Beste crosstrainer

 

Crosstrainers test van 2019

 

 

Crosstrainers koopgids

 

Heb je beslist om iets aan je conditie te doen? Of ben je het beu om zoveel geld te betalen aan de fitness? Dan is de crosstrainer vast en zeker iets voor jou. Wanneer je een crosstrainer aanschaft is het belangrijk om rekening te houden met het gebruik, het type, de opties, het vliegwiel en het gewicht.  

 

 

Gebruik

 

De crosstrainer is momenteel razend populair. Het is het ideale toestel voor wie graag iets aan de conditie wilt doen. Of wanneer je het beu bent om maandelijks een groot bedrag te betalen in de fitness. Bovendien ben je ook niet gebonden aan openingsuren. Doordat je het apparaat bij je thuis hebt staan, kun je ervan gebruik maken wanneer je maar wilt.

Een crosstrainer is bovendien zeer toegankelijk voor iedereen aangezien het enorm eenvoudig is in gebruik. Met dit toestel werk je op een eenvoudige manier aan je conditie en kun je vet gaan verbranden. De crosstrainer combineert verschillende spieren en je traint zowel je boven- als onderlichaam.

Met je armen maak je een beweging die ongeveer lijkt op de beweging die je maakt bij het langlaufen. Je benen maken dan weer een loopbeweging. Het enige verschil met lopen is dat het minder belastend is. Daardoor is de crosstrainer bovendien ook ideaal voor mensen die moeten revalideren. Of voor sporters die last hebben van spierklachten of gewrichtsklachten.

 

 

Types

 

Eerst en vooral heb je het zogenaamde instapmodel. Deze crosstrainer is ideaal voor personen die nog nooit of nauwelijks aan sport hebben gedaan en die aan de conditie willen werken. Dit model beschikt niet over ingewikkelde functies waardoor het zeer eenvoudig is in gebruik. Het lichtere vliegwiel zorgt er bovendien voor dat het ideaal is voor beginners.

Vervolgens heb je ook de crosstrainers die geschikt zijn voor regulier gebruik. Dit model is ideaal voor mensen die op een regelmatige basis aan sport doen maar die dus thuis hun conditie verder op peil willen houden. Het beschikt over een iets zwaarder vliegwiel in vergelijking met het instapmodel. Kortom ideaal voor lichte tot middelzware trainingen.

En dan heb je uiteraard ook het model voor intensief gebruik. Deze crosstrainer beschikt over een zwaar vliegwiel waardoor het perfect is voor fervente sporters. Deze modellen zijn ook voorzien van voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s en extra opties. Kortom ideaal voor de fanatiekelingen onder ons. Houd er wel rekening mee dat meer opties niet zal leiden tot goedkope crosstrainers.

 

 

Functiemogelijkheden

 

Zo heb je toestellen die beschikken over voorgeprogrammeerde programma’s en waarbij je de moeilijkheidsgraad kunt instellen. Dan zijn er ook modellen, hoofdzakelijk crosstrainers die gericht zijn op intensief gebruik, die beschikken over een ergometer en een hartslagmeter.

Met een ergometer kun je het vermogen gaan regelen en zelfs meten. Dit vermogen wordt uitgedrukt in watt. De computer zal er dus voor zorgen dat je constant op hetzelfde wattage kunt blijven trainen zoals je voordien had ingesteld. Op die manier krijg je een constante trainingsintensiteit wat ideaal is als je aan je conditie wilt werken en vet wilt verbranden.

De hartslagmeter zal je hartslag meten en ervoor zorgen dat je veel gerichter kunt trainen. Met deze optie kun je eenvoudig zien of je aan je conditie werkt of juist vet gaat verbranden. Of je vet verbrandt of aan je conditie werkt, is namelijk afhankelijk van de hartslagzone waarbinnen je sport.

Trainingsprogramma’s zorgen er dan weer voor dat het niet elke dag hetzelfde is. Zo heb je programma’s die gericht zijn op intervaltrainingen. En programma’s waarbij je zelf de moeilijkheidsgraad nog verder kunt gaan instellen. Kortom de ideale crosstrainer aanbieding voor de fervente sporter.

 

 

Vliegwiel en gewicht

 

Het lijkt misschien op het eerste zicht niet zo heel belangrijk. Toch is het een goede aanbeveling om ook even rekening te houden met de positie van het vliegwiel. Die kan namelijk al heel veel informatie vrijgeven over het type crosstrainer. Wanneer het vliegwiel zich achteraan het toestel bevindt dan ga je een rondere beweging maken die je kunt vergelijken met hardlopen. Dit is dus iets intensiever.

Bij toestellen waarbij het vliegwiel vooraan geplaatst is, zul je een iets vlakkere beweging maken. Je kunt het vergelijken met de beweging die je maakt tijdens het langlaufen. Dit is minder belastend voor de gewrichten. Deze toestellen worden dus heel vaak gebruikt voor revalidatie.

Ook het gewicht van het vliegwiel is belangrijk. Afhankelijk van het gewicht van het vliegwiel zul je te maken hebben met een toestel voor intensief sporten of voor beginners. Vliegwielen met een lichter gewicht zullen hoofdzakelijk gebruikt worden in instapklare crosstrainers. Terwijl vliegwielen met een hoger gewicht van rond de 16 kg eerder in een crosstrainer zullen geplaatst worden voor intensief gebruik.

Kortom er zijn heel wat zaken waar je moet op letten. Het is dan ook een aanbeveling om verschillende aanbiedingen met elkaar te vergelijken. Op die manier zul jij zeker een goede keuze kunnen maken uit de beste crosstrainers.

