebook dan kunnen wij jou aanraden om gelijk verder te scrollen naar onze top 3. Zo is uit onderzoek gebleken dat je met de Acer Chromebook 15 CB-3532-C3MX 15.6 Inch alvast kiest voor een topproduct. Dit product wordt gekenmerkt door een display van maximaal 15,6 inch groot. Door te kiezen voor de Acer Chromebook Spin 15 CP315.1H-CO11 15.6 Inch, kies je voor kwaliteit en duurzaamheid. Het beeldscherm is niet alleen helder maar ook duidelijk leesbaar en heeft een grootte van maar liefst 15,6 inch.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Chromebooks koopgids

 

Ben je op zoek naar één van de beste chromebooks, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kunnen wij jou alvast een handje helpen. In onze koopgids willen wij jou proberen wat meer uitleg te geven over de verschillende chromebooks. Zo krijg je een beter beeld van wat er tegenwoordig op de markt is, wanneer je de verschillende aanbiedingen en toestellen gaat vergelijken. Het is verder ook een goede aanbeveling om ook rekening te houden met de voordelen, de extra kenmerken en het besturingssysteem.

 

 

Wat is een chromebook

Wanneer je besluit om op zoek te gaan naar een degelijke chromebook, dan is het natuurlijk een goed idee om te weten wat dit precies inhoudt. Een chromebook zou je kunnen vergelijken met een soort van laptop. Het enige grote verschil hierbij is het type besturingssysteem dat gebruikt wordt. Zo maken heel wat laptops gebruik van bijvoorbeeld Windows, net zoals Macbooks gebruik maken van macOS. Een chromebook maakt geen gebruik van het Windows of macOS besturingssysteem, maar wel van het Chrome OS besturingssysteem.

De werkwijze kun je verder min of meer gelijken met de werkwijze van een laptop of Macbook. Dit wil dus zeggen dat je met een chromebook zonder problemen je mails kunt nalezen, of kunt surfen op het internet. Alles is mogelijk, en dat is natuurlijk een groot voordeel en pluspunt. Toch is het een aanrader om niet meteen het eerste het beste apparaat aan te kopen. Kies je voor een chromebook met een groter display? Over welke functies en opties moet je chromebook zeker beschikken? Kortom er zijn heel wat factoren waar je rekening mee moet houden.

 

Chrome OS besturingssysteem

Zoals we in het vorige stukje reeds min of meer hebben vermeld, maakt een chromebook gebruik van het Chrome OS besturingssysteem. Dit type besturingssysteem is volledig ontworpen door het grote Google bedrijf. Dit chrome besturingssysteem zorgt ervoor dat er niet langer een harde schijf nodig is. Dit wil dus zeggen dat een chromebook helemaal niet over een harde schijf beschikt. In tegenstelling tot een harde schijf, heeft de chromebook een SSD schijf. Zo een SSD schijf is niet alleen krachtiger, maar bovendien ook sneller dan een normale standaard harde schijf.

Ondanks de kracht en het vermogen van deze SSD schijf, zul je merken dat het schijfje vrij compact is qua formaat. De SSD schijf moet er namelijk alleen maar voor zorgen dat het besturingssysteem blijft werken. Bovendien werk je bij een chromebook steeds in de “cloud”. Dit wil dus zeggen dat je helemaal geen harde schijf zult nodig hebben, wanneer je bestanden wilt opslaan of bewaren. Het spreekt voor zich dat het in het begin wel wat wennen zal zijn. Echter, eenmaal je begrijpt hoe het chrome OS besturingssysteem functioneert, zul je merken hoe handig en gebruiksvriendelijk dit wel niet is.

 

De werkwijze van een chromebook

Het is natuurlijk ook aangewezen om even stil te staan bij de werkwijze van de chromebooks. De technologie staat nooit stil. Het zal dan ook niet verbazen dat er steeds nieuwe versies van de chromebook op de markt komen. Sommige apparaten zullen dan ook al iets sneller werken in vergelijking met andere, of over meer mogelijkheden beschikken. En daardoor niet langer tot de goedkope chromebooks behoren. Tegenwoordig zijn er bijvoorbeeld ook heel wat 2-in-1 chromebooks te vinden. Dat zijn toestellen die de functies van een laptop en een tablet zullen combineren. Met andere woorden, een chromebook met een touchscreen.

