5 Beste Compact Camera’s Test van 2022

Laatste update: 29.06.22

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Compacte Camera’s – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het is altijd aangenaam als je leuke familiemomenten of mooie momenten met vrienden kunt vastleggen. Het is uiteraard belangrijk dat je dit dan ook kunt doen met een degelijke compact camera. Indien je momenteel niet zoveel tijd hebt om onze koopgids eens aandachtig door te nemen, dan kun je ook gewoon even kijken naar de 3 beste compact camera’s. Na een grondig onderzoek hebben wij gemerkt dat je met de Sony Cybershot DSC-WX500 zeker en vast een goede koop doet. Het is misschien wel één van de kleinste modellen maar de foto’s zijn haarscherp. Indien je dit wenst kun je de kleur aanpassen of effecten aan je foto’s toevoegen. De Nikon COOLPIX B500 is zeker en vast een waardig alternatief. Met dit kantelbare scherm en de goede zoomfunctie maak jij van elke vakantie een mooi herinnering.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Compact camera’s koopgids

 

Compact camera’s zijn compacte digitale camera’s die je overal wel tegenkomt. Je kunt een goede compact camera kopen door je te baseren op verschillende functies. De beeldkwaliteit, de zoomfunctie en beeldstabilisatie zijn enkele belangrijke factoren. Maar ook draadloze verbindingen of stevigheid van de camera speelt een rol. We bespreken enkele belangrijke punten.

 

 

Soorten compact camera’s

De bekendste soort zijn de broekzak camera’s. Deze zijn compact genoeg om mee te nemen in je broekzak en voldoet voor de meeste amateurfotografen. Deze toestellen zijn vaak comfortabel in gebruik en bezitten altijd maar meer functies. Deze camera’s lijden echter onder de opkomst van de smartphones omdat je zo altijd een camera bij de hand hebt. De kwaliteit van deze camera’s wordt ook altijd maar beter. Daarom groeien de mogelijkheden van compact camera’s ook gestaag om de vooruitgang van smartphones te kunnen bijhouden.

Geavanceerde compact camera’s zijn iets groter dan de broekzak modellen en gebruiken snellere, heldere lenzen. De functies van deze camera’s zijn ook meer uitgebreid en je beschikt zelfs over controle mogelijkheden zoals van een spiegelreflexcamera. Deze camera’s zijn ideaal om mee te nemen op reis of voor een professionele fotograaf. Dankzij de grotere lenzen kunnen ze een betere beeldkwaliteit leveren.

Tenslotte kun je kiezen voor een bridgecamera. Deze camera’s beschikken over vele voordelen van vervangbare lenscamera’s. Ze zorgen voor stabiliteit wanneer je foto’s maakt en beschikken over een lange zoomlens. Deze apparaten zijn ook voorzien van beeldstabilisatie.

 

Beeldkwaliteit

Vele mensen denken dat de kwaliteit van je beelden afhangt van het aantal megapixels die een camera heeft. Niets is minder waar. Hoe groter het aantal megapixels, hoe grotere formaten je kunt afdrukken van je foto. Bijna alle compact camera’s beschikken tegenwoordig over 10 megapixels die het mogelijk maakt om een foto op A4 formaat af te drukken.

Het hangt er van af wat je met je foto’s wilt doen. De kwaliteit van de afbeeldingen wordt mede bepaald door de sensor. Een te groot aantal megapixels kan zelfs zorgen voor ruis op je foto’s, vooral als je foto’s neemt bij schemering of in ruimtes met weinig licht.

De sensorgrootte is belangrijker voor de kwaliteit van je foto’s. Hoe groter je sensor is, hoe meer details er zullen weergegeven worden op je beelden. Compact camera’s hebben over het algemeen een kleinere sensor dan spiegelreflexcamera’s of systeemcamera’s maar kunnen meestal toch een goede beeldkwaliteit leveren.

