5 Beste diepvrieskast Test Van 2020

Laatste update: 13.08.20

 

Diepvrieskasten – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Diepvrieskasten koopgids

 

Op zoek naar de beste diepvrieskasten? Dan is het alvast een goede aanbeveling om zoveel mogelijk apparaten te vergelijken met elkaar. Welk type diepvrieskast past bij jou en wat zijn zoal je verwachtingen? Ben je op zoek naar een diepvrieskast met een No Frost functie of hecht je meer belang aan andere kenmerken en opties? En wat dan met het geluidsniveau en de capaciteit? Bestaan er heel wat goedkope diepvrieskasten of houd je toch maar beter rekening met aanbiedingen en promoties?

Het type diepvrieskast

Er bestaan wel degelijk verschillende soorten diepvrieskasten waaruit je kunt kiezen. Zo kun je eerst en vooral een onderscheid maken tussen een inbouw exemplaar of een vrijstaande diepvrieskast. Wanneer het een inbouw exemplaar betreft, dan maakt het vaak deel uit van een groter geheel in combinatie met een koelkast gedeelte.

Echter kun je ook opteren voor een diepvrieskoffer indien je op zoek bent naar een diepvrieskast met een vrij grote opslagcapaciteit. Ben je eerder op zoek naar iets compact dan kun je opteren voor de opzetdiepvriezer. Kortom, er zijn wel degelijk heel wat mogelijkheden en bijgevolg ook heel wat knopen om door te hakken.

 

De capaciteit van de diepvrieskast in verhouding met het gezin

Bij de aanschaf van een diepvrieskast is het ook belangrijk om rekening te houden met de capaciteit van het toestel. De capaciteit wordt steevast uitgedrukt in liter en is afhankelijk van het aantal gezinsleden in huis. Woon je alleen of met je partner? Zijn er al kinderen in het spel of (nog) niet?

Per persoon is het belangrijk om een capaciteit van ongeveer 50 liter vrij te maken. Dat wil dus zeggen dat, indien je samenwoont met je partner, een diepvrieskast met een inhoud van 100 liter een aanbeveling is. Gezinnen bestaande uit 3 tot 4 personen kijken dan weer beter uit naar een diepvrieskast van 100 tot 200 liter. En nog grotere gezinnen zijn gebaat met een inhoud van minimaal 250 liter.

 

Energielabel en geluidsniveau

Aangezien een diepvrieskast continu ingeschakeld staat, is het niet meer dan logisch dat het apparaat ook continu energie verbruikt. Het is daarom handig om uit te kijken naar een energiezuinig toestel. Dat wordt weergegeven met het bekende energielabel, bestaande uit een letter van het alfabet en een plusteken. Zo zal een energielabel A+ behoorlijk energiezuinig zijn maar natuurlijk niet zo erg als een apparaat met een energielabel A+++.

Ook het geluidsniveau kan door sommige klanten als een belangrijke factor worden beschouwd. Het geluidsniveau wordt weergegeven in dB en bepaalt of je te maken hebt met een stil werkende diepvrieskast of niet. Zo zullen toestellen met een geluidsniveau van maximaal 37 dB vast en zeker tot de stille apparaten kunnen gerekend worden. Een toestel met een niveau van 38 tot 40 dB kan ook als geluidloos worden beschouwd. Bedraagt het geluidsniveau minimaal 41 dB dan mag je zeker zijn dat het apparaat niet meer zo stil te werk gaat.

No frost en andere extra functies en kenmerken

Het is altijd handig indien de diepvrieskast over bepaalde functies en optiemogelijkheden beschikt. Zo is de No frost functie veruit één van de meest bekende. Deze functie zorgt ervoor dat je je nooit nog zorgen hoeft te maken over het ontdooien van de diepvrieskast. Handig toch? Want zo verlies je niet alleen kostbare tijd maar het bespaart je ook een lastig karweitje.

Verder kan het een meerwaarde zijn indien er een alarm afgaat bij het openen van de deur. Ook een soft close functie, waardoor de deur niet met een klap dicht valt, is een meerwaarde. Het is handig indien de diepvrieskast voorzien is van een display waarop je alle belangrijke gegevens gelijk kunt aflezen. En misschien is er wel sprake van een zogenaamde snelvriesfunctie, vakantiestand of ijsdispenser.

 

Met welk budget hoef je rekening te houden

Tenslotte willen we nog even stilstaan bij het mogelijke prijskaartje van een degelijke diepvrieskast. De gemiddelde prijs wordt geschat op ongeveer 850 euro. Uiteraard zijn er heel wat apparaten die je tegen een goedkoper prijskaartje kunt aankopen. Net zoals je sommige diepvrieskasten dan weer veel duurder zult betalen. Het is allemaal afhankelijk van wat je zelf wilt en wat zoal je verwachtingen en eisen zijn.