Ondanks deze verschillen, zullen de meeste chromebooks min of meer op dezelfde manier functioneren. In het vorige stukje hebben we vermeld, dat een chromebook gebruik maakt van het Chrome OS besturingssysteem. Dit wil dus zeggen dat het inlogsysteem van een chromebook, net hetzelfde is als inloggen op Google Drive of bijvoorbeeld Gmail. Je maakt dus gebruik van je Google account. Uiteraard hoef je niet alles op het internet uit te voeren. Een chromebook biedt je ook de mogelijkheid om bepaalde taken zonder problemen offline uit te voeren.

 

 

De voordelen en andere kenmerken

Verder willen wij jou ook aanraden om toch ook even stil te staan bij de verschillende voordelen van een degelijke chromebook. In de eerste plaats, zul je merken dat een chromebook bijzonder weinig weegt. Dit maakt het dan weer een pak handiger om langer mee te werken. Bovendien is de aankoopprijs van een chromebook vaak iets minder duur, dan bijvoorbeeld de aankoopprijs van een tablet of een laptop. En dat is natuurlijk een belangrijk element.

Doordat een chromebook werkt met behulp van een SSD schijf, is de reactiesnelheid ook veel sneller. Je zult dus nooit lang moeten wachten, om de chromebook op te starten. Verder zal een chromebook automatisch voor een back-up zorgen van alle documenten en bestanden die je in de cloud hebt opgeslagen. Er is ook een interne virusbeveiliging aanwezig, en de accu is bijzonder duurzaam en gaat heel wat uurtjes mee. Kortom, werkelijk het ideale apparaat. En wie weet kun je in je zoektocht ook wel een chromebook aanbieding tegenkomen.

 

5 Beste Chromebooks (Reviews) van 2020

 

Tegenwoordig maken steeds meer mensen gebruik van een chromebook. Toch is het belangrijk om niet meteen het eerste het beste toestel aan te kopen aangezien er heel wat onderscheid tussen apparaten kan bestaan. We hebben daarom voor jou een top 5 gemaakt van de beste chromebook toestellen zodat de keuze iets gemakkelijker kan worden. Deze selectie kwam tot stand door een combinatie van verschillende factoren zoals de reviews en het advies van de klanten. Neem rustig een kijkje en wie weet heb je wel geluk en zit er een chromebook aanbieding tussen.

 

 

1. Acer Chromebook 15 CB-3532-C3MX 15.6 Inch

 

Met deze handige chromebook van Acer haal je een duurzame laptop in huis die zal gebruik maken van Google Chrome in plaats van het typische Windows programma. Dit model heeft een beeldschermgrootte van 15,6 inch en staat garant voor een heldere beeldprogrammatie.

Het apparaat is voorzien van een HD scherm en beschikt over een opslagcapaciteit van wel 32 GB. Verder is er een werkgeheugen beschikbaar van 4 GB. De batterij van de chromebook gaat ongeveer 12 uur mee en daarna hoef je het apparaat terug op te laden. Verder heeft de chromebook slechts enkele seconden nodig om helemaal op te starten.

Enkele kopers zijn niet helemaal tevreden omdat de chromebook niet echt geschikt zou zijn voor games. Toch is de overgrote meerderheid duidelijk tevreden en raadt het apparaat ook aan. Het is een kwalitatief hoogstaand toestel dat voorzien is van een snelle processor.

Het is niet altijd eenvoudig om een keuze te maken uit het ruime assortiment chromebooks. Sommige gebruikers beschouwen Acer als veruit het beste merk terwijl anderen toch liever een ander merk uitkiezen. In elke geval mag je zeker zijn van een uitstekende kwaliteit wanneer je voor deze unieke chromebook kiest.

Voordelen
Beeldscherm:

je geniet een helder en duidelijk leesbaar beeldscherm met een maximale grootte van maar liefst 15,6 inch.

Opslagcapaciteit:

de totale opslagcapaciteit van deze chromebook wordt geschat op 32 GB maar is uiteraard verder uitbreidbaar. Het werkgeheugen neemt ongeveer 4 GB in.

Voeding:

de chromebook is voorzien van een bijzonder krachtige batterij die een levensduur biedt van ruim 12 uur. Vervolgens dien je de batterij terug op te laden.

Nadelen
Geen games:

als fervent gamer is deze chromebook misschien net niet krachtig genoeg en bijgevolg ook niet helemaal ideaal.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Acer Chromebook Spin 15 CP315-1H-CO11 15.6 Inch

 

Ben je op zoek naar een degelijke chromebook tegen een scherp prijsje? Dan kan dit product, aangeboden door Acer misschien wel iets voor jou zijn. Je geniet van een vrij groot Full HD beeldscherm van ruim 15 inch. Het speciale IPS beeldscherm zorgt daarnaast ook nog eens voor een optimale beeldkwaliteit en een grote kijkhoek. 