 

Filmen en zoomfunctie

Beslis zelf of je enkel foto’s wilt nemen met je compact camera of als je ook wilt kunnen filmen. De meeste compact camera’s hebben de mogelijkheid om video’s op te nemen in HD kwaliteit maar hebben soms een beperking op de tijd die je kunt filmen. Ook kunnen de bestandsgroottes voor videobestanden beperkt worden zodat je geheugenkaart niet te vlug vol is.

De meeste camera’s zijn uitgerust met een 4x zoom en sommigen kunnen zelfs tot 10x zoomen. Hoe groter de zoom, hoe meer kans op trillingen tijdens het fotograferen, dit kan voor onduidelijke foto’s zorgen. Daarom is het beter om een apparaat met beeldstabilisatie aan te schaffen die het effect van trillen tegengaat.

Vele toestellen beschikken over een digitale zoom naast de optische zoom. Digitaal zoomen is niet echt nuttig want hoe meer je inzoomt, hoe slechter de beeldkwaliteit wordt. Het is daarom aanbevolen om nooit een digitale zoom te gebruiken als je foto’s neemt.

Bij vele toestellen is het mogelijk om te zoomen tijdens het filmen. Dit brengt natuurlijk voordelen met zich mee zodat je op een bepaalde plek of persoon kunt inzoomen. Bij modellen waar dat niet kan moet je eerst inzoomen op het object voordat je begint te filmen, dit kan voor sommige mensen vervelend zijn.

 

 

Extra voordelen

De meeste compact camera’s zijn uitgerust met draadloze verbindingen zoals wifi of bluetooth. Zo kun je de foto’s die je genomen hebt meteen delen op sociale media of draadloos overzetten naar je computer of smartphone. Je kunt met bepaalde apps je telefoon als afstandsbediening gebruiken voor je compact camera. Zo kun je mooie groepsfoto’s nemen zonder dat er iemand ontbreekt op de afbeelding.

Vaak zul je een compact camera willen kopen om mee te nemen op avontuur of trektochten. Om deze reden bestaan er modellen die bestand zijn tegen schokken, stof, water, sneeuw, enzovoort. Deze camera’s worden ook wel eens action cams genoemd en zijn ideaal voor mensen die hun sportieve avonturen op foto of film willen zetten.

Kies ook eerder voor een model met een oplaadbare batterij in plaats van een ouderwets toestel waar je wegwerpbatterijen moet in plaatsen. Dit is makkelijk in gebruik en zal op lange termijn kosten besparen. Vergelijk verschillende modellen voordat je ook maar een beslissing neemt en neem gerust eens een kijkje online, er zijn vele mooie aanbiedingen te vinden.

 

5 Beste Compact Camera’s (Reviews) van 2022

 

Bent u op zoek naar de beste compact camera om schitterende foto’s mee te maken? Leg al uw mooie familiemomenten vast met deze compact camera aanbiedingen. Wij hebben verschillende topproducten online vergeleken, gebaseerd op de reviews van kopers, om uw een gedetailleerd lijstje te kunnen presenteren. Dit zal uw keuze zeker vergemakkelijken!

 

1. Sony Cybershot DSC-WX500

 

De Sony DSC-WX500 digitale compact camera is meteen ook de kleinste en misschien zelfs de beste compact camera ter wereld! Het LCD-scherm is 180 graden kantelbaar zodat je de perfectie selfies kunt maken. Hij beschikt over een ZEISS-lens met 30x optische zoom en een beeldkwaliteit van 18,2 megapixels.

Met de Photo Creativity modus kunt u eenvoudig de helderheid, kleur en beeldeffecten aanpassen. U kan er natuurlijk ook mee filmen. De batterij heeft een lange levensduur, als hij volledig opgeladen is kunt u er ongeveer 400 foto’s mee maken of wel tot 75 minuten lang filmen.

