Beste combi koelkast

Laatste update: 26.03.23

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Combi koelkasten test van 2023

 

We stellen vast dat steeds meer gebruikers kiezen voor een combi koelkast. Je kunt ze tegenwoordig bestellen in diverse formaten, materialen, indelingen en designs. Aan jou de keuze om er de beste combi koelkast uit te zoeken. Toch loopt de zoektocht niet altijd over rozen. En daarom zijn wij alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde hedendaagse combi koelkasten. Kies je voor de Domo DO910K combi koelkast dan kies je voor een compacte, makkelijk te plaatsen koelkast. Indien je toch op zoek bent naar net dat tikkeltje meer dan lijkt de Smeg FAB28RDMC combi koelkast misschien wel iets voor jou te zijn. Deze combi koelkast biedt een vrij ruim vermogen aan maar doet dit op een energiezuinige manier.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Combi koelkasten koopgids

 

Het is niet altijd makkelijk om een keuze te maken tussen de beste combi koelkasten doordat het aanbod vandaag de dag bijzonder ruim is. Ben je op zoek naar een inbouw model of toch liever een vrijstaande combi koelkast? Hecht je belang aan de inrichting van het interieur, het energielabel en eventuele extra functies, of niet? Houd er wel rekening mee dat dergelijke apparaten misschien niet langer tot de goedkope combi koelkasten behoren. Het is dan ook een aanbeveling om de verschillende exemplaren te vergelijken alvorens een keuze te maken.

Wat is een combi koelkast en het nut ervan

Zoals de naam doet vermoeden, kies je met een combi koelkast voor een degelijk exemplaar waarbij de combinatie wordt gemaakt tussen enerzijds een koelkast en anderzijds een vriesvak. Je hebt dus bijgevolg, beide elementen onmiddellijk bij de hand. Dit maakt het mogelijk om bepaalde dingen sneller van de koelkast naar het vriesvak te plaatsen bijvoorbeeld. En op die manier bepaalde voedingswaren ook net iets langer te bewaren.

Tegenwoordig zijn er dan ook steeds meer klanten die kiezen voor dergelijke combi koelkast. Niet alleen uit gemak maar ook omdat het bovendien heel wat plaats bespaart. Je hebt namelijk alles wat je nodig hebt in slechts één enkel toestel. Toch wordt de keuze moeilijker door een aantal externe factoren. Denk maar aan de installatie, het formaat en de eventuele extra kenmerken en/ of functies. Bedenk op voorhand waar je naar op zoek bent en wat je verwachtingen zoal zijn.

 

Combi-bottom of combi-top koelkast

Wanneer we ons specifiek gaan richten op de combi-koelkasten dan kunnen we een onderscheid maken tussen 2 verschillende soorten. Enerzijds heb je de combi-top koelkasten en anderzijds de combi-bottom koelkasten. Wanneer je kiest voor een combi-top koelkast dan zal het vriesgedeelte zich bovenaan bevinden en het koelgedeelte onderaan. Wat de prijs betreft, zijn beide exemplaren aan elkaar gewaagd. Toch stellen we vast dat de combi-bottom variant, waarbij het vriesgedeelte onderin zit, momenteel net iets populairder blijkt.

 

Formaat, plaatsing en installatie

Verder vinden wij het minstens even belangrijk om de aandacht te vestigen op het formaat, de plaatsing en de installatie van de koelkast. Combi koelkasten kun je tegenwoordig aankopen in tal van verschillende formaten. Zo kan een compacte combi koelkast best wel handig zijn in kleine appartementen, garages of kampeerwagens. Ben je op zoek naar een degelijke combi koelkast om in een open keuken te plaatsen, dan kun je alvast even de grote exemplaren aan een grondige check-up onderwerpen.

Het formaat blijft dus in heel veel omstandigheden een persoonlijke factor. Toch is het ook belangrijk om bij de keuze van het formaat even stil te staan bij de plaatsing. Waar wil je de combi koelkast plaatsen? En ben je van plan om te kiezen voor een vrijstaande combi koelkast of is het de bedoeling om dergelijk apparaat in de keuken in te bouwen. In het laatste geval, moet je het formaat van de combi koelkast laten bepalen door de beschikbare ruimte.