Deze chromebook is uitgerust met het Intel Celeron processortype en maakt gebruik van het Google Chrome OS besturingssysteem. Geen gedoe meer met Windows dus! Verder geniet je een vrij grote opslagcapaciteit van maximaal 32 GB en daarnaast is er ook een intern werkgeheugen voorzien van ruim 4 GB. Het touchscreen scherm is aangenaam om mee te werken en reageert ook bijzonder snel. Het grote pluspunt is dat de chromebook ook omklapbaar is waardoor je deze als een soort tablet kunt gebruiken.

Een blik op de verschillende online beoordelingen leert ons dat dat meerderheid van de klanten dan ook bijzonder positief reageert op het product. Zo wordt niet alleen de kwaliteit goed beoordeeld maar ook het design en de snelheid waarmee de processor functioneert. Kortom, een echt topproduct!

Net zoals het vorige product zul je merken dat ook deze unieke chromebook wordt geleverd door Acer. Het product wordt gekenmerkt door een helder beeldscherm met een grootte van maximaal 15,6 inch. Wij zetten de populairste kenmerken alvast even op een rijtje voor jou.

Voordelen
Kostenplaatje:

het is misschien niet meteen de chromebook met de laagste prijs, maar toch zul je aangenaam verrast zijn bij het zien van het prijskaartje.

IPS beeldscherm:

doordat men hier gebruik maakt van een IPS beeldscherm geniet je niet alleen van een uitstekende beeldkwaliteit maar tevens ook van een vrij ruime kijkhoek.

Processor:

met de Intel Celeron processor kun je zeker zijn van een snelle reactietijd.

Gebruiksgemak:

het is een degelijke en duurzame chromebook met maar liefst 32 GB opslagcapaciteit dat bovendien uitbreidbaar is. Verder wordt er gesteund op het Google Chrome OS besturingssysteem.

Nadelen
Matige kwaliteit:

slechts een bijzonder kleine minderheid van de klanten is minder overtuigd van de aangeboden kwaliteit.

Koop bij bol.com (€391.08)

 

 

 

 

3. Lenovo C330 81HY0005MH Chromebook 11.6 Inch Google Chrome OS

 

In vergelijking met het vorige product lijkt het hier wel om een chromebook aanbieding te gaan. De lage prijs maakt het toestel meteen een pak toegankelijker voor heel veel gebruikers. Echter zul je merken dat de chromebook iets compacter is met een HD beeldscherm van ongeveer 11,6 inch. Het touchscreen scherm is ook hier handig om mee te werken en bovendien zelfs draaibaar.

Het lichte gewicht in combinatie met het compacte formaat, maken van dit product de ideale chromebook om mee te nemen op verplaatsing. Verder geniet je een uitstekende beeldkwaliteit met prachtige kleuren en een vrij grote kijkhoek, met dank aan het IPS beeldscherm. De totale opslagcapaciteit bedraagt ruim 32 GB en je geniet een intern geheugen van maar liefst 4 GB. 

De ARM processor waarmee deze chromebook functioneert is degelijk en kwalitatief. Houd er wel rekening mee dat je niet langer gebruik maakt van Windows maar wel van het Google Chrome OS besturingssysteem. De meeste kopers zijn tevreden over de geleverde kwaliteit en het prijskaartje. Echter vindt één enkele klant de chromebook net iets te kwetsbaar.

Door te kiezen voor de chromebook van het bekende en sterk gewaardeerde merk Lenovo, kies je niet alleen voor kwaliteit en degelijkheid maar tevens ook voor duurzaamheid. Deze chromebook is misschien iets compacter, en daardoor ook makkelijk overal mee naartoe te nemen.

Voordelen
Beeldschermgrootte:

je zult merken dat het beeldscherm bijzonder helder en duidelijk leesbaar is, en ongeveer 11,6 inch groot is.

Kostenplaatje:

wil je liever niet zoveel geld spenderen aan een degelijke chromebook dan lijkt dit product alvast een goede aanbeveling te zijn.

Touchscreen:

het gaat hier om een degelijk en makkelijk te bedienen touchscreen scherm dat ook nog eens draaibaar is.

Handig in gebruik:

de chromebook wordt gekenmerkt door een totale opslagcapaciteit van 32 GB en een intern geheugen dat ruim 4 GB bedraagt. Verder wordt gebruik gemaakt van de krachtige ARM processor die zorgt voor een snelle reactietijd.

