fbpx

5 Beste Chromebooks Test van 2019

Laatste update: 15.10.19

 

Chromebooks – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Chromebooks koopgids

 

Ben je op zoek naar één van de beste chromebooks, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kunnen wij jou alvast een handje helpen. In onze koopgids willen wij jou proberen wat meer uitleg te geven over de verschillende chromebooks. Zo krijg je een beter beeld van wat er tegenwoordig op de markt is, wanneer je de verschillende aanbiedingen en toestellen gaat vergelijken. Het is verder ook een goede aanbeveling om ook rekening te houden met de voordelen, de extra kenmerken en het besturingssysteem.

 

 

Wat is een chromebook

Wanneer je besluit om op zoek te gaan naar een degelijke chromebook, dan is het natuurlijk een goed idee om te weten wat dit precies inhoudt. Een chromebook zou je kunnen vergelijken met een soort van laptop. Het enige grote verschil hierbij is het type besturingssysteem dat gebruikt wordt. Zo maken heel wat laptops gebruik van bijvoorbeeld Windows, net zoals Macbooks gebruik maken van macOS. Een chromebook maakt geen gebruik van het Windows of macOS besturingssysteem, maar wel van het Chrome OS besturingssysteem.

De werkwijze kun je verder min of meer gelijken met de werkwijze van een laptop of Macbook. Dit wil dus zeggen dat je met een chromebook zonder problemen je mails kunt nalezen, of kunt surfen op het internet. Alles is mogelijk, en dat is natuurlijk een groot voordeel en pluspunt. Toch is het een aanrader om niet meteen het eerste het beste apparaat aan te kopen. Kies je voor een chromebook met een groter display? Over welke functies en opties moet je chromebook zeker beschikken? Kortom er zijn heel wat factoren waar je rekening mee moet houden.

 

Chrome OS besturingssysteem

Zoals we in het vorige stukje reeds min of meer hebben vermeld, maakt een chromebook gebruik van het Chrome OS besturingssysteem. Dit type besturingssysteem is volledig ontworpen door het grote Google bedrijf. Dit chrome besturingssysteem zorgt ervoor dat er niet langer een harde schijf nodig is. Dit wil dus zeggen dat een chromebook helemaal niet over een harde schijf beschikt. In tegenstelling tot een harde schijf, heeft de chromebook een SSD schijf. Zo een SSD schijf is niet alleen krachtiger, maar bovendien ook sneller dan een normale standaard harde schijf.

Ondanks de kracht en het vermogen van deze SSD schijf, zul je merken dat het schijfje vrij compact is qua formaat. De SSD schijf moet er namelijk alleen maar voor zorgen dat het besturingssysteem blijft werken. Bovendien werk je bij een chromebook steeds in de “cloud”. Dit wil dus zeggen dat je helemaal geen harde schijf zult nodig hebben, wanneer je bestanden wilt opslaan of bewaren. Het spreekt voor zich dat het in het begin wel wat wennen zal zijn. Echter, eenmaal je begrijpt hoe het chrome OS besturingssysteem functioneert, zul je merken hoe handig en gebruiksvriendelijk dit wel niet is.

 

De werkwijze van een chromebook

Het is natuurlijk ook aangewezen om even stil te staan bij de werkwijze van de chromebooks. De technologie staat nooit stil. Het zal dan ook niet verbazen dat er steeds nieuwe versies van de chromebook op de markt komen. Sommige apparaten zullen dan ook al iets sneller werken in vergelijking met andere, of over meer mogelijkheden beschikken. En daardoor niet langer tot de goedkope chromebooks behoren. Tegenwoordig zijn er bijvoorbeeld ook heel wat 2-in-1 chromebooks te vinden. Dat zijn toestellen die de functies van een laptop en een tablet zullen combineren. Met andere woorden, een chromebook met een touchscreen.

Ondanks deze verschillen, zullen de meeste chromebooks min of meer op dezelfde manier functioneren. In het vorige stukje hebben we vermeld, dat een chromebook gebruik maakt van het Chrome OS besturingssysteem. Dit wil dus zeggen dat het inlogsysteem van een chromebook, net hetzelfde is als inloggen op Google Drive of bijvoorbeeld Gmail. Je maakt dus gebruik van je Google account. Uiteraard hoef je niet alles op het internet uit te voeren. Een chromebook biedt je ook de mogelijkheid om bepaalde taken zonder problemen offline uit te voeren.

 

 

De voordelen en andere kenmerken

Verder willen wij jou ook aanraden om toch ook even stil te staan bij de verschillende voordelen van een degelijke chromebook. In de eerste plaats, zul je merken dat een chromebook bijzonder weinig weegt. Dit maakt het dan weer een pak handiger om langer mee te werken. Bovendien is de aankoopprijs van een chromebook vaak iets minder duur, dan bijvoorbeeld de aankoopprijs van een tablet of een laptop. En dat is natuurlijk een belangrijk element.

Doordat een chromebook werkt met behulp van een SSD schijf, is de reactiesnelheid ook veel sneller. Je zult dus nooit lang moeten wachten, om de chromebook op te starten. Verder zal een chromebook automatisch voor een back-up zorgen van alle documenten en bestanden die je in de cloud hebt opgeslagen. Er is ook een interne virusbeveiliging aanwezig, en de accu is bijzonder duurzaam en gaat heel wat uurtjes mee. Kortom, werkelijk het ideale apparaat. En wie weet kun je in je zoektocht ook wel een chromebook aanbieding tegenkomen.

