Beste dashcam

Laatste update: 17.04.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Dashcams test van 2021

 

Tegenwoordig zijn er steeds meer gebruikers die opteren voor één van de betere dashcams. Best wel handig indien je regelmatig de baan op moet en zo heb je meteen altijd een bewijs indien er een ongeluk mocht gebeuren. Toch is het niet altijd eenvoudig om te moeten kiezen uit het ruime assortiment. Daarom willen wij het jou net iets makkelijker maken door de 3 best beoordeelde hedendaagse dashcams even op een rijtje te plaatsen. Zo blijkt de Viofo A119 dashcam alvast een schot in de roos te zijn. De compactheid van het apparaatje maakt het eenvoudig om mee te nemen en te installeren. Door te kiezen voor de Nextbase 312GW dashcam kies je niet alleen voor kwaliteit en betaalbaarheid maar ook voor een gebruiksvriendelijk en makkelijk te installeren product.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Dashcams koopgids

 

Een dashcam kan best wel handig zijn als je vaak onderweg bent met de wagen. Toch is het niet altijd makkelijk om een keuze te maken uit de beste dashcams. Daarom zou je de verschillende toestellen kunnen vergelijken op basis van het nut, het prijskaartje, de geheugenkaart en de eventuele extra functies of kenmerken. Het is daarbij alvast een goede aanbeveling om promoties en aanbiedingen niet uit de weg te gaan. Het is namelijk altijd mooi meegenomen als je met één van de goedkope dashcams naar huis kunt  gaan.

 

 

Wat is een dashcam en het nut ervan

Een dashcam is een handig apparaatje dat je gewoon op het dashboard van je wagen, kampeerwagen of vrachtwagen kunt installeren. Op die manier kun je beelden maken van en tijdens de rit. Dat kan vooral interessant zijn voor vrachtwagenchauffeurs of zakenmensen die vaak op klantenbezoek moeten. Zodra je heel wat uurtjes per dag de baan op moet, is een dashcam een goed idee. Hoe meer kilometers je met de wagen moet afleggen, hoe groter de kans is dat je bijvoorbeeld iets tegenkomt in het verkeer. Dat kan een ongeluk zijn of een negatief rijgedrag van anderen in het verkeer.

De dashcam zorgt dan voor bewijzen, die een belangrijke rol kunnen spelen in bijvoorbeeld het bepalen van de “schuldige” in een ongeluk. Ook naar de verzekeringen toe, zal een dashcam alleen maar op gejuich onthaald worden. Echter is het wel een aanrader om niet meteen het eerste het beste product aan te kopen. Het is beter om verschillende dashcams even te bekijken en deze op bepaalde punten met elkaar te vergelijken. Daarnaast zul je merken dat het ene apparaat net iets meer mogelijkheden bezit dan het andere.

 

Mogelijke prijskaartje

Net doordat er zoveel verschillende dashcams op de markt gebracht zijn, mag het niet verbazen dat er ook heel wat prijsklassen mogelijk worden. Zo kun je kiezen voor één van de vele goedkope dashcams, net zoals er ook exemplaren zijn die iets duurder zijn. Echter kun je algauw een degelijk en tegelijk bijzonder kwalitatieve dashcam op de kop tikken voor minder dan 200 euro. Indien dat nog altijd veel geld is, kun je altijd nog letten op bijbehorende promoties en zo misschien wel met een dashcam aanbieding naar huis gaan.

Je kiest uiteraard helemaal zelf het bedrag dat je wilt maar vooral ook kunt spenderen aan een degelijke dashcam. Stel jezelf de vraag of je het apparaat vaak gaat gebruiken. Als je bijvoorbeeld zo nu en dan eens met de wagen rijdt, dan hoef je niet meteen te investeren in de beste en de duurste dashcam. Ben je iemand die dagelijks heel wat uren in de wagen doorbrengt, dan kies je echter wel beter voor een kwalitatieve dashcam. Bij twijfel kan het ook altijd helpen om de verschillende online reviews te bekijken.

