Beste condensdroger

Laatste update: 26.03.23

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Condensdrogers test van 2023

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een degelijke condensdroger maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kunnen wij jou misschien wel verder op weg helpen? Bekijk daarom alvast even onze koopgids waarin we een aantal belangrijke kenmerken en eigenschappen verder toelichten. Indien je echter dringend op zoek bent dan kun je ook gelijk verder klikken naar onze top 3. Zo blijkt de Bosch WTG86400NL condensdroger alvast een schot in de roos te zijn. Dergelijk apparaat wordt gekenmerkt door een maximale laadcapaciteit van ruim 8 kilogram. Je zou eventueel ook kunnen kiezen voor de AEG T6DB72KP condensdroger die tegen een mooi en vriendelijk prijsje wordt aangeboden.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Condensdrogers koopgids

 

Wat is een condensdroger en hoe werkt het? Wat met het laadvermogen en de eventuele verdere pluspunten? En met welk prijskaartje hoeven we dan rekening te houden? Deze en tal van andere vragen, proberen wij voor jou in deze koopgids te beantwoorden. We hopen dat het hierdoor gemakkelijker wordt om de beste condensdrogers met elkaar te vergelijken. Negeer eventuele aanbiedingen en promoties alvast niet. Het is altijd leuk mocht je de kans krijgen om met een condensdroger aanbieding huiswaarts te keren, of niet?

Wat is een condensdroger en het gebruiksgemak

Misschien heb je er al van gehoord of misschien ook niet, maar wat is dat nu precies; een condensdroger? Het gaat hier om een bijzonder handig apparaatje dat erop gericht is om het vocht, tijdens het drogen van de was, snel en probleemloos op te vangen. Dit vocht komt vervolgens terecht in het daarvoor voorziene condensreservoir. Heel wat condensdroger kun je bovendien makkelijk aan de waterafvoer koppelen maar lang niet allemaal.

Het komt er dan ook op neer om niet meteen de eerste de beste condensdroger in het winkelmandje te plaatsen. Neem rustig de tijd en bekijk de verschillende apparaten op basis van diverse factoren en kenmerken. Zo kan het laadvermogen een belangrijke rol spelen voor sommigen, terwijl anderen toch meer belang hechten aan de manier van aansluiten. Kortom, heel wat vragen en bijgevolg ook heel wat knopen om door te hakken.

 

De werking van een condensdroger

De werking van een kwalitatieve condensdroger steunt logischerwijze op het gebruik van een verwarmingselement. Dat element zal op een gegeven moment een hoge temperatuur gaan bereiken die in staat is om het wasgoed snel en efficiënt te laten drogen. Het zal je dus niet verwonderen dat hier heel wat energie en vermogen voor nodig is. Dat zorgt ervoor dat de meeste condensdrogers niet bepaald tot de energiezuinige apparaten behoren. Ze doen dan wel hun werk maar zijn allesbehalve milieuvriendelijk.

 

Welke pluspunten biedt het

Een condensdroger mag dan niet milieuvriendelijk zijn, toch biedt het apparaat ook heel wat belangrijke pluspunten. Zo kun je al een degelijke condensdroger aankopen voor relatief weinig geld in tegenstelling tot bijvoorbeeld een droogtrommel. Bovendien zal een condensdroger vaak ook krachtiger zijn dan een droogtrommel waardoor je wasgoed ook veel sneller droog is.

 

Het type condensafvoer en het laadvermogen

We hebben het al even min of meer vermeld maar de meeste condensdrogers werken met behulp van een opvangbakje waarin al het vocht terechtkomt. Bijgevolg zul je dit opvangbakje regelmatig, bij voorkeur na elk programma, moeten legen. 

Tegenwoordig heb je echter de mogelijkheid om sommige condensdrogers aan de waterafvoer te koppelen. Op die manier komt het vocht automatisch terecht in de afvoerslang en hoef je dus geen rekening meer te houden met een opvangbakje. Ook via de luchtafvoer naar buiten behoort tegenwoordig tot de mogelijkheden.