De online reviews zijn duidelijk, dit product is echt top! Gebruikers zijn heel tevreden over de haarscherpe foto’s die ze kunnen maken en de vele gebruiksmogelijkheden van het apparaat.

De eenvoudige selfie mode is ook heel populair. Mindere kanten aan deze compact camera aanbieding zijn het korte opladersnoer en het feit dat hij nogal klein is voor mensen met grote handen.

Sony maakt deel uit van de beste merken op het vlak van compact camera’s maar ook van elektronica in het algemeen. Deze kleine camera beschikt over een kantelbaar scherm en heeft een hoge beeldkwaliteit.

Voordelen
Kantelbaar scherm:

je kunt het scherm volledig kantelen zodat je makkelijk selfies kunt maken met vrienden of enkel van jezelf.

Formaat:

dankzij het kleine formaat kun je deze camera eenvoudig meenemen op reis. Het toestel neemt heel weinig plaats in en heeft ook een laag gewicht.

Zoomfunctie:

het apparaat is voorzien van een optische zoom die tot 30 keer kan vergroten om mooie foto’s vanop afstand te maken.

Photo Creativity:

je kunt deze speciale modus gebruiken om de helderheid, kleur of effecten van foto’s en video’s aan te passen.

Nadelen
Te klein:

vanwege het kleine formaat kan het lastig zijn om de camera stevig vast te houden, vooral voor mensen met grote handen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Nikon Coolpix B500

 

De Nikon CoolPIX B500 heeft een 40x optische zoom en een 3 inch kantelbaar LCD-scherm. U kan er mee filmen in Full HD en is heel eenvoudig te bedienen.

Tijdens het filmen kunt u zelfs foto’s opslaan! Het toestel werkt op AA batterijen die overal ter wereld te verkrijgen zijn. Hij heeft een beeldkwaliteit van 16 megapixels om schitterende foto’s mee te maken.

Met SnapBridge kunt u gemakkelijk alles foto’s die u maakt synchroniseren naar uw smartphone of tablet, en dit tegen een laag stroomverbruik. Zo kunt u vlug uw beelden van Nikon-kwaliteit delen met uw volgers op sociale media!

Kopers van deze digitale compact camera schrijven in hun reviews dat ze heel tevreden zijn over de kwaliteit van de foto’s en de video’s. Ze vinden ook dat de prijs van het toestel aanvaardbaar is en dat hij vele gebruiksmogelijkheden heeft. Hij is wel redelijk kwetsbaar dus let erop om hem niet te laten vallen!

De Coolpix B500 beschikt over een grote optische zoom en het scherm is ook kantelbaar. Je kunt ook filmen met dit apparaat en het werkt op AA batterijen. Het toestel kun je verbinden met je smartphone om foto’s te kunnen delen.

Voordelen
Goede zoomfunctie:

de optische zoom kan een onderwerp tot 40 keer groter maken zonder daarbij aan kwaliteit in te leveren. Zo kun je ook vanop een grote afstand mooie foto’s maken.

Kantelbaar scherm:

je kunt het scherm kantelen zodat je op een makkelijke manier selfies kunt maken van jezelf of met vrienden.

Video:

de beelden worden opgenomen in Full HD die zorgen voor een goede kwaliteit zodat je nadien van leuke video’s kunt genieten.

Stroomvoorziening:

de camera gebruikt AA batterijen die je op elk moment kunt vervangen en overal ter wereld kunt kopen.

Nadelen
Batterijen:

als je de camera veel gebruikt kun je na een tijdje aan een hoge meerkost liggen door altijd nieuwe AA batterijen te kopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Canon PowerShot SX730

 

Volgens de meerderheid van de kopers blijkt deze compact camera van het bekende merk Canon echt wel een topproduct te zijn. Het toestel heeft een mooie neutrale doch klassevolle zwarte kleur en beschikt over heel wat opties. Zo kun je eerst en vooral genieten van uitstekende Full HD videobeelden. Het zal dan ook niet verwonderen dat dit toestel vooral bij vloggers bijzonder populair is.

