fbpx

5 Beste DAB Radio’s Test van 2019

Laatste update: 18.10.19

 

DAB Radio’s – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je op zoek naar een nieuwe DAB radio maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan willen wij jou uiteraard graag bijstaan in de zoektocht. Zo zijn er heel wat verschillende factoren waarmee je onder andere rekening zou kunnen houden. Denk maar aan de verschillende mogelijkheden en opties, het design en het prijskaartje. Wij hebben daarnaast ook gelet op de ervaringen van gebruikers. Op die manier waren we in staat om een top 3 samen te stellen waarin we de 3 beste DAB radio’s in hebben opgenomen. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de Sony XDR-S61D DAB+. Dit product wordt geleverd door het bekende merk Sony dat garant staat voor kwaliteit en duurzaamheid. Je hebt zelfs de mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende aantrekkelijke kleuren. Door te kiezen voor de JBL Tuner DAB radio, kies je voor een draagbare apparaat dat je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Het toestel is compact en licht van gewicht.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

DAB radio’s koopgids

 

Kun je maar geen keuze maken uit de beste DAB radio’s? Dan willen wij graag even een handje helpen. In de eerste plaats is het belangrijk om zoveel mogelijk apparaten te bekijken en met elkaar te vergelijken vooraleer je een beslissing neemt. Verder is het een goede aanbeveling om ook rekening te houden met een aantal belangrijke elementen. Zo zou je onder andere aandachtig kunnen zijn voor het gebruiksgemak, de voordelen, het prijskaartje en de eventuele beperkingen. Bekijk ook zeker even de aanbiedingen en andere leuke promoties. Het is altijd leuk als je een koopje op de kop kunt tikken.

 

 

Wat is een DAB radio en het gebruiksgemak

Als je niet weet wat een DAB radio is, dan is het ook best moeilijk om op zoek te gaan naar een geschikt apparaat. DAB is eigenlijk de afkorting van “Digital Audio Broadcasting” en zorgt ervoor dat je op digitale wijze verschillende radiosignalen probleemloos kunt gaan ontvangen. Het DAB systeem is bovendien een Europees systeem wat dus wilt zeggen dat je het in heel Europa kunt gebruiken. Het is een tijdje terug ontstaan, maar is nu pas geleidelijk aan, aan een opmars begonnen.

 

Het verschil met DAB+ en digitale radio

Zoals hierboven vermeld, biedt een DAB radio je de mogelijkheid om een keuze te maken uit een ruim aanbod van verschillende radiozenders, die je bovendien ook gratis kunt ontvangen. Verder kun je genieten van een uitstekende geluidskwaliteit. Maar wat is nu het verschil met de digitale radio of de DAB+ radio? Is er überhaupt wel een verschil?

Eigenlijk kunnen we stellen dat de DAB radio de voorloper is van de DAB+ radio. Indien je dus echt voor de beste versie wilt gaan met de meeste mogelijkheden dan kies je maar beter voor de DAB+ radio. Zowel de DAB radio alsook de DAB+ radio zijn beide voorbeelden van het digitale radiosysteem.

 

Mogelijke voordelen van een DAB radio

Een degelijke DAB radio brengt vooral heel wat voordelen met zich mee. Zo kun je niet alleen kiezen uit een ruim aanbod aan verschillende zenders, maar zul je merken dat de geluidskwaliteit ook aanzienlijk beter is. De DAB radio is makkelijk in gebruik en dat is natuurlijk ook een groot pluspunt. Kortom, de aanschaf ervan is misschien duur maar je krijgt er wel heel wat voor terug.

 

Met welk budget hoef je rekening te houden

In je zoektocht naar de voor jou beste DAB radio zul je merken dat er heel wat mogelijkheden zijn. Daardoor zal het je niet verwonderen dat er ook heel wat onderscheid kan gemaakt worden op het gebied van prijskaartjes.

Toch moeten we vermelden dat er momenteel maar heel weinig goedkope DAB radio’s op de markt te vinden zijn. Dat heeft vooral te maken met het feit dat het nog om een relatief nieuw product gaat. Het zou misschien kunnen helpen om even een kijkje te nemen tussen de verschillende online reviews. Daarin geven klanten een positief of negatief advies over bepaalde DAB radio’s.

