fbpx

Beste decanteerkaraf

Laatste update: 22.10.19

 

Decanteerkaraffen test van 2019

 

 

Decanteerkaraffen koopgids

 

Misschien heb je nog nooit het woord decanteerkaraf gehoord. Toch is dit een zeer bekende term bij echte wijnliefhebbers. Wij willen jou natuurlijk ook echt helpen zodat je een keuze kunt maken uit de beste decanteerkaraffen. Het is in elk geval een goede aanbeveling om zoveel producten te bekijken en deze met elkaar te vergelijken. Verder kun je bijvoorbeeld ook rekening houden met het prijskaartje en het gebruiksgemak ervan. Probeer alvast te letten op eventuele aanbiedingen want zo kun je af en toe wel eens een koopje tegenkomen.

 

 

Wat is decanteren en de voordelen ervan

 

Om te kunnen begrijpen wat een decanteerkaraf is dan is het natuurlijk ook belangrijk om te weten wat precies bedoeld wordt met het woord decanteren. Decanteren is in elk geval een term die heel bekend in de oren klinkt bij wijnliefhebbers. Decanteren is een bepaalde techniek die je zult uitvoeren met de bedoeling om de smaak van een bepaalde wijn nog net iets beter te gaan maken. Je gaat de wijn vanuit de fles overgieten in een soort van speciale karaf. Zo komt de wijn met meer zuurstof in contact. En dit is wat men noemt decanteren.

Decanteren kun je zowel doen bij oudere wijnen alsook bij jonge wijnen. Stel dat je bijvoorbeeld een fles oude rode wijn hebt staan dan kan het best wel een goede aanbeveling zijn om deze wijn te decanteren alvorens je de wijn op drinkt. Door de oude wijn te decanteren kun je voorkomen dat het opgehoopte sediment in je glas zal terecht komen. Wanneer je een jonge wijn gaat decanteren dan breng je die juist met in contact met meer zuurstof om de smaak van de wijn te gaan verbeteren.

 

 

Wat is een decanteerkaraf

 

Decanteren is dus de techniek waarbij de wijn in contact komt met meer zuurstof. Op die manier kan de smaak verbeterd worden indien het gaat om een jonge wijn, of kan het opgehoopte sediment van een oude wijn verwijderd worden. In elk geval heb je voor het decanteren een decanteerkaraf nodig. Dat is eigenlijk een product dat speciaal ontworpen is voor het decanteren van jonge of oude wijnen. In de meeste gevallen zul je merken dat de decanteerkaraf over een smalle hals beschikt in combinatie met een vrij brede buik.

Op het moment dat je de wijn van de fles overgiet in de karaf dan zul je merken dat de wijn slechts tot in de buik van de karaf komt. Dus de wijn zal niet tot in de smalle hals van de karaf gaan komen. Het oppervlak van de buik van de karaf is bovendien ook veel groter dan het oppervlak van de hals van de karaf. Wat dus wil zeggen dat er in de buik van de karaf ook veel meer zuurstof aanwezig is om de smaak van de wijn te doen verbeteren.

 

 

Design en mogelijke prijskaartje

 

Zodra je besluit om op zoek te gaan naar een ideale decanteerkaraf dan zul je merken dat er heel wat keuzemogelijkheden zijn. Dit is uiteraard best wel positief maar het zorgt er tevens ook wel voor dat het moeilijker wordt om een beslissing te nemen. Want er zijn altijd wel verschillende modellen die je mooi vindt. Het is dan ook logisch dat sommige producten tot de goedkope decanteerkaraffen zullen behoren terwijl je voor andere exemplaren dan weer net iets duurder zult gaan betalen.

Zo zal het design van de decanteerkaraf ook een belangrijke rol spelen. Zo kun je bijvoorbeeld een decanteerkaraf aankopen in de vorm van een schedel. Dit is uiteraard een echte blikvanger en dat zal je dan ook wel voelen in het prijskaartje ervan. Probeer daarom voor jezelf op voorhand even uit te bedenken waar je precies naar op zoek bent. En door rekening te houden met eventuele koopjes en promoties is het altijd mogelijk om een aantrekkelijke decanteerkaraf aanbieding tegen te komen.

 

 

Materiaal, volume en extra kenmerken

 

De meeste decanteerkaraffen zijn vervaardigd uit degelijk en duurzaam glas. Natuurlijk kun je ook altijd exemplaren vinden die bestaan uit een sterke combinatie tussen enerzijds glas en anderzijds acryl. Je beslist uiteraard helemaal zelf wat je het liefste ziet. Verder zul je ook een beslissing moeten nemen wat betreft het formaat van de decanteerkaraf. Zo heb je exemplaren die een volume hebben van maar liefst 35 liter. Dit is best veel maar is werkelijk ideaal voor personen die regelmatig vrienden of familie uitnodigen voor een etentje.

Indien het de bedoeling is om eens een lekker glaasje wijn te drinken met je partner dan hoef je uiteraard niet voor de grootste decanteerkaraf te gaan kiezen. Het is dus eigenlijk allemaal een beetje afhankelijk van je persoonlijke keuzes die je maakt en de situaties. Verder zul je merken dat bepaalde exemplaren toch iets meer kenmerken hebben. Zo is het altijd handig wanneer je de decanteerkaraf zonder problemen in de vaatwasmachine kunt stoppen. Zo verlies je zelf geen tijd met de karaf manueel af te wassen.

