Beste crosstrainer

Laatste update: 15.09.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Crosstrainers test van 2021

 

Ben je het zo stilaan beu om steeds opnieuw naar de sportschool te rennen na een lange en stresserende werkdag? In dat geval kan een degelijke en duurzame crosstrainer misschien wel iets voor jou zijn. Zo hoef je niet langer te betalen in de sportschool en bovendien kun je trainen zoveel je wilt en dit geheel op je eigen ritme. Ideaal dus om te combineren met een iets drukkere job. Wij zijn voor jou al even op onderzoek geweest zodat we je kunnen vertellen wat nu precies de 3 best beoordeelde toestellen zijn. Zo blijkt de Focus Fitness Fox 3 crosstrainer echt wel een goede aanbeveling te zijn. Het is een degelijk toestel dat voorzien is van een duidelijk afleesbaar en volledige elektronisch functionerende LED computer. Met de Christopeit CT-2 crosstrainer mag je zeker zijn van een meer dan degelijk apparaat. Zo heeft het toestel een totale draagkracht van maar liefst 100 kg.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Crosstrainers koopgids

 

Heb je beslist om iets aan je conditie te doen? Of ben je het beu om zoveel geld te betalen aan de fitness? Dan is de crosstrainer vast en zeker iets voor jou. Wanneer je een crosstrainer aanschaft is het belangrijk om rekening te houden met het gebruik, het type, de opties, het vliegwiel en het gewicht.  

 

 

Gebruik

 

De crosstrainer is momenteel razend populair. Het is het ideale toestel voor wie graag iets aan de conditie wilt doen. Of wanneer je het beu bent om maandelijks een groot bedrag te betalen in de fitness. Bovendien ben je ook niet gebonden aan openingsuren. Doordat je het apparaat bij je thuis hebt staan, kun je ervan gebruik maken wanneer je maar wilt.

Een crosstrainer is bovendien zeer toegankelijk voor iedereen aangezien het enorm eenvoudig is in gebruik. Met dit toestel werk je op een eenvoudige manier aan je conditie en kun je vet gaan verbranden. De crosstrainer combineert verschillende spieren en je traint zowel je boven- als onderlichaam.

Met je armen maak je een beweging die ongeveer lijkt op de beweging die je maakt bij het langlaufen. Je benen maken dan weer een loopbeweging. Het enige verschil met lopen is dat het minder belastend is. Daardoor is de crosstrainer bovendien ook ideaal voor mensen die moeten revalideren. Of voor sporters die last hebben van spierklachten of gewrichtsklachten.

 

 

Types

 

Eerst en vooral heb je het zogenaamde instapmodel. Deze crosstrainer is ideaal voor personen die nog nooit of nauwelijks aan sport hebben gedaan en die aan de conditie willen werken. Dit model beschikt niet over ingewikkelde functies waardoor het zeer eenvoudig is in gebruik. Het lichtere vliegwiel zorgt er bovendien voor dat het ideaal is voor beginners.

Vervolgens heb je ook de crosstrainers die geschikt zijn voor regulier gebruik. Dit model is ideaal voor mensen die op een regelmatige basis aan sport doen maar die dus thuis hun conditie verder op peil willen houden. Het beschikt over een iets zwaarder vliegwiel in vergelijking met het instapmodel. Kortom ideaal voor lichte tot middelzware trainingen.

En dan heb je uiteraard ook het model voor intensief gebruik. Deze crosstrainer beschikt over een zwaar vliegwiel waardoor het perfect is voor fervente sporters. Deze modellen zijn ook voorzien van voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s en extra opties. Kortom ideaal voor de fanatiekelingen onder ons. Houd er wel rekening mee dat meer opties niet zal leiden tot goedkope crosstrainers.

 

 

Functiemogelijkheden

 

Zo heb je toestellen die beschikken over voorgeprogrammeerde programma’s en waarbij je de moeilijkheidsgraad kunt instellen. Dan zijn er ook modellen, hoofdzakelijk crosstrainers die gericht zijn op intensief gebruik, die beschikken over een ergometer en een hartslagmeter.

Met een ergometer kun je het vermogen gaan regelen en zelfs meten. Dit vermogen wordt uitgedrukt in watt. De computer zal er dus voor zorgen dat je constant op hetzelfde wattage kunt blijven trainen zoals je voordien had ingesteld. Op die manier krijg je een constante trainingsintensiteit wat ideaal is als je aan je conditie wilt werken en vet wilt verbranden.