 

 

Alfabetische lijst

DAB radio’s werken volgens een bijzonder handig systeem, de zogenaamde alfabetische lijst. Dat wil dus zeggen dat het helemaal niet nodig is om alle verschillende FM-radiofrequenties te moeten onthouden. Met behulp van de DAB ontvanger, wordt het hele netwerk vrijwel meteen automatisch gescand en vervolgens kun jij je favoriete FM zender kiezen op basis van een alfabetische lijst.

 

Mogelijke beperkingen

Een DAB radio brengt heel wat voordelen en mogelijkheden met zich mee. Maar toch is het ook belangrijk om even stil te staan bij de mogelijke beperkingen ervan. Zijn er eigenlijk wel minpuntjes verbonden aan de aanschaf van een DAB radio? Eigenlijk kunnen we vaststellen dat er op dit moment slechts één belangrijk nadeel te ondervinden is. En dat heeft niets te maken met de kwaliteit van de DAB radio maar wel het met prijskaartje ervan.

Doordat de DAB radio nog niet bijzonder bekend is, zul je moeten rekening houden met een iets hoger prijskaartje. Dat kan vast en zeker als een minpuntje ervaren worden door heel wat gebruikers. Daarom is het een goed idee om eventuele promoties in de gaten te houden en op die manier een leuke DAB radio aanbieding te spotten. Tegenover het hoge prijskaartje staan natuurlijk vooral heel wat mogelijkheden en voordelen.

 

Toekomstgericht

Het is nu al heel duidelijk merkbaar dat de digitale radio het steeds vaker wint van de standaard analoge radio. We zouden dus durven stellen dat naar de toekomst toe, digitale radio’s en DAB radio’s alleen maar belangrijker zullen worden. Eigenlijk is het een kwestie van tijd wanneer dit ook effectief zal gebeuren. Maar dat het zal gebeuren daar bestaat geen twijfel over. Als we het geheel bekijken over Europa, dan zien we dat dit bijvoorbeeld al enige jaren het geval is in Noorwegen. Nederland en België zullen deze trend vroeg of laat zeker volgen.

 

5 Beste DAB Radio’s (Reviews) van 2019

 

Tegenwoordig heb je heel wat keuze op het gebied van DAB radio’s. Daardoor is het niet altijd makkelijk om er de beste DAB radio uit te kiezen. Je hebt heel wat goedkope DAB radio’s op de markt maar deze zullen misschien over net iets minder opties beschikken dan andere toestellen. Een DAB radio met Bluetooth zal misschien net iets duurder zijn dan een DAB radio met CD speler. Bekijk daarom alvast even de 5 topproducten hieronder. En probeer ook eventjes aandacht te besteden aan de verschillende online reviews en het advies dat klanten gegeven hebben. En misschien zit er ergens wel een leuke DAB radio aanbieding tussen.

 

 

1. Sony XDR-S61D DAB Radio

 

Met deze Sony DAB radio haal je volgens verschillende kopers echt wel een degelijk apparaat in huis. Bovendien kun je het toestel in meerdere kleurtjes verkrijgen en zo het product uitkiezen dat je het liefste ziet.

Het is een draagbare DAB+ radio die je dus makkelijk overal mee naartoe kunt nemen en verplaatsen. Verder zul je meteen versteld staan van de heldere en uitstekende DAB+ ontvangst. Bovendien is het mogelijk om het toestel te laten functioneren op basis van batterijen maar je kunt het ook gewoon aan de netstroom koppelen. Het apparaat is ook nog eens voorzien van een handige hoofdtelefoonaansluiting.

Ondanks het feit dat slechts één koper het toestel vrij kwetsbaar vindt, is de meerderheid van de gebruikers echter wel overtuigd van het product. Het toestel produceert werkelijk een hemels geluid en is voorzien van een helder en duidelijk afleesbaar display.

Steeds meer DAB radio’s verschijnen in het straatbeeld. Dit exemplaar wordt u aangeboden door het bekende merk Sony dat door heel wat kopers als veruit het beste merk wordt beschouwd. Om te weten te komen of dit product echt iets voor jou is, kun je hieronder alvast de voor- en nadelen raadplegen.

Voordelen
Design:

deze originele DAB radio is beschikbaar in diverse kleuren. Je kunt dus kiezen voor de DAB radio die je zelf het mooiste vindt.

Comfort:

je zult merken dat het een vrij compact en draagbaar product is. Makkelijk om te verplaatsen of mee te nemen als je bijvoorbeeld een dagje naar zee gaat.

