5 Beste dakkoffers Test Van 2020

Laatste update: 27.05.20

 

Dakkoffers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Dakkoffers koopgids

 

Waarvoor kun je een dakkoffer gebruiken en bestaan er wel degelijk verschillende merken? Wat met het formaat en het laadvermogen? En bestaan er verschillende manieren om een dakkoffer te vergrendelen. Je hoort het al, de zoektocht naar een degelijke dakkoffer kan best wel wat stress met zich meebrengen. Neem daarom de tijd om de beste dakkoffers met elkaar te vergelijken alvorens een beslissing te nemen. Het is een aanbeveling om eventuele aanbiedingen alvast niet links te laten liggen.

Het nut van een dakkoffer

Je hebt eindelijk de knoop doorgehakt en besluit op reis te gaan met de wagen. Indien er heel wat bagage mee moet, dan kan het gebruik van een degelijke dakkoffer best wel een handige oplossing zijn.

Uiteraard zijn er heel wat mogelijkheden op het gebied van dakkoffers. Zo bestaan ze tegenwoordig in allerlei formaten, kleuren en designs. Sommige koffers zullen net iets meer mogelijkheden aanbieden en bijgevolg misschien iets duurder zijn in de aankoop.

Bedenk daarom wat je doelstellingen zijn en waar je precies naar op zoek bent. Ben je van plan om de dakkoffer regelmatig te gebruiken of zo nu en dan eens een keertje? En welke spullen wil je zeker meenemen op reis? Ga je alleen op reis, met het gezin of met vrienden?

 

Het type dakkoffer

Er bestaan wel degelijk verschillende soorten dakkoffers. Zo kun je eerst en vooral kiezen voor de bekende skibox die gekenmerkt wordt door een lang en smal ontwerp. Deze unieke dakkoffer is speciaal ontworpen voor mensen die regelmatig gaan skiën. Ze zijn zodanig ontworpen dat het geen enkel probleem is om je ski’s, stokken, speciale ski schoenen en snowboards in mee te nemen. Uiteraard kun je in een skibox ook tal van andere bagage een plekje geven.

Ook de bagagebox blijkt een mogelijke optie te zijn. Het betreft hier een vierkante box die bedoeld is om extra bagage in te kunnen opbergen. Alles wat je dus niet in de laadruimte van de wagen opgeborgen krijgt, kun je makkelijk in de bagagebox kwijt.

Tot slot is er nog de mogelijkheid om te kiezen voor de zogenaamde opvouwbare dakkoffer. Zoals de naam doet vermoeden, is het mogelijk om dit type dakkoffer na gebruik gewoon dicht te klappen. Dit zorgt voor minder ruimte. Echter blijkt dit type dakkoffer net iets minder stevig en duurzaam te zijn in vergelijking met andere dakkoffers.

 

Dakdragers en snelbevestiging

Om een dakkoffer bovenop je wagen te kunnen bevestigen, heb je nood aan een stel degelijke dakdragers. Het is de bedoeling om de dakdragers bovenop het dak van je wagen te installeren. Tegenwoordig is het zelfs al mogelijk dat een auto geleverd wordt inclusief bevestigde dakdragers. Eenmaal je de dakdrager hebt geïnstalleerd, dan hoef je alleen nog maar de dakkoffer op de dragers te bevestigen.

Uiteraard is het niet meteen de bedoeling om eender welke dakdrager en dakkoffer aan te kopen. Houd rekening met de afmetingen van beide producten en zorg er dus voor dat de dakkoffer die je koopt zeker op de dakdragers kan bevestigd worden.

Indien gewenst kun je gebruik maken van een snelbevestigingssysteem. Dit kan voornamelijk handig zijn indien je de dakkoffer frequent gebruikt. Een dergelijke systeem zorgt ervoor dat je de dakkoffer makkelijk en snel op de dakdragers kunt installeren zonder dat je daarvoor gereedschap nodig hebt.

