fbpx

Beste condensdroger

Laatste update: 15.10.19

 

Condensdrogers test van 2019

 

 

Steeds meer mensen gaan op zoek naar een degelijke en duurzame condensdroger. Miele is daarbij alvast een bekend en gewaardeerd merk. Maar ook Siemens, AEG, Bosch en Zanussi moeten alvast niet onder doen. Omdat er tegenwoordig heel wat keuze op de markt is wat betreft degelijke condensdrogers, hebben wij voor jou een selectie gemaakt van 5 topproducten. We hebben ons hierbij niet alleen gebaseerd op de online reviews maar ook op het advies van de klanten.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Bosch WTG86400NL

 

Het valt niet mee om op zoek te gaan naar de beste condensdroger. Maar misschien kom je met deze condensdroger van Bosch wel al aardig in de buurt. Zo is het toestel voorzien van een bijzonder ruime trommel die over een totale laadcapaciteit van maar liefst 8 kg beschikt. Ideaal dus voor kleine of grotere gezinnen.

Verder is de trommel zodanig ontworpen dat de structuur aan de binnenkant je kledij zoveel mogelijk zal beschermen. Het is verder een bijzonder krachtig apparaat dat over verschillende functie en diverse wasprogramma’s beschikt. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen opteren voor het AutoDry programma waardoor je was er zo goed als droog uitkomt. Hierdoor wordt een droogtrommel vrijwel overbodig.

Ondanks de kracht en degelijkheid van dit toestel moet je er wel rekening mee houden dat het niet meteen één van de meest energiezuinige apparaten is. Vandaar ook het label dat het tot de energieklasse B behoort. Echter lijken de meeste kopers bijzonder tevreden over de kwaliteit en degelijkheid van het toestel. Slechts één klant is niet overtuigd van de AutoDry functie.

 

Koop bij bol.com (€439)

 

 

 

 

AEG T6DB72KP

 

Je kunt natuurlijk altijd nog kiezen voor de AEG condensdroger. Bovendien is dit apparaat een uitstekende keuze indien je liever niet zoveel geld spendeert aan een degelijke condensdroger. Deze unieke condensdroger aanbieding behoort tot de AEG 6000 serie.

Het toestel wordt geleverd met een fabrieksgarantie van maar liefst 2 jaar. Je kunt beschikken over verschillende functies en wasprogramma’s. De wastrommel heeft verder een laadcapaciteit van maar liefst 7 kg. Dankzij het ProSense programma wordt het droogprogramma geselecteerd op basis van de inhoud van de wastrommel. Verder is de trommelstructuur zodanig ontworpen en vernieuwend dat kledij niet langer beschadigd wordt.

Indien er toch een klein minpuntje mag worden aangehaald dan kan dit vooral te maken hebben met de stroomvoorziening. Het is namelijk niet meteen één van de meeste energiezuinige toestellen. Toch is het een degelijk toestel dat vrijwel geluidloos functioneert en over heel wat mogelijkheden beschikt.

 

Koop bij bol.com (€384)

 

 

 

 

Siemens WT46G400NliQ500

 

Tussen de goedkope condensdrogers zul je dit apparaat van Siemens jammer genoeg niet meteen hoeven te verwachten. Toch blijkt daar heel wat kwaliteit en degelijkheid tegenover te staan. Zo is de condensdroger niet alleen bijzonder krachtig maar werkt het apparaat ook een pak stiller in vergelijking met andere condensdrogers.

De wastrommel heeft een totale laadcapaciteit van wel 8 kg en is daardoor ideaal voor grote gezinnen. Verder wordt er gewerkt door middel van een degelijke slang die via de waterafvoer geleid wordt. Het energielabel B suggereert dat het misschien niet meteen het energiezuinigste apparaat is, maar toch lijken de meeste kopers zich daar niet echt aan te storen.

Heel wat klanten zijn niet alleen tevreden over de geleverde kwaliteit en de duurzaamheid van het apparaat maar geven bovendien ook een positief advies over de verschillende mogelijkheden. Slechts één enkele klant is van mening dat deze condensdroger helemaal niet zo goed droogt.

 

Koop bij bol.com (€459)

 

 

 

 

Zanussi ZP7230DP

 

Door te kiezen voor de Zanussi condensdroger dan kies je niet alleen voor duurzaamheid maar ook voor kwaliteit, als we verschillende klanten mogen geloven. Bovendien is het bedieningspaneel zowel Nederlandstalig alsook Franstalig. En dat is natuurlijk een groot pluspunt.

Dit apparaat beschikt over een maximale droogcapaciteit van wel 7 kg en werkt opnieuw volgens het principe van een slang die via de waterafvoer wordt geleid. Dankzij de startuitstel knop is het mogelijk om de condensdroger te laten starten op het moment dat jij dat wenst. Dankzij de unieke reverserende trommel zul je merken dat je wasgoed niet verstrikt raakt in elkaar.

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat de trommel relatief klein en compact is in combinatie met een behoorlijk hoog energieverbruik. Echter zijn de meeste klanten wel tevreden over de kwaliteit.

 

Koop bij bol.com (€378)

 

 

 

 

Miele TDA140C

 

Tenslotte is er ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor de Miele condensdroger. Opnieuw kun je genieten van een bedieningspaneel dat zowel in het Nederlands alsook in het Frans bestaat. Het toestel beschikt over een maximale droogcapaciteit van 7 kg en maakt gebruik van heel wat verschillende functies en wasprogramma’s.

Zo kun je kiezen voor de PerfectDry functie die ervoor zal zorgen dat je was helemaal droog uit de trommel komt. Verder is er ook een automatische kalksensoriek aanwezig die eventuele kalkaanwezigheid zal signaleren. Op het moment dat je het deurtje van de condensdroger opent dan zul je merken dat er een lichtje aanspringt. In vergelijking met de andere 4 toestellen uit deze lijst, zul je merken dat deze condensdroger bijzonder stil werkt.

Ondanks de bijzonder hoge prijs merken we toch meteen op dat de koper het toestel met maximaal 5 sterren beoordeeld heeft. Voor deze klant hebben we dus te maken met een topproduct.

 

Koop bij bol.com (€712)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status