5 Beste Citruspersen Test van 2020

Laatste update: 27.05.20

 

Citruspersen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het is gezond om dagelijks een heerlijke vruchtensap te drinken. En wanneer je dit fruit dan ook nog helemaal zelf kunt persen dan is het helemaal top. Daarvoor heb je dan uiteraard een degelijke citruspers voor nodig. Je kunt daarom altijd eens onze koopgids doornemen zodat je weet op welke punten je extra kunt letten. Indien je liefst van al zo snel mogelijk een citruspers wilt aankopen dan kun je ook gewoon de top 3 van beste citruspersen raadplegen. Met de Philips Avance HR2752/90 haal je een krachtig toestel in huis met een vermogen van maar liefst 85 Watt. Toch werkt het praktisch geluidloos. De Princess 202071 Silver Super Juicer hoeft natuurlijk helemaal niet onder te doen. Het is een compacte citruspers die je na gebruik telkens heel gemakkelijk kunt opbergen. Je hoeft namelijk nooit heel veel plaats te voorzien.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Citruspers koopgids

 

Vers sinaasappelsap of citroensap maak je dagelijks met een citruspers. Zo ben je zeker dat je je dagelijkse dosis vitaminen inneemt. Je kunt kiezen tussen een handpers of een elektrische citruspers met of zonder sapreservoir en druppelstop. Is het vaatwasmachinebestendig en maakt het weinig lawaai? Welke accessoires bestaan er voor een citruspers en hoeveel kost zo’n ding.

Type citruspers

Er bestaan vele verschillende citruspersen. Je kunt dus best eerst verschillende aanbiedingen vergelijken voordat je overgaat tot een aankoop om de beste keuze te maken. Je kunt kiezen tussen een handmatige of een elektrische citruspers.

Een handmatige citruspers is over het algemeen goedkoper en dus meer geschikt voor mensen met een beperkt budget. Het kost echter meer tijd om sap te maken maar het sap zou volgens vele personen een betere kwaliteit hebben als het handgeperst is. Soms kun je niet al het sap uit de vruchten halen met een handpers.

Met een elektrische citruspers kun je sap maken op een vlugge manier dankzij de ingebouwde motor. Het is minder tijdrovend en is vooral geschikt voor mensen die dagelijks een glas vers sap drinken. Apparaten die zowel naar links en rechts draaien halen meer sap uit de stukken fruit.

Verschillende apparaten maken verschillende soorten sap. De meeste citruspersen maken enkel sap van het vocht van de vrucht. Maar er bestaan ook andere persen die sap maken van de vrucht en het witte gedeelte. Deze sappen hebben veel meer voedingswaarde en zijn gezonder. Je hebt echter wel een stevig toestel nodig om dit soort sap te kunnen maken.

 

Functies en accessoires van een citruspers

Een citruspers kan voorzien zijn van een sapreservoir waar je vruchtensap inloopt wanneer je het uitperst. Zo kun je blijven persen tot het reservoir vol is en daarna meerder glazen vullen. Andere citruspersen hebben een directe uitloop dus daar moet je een glas onder plaatsen wanneer je de vruchten uitperst.

Sommige toestellen beschikken over een druppelstop. Deze functie zorgt ervoor dat het apparaat niet gaat druppelen op de tafel. Zo blijft de tafel rondom de citruspers schoon.

De hoogte van de citruspers kan in sommige gevallen tegenvallen want je moet rekening houden met de grootte van de glazen die je thuis hebt. Als je hoge glazen hebt maar je citruspers heeft een lage uitloop dan zit je met een probleem. Houd dus rekening met de glazen die in je kast staan om de perfecte citruspers te kopen.

Sommige elektrische apparaten maken nogal veel geluid. Dit is natuurlijk niet prettig voor jou ‘s ochtends en zeker ook niet voor je buren. Zoek dus naar een citruspers die niet teveel lawaai maakt terwijl je aan het persen bent zodat je de dag niet met hoofdpijn begint.

De perskegel die nodig is om fruit te kunnen persen kan van verschillend materiaal vervaardigd zijn. De meeste perskegels zijn gemaakt van kunststof of van aluminium. Je kunt nog een extra perskegel krijgen bij je product als accessoire. Andere mogelijke accessoires bij je aankoop zijn een stofdeksel en een reinigingsborstel.