Nadelen
Kwetsbaar:

een blik op de online beoordelingen toont aan dat één enkele koper bepaalde onderdelen aan de chromebook als bijzonder kwetsbaar acht.

Koop bij bol.com (€299)

 

 

 

 

4. Asus Chromebook C523NA-EJ0054 15.6 Inch Chrome OS

 

Kies je voor de chromebook van Asus, dan kies je opnieuw voor een chromebook met een iets groter beeldscherm. Het Full HD beeldscherm is maar liefst 15,6 inch groot en zorgt voor een grote kijkhoek en een optimale en heldere beeldkwaliteit. Ideaal als je bijvoorbeeld graag even een filmpje wilt meepikken.

Dankzij de Intel Pentium processor kun je genieten van een snelle reactietijd en dus ook een uitstekende werking van de chromebook. Dankzij de behuizing uit aluminium zul je merken dat de chromebook helemaal niet zoveel weegt en dus makkelijk te verplaatsen is. De chromebook heeft een totale opslagcapaciteit van maar liefst 64 GB waarvan het interne DDR4 geheugen ongeveer 8 GB bedraagt.

Echter is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat de chromebook niet voorzien is van een touchscreen scherm. Dat zou misschien voor sommige klanten wel eens als een minpuntje kunnen beschouwd worden. Klanten reageren hoofdzakelijk positief maar toch zijn er enkelen die vinden dat de accu behoorlijk snel leeg is.

Wil je toch liever een chromebook die gezegend is met een groter beeldscherm dan loont het de moeite om dit product van Asus alvast even te bekijken. Zoals de titel doet vermoeden, heeft het beeldscherm een maximale grootte van wel 15,6 inch.

Voordelen
Processor:

deze chromebook is uitgerust met een krachtige Intel Pentium processor. Deze zorgt voor een uiterst snelle reactietijd en bijgevolg een optimale werking van het product.

Materiaal:

de behuizing van de chromebook is vervaardigd uit duurzaam en lichtgewicht aluminium. Dit maakt de chromebook eenvoudig te tillen en te verplaatsen.

Geheugen:

het product is voorzien van een opslagcapaciteit die maximaal 64 GB bedraagt en waarvan het interne geheugen ruim 8 GB van opneemt.

Nadelen
Geen touchscreen:

houd er wel rekening mee dat dit product niet over een touchscreen scherm beschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Acer Chromebook Spin 13 CP713-1WN-54GA

 

Net zoals één van de voorgaande apparaten is ook deze chromebook afkomstig van het bekende merk Acer. Het is een degelijk product met een schermgrootte van ongeveer 13 inch.

Het apparaat is uitgerust met een touchscreen scherm en beschikt over een enorm grote opslagcapaciteit van maar liefst 64 GB. Verder is er een kleiner werkgeheugen voorzien van 1 GB. De krachtige batterij gaat zonder problemen 12 uur lang mee. Dankzij de snelle processor zul je merken dat de opstarttijd bijzonder kort is.

De hoge prijs zou een verklaring kunnen zijn voor het feit dat er nog geen online reviews zijn geplaatst. Het is natuurlijk ook mogelijk dat er al heel wat mensen het product hebben aangekocht maar de tijd nog niet genomen hebben om een reactie te geven.

Tenslotte kunnen we het rijtje van de 5 topproducten afsluiten met deze chromebook van Acer. Het zal ondertussen al geen twijfel meer leiden dat Acer misschien voor velen veruit als het beste merk beschouwd wordt. Laten we toch maar even op zoek gaan naar de voor- en nadelen van deze chromebook.

Voordelen
Beeldscherm:

je geniet een duidelijk leesbaar en bijzonder helder beeldscherm met een maximale grootte van maar liefst 13 inch. Bovendien gaat het om een touchscreen beeldscherm.

Geheugen:

de maximale opslagcapaciteit van deze chromebook bedraagt maar liefst 64 GB. Het werkgeheugen neemt hierbij ongeveer 1 GB in beslag.

Processor:

verder geniet je een krachtige processor die zorgt voor een snelle reactietijd en korte opstarttijd.

Nadelen
Prijzig:

jammer genoeg zul je toch maar beter iets meer budget voorzien indien je deze chromebook wenst aan te kopen.