De hartslagmeter zal je hartslag meten en ervoor zorgen dat je veel gerichter kunt trainen. Met deze optie kun je eenvoudig zien of je aan je conditie werkt of juist vet gaat verbranden. Of je vet verbrandt of aan je conditie werkt, is namelijk afhankelijk van de hartslagzone waarbinnen je sport.

Trainingsprogramma’s zorgen er dan weer voor dat het niet elke dag hetzelfde is. Zo heb je programma’s die gericht zijn op intervaltrainingen. En programma’s waarbij je zelf de moeilijkheidsgraad nog verder kunt gaan instellen. Kortom de ideale crosstrainer aanbieding voor de fervente sporter.

 

 

Vliegwiel en gewicht

 

Het lijkt misschien op het eerste zicht niet zo heel belangrijk. Toch is het een goede aanbeveling om ook even rekening te houden met de positie van het vliegwiel. Die kan namelijk al heel veel informatie vrijgeven over het type crosstrainer. Wanneer het vliegwiel zich achteraan het toestel bevindt dan ga je een rondere beweging maken die je kunt vergelijken met hardlopen. Dit is dus iets intensiever.

Bij toestellen waarbij het vliegwiel vooraan geplaatst is, zul je een iets vlakkere beweging maken. Je kunt het vergelijken met de beweging die je maakt tijdens het langlaufen. Dit is minder belastend voor de gewrichten. Deze toestellen worden dus heel vaak gebruikt voor revalidatie.

Ook het gewicht van het vliegwiel is belangrijk. Afhankelijk van het gewicht van het vliegwiel zul je te maken hebben met een toestel voor intensief sporten of voor beginners. Vliegwielen met een lichter gewicht zullen hoofdzakelijk gebruikt worden in instapklare crosstrainers. Terwijl vliegwielen met een hoger gewicht van rond de 16 kg eerder in een crosstrainer zullen geplaatst worden voor intensief gebruik.

Kortom er zijn heel wat zaken waar je moet op letten. Het is dan ook een aanbeveling om verschillende aanbiedingen met elkaar te vergelijken. Op die manier zul jij zeker een goede keuze kunnen maken uit de beste crosstrainers.

 

 

Crosstrainer Reviews – Top 5

 

 

Heb jij geen tijd om een sportschool te bezoeken? Koop dan een crosstrainer om in jouw vrije tijd thuis te trainen. Met zo een apparaat kun je verschillende trainingsprogramma’s op verschillende niveaus uitoefenen en behaal jij jouw fitnessdoelen sneller. Je bespaart ook veel geld die je aan de sportschool uitgeeft. Koop daarom de beste crosstrainer en geniet van de voordelen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Focus Fitness Fox 3

 

De Focus Fitness Fox 3 crosstrainer is het apparaat waarmee jij jouw fitnessdoelen kunt bereiken. Dit product is voorzien van een elektronische LED computer, waarmee je de instellingen kunt regelen.

Dit apparaat heeft 16 weerstandsniveaus waaruit je kunt kiezen en het is gemakkelijk te bedienen. Van het display kun je snel en gemakkelijk alle nodige informatie lezen zoals de tijd, snelheid, afstand, calorieverbruik, omgevingstemperatuur etc. Het heeft 18 trainingsprogramma’s en je kunt in totaal 5 verschillende gebruikersprofielen gebruiken op dit apparaat.

Niet alle gebruikers zijn helemaal tevreden over dit product, want het heeft scheve voetstukken en voelt instabiel aan. Daarnaast is het niet een aantrekkelijk product. Andere gebruikers vinden het een goed product, want het is kwalitatief en het is handig om te gebruiken. Dit product heeft ook een goede prijs en is gemakkelijk om in elkaar te zetten.

Met deze Focus Fitness Fox 3 crosstrainer haal je niet meteen het toestel met de laagste prijs in huis maar alvast ook niet het duurste apparaat. We merken bovendien dat dit toestel ook heel veel online beoordelingen heeft gekregen waarvan de meeste volledig positief zijn. Daardoor durven wij vermoeden dat dit product misschien wel eens tot de populairste crosstrainers behoort.

Voordelen
LED display:

het apparaat beschikt over een handig en makkelijk te bedienen LED computer die volledig elektronisch functioneert.

Intensiteit:

je hebt de keuze om te kiezen uit meerdere weerstandsniveaus. Je kunt de trainingen dus zo moeilijk en zo zwaar maken als je zelf wilt.