Zo zal de prijs, in meer of mindere mate bepaalde worden door bepaalde factoren. Denk maar aan de extra kenmerken en functiemogelijkheden maar ook het formaat en de capaciteit. Beschikt de diepvrieskast over een ruim vermogen maar werkt hij, ondanks dit ruime vermogen, bijzonder zuinig? Ook dan zal de aankoopprijs misschien iets duurder zijn. Houd daarom promoties in de gaten en wie weet kun je zo nog wel een diepvrieskast aanbieding spotten.

 

 5 Beste diepvrieskasten (Reviews) van 2020

 

Ben je op zoek naar de beste diepvrieskast? Dan zul je al gemerkt hebben dat er heel wat mogelijkheden zijn. Bekende merken zoals Bosch, Liebherr, AEG en Siemens bieden verschillende exemplaren aan. Misschien gaat je voorkeur wel uit naar een kleine diepvrieskast of een tafelmodel? Neem rustig de tijd om even een kijkje te nemen tussen de 5 topproducten hieronder. Het is hierbij een goed advies om ook even rekening te houden met de online reviews. En wie weet ga je wel met een diepvrieskast aanbieding naar huis.

 

 

1. AEG ATB81011NW Tafelmodel vriezer NoFrost en Frostmatic functie

 

Ben je toch op zoek naar één van de goedkope diepvrieskasten? Dan loont het alvast de moeite om dit exemplaar, jou aanbevolen door AEG, even grondig onder de loep te nemen. Deze unieke No Frost diepvrieskast wordt gekenmerkt door het energielabel A+. Op die manier weet je dat het om een zuinig apparaat gaat.

De diepvrieskast is ongeveer 85 cm hoog en zo’n 59,5 cm breed. Met een maximale inhoud van ongeveer 78 liter is het dus een vrij compacte diepvrieskast. Bovendien is deze diepvrieskast tafelmodel voorzien van een handige No Frost functie waardoor je het apparaat helemaal niet meer hoeft te ontdooien. De temperatuurinstellingen worden volledig digitaal geregeld. Verder is de diepvrieskast makkelijk naar rechts te openen door gebruik te maken van de sleepdeur.

Je zult merken dat de diepvrieskast een geluidsniveau van amper 42 dB heeft en dus vrijwel geluidloos functioneert. Een blik op de online beoordelingen levert voorlopig dan ook alleen positieve reacties op. Daardoor durven we stellen dat het hier wel eens om een topproduct zou kunnen gaan.

 

Koop bij bol.com (€379)

 

 

 

 

2. Miele F 12020 S-2 Tafelmodel vrieskast Energieklasse A++ 

 

Met de Miele diepvrieskast kies je misschien niet meteen voor een aanbieding maar toch mag je zeker zijn van een uitstekende kwaliteit en duurzaamheid. Met een maximaal formaat van 85 x 60 x 62,4 cm en een netto inhoud van ongeveer 104 liter, is het een vrij compacte diepvrieskast. De compactheid in combinatie met de omkeerbare deur maken dat het mogelijk is om de diepvrieskast in eender welke ruimte te plaatsen.

Je zult merken dat het een krachtig apparaat betreft die een maximale invriescapaciteit aanbiedt van maar liefst 16 kg en dit telkens per 24 uren. Ondanks het ruime vermogen en de hoge invriescapaciteit, blijkt het energieverbruik op jaarbasis amper 152 kWh te zijn. Kortom, een energiezuinig apparaat en dat wordt duidelijk aangeduid met het energielabel A++.

De diepvrieskast wordt gekenmerkt door een digitale temperatuurinstelling, een soft cose deur inclusief duidelijk leesbaar display en 4 handige vriesvakken. Met een maximaal geluidsniveau van amper 38 dB behoort dit apparaat alvast tot de stille diepvrieskasten. Kopers reageren bijzonder positief en hebben het product unaniem beloond met een maximumscore van 5 sterren.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Inventum VR501 tafelmodel vriezer Energieklasse A++ Geluidsniveau 42 dB

 

Wil je niet gelijk heel wat budget spenderen maar toch zeker zijn van een degelijke en duurzame diepvrieskast? Dan lijkt het de moeite waard om dit product van Inventum alvast even onder de loep te nemen. De diepvrieskast wordt gekenmerkt door een totale hoogte van 84,5 cm, een breedte van 50 cm en een diepte van ongeveer 54 cm. Dit komt overeen met een totale netto inhoud van ongeveer 68 liter.

Deze compacte diepvrieskast is makkelijk te installeren in eender welke ruimte vanwege z’n compacte formaat. Je zult vrijwel meteen merken dat de deur naar rechts opendraait alhoewel het mogelijk is om de draairichting van de deur, indien gewenst, aan te passen. Het energieverbruik van deze diepvrieskast wordt geschat op amper 131 kWh op jaarbasis, wat uiteraard behoorlijk weinig is. Vandaar het energielabel A++.

