5 Beste Dect Telefoons Test van 2020

Laatste update: 04.06.20

 

Dect Telefoons – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Er zijn nog steeds heel veel gebruikers die zweren bij een degelijke huistelefoon. Echter is er ook op dat terrein de laatste jaren best wel al veel veranderd. Zo kun je vandaag de dag opteren voor een unieke huistelefoon die volledig draadloos functioneert ondanks het feit dat deze met de vaste lijn wordt verbonden. We hebben het hier dan over de zogenaamde DECT telefoons. Wij zijn alvast op zoek gegaan naar 3 topproducten. Zo hebben we onder meer gemerkt dat je met de Gigaset A670A Trio Answering Machine 3 pieces alvast voor een topproduct kiest. Zoals de naam doet vermoeden, wordt de set geleverd in combinatie met maar liefst 3 afzonderlijke DECT telefoons. Je zou natuurlijk ook voor de Panasonic KX-TG6822 Duo Dect Telefoon Antwoordapparaat kunnen kiezen. Deze set wordt geleverd inclusief 2 afzonderlijke goed functionerende DECT telefoontoestellen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Dect telefoons koopgids

 

Ben je op zoek naar één van de beste DECT telefoons maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan willen wij jou met deze koopgids alvast even goed op weg proberen helpen. Het is alvast een goede aanbeveling om niet meteen de eerste de beste DECT telefoon aan te kopen maar verschillende producten met elkaar te vergelijken. Ga eventuele aanbiedingen alvast niet uit de weg. Bij het vergelijken kun je rekening houden met het gebruiksgemak en het prijskaartje maar verder ook met de functies en de mogelijkheden ervan.

 

 

Het gebruiksgemak en het prijskaartje

DECT telefoons worden aangeboden door verschillende merken en bedrijven. Sommige apparaten zullen over net iets meer mogelijkheden en functies beschikken in vergelijking met andere DECT telefoons. Dat kan alvast een verklaring zijn voor het verschil in prijs tussen de goedkope DECT telefoons en de iets duurdere exemplaren. Uiteraard beslis je helemaal zelf welk bedrag je kunt maar vooral ook wilt spenderen aan een degelijke DECT telefoon.

Soms kan het gebeuren dat je twijfelt tussen meerdere verschillende DECT telefoons. In dergelijke gevallen kan het een goed idee zijn om ook eventjes bij andere klanten te gaan informeren. Dit kun je doen door gewoon een kijkje te nemen tussen online reviews. Daarin geven klanten een positief of een negatief advies over een bepaalde DECT telefoon. Op die manier krijg je meteen een beter beeld van een bepaald product. Regelmatig zijn er ook promoties, en dan is het altijd leuk om met een aantrekkelijke DECT telefoon aanbieding naar huis te kunnen gaan.

 

Wat is een DECT telefoon

Als we het even globaal bekijken dan zul je kunnen vaststellen dat vandaag de dag vrijwel iedereen een smartphone heeft. Dat is bovendien ook handig aangezien je de smartphone overal mee naartoe kunt nemen en je dus bijgevolg kunt genieten van iets meer bewegingsvrijheid. Toch merken we dat heel veel personen graag thuis nog over een vast toestel willen beschikken. We bedoelen hiermee een eenvoudig telefoontoestel dat wordt aangesloten op een vaste lijn.

Uiteraard is daar wel één voorwaarde aan verbonden; namelijk dat de vaste lijn ook heel flexibel, mobiel en dus bijgevolg draadloos moet zijn. En in dergelijke gevallen kun je dan kiezen voor een handige DECT telefoon. DECT staat voor “Digital Enhanced Cordless Telecommunications”. Het is dus een degelijke telefoontoestel dat gekoppeld wordt aan je vaste lijn maar volledig draadloos functioneert. Je kunt je dus binnenshuis met de DECT telefoon zonder problemen verplaatsen.

 

Aansluitingsmogelijkheden

Een DECT telefoon kun je op verschillende manieren op de vaste telefoonlijn gaan aansluiten. Zo kun je in de eerste plaats kiezen voor een handige analoge aansluiting. Wanneer je kiest voor een analoge aansluiting dan moet je er wel rekening mee houden dat je slechts 1 telefoonnummer tegelijk aan de lijn kunt koppelen. Als er dus een tweede persoon persoon aan de lijn komt te hangen, dan wordt die automatisch in de wachtrij geplaatst. Het gebruik van internet met een analoge aansluiting is echter niet mogelijk.