Tenslotte is het een groot voordeel als een citruspers vaatwasmachinebestendig is. Of tenminste enkele van de onderdelen. Het persen van sap kan nadien veel poetswerk met zich meebrengen door pulp die blijft zitten. Als je het toestel echter in de vaatwasmachine kunt plaatsen dan maakt het je leven veel eenvoudiger.

Beschikbaar budget

De prijs van een citruspers kan in grote mate verschillen. Het hangt er vooral vanaf welk type citruspers je wilt kopen. Een handpers is veel goedkoper dan een elektrische citruspers, behalve wanneer het een commerciële citruspers is.

Een commerciële citruspers zijn professionele of semi-professionele persen die vooral gebruikt worden in restaurants of horecazaken waar men veel vers vruchtensap nodig heeft. Deze zijn zwaarder en steviger en hebben ook een efficiëntere werking. Je kunt zowel handmatige als elektrische commerciële citruspersen vinden.

Verder zullen de functies en de accessoires ook een invloed hebben op de prijs van de citruspers. Hoe meer accessoires en functies, hoe duurder de citruspers zal zijn. Maak voor jezelf uit waarvoor je een citruspers zal gebruiken en als je het dagelijks zult gebruiken of slechts eenmaal per week. In het tweede geval is een dure citruspers met de nieuwste snufjes niet nodig, je kunt dan gewoon een normale handpers kiezen.

Je kunt sowieso verschillende aanbieding vergelijken op verscheidene websites. Dagelijks zijn er mooie koopjes te vinden voor een goedkope prijs die toch nog genoeg kwaliteit bieden. Dit maakt het ook makkelijker om de beste citruspers voor jezelf te vinden.

 

5 Beste Citruspersen (Reviews) van 2020

 

Ben jij iemand die graag het sap drinkt van vers fruit in plaats van sap in blik of pakjes, dan is een citruspers zeker aangeraden voor jou. Met een citruspers kun je bijvoorbeeld dagelijks vers sinaasappelsap persen en draag je bij aan een gezonde leefstijl van jouw familie. Er zijn verschillende soorten citruspersen te vinden. Er zal een beschrijving van vijf gegeven worden, waarvan jij de beste citruspers voor jezelf kunt kiezen.

 

1. Philips Avance HR2752/90 Citruspers

 

De Philips Avance HR2752/90 – Citruspers heeft een krachtige motor van 85 Watt, maar is toch een apparaat dat weinig geluid maakt. Een ideale manier om de dag te beginnen, want wie houdt van lawaai in de ochtend? Dit apparaat is gemakkelijk in onderhoud, doordat de onderdelen vaatwasmachinebestendig zijn.

Het heeft een deksel aan de bovenkant, zodat het apparaat geen stof kan krijgen en het heeft ook nog een druppelstop. Dit apparaat is zodanig gemaakt dat je een glas gelijk eronder kunt plaatsen terwijl je aan het persen bent. Zo zie je ook gelijk hoeveel sap je al hebt gemaakt. De kopers van dit apparaat zijn tevreden.

Het is van goede kwaliteit, handig in gebruik en gemakkelijk schoon te maken. Verder is het een redelijk stille machine. Enkele kopers vinden de prijs aan de hoge kant, maar vinden het toch een top product. Verder is de uitlaat voor het sap laag, want er past geen lang glas eronder.

Philips is niet alleen één van de populairste merken, voor veel kopers is het ook het beste merk omdat het garant staat voor kwaliteit. Hieronder zetten we dus alle voordelen van het toestel op een rijtje gevolgd door de eventuele nadelen ervan.

Voordelen
Goede prijs- kwaliteitverhouding:

voor heel wat mensen voldoet het toestel volledig aan hun verwachtingen en zijn ze dus ook bereid om er dit bedrag zonder problemen aan te geven.

Gebruiksvriendelijk:

het toestel beschikt over een krachtige motor die bovendien uiterst stil werkt. Het snoer van 1 meter kan gemakkelijk worden bewaard in de opbergruimte die daarvoor voorzien is. De losse onderdelen zijn ook nog eens vaatwasmachinebestendig.