Verder is het mogelijk om het scherm van deze handige compact camera te kantelen en dat is natuurlijk een groot pluspunt. Het is ook handig om te weten dat het toestel niet alleen over Wifi beschikt maar ook over Bluetooth. Op die manier kun je op een makkelijke en vooral draadloze manier je foto’s en bestanden met anderen gaan delen.

Ondanks het feit dat de online beoordelingen vooral heel positief zijn, is het toch ook belangrijk om rekening te houden met een aantal andere factoren. Zo blijkt de compact camera niet helemaal waterbestendig te zijn en is deze bovendien niet schokbestendig.

Met deze compact camera haal je volgens de meerderheid van de kopers een uitstekend toestel in huis. Doordat het zo compact is, is het makkelijk om het apparaat overal mee naartoe te nemen. Ideaal dus als je binnenkort op reis vertrekt met je familie of vrienden. Laten we alvast even kijken naar de voor- en nadelen ervan.

Voordelen
Scherm:

het toestel beschikt over een makkelijk te bedienen scherm dat je bovendien ook kunt kantelen. Dit kan best wel handig zijn voor personen die dol zijn op het nemen van leuke selfies of vlogs.

Beeldkwaliteit:

met deze compact camera zul je kunnen genieten van een uitstekende beeldkwaliteit. Zo is dit product uitgerust met een Full HD video.

Gebruiksgemak:

je zult merken dat de compact camera ook over Bluetooth en zelfs Wifi beschikt. Zo kun je jouw bestanden op een makkelijke en vooral bijzonder snelle manier met andere apparaten delen.

Nadelen
Kwetsbaar:

jammer genoeg blijkt deze camera toch niet zo perfect te zijn. Zo blijkt het toestel niet schokbestendig te zijn en is het ook niet bestand tegen water.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Panasonic Lumix DMC-TZ57

 

De Panasonic heeft een kantelbaar scherm, 20x zoom en maakt Full HD video-opnames. U kunt met de selfie-functie belangrijke momenten vastleggen en delen via wifi.

Hij beschikt over knipoogdetectie en u kunt het toestel eenvoudig op je smartphone of tablet aansluiten door middel van de QR-code.

Met de Panasonic Image App kunt u ook uw telefoon of tablet om uw camera vanop afstand te bedienen!

De reviews over deze compact camera aanbieding zijn overwegend positief. De kwaliteit van de beelden is top, hij is eenvoudig te bedienen en heeft vele gebruiksmogelijkheden.

Het extra schermpje voor selfies is voor sommigen zeer handig. Ook zou hij ’s nachts mooie foto’s maken.

Net als bij de vorige camera’s beschikt ook dit model over een kantelbaar scherm maar de zoomfunctie is iets minder krachtig. Je kunt videobeelden maken in Full HD kwaliteit en het beschikt over nog enkele handige functies.

Voordelen
Selfies:

je kunt eenvoudig selfies nemen dankzij het kantelbare scherm die je daarna via wifi kunt delen op sociale media of met je vrienden. Je kunt de camera activeren door te knipogen, zo beschik je over meer vrijheid voor je selfies.

Filmen:

je kunt beelden filmen in Full HD kwaliteit zodat je achteraf kunt genieten van video’s met een goede beeldkwaliteit. Ook het geluid van de video’s klinkt goed wanneer je ze op de computer afspeelt.

Zoom:

de optische zoom kan een beeld tot 20 keer vergroten zonder kwaliteit te verliezen.

Nadelen
Ruis:

wanneer je de video’s afspeelt op de camera zul je continue een luide ruis horen. Volgens een koper heb je echter geen last van deze ruis wanneer je de filmpjes op de computer afspeelt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Sony Cybershot DSC-H300

 

Met zijn prijs onder de 200€ behoort deze camera tot de goedkope compact camera’s. Hij beschikt over 35x zoom om elk onderwerp dichtbij te brengen. De beelden zijn zowel bij foto’s en video’s haarscherp.