Formaat, laadvermogen en dakbelasting

Zoals reeds min of meer vermeld, kun je een dakkoffer aankopen in allerlei formaten. Het formaat van de koffer wordt bepaald door de inhoud ervan, die steeds in liter wordt meegegeven. Zo zal een compacte dakkoffer toch al gauw een maximale inhoud aanbieden van zo’n 300 liter. Dit kan echter oplopen tot maar liefst 650 liter. Om het formaat te bepalen, houd je maar beter rekening met de hoeveelheid bagage en het aantal leden van het gezin.

Ook het laadvermogen is niet geheel onbelangrijk. Met het laadvermogen wordt het totale belastbare gewicht van de bagage in de dakkoffer bedoeld. Zo heb je dakkoffers die een laadvermogen aanbieden van amper 50 kg maar je hebt er ook die een draagkracht hebben van meer dan 50 kg. Houd er wel rekening mee dat dergelijke producten niet langer tot de goedkope dakkoffers zullen behoren. Alhoewel je altijd nog een dakkoffer aanbieding kunt spotten.

Houd daarnaast ook rekening met het totale gewicht van de dakkoffer zelf. Dit maakt deel uit van de totale dakbelasting. Met hoeveel gewicht kunnen de dakdragers en je wagen maximaal worden belast?

 

Vergrendeling

Tot slot is er nog het thema van de vergrendeling. Zorg ervoor dat je de dakkoffer goed en veilig kunt afsluiten. In de meeste gevallen wordt gebruik gemaakt van een sleuteltje. Hierbij is het mogelijk dat de koffer slechts uit één slot bestaat. Er kan echter ook gebruik gemaakt worden van een soort van centraal afsluitsysteem dat over verschillende vergrendelingspunten beschikt.

 

5 Beste dakkoffers (Reviews) van 2020

 

Of je nu kiest voor een Thule dakkoffer of toch maar liever voor een Hapro dakkoffer, blijft uiteindelijk een heel persoonlijke keuze. Beide merken staan echter garant voor kwaliteit en degelijkheid. Uit ondervinding weten we dat het niet altijd makkelijk is om een keuze te maken uit het ruime assortiment. Daarom hebben we een selectie gemaakt van 5 topproducten. Neem rustig de tijd om deze even te bekijken alvorens je er voor jou de beste dakkoffer uitkiest. Houd hierbij eventueel rekening met de online reviews en het advies van klanten.

 

 

1. Hapro Traxer 4.6 Dakkoffer  370 Liter Antraciet

 

De hoge prijs zal er meteen voor zorgen dat je dit product niet meteen tussen de goedkope dakkoffers hoeft te verwachten. Toch is dit product, jou aanbevolen en geleverd door Hapro, bijzonder positief beoordeeld geweest door heel veel kopers. Deze auto dakkoffer is bijzonder makkelijk te installeren en is afgewerkt in een prachtige doch neutrale antraciet kleur.

De dakkoffer heeft een totale afmeting van maar liefst 148 x 97 x 45 cm en wordt dan ook gekenmerkt door een totaal volume van ruim 370 liter. De koffer is vervaardigd uit stevig ABS en kan dan ook best wel tegen een stootje. Zo hoef je dus niet te panikeren indien het bijvoorbeeld eens wat heviger waait of als het begint te regenen. Je geniet een betrouwbare centrale vergrendeling en de koffer is voorzien van een UV-werende coating.

De kopers die tot op heden een reactie hebben geplaatst, zijn bijzonder tevreden over de geleverde kwaliteit, de gebruiksvriendelijkheid en het design. Ze hebben deze dakkoffer dan ook unaniem beantwoord met een maximumscore van maar liefst 5 sterren. Kortom, een topproduct!.

 

Koop bij bol.com (€369)

 

 

 

 

2. Farad dakkoffer-N7-680 liter zwart hoogglans

 

Door te kiezen voor de dakkoffer van het bekende merk Farad kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook duidelijk voor design. De dakkoffer is namelijk te bestellen in maar liefst 4 verschillende prachtige kleuren die je makkelijk kunt afstemmen op de kleur of het model van je wagen. Een pak duurder wel dus niet meteen een dakkoffer aanbieding.