Naast de condensafvoer raden wij jou aan om ook rekening te houden met het laadvermogen dat sterk kan variëren naargelang het apparaat. Zo kun je kiezen voor een minimaal laadvermogen van 6 kilogram en een maximaal laadvermogen van ruim 9 kilogram of meer. Extra handig voor grote gezinnen dus!

Eventuele extra kenmerken en/ of handige opties

Op het moment dat je de verschillende condensdrogers met elkaar gaat vergelijken dan zul je vrijwel meteen kunnen vaststellen dat bepaalde toestellen toch over net iets meer mogelijkheden beschikken. Zo kan het bijvoorbeeld wel handig zijn indien de condensdroger voorzien is van een krachtige stoomfunctie. Ook een apparaat dat is uitgerust met een zelfreinigende condensor is alvast een sterk te overwegen aankoop.

Verder zijn er ook heel wat condensdrogers op de markt gebracht waarbij de trommel verlicht wordt en waarbij er op het einde van het programma een signaal wordt gegeven. Dat kan best wel handig zijn want zo wordt meteen duidelijk wanneer het programma beëindigd is. Mag het allemaal toch nog net een tikkeltje meer zijn, kies dan voor een condensdroger die je kunt bedienen door middel van een app. Zelfs wanneer je niet thuis bent, kun je de condensdroger inschakelen.

 

Welk budget hoef je te voorzien

Gemiddeld hoef je toch rekening te houden met een prijskaartje van ongeveer 440 euro. Uiteraard zijn er altijd uitzonderen en bestaan er apparaten die je voor minder dan de gemiddelde prijs kunt aankopen. Dergelijke goedkope condensdrogers kunnen best wel handig zijn voor mensen met een beperkter budget of wanneer je liever niet zoveel budget hieraan wilt spenderen. Echter als je op zoek gaat naar een degelijke en duurzame condensdroger die gekenmerkt wordt door tal van handige functies, dan hoef je al gauw iets meer budget te voorzien.

Het is daarom een goede aanbeveling om voor jezelf op voorhand een aantal factoren uit te klaren. Hoeveel budget wil en kun je vrijmaken voor de aanschaf van een condensdroger? Wat vind je zelf belangrijk op het gebied van extra functies en kenmerken? Ben je op zoek naar een milieuvriendelijk apparaat of hecht je vooral belang aan het totale vermogen? Indien je mocht twijfelen tussen meerdere condensdrogers dan kan het soelaas bieden om de online reviews van klanten ook even door te nemen. Op die manier krijg je een beter beeld van bepaalde condensdrogers.

 

Condensdroger Reviews – Top 5

 

Steeds meer mensen gaan op zoek naar een degelijke en duurzame condensdroger. Miele is daarbij alvast een bekend en gewaardeerd merk. Maar ook Siemens, AEG, Bosch en Zanussi moeten alvast niet onder doen. Omdat er tegenwoordig heel wat keuze op de markt is wat betreft degelijke condensdrogers, hebben wij voor jou een selectie gemaakt van 5 topproducten. We hebben ons hierbij niet alleen gebaseerd op de online reviews maar ook op het advies van de klanten.

 

 

Bosch WTG86400NL

 

Het valt niet mee om op zoek te gaan naar de beste condensdroger. Maar misschien kom je met deze condensdroger van Bosch wel al aardig in de buurt. Zo is het toestel voorzien van een bijzonder ruime trommel die over een totale laadcapaciteit van maar liefst 8 kg beschikt. Ideaal dus voor kleine of grotere gezinnen.

Verder is de trommel zodanig ontworpen dat de structuur aan de binnenkant je kledij zoveel mogelijk zal beschermen. Het is verder een bijzonder krachtig apparaat dat over verschillende functie en diverse wasprogramma’s beschikt. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen opteren voor het AutoDry programma waardoor je was er zo goed als droog uitkomt. Hierdoor wordt een droogtrommel vrijwel overbodig.

Ondanks de kracht en degelijkheid van dit toestel moet je er wel rekening mee houden dat het niet meteen één van de meest energiezuinige apparaten is. Vandaar ook het label dat het tot de energieklasse B behoort. Echter lijken de meeste kopers bijzonder tevreden over de kwaliteit en degelijkheid van het toestel. Slechts één klant is niet overtuigd van de AutoDry functie.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

AEG T6DB72KP

 

Je kunt natuurlijk altijd nog kiezen voor de AEG condensdroger. Bovendien is dit apparaat een uitstekende keuze indien je liever niet zoveel geld spendeert aan een degelijke condensdroger. Deze unieke condensdroger aanbieding behoort tot de AEG 6000 serie.