 

5 Beste Chromebooks (Reviews) van 2019

 

Tegenwoordig maken steeds meer mensen gebruik van een chromebook. Toch is het belangrijk om niet meteen het eerste het beste toestel aan te kopen aangezien er heel wat onderscheid tussen apparaten kan bestaan. We hebben daarom voor jou een top 5 gemaakt van de beste chromebook toestellen zodat de keuze iets gemakkelijker kan worden. Deze selectie kwam tot stand door een combinatie van verschillende factoren zoals de reviews en het advies van de klanten. Neem rustig een kijkje en wie weet heb je wel geluk en zit er een chromebook aanbieding tussen.

 

 

1. Acer Chromebook 15 CB-3532-C3MX 15.6 Inch

 

Met deze handige chromebook van Acer haal je een duurzame laptop in huis die zal gebruik maken van Google Chrome in plaats van het typische Windows programma. Dit model heeft een beeldschermgrootte van 15,6 inch en staat garant voor een heldere beeldprogrammatie.

Het apparaat is voorzien van een HD scherm en beschikt over een opslagcapaciteit van wel 32 GB. Verder is er een werkgeheugen beschikbaar van 4 GB. De batterij van de chromebook gaat ongeveer 12 uur mee en daarna hoef je het apparaat terug op te laden. Verder heeft de chromebook slechts enkele seconden nodig om helemaal op te starten.

Enkele kopers zijn niet helemaal tevreden omdat de chromebook niet echt geschikt zou zijn voor games. Toch is de overgrote meerderheid duidelijk tevreden en raadt het apparaat ook aan. Het is een kwalitatief hoogstaand toestel dat voorzien is van een snelle processor.

 

Koop bij bol.com (€336.99)

 

 

 

 

2. Lenovo N23 80YS0044NH Chromebook 11.6 Inch

 

Tussen de goedkope chromebooks zul je zonder twijfel dit apparaat van het bekende merk Lenovo kunnen spotten. Ook hier wordt er gebruik gemaakt van het duurzame Google Chrome OS besturingssysteem.

Het apparaat is voorzien van een HD scherm met een grootte van 11,6 inch. Verder biedt de chromebook een opslagcapaciteit aan van wel 32 GB en beschikt het over een werkgeheugen van ongeveer 4 GB. De chromebook werkt op basis van touchscreen wat door heel wat gebruikers ook meteen gewaardeerd wordt.

In het begin kan het voor de typische Windows gebruiker misschien best wel even wennen zijn. Toch kunnen we hoofdzakelijk positieve reacties waarnemen. Zo zijn er heel wat gebruikers die positief advies geven over de correcte prijs-kwaliteitverhouding terwijl anderen dan weer tevreden zijn over het design.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

3. HP Chromebook 11-v001nd 11.6 Inch

 

Net zoals het voorgaande toestel biedt ook deze chromebook van HP een beeldscherm van 11,6 inch aan. Ook hier wordt er niet langer gebruik gemaakt van het Windows besturingssysteem maar is men overgeschakeld op Google Chrome OS.

Het apparaat is uitgerust met een HD scherm dat telkens opnieuw zal zorgen voor een mooi en helder beeld. Het beschikt over een opslagcapaciteit van wel 16 GB en een bijzonder groot werkgeheugen van ruim 16 GB. Verder is er een ingebouwde virusbescherming voorzien net zoals ook de aanwezigheid van de verschillende Google apps.

Het is een duurzaam apparaat dat bijzonder snel opstart en over een krachtige batterij beschikt. En deze kwaliteit en gebruiksvriendelijk wordt ook sterk gewaardeerd door de meeste kopers. Het enige minpuntje volgens sommigen is dat het internet soms heel traag opent.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

4. Asus PRO Chromebook Flip C100PA-FS0001

 

Deze handige chromebook van het bekende merk Asus zul je niet meteen tussen de goedkope exemplaren hoeven te zoeken. De hoge prijs vraagt namelijk om een iets groter budget. Toch staat dit toestel garant voor heel wat kwaliteit en mogelijkheden en dit waarderen de kopers enorm.

Deze chromebook maakt gebruik van het krachtige Google Chrome OS besturingssysteem en is eigenlijk een 2-in-1 toestel. Het is zowel een laptop alsook een tablet waarvan je het scherm tot wel 360 graden kunt kantelen. Het heeft een touchscreen scherm met een grootte van 10,1 inch en een werkgeheugen van 2 GB.

Beide kopers zijn werkelijk razend enthousiast over dit product en dit kun je ook duidelijk zien aan de hand van de online beoordelingen. Ze zijn niet alleen lovend over de correcte prijs-kwaliteitverhouding maar ook over de het duurzame en fraaie design.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

5. Acer Chromebook Spin 13 CP713-1WN-54GA

 

Net zoals één van de voorgaande apparaten is ook deze chromebook afkomstig van het bekende merk Acer. Het is een degelijk product met een schermgrootte van ongeveer 13 inch.

Het apparaat is uitgerust met een touchscreen scherm en beschikt over een enorm grote opslagcapaciteit van maar liefst 64 GB. Verder is er een kleiner werkgeheugen voorzien van 1 GB. De krachtige batterij gaat zonder problemen 12 uur lang mee. Dankzij de snelle processor zul je merken dat de opstarttijd bijzonder kort is.

De hoge prijs zou een verklaring kunnen zijn voor het feit dat er nog geen online reviews zijn geplaatst. Het is natuurlijk ook mogelijk dat er al heel wat mensen het product hebben aangekocht maar de tijd nog niet genomen hebben om een reactie te geven.

 

Koop bij bol.com (€854)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status