Gebruiksgemak:

je kunt heel wat belangrijke gegevens op het display aflezen zoals de snelheid, het aantal calorieën, de hartslag, de tijd en de afstand. Verder kun je kiezen uit meerdere trainingsprogramma’s en kun je tot wel 5 gebruikersprofielen gaan aanmaken.

Nadelen
Instabiel:

volgens een kleine minderheid van de gebruikers voelt deze crosstrainer toch wel heel instabiel aan.

Koop bij bol.com (€375)

 

 

 

 

Christopeit CT-2

 

Met de Christopeit CT-2 crosstrainer kun je nu gaan werken aan een gezonde leefstijl. Het maximaal gewicht dat de gebruiker mag hebben is 100 kg. Het is een ideaal product voor de beginnende trainer die eenvoudige oefeningen wilt doen.

Dit apparaat heeft een modern design en zal passen in elke omgeving dat je het plaatst. Het is eenvoudig te bedienen door middel van een LCD display, waarop je belangrijke informatie kunt aflezen zoals de tijd, snelheid, hartslag, afstand. Je kunt de focus leggen op specifieke spieren die je wilt trainen.

Een crosstrainer aanbieding zou je dit product wel kunnen noemen, want het heeft ten opzichte van de andere producten een heel voordelige prijs. De gebruikers zijn in elk geval wel blij ermee, want de kwaliteit ervan is goed en het is gemakkelijk om te gebruiken. Het is gemakkelijk om in elkaar te zetten en het staat ook stevig.

Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor deze handige Christopeit CT-2 crosstrainer. Op die manier hoef je na een stressvolle dag niet nog snel even naar de sportschool te rennen. Je kunt je conditie gewoon thuis op je eigen tempo gaan opbouwen of gaan onderhouden. Ideaal voor mensen met een stressvolle en drukke agenda.

Voordelen
Draagkracht:

dit toestel kun je zonder problemen gaan belasten met een maximaal gewicht van ruim 100 kilogram.

LCD display:

het toestel is makkelijk en bijzonder eenvoudig om te bedienen. Je kunt alles invoeren in het LCD display waarvan je ook de gegevens kunt gaan aflezen. Zo krijg je onder andere informatie over je hartslag, de tijd, de snelheid en zelfs de afstand.

Kostprijs:

in vergelijking met sommige andere apparaten zou dit wel eens een echt koopje kunnen zijn. Ideaal als je dus op zoek bent naar een betaalbare crosstrainer.

Nadelen

We kunnen alleen maar vaststellen dat op dit moment werkelijk alle kopers helemaal tevreden zijn over de kwaliteit en de voordelen van deze crosstrainer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tunturi Cardio Fit C30

 

Met de Tunturi – Cardio Fit C30 crosstrainer kun jij nu gezond en fit blijven. Het is voorzien van een monitor waarop je alle belangrijke informatie kunt lezen. De monitor werkt op batterijen en is eenvoudig om te bedienen.

Dit product is ideaal als jij geen zware oefeningen wilt doen. Je hebt de keuze uit 8 weerstandsniveaus waarmee jij je conditie langzaam kunt opbouwen. De pedalen zijn groot en ergonomisch gemaakt zodat je comfortabel kunt trainen. Het is daarnaast ook een stil apparaat.

De meningen over dit product zijn verdeeld, want een deel geeft goed advies voor dit product en een ander deel is niet helemaal tevreden ermee. Het is niet een duurzaam product en het is ook niet aantrekkelijk. Daarnaast is het niet gemakkelijk om het in elkaar te zetten. Voor andere gebruikers heeft het juist een fraai design en is het handig om te gebruiken.

Met deze crosstrainer van het merk Tunturi haal je volgens sommige kopers echt een topproduct in huis. Sommige klanten zullen het merk Tunturi niet meteen kennen terwijl het voor andere gebruikers dan weer echt veruit het beste merk is. Laten we even kijken naar de eigenschappen van het apparaat.

Voordelen
Monitor:

de monitor van deze handige crosstrainer functioneert op basis van krachtige batterijen. Bovendien kun je heel wat belangrijke gegevens via de monitor gaan aflezen.

Weerstandsniveau:

het apparaat is voorzien van maar liefst 8 verschillende weerstandsniveaus. Dit wil zeggen dat deze crosstrainer werkelijk ideaal is voor de beginnende sporter.