Voeding:

de DAB radio werkt met behulp van een stel krachtige batterijen maar het is ook mogelijk om de radio gewoon met de netstroom te verbinden.

Nadelen
Kwetsbaar:

volgens één enkele klant zou deze unieke DAB radio toch wel vrij kwetsbaar zijn.

Koop bij bol.com (€79)

 

 

 

 

2. JBL Tuner Draagbare DAB Radio met Bluetooth

 

Net zoals het vorige apparaat is ook dit toestel van het bekende merk een draagbare DAB radio. Dit toestel is beschikbaar in maar liefst 2 verschillende kleuren namelijk wit en zwart. We kunnen vrijwel meteen vaststellen dat deze DAB radio heel wat online reviews heeft mogen ontvangen.

Indien je op zoek bent naar een DAB+ radio die ook voorzien is van Bluetooth dan is dit apparaat precies waar je naar op zoek bent. De Bluetooth functie biedt je de mogelijkheid om een draadloze verbinding te maken met bijvoorbeeld je smartphone of je tablet.

Het feit dat je dit toestel zowel met behulp van een krachtige accu kunt gebruiken alsook kunt aansluiten op de netstroom is voor heel wat gebruikers een pluspunt. Het is echter wel belangrijk om er rekening mee te houden dat de DAB radio niet waterdicht is. Dit is belangrijk wanneer je van plan bent om de radio mee te nemen tijdens je jaarlijkse kampeervakantie.

JBL behoort ook vast en zeker tot de populairste merken wanneer je op zoek gaat naar een degelijke DAB radio. Opnieuw gaat het hier om een draagbaar exemplaar dat je dus makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Handig indien je binnenkort een weekje op kampeertocht vertrekt met het hele gezin.

Voordelen
Design:

je zult merken dat je de mogelijkheid hebt om te kiezen tussen een witte of een zwarte DAB radio.

Bluetooth:

de bluetooth functie maakt het mogelijk om je favoriete muziek op je smartphone of tablet te streamen.

Voeding:

deze unieke DAB radio is uitgerust met een krachtige oplaadbare batterij maar het is eventueel ook mogelijk om de radio aan de netstroom te koppelen.

Nadelen
Niet waterdicht:

echter is het wel goed om op voorhand te weten dat deze DAB radio helemaal niet waterbestendig is en dus ook niet waterdicht is.

Koop bij bol.com (€79.99)

 

 

 

 

3. Philips AE5220 Draagbare DAB Radio

 

Met de Philips DAB radio haal je volgens verschillende kopers echt wel een degelijk apparaat in huis. Opnieuw heb je de mogelijkheid om te kiezen uit 2 verschillende designs en kleuren. Op die manier kun je de DAB+ radio kiezen die je zelf het liefste ziet.

Bovendien ziet de DAB+ radio er ook wel heel speciaal en apart uit dankzij de houten behuizing. Op die manier wordt eigenlijk een soort van unieke retro look gecreëerd. Ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een echte blikvanger. Het toestel beschikt over de mogelijkheid om tot wel 20 voorkeurzenders te gaan instellen. Verder is het apparaat ook uitgerust met 2 krachtige speakers.

Het kan misschien wel vervelend zijn voor sommige kopers maar het is wel belangrijk om te weten dat het niet mogelijk is om een hoofdtelefoon op het toestel aan te sluiten. Desondanks merken we vooral heel wat positieve online beoordelingen op van mensen die tevreden zijn over de kwaliteit en het design ervan.

Kies je voor de Philips AE5220 DAB radio dan kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook voor degelijkheid. Bovendien wil het oog ook wat en met dit product haal je meteen een echte blikvanger in huis met zowat een retro-achtig design. De moeite waard om alvast even verder te bekijken.

Voordelen
Materiaal:

het is een bijzonder stevige DAB radio die is afgewerkt met een opvallende houten behuizing.

Speakers:

de DAB radio is voorzien van een stel krachtige luidsprekers die zorgen voor een heldere geluidskwaliteit.

Handig in gebruik:

het is een degelijke radio die makkelijk en zonder problemen te bedienen is. Bovendien is het mogelijkheid om tot maximaal 20 verschillende voorkeurzenders te programmeren. En dat is alvast een groot pluspunt.

Nadelen
Geen hoofdtelefoon:

jammer genoeg biedt deze unieke DAB radio niet de mogelijkheid om een headset of hoofdtelefoon te gaan aansluiten. Dat kan een minpuntje zijn voor sommigen.