Koop bij bol.com (€912.24)

 

 

 

 

Deze producten zijn niet langer beschikbaar

 

Lenovo N23 80YS0044NH Chromebook 11.6 Inch

 

Tussen de goedkope chromebooks zul je zonder twijfel dit apparaat van het bekende merk Lenovo kunnen spotten. Ook hier wordt er gebruik gemaakt van het duurzame Google Chrome OS besturingssysteem.

Het apparaat is voorzien van een HD scherm met een grootte van 11,6 inch. Verder biedt de chromebook een opslagcapaciteit aan van wel 32 GB en beschikt het over een werkgeheugen van ongeveer 4 GB. De chromebook werkt op basis van touchscreen wat door heel wat gebruikers ook meteen gewaardeerd wordt.

In het begin kan het voor de typische Windows gebruiker misschien best wel even wennen zijn. Toch kunnen we hoofdzakelijk positieve reacties waarnemen. Zo zijn er heel wat gebruikers die positief advies geven over de correcte prijs-kwaliteitverhouding terwijl anderen dan weer tevreden zijn over het design.

 

 

HP Chromebook 11-v001nd 11.6 Inch

 

Net zoals het voorgaande toestel biedt ook deze chromebook van HP een beeldscherm van 11,6 inch aan. Ook hier wordt er niet langer gebruik gemaakt van het Windows besturingssysteem maar is men overgeschakeld op Google Chrome OS.

Het apparaat is uitgerust met een HD scherm dat telkens opnieuw zal zorgen voor een mooi en helder beeld. Het beschikt over een opslagcapaciteit van wel 16 GB en een bijzonder groot werkgeheugen van ruim 16 GB. Verder is er een ingebouwde virusbescherming voorzien net zoals ook de aanwezigheid van de verschillende Google apps.

Het is een duurzaam apparaat dat bijzonder snel opstart en over een krachtige batterij beschikt. En deze kwaliteit en gebruiksvriendelijk wordt ook sterk gewaardeerd door de meeste kopers. Het enige minpuntje volgens sommigen is dat het internet soms heel traag opent.

 

 

Asus PRO Chromebook Flip C100PA-FS0001

 

Deze handige chromebook van het bekende merk Asus zul je niet meteen tussen de goedkope exemplaren hoeven te zoeken. De hoge prijs vraagt namelijk om een iets groter budget. Toch staat dit toestel garant voor heel wat kwaliteit en mogelijkheden en dit waarderen de kopers enorm.

Deze chromebook maakt gebruik van het krachtige Google Chrome OS besturingssysteem en is eigenlijk een 2-in-1 toestel. Het is zowel een laptop alsook een tablet waarvan je het scherm tot wel 360 graden kunt kantelen. Het heeft een touchscreen scherm met een grootte van 10,1 inch en een werkgeheugen van 2 GB.

Beide kopers zijn werkelijk razend enthousiast over dit product en dit kun je ook duidelijk zien aan de hand van de online beoordelingen. Ze zijn niet alleen lovend over de correcte prijs-kwaliteitverhouding maar ook over de het duurzame en fraaie design.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
W
W
6 months ago

Controleer nog even de specificaties. Heb er 2 gecheckt en er klopte niets van…

10top Team
Admin
10top Team
6 months ago
Reply to  W

Beste,

Bedankt voor de eerlijke reactie. Alles is nagekeken en gebaseerd op de specificaties die gegeven worden op de bron pagina. Soms verschillende de specificaties op de bron pagina en dan zoeken we uiteraard verder naar de mogelijkheden van het toestel door andere naslagwerken te raadplegen.

Er blijken wel 3 toestellen uitverkocht te zijn, dus deze zullen binnen de 24 uur vervangen worden door recente Chromebooks die beschikbaar zijn.

Met vriendelijke groeten

B
B
1 month ago
Reply to  W

helemaal gelijk, zo denkt de schrijver dat bij product 2 de 4Gb intern (werk)geheugen onderdeel is van de opslag van 32Gb …… tja, sterker nog, hij denkt dat dat gewoon altijd zo is, werkgeheugen is ander geheugen dan het opslaggeheugen, twee verschillende onderdelen.

10top Team
Admin
10top Team
1 month ago
Reply to  B

Beste B,

Het werkgeheugen is helemaal niet hetzelfde als de opslagcapaciteit. Deze 2 elementen staan los van elkaar.
Normaal wordt dit ook zo vermeld in de tekst, maar we kijken het na en passen aan indien nodig.
Uiteraard wordt enkel melding gemaakt van de beschikbare informatie en wordt er verder geen informatie uitgevonden.

Met vriendelijke groet

DMCA.com Protection Status