 

Dashcam met of zonder geheugenkaart

De meeste dashcams die je vandaag de dag kunt aankopen, worden geleverd inclusief een krachtige en duurzame geheugenkaart. Indien dit niet het geval is, en je dus zelf nog de geheugenkaart moet aankopen, kan dit voor sommigen als een vervelend meerkost worden beschouwd. Echter heb je de geheugenkaart nu eenmaal nodig indien je beelden wilt gaan opslaan. Echter kan de capaciteit van de geheugenkaart, en dus bijgevolg ook het prijskaartje, aanzienlijk variëren. Zo heb je geheugenkaarten van minimaal 32 GB en maximaal 128 GB. Door middel van een USB kabel is het mogelijk om de gemaakte beelden op je laptop te plaatsen.

 

 

Parkeerfunctie, bewegingsdetectie, G-sensor en GPS tracker

Het is ook handig indien de dashcam voorzien is van meerdere functies en optiemogelijkheden. Zo is het een aanbeveling om uit te kijken naar een dashcam met een parkeerfunctie, een bewegingsdetectie functie en een G-sensor. De parkeerfunctie zorgt ervoor dat, wanneer je ergens stil staat, de dashcam automatisch kan draaien en op die manier beelden van het omliggende verkeer kan maken. Echter is het belangrijk om te beseffen dat de gemaakte beelden op dat moment helemaal niet worden opgeslaan.

Daarvoor hebben we de G-sensor nodig, die in werking zal treden op het moment van een impact. Stel je voor dat er een andere wagen plotseling tegen jouw wagen rijdt, dan zorgt de G-sensor ervoor dat je kunt beschikken over de beelden tijdens, vlak voor en vlak na de impact. Beschikt de dashcam echter over bewegingsdetectie, dan zul je merken dat de beelden al meteen worden opgeslagen zodra de camera één of andere beweging kan detecteren. Ook de GPS tracker is best wel handig omdat er dan niet alleen een locatie maar tegelijk ook de datum en tijd bij de gemaakte beelden wordt geplaatst.

 

Installatie van de dashcam

Wat de installatie betreft, hoef je je helemaal geen zorgen te maken. In de meeste gevallen krijg je een sticker of een zuignap meegeleverd. Daarmee wordt het mogelijk om de dashcam op het dashboard van je wagen te plaatsen of aan de voorruit te gaan monteren. Kortom, een fluitje van een cent!

 

Dashcam Reviews – Top 5

 

Ben je op zoek naar de beste dashcam dan raden wij jou aan om zoveel mogelijk toestellen te bekijken en deze met elkaar te vergelijken. Wij zijn bijvoorbeeld al even op zoek gegaan naar 5 hedendaagse dashcams die de meeste online reviews hebben mogen ontvangen. We hebben hierbij ook rekening gehouden met het positieve of negatieve advies dat de klanten geschreven hebben. Op die manier hebben we de volgende top 5 kunnen samenstellen. Neem rustig de tijd om de producten even te bekijken en wie weet zit er ergens wel een aantrekkelijke dashcam aanbieding tussen.

 

 

Viofo A119 

 

In vergelijking met sommige andere dashcams zul je dit apparaat vast en zeker tussen de goedkope dashcams kunnen terugvinden. De prijs is absoluut economisch en betaalbaar en dat is voor heel wat kopers natuurlijk wel belangrijk.

Je zult merken dat het om een vrij compact apparaat gaat dat je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Verder werkt het toestel op basis van een bijzonder krachtige condensator. Een condensator is niet alleen veel duurzamer dan een gewone standaard accu maar is bovendien ook beter bestand tegen de hitte.

Dankzij de 160 graden groothoek zul je werkelijk alle details zonder problemen kunnen registreren. Daarnaast is de dashcam ook bijzonder lichtgevoelig en daardoor zul je ook bij schemerdonker of in het donker fantastische beelden kunnen maken. En dat verklaart natuurlijk meteen waarom de meerderheid van de gebruikers het product aanraadt.