Wil je toch internet kunnen gebruiken? Maak dan een combinatie tussen een analoge aansluiting en een ADSL aansluiting. Op die manier kun je nog steeds analoog gesprekken voeren maar is het bijvoorbeeld wel mogelijk om de telefoonlijn te gaan opsplitsen. Ook een krachtige internetverbinding behoort dan tot de mogelijkheden.

Tenslotte kun je ook nog altijd opteren voor een krachtige VOIP aansluiting, die volledig verloopt door middel van het internet. Verder zul je kunnen genieten van een optimale gesprekskwaliteit en een helder en duidelijk geluid. Het is misschien wel iets duurder in de aankoop en dat kan voor sommige klanten als een minpunt beschouwd worden.

 

 

Mogelijkheid tot het uitbreiden van de handsets

Wanneer je kiest voor een DECT telefoon dan krijg je daar altijd minstens 1 handset bij. Toch is het mogelijk om de handset verder te gaan uitbreiden met maximaal 4 sets. Dit kan handig zijn omdat je dan het ene telefoontoestel bijvoorbeeld op de benedenverdieping kunt plaatsen en het andere op je slaapkamer.

 

Extra mogelijkheden en kenmerken

Daarnaast zul je merken dat bepaalde DECT telefoons over iets meer mogelijkheden en functies beschikken. Sommige van deze opties zijn echter wel een meerwaarde. Zo beschikken de meeste DECT telefoons over nummerherkenning. Zodra iemand uit je contactenlijst jou opbelt, dan zal de naam van die persoon op het display verschijnen.

Verder zijn er ook heel wat DECT telefoons die speciaal ontworpen werden voor oudere personen. Deze senioren DECT telefoons zijn dan uitgerust met een basis bediening die eenvoudig en duidelijk is in combinatie met iets grotere druktoetsen.

Daarnaast spreekt het voor zich dat een DECT telefoon en de bijbehorende handsets continu zendsignalen uitsturen. Daardoor kan het energieverbruik de hoogte in schieten. Tegenwoordig kun je echter kiezen voor een energiezuinige DECT telefoon die wordt aangeduid met de Eco-modus.

 

5 Beste Dect Telefoons (Reviews) van 2020

 

Je zult meteen staan kijken van het ruime assortiment als je op zoek gaat naar de beste dect telefoon. Wij willen jou dan ook graag helpen door jou wat extra advies te geven en je 5 topproducten aan te bieden. Zo zul je merken dat er een dect telefoon met 3 handsets bestaat maar je kunt ook kiezen voor minder handsets. Je kunt kiezen voor een senioren dect telefoon of voor een dect telefoon met antwoordapparaat. In elk geval is het een goede aanbeveling om ook nog even rekening te houden met de verschillende online reviews.

 

 

1. Gigaset A670A Trio Answering Machine 3 pieces

 

Ben je op zoek naar goedkope dect telefoons dan is dit apparaat van het bekende merk Gigaset misschien niet meteen wat je zoekt. Toch is het de moeite waard om het product even van dichtbij te bekijken want het heeft toch heel wat positieve online reviews gekregen.

De set bestaat uit 3 afzonderlijke dect telefoontoestellen die elk voorzien zijn van een duidelijk afleesbaar kleurendisplay. Bovendien is de dect telefoon handset ook nog eens uitgerust met een handig antwoordapparaat. Je hoeft dus niet te vrezen wanneer je bijvoorbeeld een keertje eens niet thuis bent.

Het toestel heeft een maximale gesprekstijd van maar liefst 14 uur en is uitgerust met een degelijke stand-by tijd van ongeveer 320 uur. Bovendien kun je tot wel 200 contacten toevoegen aan je telefoonlijst. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden en opties met dit apparaat. En dat hebben de meeste kopers ook duidelijk en snel opgemerkt.