 

 

Decanteerkaraf Reviews – Top 5

 

 

Als grote wijnliefhebber kan een decanteerkaraf dan ook helemaal niet ontbreken. Opdat jij er meteen ook de beste decanteerkaraf zou kunnen uithalen, hebben wij een grondig onderzoek verricht. We hebben hierbij rekening gehouden met de verschillende reviews van de kopers en hun advies en gebruikerservaring. Op die manier wordt het een pak eenvoudiger en misschien kom je wel een leuke decanteerkaraf aanbieding tegen die helemaal aan jouw wensen voldoet. Bekijk dus zeker de 5 topproducten hieronder eens.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

United Magic Wine Decanter

 

Indien je op zoek bent naar een originele decanteerkaraf dan hoef je zeker dit model van het bekende merk United Entertainment eens te bekijken. Met dit model haal je niet alleen een blikvanger in huis maar je helpt de smaak van de wijn ook nog eens te verbeteren.

De decanteerkaraf is gemaakt uit een combinatie van glas en acryl waardoor het dus probleemloos in de vaatwasmachine kan gestopt worden. Ideaal voor mensen die dus niet zo graag de afwas doen. Het totale volume bedraagt ongeveer 35 liter en is dus uitermate geschikt wanneer je vrienden of familie op bezoek komen.

Ondanks het feit dat het voor één enkele koper niet echt duidelijk is hoe je het geheel hoeft te installeren, is het dus voor de meeste gebruikers echt een schitterend apparaat. Het heeft in de eerste plaats een goede kwaliteit en duurzaamheid en daarnaast ziet het er ook gewoon nog eens bijzonder leuk uit.

 

Koop bij bol.com (€27.95)

 

 

 

 

Leonardo Daily

 

In de categorie van goedkope decanteerkaraffen zul je zonder twijfel dit unieke model van het merk Leonardo tegenkomen. De karaf heeft een inhoud van ongeveer 2 liter en is daardoor groot genoeg voor een heerlijk glaasje wijn voor jou en je partner.

De decanteerkaraf is helemaal uit glas gemaakt en is bovendien ook nog eens vaatwasserbestendig. Het is dus helemaal een pluspunt als je zelf niet zo dol bent op het doen van de afwas.

Sommige gebruikers vinden dat de decanteerkaraf niet zo eenvoudig te reinigen is en bovendien bijzonder kwetsbaar blijkt te zijn. Toch zijn er heel wat personen die positief reageren op de kwaliteit en het fraaie design van deze originele decanteerkaraf.

 

Koop bij bol.com (€14.95)

 

 

 

 

Littala Decanter

 

Indien deze decanteerkaraf van het merk Littala helemaal aan jouw verwachtingen voldoet dan zul je maar best iets meer budget hoeven te voorzien. Het is namelijk niet meteen het goedkoopste model. Toch merken we dat de kopers dit helemaal niet als een struikelblok zien.

De decanteerkaraf is helemaal uit glas vervaardigd en heeft een totale inhoud van maar liefst 1,9 liter. Houd er wel rekening mee dat het beter is om de decanteerkaraf niet in de vaatwasmachine te stoppen. Het is dus beter om het met de hand af te wassen als je dezelfde kwaliteit wilt kunnen behouden.

Voor alle kopers blijkt dit helemaal een topproduct te zijn dat er niet alleen heel fraai uitziet maar bovenal heel handig blijkt te zijn.

 

Koop bij bol.com (€68.99)

 

 

 

 

MikaMax Skull bottle 1L

 

Sommige mensen gaan vaak op zoek naar unieke en orginele stukken. In dat geval loont het zeker en vast de moeite deze decanteerkaraf van het merk MikaMax eens grondig te bekijken. Bovendien is het niet meteen het duurste model uit de reeks.

De karaf is gemaakt uit heel stevig en duurzaam glas en heeft de vorm van een schedel. Je mag er dus helemaal zeker van zijn dat je met dit product best een blikvanger in huis haalt. De decanteerkaraf heeft een totale inhoud van 1 liter.

Een kleine minderheid van de kopers vindt het niet zo handig om te gebruiken. Echter, de overgrote meerderheid is dan weer laaiend enthousiast over de goede kwaliteit en het fraaie design van deze decanteerkaraf.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Villeroy & Boch Diamand

 

Deze decanteerkaraf van Villeroy & Boch ziet er niet alleen bijzonder luxueus en stijlvol uit maar is het bovendien ook. En het is helemaal een pluspunt als je de voordelige prijs opmerkt.

Door de wijn meteen over te schenken in deze decanteerkaraf kun je ervoor zorgen dat de smaken nog iets beter tot hun recht komen. Dit model is helemaal gemaakt uit hoogwaardig en duurzaam glas en heeft een totaal volume van ongeveer 1,8 liter. Bovendien mag je dit product ook in de vaatwasmachine stoppen.

De reviews leren ons dat deze decanteerkaraf voor de kopers echt een topproduct is. De meesten zijn helemaal overtuigd van de correcte prijs-kwaliteitverhouding en het fraaie design. Haast je dus zeker naar de winkel want misschien is dit ook het product waar jij al zo lang naar op zoek bent.

 

Koop bij bol.com (€27.95)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status