Nadelen
Te duur:

enkele kopers vinden het product net iets te duur doordat het niet volledig aan hun verwachtingen voldoet. Zo mocht er een aan- en uitknop en een iets grotere schenktuit voorzien zijn. Het blijkt ook niet zo handig te zijn voor mensen die pijn hebben in hun handen.

Koop bij bol.com (€53.84)

 

 

 

 

2. Princess 202071 Silver Super Juicer Citruspers

 

De Princess 202071 Silver Super Juicer – Citruspers heeft een krachtige motor van 35 Watt die automatisch inschakelt en draait. Deze citruspers heeft een antidruppel klepje, wat het schenken gemakkelijk maakt. Dit apparaat is gemakkelijk schoon te maken, want je kunt de onderdelen losgooien en schoonmaken.

Daarnaast ziet dit apparaat er ook heel mooi uit met zijn roestvrijstalen ontwerp en geeft het je keuken een moderne uitstraling. Het apparaat zelf is compact, waardoor je het gemakkelijk kunt opbergen in de keukenkast, als je het niet op het aanrecht wilt laten staan. Als je de reviews leest zijn de kopers wel tevreden met dit product.

De prijs is redelijk en het heeft een goede kwaliteit. Het is handig in gebruik en gemakkelijk schoon te maken. Enkele kopers hebben wel moeite met de kwaliteit van dit product. Voor sommigen zijn de onderdelen te zwak en kwetsbaar.

Princess is ook wel een bekend merk als het gaat om huishoudtoestellen en dit zie je ook aan de reviews. Laten we even de voordelen afwegen ten opzichte van de eventuele nadelen ervan.

Voordelen
Perskegel:

dankzij de optimale vorm van de perskegel kun je met dit product zowel grote als kleine citrusvruchten gaan persen. Bovendien wisselt de perskegel van draairichting zodat je werkelijk tot en met de laatste druppel kunt uitpersen.

Krachtige motor:

het toestel beschikt over een uitzonderlijk krachtige motor waardoor je in een recordtempo vers sap kunt persen. Bovendien start de motor automatisch zodra je een citrusvrucht op de kegel drukt.

Handig in gebruik:

je kunt het toestel heel gemakkelijk gaan schoonmaken dankzij de losse onderdelen die je uit het toestel kunt halen. Deze losse onderdelen mogen bovendien ook in de vaatwasser.

Goede prijs- kwaliteitverhouding:

voor heel wat gebruikers staat de prijs echt wel in verhouding tot de voordelen die het toestel hen biedt.

Nadelen
Kwetsbaar:

sommige kopers vinden het product net iets te kwetsbaar en het glijdt gemakkelijk weg. Daardoor vinden enkele onder hen de prijs ook net iets te hoog.

Koop bij bol.com (€39.99)

 

 

 

 

3. Alessi Juicy Salif Citruspers Aluminium

 

Met de Alessi Juicy Salif Citruspers Aluminium kun je lekkere en verse sappen persen. Dit product is volledig van aluminium gemaakt en heeft een uniek ontwerp.

Daardoor staat hij ook mooi in je keuken of op je keukenaanrecht. Voor deze citruspers heb je geen netstroom of batterijen nodig, wat je kunt gewoon zelf met de hand je fruit persen. Door het uniek ontwerp is dit product ongeveer 29 cm hoog, wat het gemakkelijk maakt om een glas of kan aan de onderkant van de pers te plaatsen.

Als je dus aan het persen bent, komt het sap gelijk in je glas of kan terecht. De kopers van dit product zijn tevreden ermee. Het is gemakkelijk schoon te maken doordat het in de vaatwasmachine kan.

Wel vinden sommige kopers de prijs aan de hoge kant en is het geen citruspers aanbieding. Een ander nadeel kan zijn dat de vezels niet opgevangen worden.

Uit de enkele reviews bij dit product kunnen we opmaken dat het niet om een bekend merk gaat. Toch blijkt dat het product heel wat sterke punten heeft, uit de goede beoordelingen die werden geplaatst. Maar zijn er dan ook zwakke punten aan dit product?

Voordelen
Degelijke kwaliteit:

de meeste gebruikers zijn ervan overtuigd dat het om een degelijk product gaat dat heel wat voordelen biedt en betalen dus met plezier dit bedrag.