Koop bij bol.com (€69.99)

 

 

 

 

4. Ferguson i400s CD DAB Internet FM radio

 

Je kunt natuurlijk ook nog altijd kiezen voor de Ferguson DAB+ radio. Dit model kun je bekomen in 2 verschillende kleuren en past zowat in om het even welk interieur. Het toestel is niet alleen biedt je niet alleen de mogelijkheid om naar de FM radio te luisteren maar je kunt er ook je favoriete CD mee afspelen.

Verder zul je merken dat de Ferguson DAB+ radio voorzien is van een duidelijk afleesbaar kleurenscherm. Kortom voor heel wat kopers blijkt dit echt een topproduct te zijn en dat kun je ook heel duidelijk zien in de positieve online reviews. Het toestel kun je ook gebruiken als een handige wekker en beschikt zelfs over de snooze functie.

Het feit dat er ook een AUX-ingang aanwezig is en je bij de aankoop een afstandsbediening erbij krijgt, zijn voor heel wat kopers duidelijk pluspunten. Verder zijn de meeste klanten ook bijzonder positief over de uitstekende Nederlandstalige handleiding en het fraaie design.

Door te kiezen voor deze unieke DAB radio kies je voor een radio die je wordt aangeboden door Ferguson. Bovendien heb je de mogelijkheid om te kiezen uit 2 originele en stijlvolle kleuren. Eender welk kleur je kiest, de DAB radio kun je makkelijk in eender welk interieur een plekje geven.

Voordelen
Display:

deze prachtige en kwaliteitsvolle DAB radio is voorzien van een bijzonder helder en duidelijk leesbaar display. Het gaat hier bovendien om een kleurenscherm van uitstekende kwaliteit.

Handig in gebruik:

met deze DAB radio is het in de eerste plaats mogelijk om naar je favoriete FM radiozenders te luisteren. Verder kun je ook je favoriete cd’s afspelen.

Gebruiksgemak:

je zult versteld staan van de mogelijkheden en functies waarover deze DAB radio beschikt. Zo kun je gebruik maken van de wekker- en snooze functie.

Nadelen
Matige geluidskwaliteit:

een enkele koper is minder tevreden over de geleverde geluidskwaliteit.

Prijzig:

het is niet meteen het toestel met de laagste prijs. Het is mogelijk dat sommige klanten dat als een minpunt zullen beschouwen.

Koop bij bol.com (€222.99)

 

 

 

 

5. Denver DAB-38 DAB FM Radio met Alarmklok Functie

 

Tot slot is er dan ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor de Denver DAB radio. Het is misschien niet meteen het toestel met de laagste prijs maar toch zul je het vast en zeker tussen de goedkope apparaten kunnen spotten.

Het toestel heeft een apart en stijlvol retro design en is daardoor ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een echte blikvanger. Verder biedt dit product je ook de mogelijk om de FM radio te gebruiken en enkele voorkeurzenders in te stellen. Het is ook altijd handig dat het toestel over een krachtige en duurzame alarmklok beschikt.

De reacties leren ons dat de meningen toch wel verdeeld zijn. Zo zijn heel wat kopers echt wel overtuigd van de sterke combinatie tussen de kwaliteit, het design en de prijs. Andere gebruikers vinden dat het product helemaal niet aan de verwachtingen voldoet.

Tenslotte wordt het rijtje afgesloten met deze unieke DAB radio van Denver. Je zult merken dat het toestel voorzien is van apart en uniek design. Kortom, de ideale DAB radio voor mensen die niet alleen op zoek zijn naar kwaliteit maar ook naar een echte blikvanger. Hieronder een selectie van de belangrijkste eigenschappen.

Voordelen
Kostenplaatje:

ideaal voor mensen die liever niet zoveel geld spenderen aan een degelijke en uniek DAB radio.

Alarmklok:

je kunt deze DAB radio ook gebruiken als wekker om ’s ochtends op tijd te kunnen opstaan.

Handig in gebruik:

het is een kwalitatieve DAB radio die heel makkelijk te bedienen is. Zo kun je zonder problemen naar je favoriete FM radiozenders luisteren.

Nadelen
Matige kwaliteit:

een kleine minderheid van de kopers is niet helemaal overtuigd van de geleverde kwaliteit.

Koop bij bol.com (€58)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status