Een handige diepvrieskast met een dagelijks invriesvermogen van 68 kg, 3 praktische vriesvakken, binnenverlichting en een geluidsniveau van amper 42 dB. Klanten zijn tevreden over de aangeboden kwaliteit en het design van dit product. Slechts een kleine minderheid vindt het jammer dat er geen automatische ontdooifunctie aanwezig is.

 

Koop bij bol.com (€215)

 

 

 

 

4. Etna EVV1432WIT Vrijstaande Vriezer Met verwisselbare draairichting

 

Ben je eerder op zoek naar een vrijstaande diepvrieskast dan komt dit exemplaar van het bekende merk Etna misschien wel in aanmerking. In tegenstelling tot de andere diepvrieskasten die we zonet besproken hebben, blijkt dit model echter wel wat groter te zijn. Zo geniet je een totale hoogte van 143 cm, een breedte van 54 cm en een diepte van 60 cm, wat ongeveer overeenkomt met een maximale netto inhoud van maar liefst 170 liter.

De deur van de diepvrieskast draait makkelijk naar links open, alhoewel het mogelijk is om de draairichting probleemloos aan te passen. Het is een handige diepvrieskast waarbij je de temperatuurinstellingen makkelijk kunt regelen door middel van de draaiknop. Het ruime vermogen biedt een hoge invriescapaciteit van 8 kg per dag aan, wat resulteert in een jaarlijks energieverbruik van ongeveer 215 kWh en een energieklasse A+.

Verder is de diepvrieskast voorzien van maar liefst 6 praktische vriesvakken, een soft close deur, binnenverlichting en een beperkt geluidsniveau van 42 dB. Besef wel dat de diepvrieskast niet voorzien is van een energiebesparingsfunctie.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Primo DV2-WS Mini Vriezer Inhoud van 35 liter 

 

Indien je specifiek op zoek bent naar een mini diepvrieskast, dan lijkt dit Primo exemplaar alvast een goede optie te zijn. Bovendien heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen 3 neutrale designs. Of je nu voor een standaard witte diepvrieskast, een neutraal grijs design of een opvallende zwarte afwerking kiest; blijft vooral een persoonlijke keuze.

De diepvrieskast wordt gekenmerkt door een maximale hoogte van 51 cm, een breedte van 44 cm en een lengte van 49 cm,  wat ongeveer overeenkomt met een compacte netto inhoud van 34 liter. De 2 aparte vriesvakken zorgen ervoor dat je toch wat orde kunt scheppen in de diepvrieskast. Het is een stevig apparaat met een vrij hoog vriesvermogen en de mogelijkheid om de draairichting van de deur te wijzigen.

Dankzij het beperkte geluidsniveau van amper 41 dB zul je merken dat de diepvrieskast amper hoorbaar is. In vergelijking met sommige andere diepvrieskasten uit dit lijstje lijkt hij, met een jaarlijks energieverbruik van 149 kWh, niet meteen tot de meest energiezuinige apparaten. Toch mag je nog altijd zeker zijn van een energieklasse A+.

 

Koop bij bol.com (€109.95)

 

 

 

 

Deze producten zijn niet langer beschikbaar

 

 

Whirlpool AFB 601 AP/1 Tafelmodel Vriezer Energieklasse A+

 

Net zoals het vorige product zul je merken dat ook deze diepvrieskast van Whirlpool als een tafelmodel kan worden beschouwd. Het apparaat is amper 85 cm hoog en heeft een maximale breedte van zo’n 55 cm. Je geniet een totale beschikbare inhoud van ruim 88 liter. Deze compacte diepvrieskast is dan ook makkelijk te plaatsen.

Je hoeft je ook helemaal geen zorgen te maken over de werking van de diepvrieskast. Het apparaat beschikt over een vrij groot vermogen maar blijft ondanks alles energiezuinig te werk gaan. Dat wordt ook aangeduid via het energielabel A+. Ook wat het geluid betreft, hoef je helemaal niet wakker te liggen. Met een maximaal geluidsniveau van 39 dB is dit een bijzonder stille diepvrieskast. Je zult merken dat de diepvrieskast ook over verschillende lades beschikt die elk afzonderlijk voorzien zijn van een krachtig vrieselement. Men spreekt hierbij over de zogenaamde „Etage Frost”.

We merken dat de meeste klanten duidelijk tevreden zijn over de geleverde kwaliteit en duurzaamheid. Alhoewel er ook enkele kopers zijn die helemaal niet overtuigd zijn van deze diepvrieskast en dat ook duidelijk laten merken.