Gebruiksvriendelijk:

voor dit product heb je helemaal geen batterijen of stroom nodig aangezien het geheel manueel werkt. Je perst de citrusvruchten dus eigenhandig. Bovendien kun je er gemakkelijk een glas of een kan rechtstreeks onder plaatsen.

Gemakkelijk te reinigen:

deze citruspers is heel eenvoudig te onderhouden doordat je het gemakkelijk kunt afwassen. Alle delen kunnen namelijk perfect in de vaatwasmachine.

Nadelen
Te duur:

slechts enkele gebruikers vinden de prijs net iets te hoog. Dit kan zijn omdat je de citrusvruchten manueel moet persen en dit niet elektrisch gebeurt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Cilio Citruspers zilver glanzend

 

De Cilio 309232 citruspers/sapmaker is van chroom gemaakt en is een handcitruspers. Je kunt met dit apparaat lekkere en verse sappen maken van verschillende citrusvruchten.

Het heeft een mooi, uniek ontwerp en is zilver van kleur wat het zeker opvallend maakt als hij in jouw keuken of op je aanrecht staat. Het apparaat zelf is een beetje groot en kan daardoor wel ruimte in beslag nemen.

Onder de pers kun je een glas plaatsen dat het sap bij het persen opvangt. De kopers van dit apparaat zijn tevreden met dit product, want het perst het fruit goed door. Het is handig in gebruik en is van goede kwaliteit.

Dit apparaat is ook gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken. Daarnaast staat het ook nog mooi in de keuken. Met de prijs behoort het wel niet tot de categorie van goedkope citruspersen.

In vergelijking tot de vorige producten kunnen we niet zeggen dat deze citruspers één van de goedkoopste is. Dit kan perfect zijn doordat het heel wat voordelen te bieden heeft die wij dan ook graag eens overlopen. We laten ze volgen door de eventuele nadelen ervan.

Voordelen
Design:

het product heeft een tamelijk groot formaat waardoor je dus iets meer ruimte op het aanrecht zult moeten voorzien. De zilveren kleur zorgt voor een elegante en klassevolle uitstraling die bovendien in elk interieur past.

Gemakkelijk te reinigen:

het product is heel gemakkelijk te onderhouden. Dit komt doordat de losse delen vaatwasserbestendig zijn.

Goede kwaliteit:

ondanks de hoge prijs van dit product zijn veel kopers bereid dit ook te betalen omdat het toestel volledig aan hun wensen voldoet.

Nadelen
Onhandig in gebruik:

enkele personen zijn niet zo overtuigd van de gebruiksvriendelijkheid van het product doordat het voor kinderen net iets te lastig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Bar@ Hand Citruspers hout

 

Met de Bar@ Hand citruspers – hout kun je ook lekkere en verse sappen of cocktails maken. Je kunt het ook gebruiken tijdens het koken, als je bijvoorbeeld nou net het sap van een citroen nodig hebt voor jouw gerecht.

Dit product is gemaakt van eikenhout en is duurzaam doordat het hout geen last zal hebben van de zure sappen van het fruit. Het heeft ook nog een puntige top dat ervoor zorgt dat de pitten verwijderd worden.

Met het geribbelde oppervlak haal je alle sap uit het fruit. Dit product kun je niet in de vaatwasmachine zetten en zal je het met de hand moeten wassen.

Tot nu toe zijn er geen reviews te lezen over dit product. Op basis hiervan kan er geen advies gegeven worden van deze handcitruspers.

Deze citruspers van het merk Bar@ heeft echt de laagste prijs als we het gaan vergelijken met alle andere producten die we hierboven besproken hebben. Maar wat zijn nu juist de sterke punten van het product en wat zijn de minder sterke punten ervan?

Voordelen
Duurzaam:

ook al heeft het de laagste prijs in vergelijking met de andere producten toch is deze citruspers heel duurzaam doordat het gemaakt is uit eikenhout. Dit hout ondervindt geen last van de zure sappen van het fruit.

Handig in gebruik:

het product beschikt over een puntige top waarmee je eventuele pitten gemakkelijk kunt verwijderen. Het geribbelde oppervlak zorgt dan weer dat je werkelijk al het sap uit de vrucht kunt halen.

Nadelen
Onderhoud:

doordat je de citruspers niet in de vaatwasser kunt stoppen zul je hem dus zelf met de hand moeten wassen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status