Comfort:

je zult merken dat de pedalen van het toestel vrij groot en breed zijn en bovendien volledig ergonomisch gevormd. Dit draagt natuurlijk bij tot het comfort.

Nadelen
Niet duurzaam:

een enkele gebruiker is echter van mening dat het toestel helemaal niet zo duurzaam is.

Niet aantrekkelijk:

sommige kopers vinden deze crosstrainer er helemaal niet zo fraai en trendy uitzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

ProForm 520i

 

De ProForm 520i is voorzien van sensoren in de handgrepen die jouw hartslag kunnen meten.

De informatie van de meting kun je lezen op het 5 inch LCD scherm. Daarnaast kun je ook nog andere relevante informatie lezen zoals calorieverbranding, weerstand, afstand, tijd, snelheid etc. Deze informatie is handig en nodig, zodat je weet wat de resultaten zijn die jij hebt geboekt. Na het gebruiken kun je dit product gemakkelijk opbergen dankzij de transportwielen dat het heeft.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan heb je het eigenlijk al door dat dit niet 1 van de goedkope crosstrainers is. Dat is waarschijnlijk de reden dat er nog geen review is geplaatst voor dit product. Als jij van plan bent om dit product aan te schaffen, dan kun je de eerste persoon zijn die een review geeft hierover.

Je hebt ook nog altijd de mogelijkheid om te gaan kiezen voor de ProForm 520i crosstrainer. Het lijkt er in elk geval een heel degelijk en duurzaam toestel uit te zien dat de moeite waard is om toch even van naderbij te bekijken. Om het voor jou makkelijker te maken, zijn we alvast even op zoek gegaan naar de verschillende eigenschappen van het toestel.

Voordelen
LCD display:

het toestel is voorzien van een duidelijk afleesbaar LCD scherm waarop je verschillende gegevens kunt aflezen. Denk maar aan de weerstand, de tijd, de snelheid, de afstand en nog zoveel meer.

Comfort:

verder is het toestel voorzien van handige transportwieltjes. Zo kun je de crosstrainer makkelijk en zonder problemen verplaatsen indien je bijvoorbeeld wilt schoonmaken.

Nadelen
Prijskaartje:

jammer genoeg zul je dit apparaat niet meteen tussen de goedkope toestellen hoeven te verwachten.

Koop bij bol.com (€999)

 

 

 

 

Kettler Verso 309

 

De Kettler Verso 309 crosstrainer is een topproduct als het gaat om trainingsapparatuur. Dit product is voorzien van een vliegwiel van 14 kg en er zijn verschillende trainingsprogramma’s waaruit je kunt kiezen.

Deze crosstrainer heeft 16 verschillende trainingsniveaus. Het is een ideaal product dat je kunt gebruiken om jouw fitnessdoelen te bereiken of te werken naar een gezondere leefstijl. Het maximale gewicht waarmee je dit product mag belasten is 130 kg.

Het is voorzien van transportwielen, zodat je dit product gemakkelijk en snel kunt verplaatsen. De tree vlakken en hoogte zijn verstelbaar. Dit product is aan de onderkant voorzien van antislip en zal niet verschuiven als je aan het trainen bent. Het heeft in de handgrepen sensoren die je polsslag meten. De resultaten hiervan kun je op de training computer aflezen. Er zijn ook nog geen reviews te lezen voor dit product.

Tenslotte wordt deze top 5 selectie afgesloten met de Kettler Verso 309 crosstrainer. Het is misschien niet meteen één van de goedkope crosstrainer toestellen maar dit wil niet zeggen dat het niets voor jou kan zijn. Laten we daarom samen eens op zoek gaan naar wat nu precies de verschillende voordelen en wat de nadelen ervan zijn.

Voordelen
Trainingsniveau:

het toestel is uitgerust met maar liefst 16 trainingsniveaus. Op die manier kun je zelf de intensiteit van de trainingen gaan bepalen en kiezen voor een lichte of een zware training.

Draagkracht:

deze crosstrainer beschikt over een maximale draagkracht van maar liefst 130 kilogram.

Comfort:

de transportwieltjes maken het makkelijker om het toestel te verplaatsen. Verder is de onderkant van deze handige crosstrainer ook nog eens uitgerust met een soort van antislip coating. Zo blijft het toestel mooi en stabiel staan.

Nadelen
Prijskaartje:

het is belangrijk om te beseffen dat deze crosstrainer niet meteen tot de meest goedkope apparaten behoort.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status