 

 

Liebherr GP 1486-20 Vriezer Energieklasse A+++ Geluidsniveau 39 dB

 

Mag het toch allemaal net een tikkeltje meer zijn dan zou je ook altijd nog kunnen kiezen voor deze unieke diepvrieskast van Liebherr. In vergelijking met de vorige 2 toestellen die we besproken hebben, werkt dit apparaat bijzonder energiezuinig. Dit wordt aangeduid door middel van het energielabel A+++.

Deze unieke diepvrieskast is ongeveer 85 cm hoog, zo’n 60,2 cm breed en maar liefst 66,3 cm diep. Dat zorgt voor een maximale inhoud van maar liefst 103 liter. Ideaal dus voor grote gezinnen of mensen die regelmatig vrienden en familie over de vloer krijgen. Je kunt de temperatuurinstellingen makkelijk digitaal aanpassen en instellen waarbij er een minimale omgevingstemperatuur van 10 graden aanvaard wordt en een maximale omgevingstemperatuur van ruim 43 graden Celsius.

Met een maximaal geluidsniveau van ongeveer 39 dB werkt dit apparaat bijzonder stil. Er zijn meerdere legplanken voorzien die het mogelijk maken om de beschikbare ruimte zo optimaal mogelijk te benutten. Ondanks het feit dat een enkele koper het prijskaartje iets te hoog vindt en de diepvrieskast te klein, blijkt de meerderheid van de klanten duidelijk overtuigd van de aankoop.

 

 

Everglades EVFR535 Vrieskast Energieklasse A+ Geluidsniveau 40 dB

 

Ben je op zoek naar een vrij compacte diepvrieskast dan zou je altijd dit model van Everglades even wat grondiger onder de loep kunnen nemen. Dit apparaat is ongeveer 85 cm hoog, 56 cm breed en zo’n 58 cm diep. Daardoor kun je genieten van een totale netto inhoud van maar liefst 82 liter. De diepvrieskast wordt gekenmerkt door verschillende legplanken zodanig dat je alles mooi kunt rangschikken.

In tegenstelling tot de vorige apparaten zul je merken dat de temperatuurinstellingen hier door middel van een draaiknop verloopt. Houd er dus rekening mee dat de instellingen niet langer digitaal aan te passen zijn. De deur opent makkelijk naar rechts en gaat nadien ook weer makkelijk en zacht dicht. Dankzij het energielabel A+ mag je zeker zijn dat het om een energiezuinig apparaat gaat met een jaarlijks energieverbruik dat geschat wordt op 180 kWh.

Tot op heden zijn er alleen maar positieve reacties bij het product geplaatst. Zo wordt er niet alleen positief gereageerd op de prijs en de kwaliteit maar ook op de duurzaamheid van het toestel. De moeite waard dus om even te bekijken.

 

 

Bosch GSN54AW45 Serie 6 Vrieskast Wit Energieklasse A+++ No Frost

 

Zodra je het prijskaartje ziet dan zul je meteen begrijpen dat je dit apparaat niet langer tussen de goedkope diepvrieskasten moet verwachten. Echter staat deze diepvrieskast dan weer wel garant voor een uitstekende kwaliteit en duurzaamheid. Het apparaat wordt jou bovendien aanbevolen en geleverd door het bekende merk Bosch.

De diepvrieskast is maar liefst 176 cm hoog, 70 cm breed en ongeveer 78 cm diep. Daardoor geniet je een totale inhoud van maar liefst 323 liter. Mensen met grote gezinnen zijn alvast gebaat bij een dergelijk grote diepvrieskast. Ondanks het grote formaat en het vrij grote vermogen, hoef je je geen zorgen te maken over het energieverbruik. Het jaarlijkse energieverbruik wordt geschat op 187 kWh en is dus bijzonder zuinig. Vandaar ook het energielabel A+++.

Verder is de diepvrieskast ook voorzien van een handige No Frost functie zodat je je geen zorgen moet maken over het ontdooien. Dankzij de IceTwister functie kun je dan in no time ijsblokjes aanmaken. Verder zal dit apparaat de functie „supervriezen” automatisch activeren indien dit nodig mocht zijn. Koper reageren dan ook positief en beoordelen het product met maar liefst 5 sterren.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
René
René
1 month ago

Er is geen één van de vriezers leverbaar bij BOL.com Da’s lekker.

10top Team
Admin
10top Team
1 month ago
Reply to  René

Hoi Rene,

Bedankt voor de reactie.
Het is uiteraard altijd mogelijk dat producten na verloop van tijd niet langer leverbaar zijn en bv 2 dagen later toch weer beschikbaar staan.
Dat is de reden dat regelmatig gekeken wordt voor pagina updates.

Met vriendelijke groet

René
René
1 month ago

Oeps, herstel: de eerste wel!

DMCA.com Protection Status