Hij heeft een beeldkwaliteit van 20 megapixels en is eenvoudig te gebruiken. Dit apparaat werkt op AA batterijen dus u kunt gemakkelijk extra batterijen meenemen om nooit zonder stroom te zitten. Met de 360 graden Sweep Panorama functie kunt u gans de omgeving om u heen vastleggen.

Kopers van deze digitale compact camera geven een positief advies. Hij maakt mooie en scherpe foto’s, zelfs op de automatische stand. In het donker komen de foto’s wel niet echt helder uit.

Sommigen vinden het ook jammer dat ze steeds nieuwe batterijen moeten kopen en vinden dat het stroomverbruik bij filmen te hoog ligt.

De Cybershot DSC-H300 heeft de meeste reviews ontvangen van kopers en is daardoor het populairste product. Bovendien is dit ook de camera met de laagste prijs, ideaal voor personen met een beperkt budget.

Voordelen
Stabiele zoom:

de optische zoom kan het beeld tot 35x vergroten zonder kwaliteitsverlies. Bovendien zorgt Optical Steadyshot ervoor dat bewegende beelden gestabiliseerd worden.

Nuttige opties:

je kunt panorama’s maken van 360º met dit toestel. Het apparaat is ook geschikt voor gebruik bij weinig licht dankzij de Advanced Flash en beschikt over verschillende beeldeffecten die je kunt toepassen.

Nadelen
Batterijen:

deze camera werkt op AA batterijen. Bij veelvuldig gebruik zul je regelmatig nieuwe batterijen moeten kopen en dit kan zorgen voor een grote meerkost.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

Canon PowerShot SX720 HS

 

Deze camera is een perfecte reisgenoot voor de gevorderde fotograaf. Hij beschikt over een beeldkwaliteit van 20,3 megapixels! Verder heeft hij ook een 40x optische zoom om gemakkelijk foto’s van op afstand te nemen zonder aan kwaliteit te moeten inleveren.

Dankzij z’n Focus peaking technologie ziet u precies waar u met de camera op focust. U kan gemakkelijk uw foto’s delen met de ingebouwde wifi of bluetooth. Hij beschikt wel niet over 4K.

Ook hier geven de online gebruikers een positief advies. Het apparaat maakt haarscherpe foto’s en heeft handige functies zoals de sportstand waarmee u foto’s maakt van bewegende personen.

Foto’s vanop grote afstand zijn ook mogelijk dankzij de zoom. Foto’s zijn makkelijk te delen via wifi maar het lukt wel niet om te verbinden met dropbox.

Deze PowerShot SX720 HS is met z’n kwaliteit van 20,3 megapixels geschikt voor gevorderde gebruikers. De goede optische zoom en de mogelijkheid om een draadloze verbinding te maken zijn enkele mooie pluspunten.

Voordelen
Krachtige zoomfunctie:

het apparaat beschikt over een optische zoom van 40x waarmee je vanop een grote afstand mooie foto’s kunt maken zonder beeldkwaliteit te moeten inleveren.

Draadloze verbinding:

je kunt de camera verbinden met je smartphone via NFC, bluetooth of wifi zodat je meteen je mooiste foto’s online kunt delen met je vrienden op of sociale media.

Focus peaking technologie:

deze functie zorgt ervoor dat de camera altijd automatisch focust op het onderwerp waar je het toestel op richt. Bovendien zorgt de Optical Image Stabilizer voor haarscherpe en stabiele beelden zodat je altijd mooie foto’s neemt.

Nadelen
Beperkingen:

je kunt de camera niet verbinden met Dropbox via wifi. Het apparaat kan ook geen foto’s of beelden maken met 4K kwaliteit.

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status