Beschik je over heel wat ruimte dan zou je eventueel kunnen kiezen voor een Amerikaanse combi koelkast waarbij het koelgedeelte en het vriesgedeelte gewoon naast elkaar staan en voorzien zijn van een afzonderlijke deur. Houd wel rekening met het feit dat het prijskaartje hier iets hoger zal zijn en je dus eventueel moet letten op aanbiedingen en promoties.

Energielabel en extra functies

Voor heel veel gebruikers is het tegenwoordig ook belangrijk dat de combi koelkast energiezuinig te werk gaat. Dat wordt vaak aangeduid door een energielabel. Dat label is samengesteld door een letter van het alfabet al dan niet in combinatie met één of meerdere plustekentjes. Zo zal een combi koelkast met het label A+++ veel milieuvriendelijker zijn dan eentje met het label A++. Een combi koelkast met energielabel A+ is niet bepaald zuinig maar wel veel zuiniger dan een label B.

Naast het energielabel kan het ook handig zijn indien je ook van andere functies kunt genieten. Zo kan een “No Frost” functie een meerwaarde zijn omdat je het apparaat dan nooit nog hoeft te ontdooien. Ook het feit of de koelkast geluidloos functioneert is voor velen een belangrijke parameter. Vind je het belangrijk om bij het opengaan van de koelkast een alarm te horen of niet? Is er een snelvriesfunctie of snelkoelfunctie voorzien en beschikt de combi koelkast over een soft-close?

 

Interieuropties en budget

Ook het interieur kan een belangrijke factor zijn bij de keuze van een combi koelkast. Zo kan de aanwezigheid van een flessenrek, vershoudlade, eierrekje, diverse vrieslades en/ of groentelades alvast een meerwaarde bieden. Houd er wel rekening mee dat, hoe meer functies en opties je hebt, hoe duurder het uiteindelijke prijskaartje zal zijn. 

Je beslist uiteraard zelf hoeveel je maximaal wilt spenderen en wat je verwachtingen zijn. Houd eventuele promoties alvast in de gaten en wie weet kun je zo nog wel een combi koelkast aanbieding spotten.

 

Combie koelkast Reviews – Top 5

 

Een combi koelkast is bijzonder praktisch en kun je tegenwoordig in diverse formaten bekomen. Het ene toestel zal net iets meer opties hebben in vergelijking met de andere koelkast. Kies je bovendien voor een inbouw combi koelkast of toch liever een vrijstaand model? Maak gebruik van de 5 topproducten hieronder om een idee te krijgen over de mogelijkheden. Door rekening te houden met de online reviews en het advies van de klanten, zul jij vast en zeker in staat zijn om de voor jou beste combi koelkast uit te kiezen.

 

 

Domo DO910K

 

Met deze unieke combi koelkast, geleverd door Domo, haal je een degelijke en compacte koelkast in huis. Domo staat garant voor kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Dit tafelmodel heeft een maximale hoogte van 88 cm en past daardoor makkelijk in keuken met beperkte ruimte.

De combi koelkast is voorzien van een compact maar handig vriesvak van maximaal 25 liter. Zo wordt het mogelijk om bepaalde voedingswaren toch net iets langer te bewaren. De koelkast heeft een maximale inhoud van 60 liter. Ondanks het enorme vermogen, zul je toch het energielabel A+ aangeduid zien staan. Verder maakt deze energiezuinige combi koelkast amper geluid, en kun je genieten van een dubbele deur met magnetische afsluiting.

Ondanks de hoge prijs, volgens één enkele koper, is het echter wel een degelijk en handig product. Zo wordt niet alleen positief advies gegeven over de uitstekende kwaliteit maar ook over de gebruiksvriendelijkheid van deze unieke combi koelkast.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Smeg FAB28RDMC

 

Indien het allemaal toch wat meer mag zijn dan kun je altijd nog voor deze unieke vrijstaande combi koelkast kiezen. Dit product wordt geleverd door het bekende merk Smeg en zul je jammer genoeg niet meteen hoeven te zoeken in de categorie van de goedkope combi koelkasten.