 

 

 

 

 

Nextbase 312GW

 

Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor de Nextbase 312GW dashcam. Dit product zul je ook kunnen verwachten in de categorie van de goedkope apparaten. Dat heeft alles te maken met het mooie en vooral betaalbare prijskaartje van de dashcam.

Het toestel beschikt over een maximale kijkhoek van ruim 140 graden waardoor je zelfs kleine details makkelijk in beeld kunt brengen. Daarnaast is het apparaat uitgerust met meerdere handige opties en mogelijkheden zoals een parkeermodus en een looprecording. De beelden zijn bovendien bijzonder duidelijk en worden in Full HD video weergegeven.

Ondanks alle voordelen merken we toch vooral op dat de meningen verdeeld zijn. Sommige kopers zijn echt helemaal overtuigd van de kwaliteit en de voordelen van het apparaat terwijl andere gebruiker toch hun twijfels hebben. Neem zeker even een kijkje en oordeel dan vooral zelf.

 

 

 

 

 

Garmin 55

 

Indien je op zoek gaat naar een dashcam dan kan het bijna niet anders of je komt heel wat toestellen van Garmin tegen. Garmin is dan ook een bijzonder bekend en sterk gewaardeerd merk. Toch zul je voor dit apparaat net iets meer budget hoeven te voorzien alhoewel de meeste kopers zich daar niet meteen lijken aan te ergeren.

Het is een degelijk apparaat met een kijkhoek van ruim 122 graden. Doordat het toestel zo compact is dan kun je het ook zo onopvallend mogelijk plaatsen. Bovendien is het mogelijk om deze dashcam met je stem te gaan bedienen. Dankzij de GPS functie met G-sensor kun je alle beelden en data opslaan op het moment dat er een ongeval gebeurt.

Daarnaast zal het apparaat je ook een melding geven op het moment dat er een kop-staartbotsing is gebeurd of om aan te duiden waar er bijvoorbeeld snelheidscamera’s staan. Ondanks de korte batterijduur zijn de meeste kopers echt wel tevreden over de uitstekende kwaliteit en de voordelen van dit toestel.

 

 

 

 

 

Mio MiVue 785

 

In vergelijking met het vorige toestel lijkt deze dashcam van het merk Mio wel een koopje te zijn. We kunnen meteen ook vaststellen dat deze dashcam heel wat positieve online reviews heeft mogen ontvangen. En dat is natuurlijk altijd een pluspunt.

Ondanks het feit dat het om een vrij compact toestelletje gaat, zul je versteld staan van de scherpte en de duidelijkheid van de beelden. De camera zorgt namelijk voor beelden in full HD. Verder is het toestel voorzien van een maximale kijkhoek van maar liefst 140 graden. Daarnaast is er ook nog een parkeermodus en zelfs een looprecording aanwezig.

De meerderheid van de kopers laat dan ook meteen weten dat het toestel helemaal aan de verwachtingen voldoet. Het is een degelijk apparaat dat makkelijk te bedienen en van uitstekende kwaliteit is. Kortom een echte aanrader.

 

 

 

 

 

Transcend DrivePro 200

 

Tot slot is er dan nog deze handige dashcam van het bekende merk Transcend. In vergelijking met de andere 4 toestellen uit onze lijst, zul je meteen het gevoel hebben dat het hier wel eens om een dashcam aanbieding zou kunnen gaan.

Zo heeft het een apparaat een maximale kijkhoek van maar liefst 160 graden waardoor je duidelijk alle kleine details op beeld kunt zetten. Verder is de GPS ook voorzien van een G-sensor en dat is natuurlijk altijd handig. De beelden zijn bovendien haarscherp en worden weergegeven in Full HD video.

Wanneer we een kijkje nemen naar de verschillende online beoordelingen dan kunnen we alleen maar vaststellen dat de meningen eerder verdeeld zijn. Dat is helemaal niet erg want op die manier ontstaat er iets meer ruimte voor verbetering. Neem alvast een kijkje en oordeel eventueel nadien zelf.

 

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status