Het toestel wordt geleverd met een fabrieksgarantie van maar liefst 2 jaar. Je kunt beschikken over verschillende functies en wasprogramma’s. De wastrommel heeft verder een laadcapaciteit van maar liefst 7 kg. Dankzij het ProSense programma wordt het droogprogramma geselecteerd op basis van de inhoud van de wastrommel. Verder is de trommelstructuur zodanig ontworpen en vernieuwend dat kledij niet langer beschadigd wordt.

Indien er toch een klein minpuntje mag worden aangehaald dan kan dit vooral te maken hebben met de stroomvoorziening. Het is namelijk niet meteen één van de meeste energiezuinige toestellen. Toch is het een degelijk toestel dat vrijwel geluidloos functioneert en over heel wat mogelijkheden beschikt.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Siemens WT46G400NliQ500

 

Tussen de goedkope condensdrogers zul je dit apparaat van Siemens jammer genoeg niet meteen hoeven te verwachten. Toch blijkt daar heel wat kwaliteit en degelijkheid tegenover te staan. Zo is de condensdroger niet alleen bijzonder krachtig maar werkt het apparaat ook een pak stiller in vergelijking met andere condensdrogers.

De wastrommel heeft een totale laadcapaciteit van wel 8 kg en is daardoor ideaal voor grote gezinnen. Verder wordt er gewerkt door middel van een degelijke slang die via de waterafvoer geleid wordt. Het energielabel B suggereert dat het misschien niet meteen het energiezuinigste apparaat is, maar toch lijken de meeste kopers zich daar niet echt aan te storen.

Heel wat klanten zijn niet alleen tevreden over de geleverde kwaliteit en de duurzaamheid van het apparaat maar geven bovendien ook een positief advies over de verschillende mogelijkheden. Slechts één enkele klant is van mening dat deze condensdroger helemaal niet zo goed droogt.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Zanussi ZP7230DP

 

Door te kiezen voor de Zanussi condensdroger dan kies je niet alleen voor duurzaamheid maar ook voor kwaliteit, als we verschillende klanten mogen geloven. Bovendien is het bedieningspaneel zowel Nederlandstalig alsook Franstalig. En dat is natuurlijk een groot pluspunt.

Dit apparaat beschikt over een maximale droogcapaciteit van wel 7 kg en werkt opnieuw volgens het principe van een slang die via de waterafvoer wordt geleid. Dankzij de startuitstel knop is het mogelijk om de condensdroger te laten starten op het moment dat jij dat wenst. Dankzij de unieke reverserende trommel zul je merken dat je wasgoed niet verstrikt raakt in elkaar.

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat de trommel relatief klein en compact is in combinatie met een behoorlijk hoog energieverbruik. Echter zijn de meeste klanten wel tevreden over de kwaliteit.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Miele TDA140C

 

Tenslotte is er ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor de Miele condensdroger. Opnieuw kun je genieten van een bedieningspaneel dat zowel in het Nederlands alsook in het Frans bestaat. Het toestel beschikt over een maximale droogcapaciteit van 7 kg en maakt gebruik van heel wat verschillende functies en wasprogramma’s.

Zo kun je kiezen voor de PerfectDry functie die ervoor zal zorgen dat je was helemaal droog uit de trommel komt. Verder is er ook een automatische kalksensoriek aanwezig die eventuele kalkaanwezigheid zal signaleren. Op het moment dat je het deurtje van de condensdroger opent dan zul je merken dat er een lichtje aanspringt. In vergelijking met de andere 4 toestellen uit deze lijst, zul je merken dat deze condensdroger bijzonder stil werkt.

Ondanks de bijzonder hoge prijs merken we toch meteen op dat de koper het toestel met maximaal 5 sterren beoordeeld heeft. Voor deze klant hebben we dus te maken met een topproduct.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status