Het is een bijzonder grote combi koelkast met een maximale hoogte van maar liefst 151 cm en een totale inhoud van ruim 256 liter. Zo beslaat de koelruimte een inhoud van 230 liter en het vriesvak een maximaal volume van maar liefst 26 liter. Ondanks de enorme kracht en het ruime vermogen, mag je zeker zijn van een energiezuinig apparaat. Dat wordt gekenmerkt door het energielabel A++.

De koelkast is voorzien van een automatische ontdooifunctie, een krachtige ventilator en regelbare thermostaat. Verder kun je gebruik maken van de flessenhouder uit chroom en de verschillende, al dan niet verstelbare, glazen leggers. De hoge prijs kan een verklaring zijn voor het ontbreken van online reviews.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Zanussi ZBT20420SA

 

In vergelijking met het vorige product, zul je hier meteen het gevoel krijgen dat het om een combi koelkast aanbieding lijkt te gaan. De koelkast wordt geleverd door het bekende merk Zanussi en heeft een maximaal geluidsniveau van amper 36 dB. Deze combi koelkast werkt dus zo goed als geluidloos.

De koelkast heeft een maximale hoogte van 122 cm en wordt gekenmerkt door een handige sleepdeur. Je kunt gebruik maken van de praktische koelruimte met een maximale capaciteit van ruim 151 liter. Er is ook een vriesvak voorzien waarvan de inhoud maximaal 44 liter bedraagt. Dankzij de No Frost functie hoef je deze combi koelkast nooit meer te gaan ontdooien. Zo bespaar je jezelf een lastig klusje.

Je zult merken dat de combi koelkast ook gekenmerkt wordt door het energielabel A+ wat dus aanduidt dat de koelkast bijzonder energiezuinig te werk gaat. Desondanks moeten we vaststellen dat er nog helemaal geen online beoordelingen bij dit product zijn geplaatst.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Neff K5734X8

 

Ben je niet op zoek naar een vrijstaande combi koelkast maar specifiek naar een inbouw exemplaar? Dan loont het de moeite om deze combi koelkast, geleverd door Neff, even grondig onder de loep te nemen. Laat je niet afschrikken door het gebrek aan online reviews. Het is mogelijk dat het om een recent product gaat of dat het prijskaartje sommige kopers afschrikt. Toch heeft deze inbouw combi koelkast heel wat te bieden.

Het is een stevige combi koelkast met een maximale hoogte van maar liefst 123 cm. Dit omvat een koelruimte met een inhoud van 98 liter, een diepkoelruimte met een maximaal volume van 60 liter en een handig vriesvak van ruim 16 liter. De koelkast beschikt over een laag energieverbruik en wordt daarom ook gekenmerkt door het energielabel A++.

De deur van het vriesvak is bovendien voorzien van een handige afsluit indicatie. Verder kun je gebruik maken van de unieke binnenverlichting, de verschillende verstelbare legplateaus die vervaardigd zijn uit veiligheidsglas en de automatische ontdooifunctie. Kortom, heel wat mogelijkheden en opties.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Liebherr Ksl 2814

 

Het rijtje wordt tenslotte afgesloten met deze unieke vrijstaande combi koelkast die geleverd wordt door het, al dan niet bekende merk Liebherr. Het is een krachtige koelkast met een relatief laag energieverbruik. Vandaar ook het energielabel A++.

De combi koelkast wordt gekenmerkt door een maximale hoogte van 140 cm en een geluidsniveau van amper 40 dB. De koelkast heeft een breedte van amper 55 cm en is daardoor behoorlijk compact. Verder kun je gebruik maken van het ingebouwde vriesvak, de heldere ledverlichting en het verstelbare flessenrooster. Ook de deurvakken kun je makkelijk en probleemloos verstellen en de glazen bodem kun je er makkelijk uitnemen.

Ondanks deze voordelen en mogelijkheden, moeten we vaststellen dat er tot op heden nog geen reacties zijn geplaatst. Daardoor is het bijzonder moeilijk om jou verder advies te geven over dit product.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status