 

Koop bij bol.com (€78.65)

 

 

 

 

2. Panasonic KX-TG6822 Duo Dect Telefoon Antwoordapparaat

 

Indien je op zoek bent naar een duo dect telefoon handset dan kun je altijd dit exemplaar van het bekende en sterk gewaardeerde merk Panasonic eventjes bekijken. We merken op dat het apparaat toch wel heel positieve online beoordelingen krijgt van verschillende kopers.

De duo Panasonic dect telefoon handset is bovendien zowel compatibel met een Belgische alsook met een Nederlandse telefoonaansluiting. Verder zul je merken dat de toestellen van een duidelijk afleesbaar display voorzien zijn en dat er ook een antwoordapparaat beschikbaar is. Je kunt gebruik maken van een totale gesprekstijd van ongeveer 15 uur en een lange stand-by tijd vn maar liefst 170 uur lang.

De meeste kopers zijn dan ook duidelijk tevreden over de uitstekende kwaliteit van het toestel en de gebruiksvriendelijkheid ervan. Slechts één enkele gebruiker is iets minder tevreden omdat deze dect telefoon niet volledig aan de verwachtingen voldoet.

 

Koop bij bol.com (€69)

 

 

 

 

3. Fysic FX-5515 Senioren Dect Telefoon Beantw

 

Wil je toch liever niet zoveel geld uitgeven aan een degelijke dect telefoon? Of heb je misschien een beperkt budget? Dan hoef jij helemaal niet te panikeren want dan kan dit product van het merk Fysic misschien wel de oplossing zijn voor jou. Zodra je het prijskaartje ziet dan zul je denken dat het om een dect telefoon aanbieding gaat.

Deze dect telefoon is werkelijk ideaal voor senioren of voor mensen bij wie het zichtvermogen en het gehoorvermogen allemaal wat minder goed wordt. De telefoon is voorzien van extra grote toetsen die bovendien ook verlicht zijn. Ook het display is verlicht en duidelijk afleesbaar. Het apparaat bevat werkelijk alleen maar de basisfuncties en dus geen extra opties. Daardoor is het toestel makkelijk te bedienen en helemaal niet verwarrend voor senioren.

We merken dat een kleine minderheid van de kopers nog niet helemaal overtuigd blijkt te zijn. Toch zijn de meeste gebruikers echter wel tevreden over de gebruiksvriendelijkheid en de correcte prijs-kwaliteitverhouding van het toestel.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Gigaset huistelefoon A170

 

Deze Siemens dect telefoon wordt sterk aangeraden als huistelefoon. De koper is duidelijk tevreden over de uitstekende kwaliteit en het betaalbare prijskaartje. Toch meldt de gebruiker ook dat het toestel toch wel wat kwetsbaar is en de toetsen iets te klein zijn. Als senioren dect telefoon is dit apparaat dus minder geschikt.

Toch biedt het toestel heel wat kwaliteit en voordelen en dat is ook precies de reden waarom de koper het apparaat aanraadt. Je zult merken dat de set uit 1 degelijke dect telefoon bestaat die voorzien is van een duidelijk afleesbaar en zelfs verlicht display.

Verder beschikt deze dect telefoon over toetsen die iets groter en duidelijker zijn en daardoor bijvoorbeeld ideaal kunnen zijn voor mensen met een verminderd zichtvermogen. Kortom neem vooral je tijd om ook dit apparaat eventjes van naderbij te bestuderen. En oordeel vooral zelf.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Philips S9H12 Losse handset

 

Tot slot is er ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze Philips dect telefoon. Het is niet meteen één van de goedkope dect telefoontoestellen dus je zult wat meer budget hoeven te voorzien. Toch is het een handig apparaat dat je zowel aan de Belgische alsook aan de Nederlands telefoonaansluiting kunt koppelen.

De set bestaat uit 1 dect telefoon maar je kunt makkelijk en snel uitbreiden tot een 4 dect telefoon handset. Je kunt makkelijk tot maar liefst 6000 telefoonnummers gaan opslaan en een keuze maken uit tot wel 10 verschillende ringtones. Uiteraard kun je zelf ook nog ringtones toevoegen.

Jammer genoeg zijn er nog geen online beoordelingen geplaatst waardoor het voor ons behoorlijk moeilijk is om jou verder advies te geven over deze dect telefoon.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status