 

 

Crosstrainer Reviews – Top 5

 

 

Heb jij geen tijd om een sportschool te bezoeken? Koop dan een crosstrainer om in jouw vrije tijd thuis te trainen. Met zo een apparaat kun je verschillende trainingsprogramma’s op verschillende niveaus uitoefenen en behaal jij jouw fitnessdoelen sneller. Je bespaart ook veel geld die je aan de sportschool uitgeeft. Koop daarom de beste crosstrainer en geniet van de voordelen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Focus Fitness Fox 3

 

De Focus Fitness Fox 3 crosstrainer is het apparaat waarmee jij jouw fitnessdoelen kunt bereiken. Dit product is voorzien van een elektronische LED computer, waarmee je de instellingen kunt regelen.

Dit apparaat heeft 16 weerstandsniveaus waaruit je kunt kiezen en het is gemakkelijk te bedienen. Van het display kun je snel en gemakkelijk alle nodige informatie lezen zoals de tijd, snelheid, afstand, calorieverbruik, omgevingstemperatuur etc. Het heeft 18 trainingsprogramma’s en je kunt in totaal 5 verschillende gebruikersprofielen gebruiken op dit apparaat.

Niet alle gebruikers zijn helemaal tevreden over dit product, want het heeft scheve voetstukken en voelt instabiel aan. Daarnaast is het niet een aantrekkelijk product. Andere gebruikers vinden het een goed product, want het is kwalitatief en het is handig om te gebruiken. Dit product heeft ook een goede prijs en is gemakkelijk om in elkaar te zetten.

 

Koop bij bol.com (€349.2)

 

 

 

 

Christopeit CT-2

 

Met de Christopeit CT-2 crosstrainer kun je nu gaan werken aan een gezonde leefstijl. Het maximaal gewicht dat de gebruiker mag hebben is 100 kg. Het is een ideaal product voor de beginnende trainer die eenvoudige oefeningen wilt doen.

Dit apparaat heeft een modern design en zal passen in elke omgeving dat je het plaatst. Het is eenvoudig te bedienen door middel van een LCD display, waarop je belangrijke informatie kunt aflezen zoals de tijd, snelheid, hartslag, afstand. Je kunt de focus leggen op specifieke spieren die je wilt trainen.

Een crosstrainer aanbieding zou je dit product wel kunnen noemen, want het heeft ten opzichte van de andere producten een heel voordelige prijs. De gebruikers zijn in elk geval wel blij ermee, want de kwaliteit ervan is goed en het is gemakkelijk om te gebruiken. Het is gemakkelijk om in elkaar te zetten en het staat ook stevig.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Tunturi Cardio Fit C30

 

Met de Tunturi – Cardio Fit C30 crosstrainer kun jij nu gezond en fit blijven. Het is voorzien van een monitor waarop je alle belangrijke informatie kunt lezen. De monitor werkt op batterijen en is eenvoudig om te bedienen.

Dit product is ideaal als jij geen zware oefeningen wilt doen. Je hebt de keuze uit 8 weerstandsniveaus waarmee jij je conditie langzaam kunt opbouwen. De pedalen zijn groot en ergonomisch gemaakt zodat je comfortabel kunt trainen. Het is daarnaast ook een stil apparaat.

De meningen over dit product zijn verdeeld, want een deel geeft goed advies voor dit product en een ander deel is niet helemaal tevreden ermee. Het is niet een duurzaam product en het is ook niet aantrekkelijk. Daarnaast is het niet gemakkelijk om het in elkaar te zetten. Voor andere gebruikers heeft het juist een fraai design en is het handig om te gebruiken.

 

Koop bij bol.com (€259)

 

 

 

 

ProForm 520i

 

De ProForm 520i is voorzien van sensoren in de handgrepen die jouw hartslag kunnen meten.

De informatie van de meting kun je lezen op het 5 inch LCD scherm. Daarnaast kun je ook nog andere relevante informatie lezen zoals calorieverbranding, weerstand, afstand, tijd, snelheid etc. Deze informatie is handig en nodig, zodat je weet wat de resultaten zijn die jij hebt geboekt. Na het gebruiken kun je dit product gemakkelijk opbergen dankzij de transportwielen dat het heeft.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan heb je het eigenlijk al door dat dit niet 1 van de goedkope crosstrainers is. Dat is waarschijnlijk de reden dat er nog geen review is geplaatst voor dit product. Als jij van plan bent om dit product aan te schaffen, dan kun je de eerste persoon zijn die een review geeft hierover.

 

Koop bij bol.com (€799)

 

 

 

 

Kettler Verso 309

 

De Kettler Verso 309 crosstrainer is een topproduct als het gaat om trainingsapparatuur. Dit product is voorzien van een vliegwiel van 14 kg en er zijn verschillende trainingsprogramma’s waaruit je kunt kiezen.

Deze crosstrainer heeft 16 verschillende trainingsniveaus. Het is een ideaal product dat je kunt gebruiken om jouw fitnessdoelen te bereiken of te werken naar een gezondere leefstijl. Het maximale gewicht waarmee je dit product mag belasten is 130 kg.

Het is voorzien van transportwielen, zodat je dit product gemakkelijk en snel kunt verplaatsen. De tree vlakken en hoogte zijn verstelbaar. Dit product is aan de onderkant voorzien van antislip en zal niet verschuiven als je aan het trainen bent. Het heeft in de handgrepen sensoren die je polsslag meten. De resultaten hiervan kun je op de training computer aflezen.

Er zijn ook nog geen reviews te lezen voor dit product.

 

Koop bij bol.com (€729)

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
Web Analytics