De dakkoffer is vervaardigd uit duurzaam kunststof en werd afgewerkt met een prachtige hoogglans coating. De koffer heeft een totale afmeting van wel 210 x 100 x 42 cm. Wat ongeveer overeenkomt met een maximale capaciteit van ruim 680 liter en een laadvermogen van wel 75 kg. Ideaal dus voor grote gezinnen die binnenkort op reis vertrekken.

Een blik op de online reviews leert ons dat kopers duidelijk tevreden zijn over de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van het product. Deze unieke dakkoffer wordt daardoor, ondanks de hoge prijs ervan, vaak aanbevolen.

 

Koop bij bol.com (€429.99)

 

 

 

 

3. CAM Elite 323 – 320 L donker grijs ruime 320 liter

 

Ben je op zoek naar een vrij grote dakkoffer? Dan zou je ook altijd nog voor dit product van Cam kunnen kiezen. Bovendien is het een pak goedkoper in vergelijking met de andere producten die we hiervoor besproken hebben. Ideaal dus voor mensen met een beperkt budget of die op zoek zijn naar een goedkope dakkoffer.

De dakkoffer wordt gekenmerkt door een totale afmeting van maar liefst 131 x 78 x 38 cm. Dit komt ongeveer overeen met een totale inhoud van maar liefst 320 liter. Extra handig dus voor grote gezinnen, of kleine huishoudens die graag allerlei dingen meenemen op reis. De koffer is bovendien afgewerkt in een neutrale grijze kleur en is voorzien van een centraal vergrendelingssysteem.

De levering telt uiteraard niet alleen een stevige dakkoffer maar tegelijk ook alle nodige bevestigingsmateriaal. We merken dat de kopers tot op heden alleen maar positieve reacties hebben geplaatst en het product dan ook helemaal aan de verwachtingen lijkt te voldoen.

 

Koop bij bol.com (€125.95)

 

 

 

 

4. TA Bagagezak voor autodak 340 L Kunststof Zwart

 

In vergelijking met de vorige producten die we besproken hebben, zul je merken dat dit product van TA misschien net een tikkeltje verschillend is. Uiteraard gaat het hier ook om een soort dakkoffer maar eentje die vervaardigd is uit stevig kunststof. Je zou het product dus ook kunnen omschrijven als een stevige bagagezak.

Het product heeft een totale afmeting van 80 x 80 x 40 cm en wordt gekenmerkt door een totale inhoud van maar liefst 340 liter. Je kunt deze unieke bagagetas makkelijk en zonder problemen op de bagagedrager van je wagen gaan installeren. Ideaal dus indien je binnenkort op reis vertrekt en toch heel wat spullen wenst mee te nemen.

Tot op heden heeft er nog maar één enkele koper een reactie geplaatst. Echter is deze beoordeling helemaal positief. De tas is niet alleen uitstekend qua kwaliteit maar is bovendien ook bijzonder gebruiksvriendelijk. Een uitstekend product dat helemaal aan de verwachtingen voldoet.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Autostyle Dakkoffer Fl580 Zwart 580 Liter nominaal Kunststof

 

Tenslotte is er ook nog altijd de optie om te kiezen voor deze unieke dakkoffer van het sterk gewaardeerde merk Autostyle. De koffer wordt gekenmerkt door een neutrale zwarte kleur en is makkelijk op verschillende soorten wagens te installeren.

De koffer heeft een totale afmeting van maar liefst 190 x 95 x 44 cm en beschikt over een maximale inhoud van maar liefst 580 liter. De behuizing is bovendien vervaardigd uit duurzaam kunststof en kan best wel tegen een stootje. Er is een centraal en betrouwbaar vergrendelingssysteem aanwezig en je kunt gebruik maken van de 3 jaar garantie.

Ook hier reageert de koper bijzonder tevreden op het product. Zo is deze dakkoffer niet alleen voorzien van een prachtig en praktisch design maar wordt het product ook gekenmerkt door een uitstekende kwaliteit. Kortom, de moeite waard om deze dakkoffer even rustig te bekijken.

 

Koop bij bol.com (€386)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status