Beste digitale piano

Laatste update: 03.06.20

 

Digitale piano’s test van 2020

 

Een digitale piano is eigenlijk een toestel dat alle positieve kwaliteiten van een klassieke piano heeft maar gewoon veel gemakkelijker overal mee naartoe te nemen is. Ideaal dus wanneer je bijvoorbeeld binnenkort eventjes op vakantie gaat of wanneer je wilt verhuizen. In onze koopgids hebben we zo goed mogelijk proberen uitleggen met welke factoren je rekening zou kunnen houden bij de aankoop van een digitale piano. Je kunt natuurlijk ook gewoon onze top 3 raadplegen. Zo mag je met de vidaXL Klassieke digitale pianozeker zijn van een degelijk en duurzaam toestel. Dit model is zowel ideaal voor beginnende pianisten alsook voor gevorderde muzikanten. De Bontempi 61 Toetsen is zeker en vast een waardig alternatief dat voorzien is van een handige USB-aansluiting.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Digitale piano’s koopgids

 

Een digitale piano is een stuk goedkoper dan een klassieke piano, het weegt ook minder en je kunt het makkelijker meenemen op verplaatsing. Het heeft verschillende voordelen ten opzichte van een klassieke piano. Als je van plan bent om een digitale piano te kopen dan moet je enkele factoren in acht nemen zoals het aantal toetsen en de toetsgevoeligheid, de extra functies, de prijs en het merk.

Aantal toetsen en toetsgevoeligheid

 

Je hebt zeker een digitale piano nodig die over 88 toetsen beschikt want anders is de overgang naar een akoestische piano moeilijker. Dit is ook de standaard bij de akoestische modellen. De gevoeligheid van de toetsen is voor de meeste mensen één van de belangrijkste punten. In de jaren ‘90 was er een opgang van keyboards die jammer genoeg nog geen gevoelige toetsen hadden. Of je er nu hard of zacht op duwde, je kreeg altijd hetzelfde volume te horen.

Maar een pianist wil natuurlijk iets dat zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid ligt en zal daarom zeker opteren voor een piano met aanslaggevoelige toetsen. Toetsen die dit niet hebben voelen ook heel anders aan en de overschakeling naar een akoestische piano zal moeilijk zijn als je geen aanslaggevoelige toetsen gewoon bent. Zo zal een pianist ook niet graag spelen op een apparaat met toetsen die geen gevoeligheid hebben.

De meeste apparaten die toetsgevoelig zijn, zullen ook snelheidsgevoelig zijn. Dit betekent dat je een duidelijk verschil hoort in volume wanneer je zacht of hard speelt. Dit is belangrijk want dit brengt het gevoel dichter bij de realiteit van het spelen op een akoestische piano. Let tijdens de aankoop of dit vermeld wordt, anders kun je het altijd gewoon eens proberen om zeker te zijn.

Het materiaal waarvan de toetsen gemaakt zijn speelt ook een rol. Als ze van plastic gemaakt zijn moeten de toetsen verhoogd worden in gewicht. De meeste modellen gebruiken echter een combinatie van hout en kunstivoor.

 

 

Nuttige functies

 

Een groot voordeel aan een digitale piano is dat je er een hoofdtelefoon kunt op aansluiten. Dit is niet bij alle modellen aanwezig maar de meeste wel, en het is het waard om een model met een hoofdtelefoonaansluiting te kopen. Zo kun je in alle rust oefenen zonder buren of gezinsleden te storen. Sommige mensen kunnen enkel ‘s avonds laat oefenen vanwege een druk werkschema en ze kunnen dit doen zonder zich zorgen te maken als ze over een hoofdtelefoonaansluiting beschikken.

Voor de gevorderde pianist is het ook handig als een digitale piano over pedalen beschikt zoals een akoestisch model. Zo kun je complexe muziekstukken spelen waarbij het nodig is om noten te laten naklinken of kun je de klank dempen met het sustainpedaal.

Een toetsencover zal niet meteen een nood zijn voor vele mensen maar dankzij een cover zijn je toetsen toch beschermd tegen eventuele schade. Ook zal er minder stof bij kunnen en moet je de toetsen minder onderhouden.

Dan heb je natuurlijk nog alle mogelijke digitale functies. Op sommige apparaten kun je bijvoorbeeld een extern apparaat aansluiten zoals een MP3 speler of een USB stick. Zo kun je dan je eigen composities op digitale manier opnemen om later af te spelen. Een begeleidingsfunctie reageert met ritmes of akkoorden op de noten of muziek die jij speelt, dit kan helpen om je te leren improviseren.

Vele modellen zijn voorzien van een lesfunctie om op een eenvoudige wijze te leren spelen. Als de piano over een beeldscherm beschikt toont het informatie over welke toetsen je moet indrukken. Natuurlijk beschikken de meeste modellen ook over verschillende geluiden om uit te kiezen zoals pop piano, acoustic piano, organ, enzovoort.

Merk en prijs

 

Indien mogelijk is het beter om te kiezen voor een bekend merk. Deze merken zijn al jaren bezig met het verbeteren van hun modellen dus je bent zeker dat je waar krijgt voor je geld. Zeker wanneer je tweedehands koopt is het beter om vertrouwde namen te kopen. Bij onbekende merken ben je nooit zeker over de kwaliteit dus goedkoop kan wel eens duurkoop zijn.

Een goedkope digitale piano kost al gauw 400€ en als je een toestel van topkwaliteit wilt dan zul je er duizenden euro’s voor neertellen. Wees er dus zeker van dat je een goede investering maakt waar je jarenlang plezier zult aan beleven.

Let op de kwaliteit van de ingebouwde luidsprekers van de piano, de kwaliteit van deze speakers zijn vooral bij goedkope modellen ondermaats. Grote merken bieden meer zekerheid op dat vlak en hoewel deze iets duurder kunnen zijn, is de kwaliteit die extra euro’s meer dan waard.

Je kunt altijd eens langsgaan bij je lokale muziekwinkel om enkele modellen uit te proberen. Wanneer je dan een product gevonden hebt die aan jouw wensen beantwoordt kun je de prijs op verschillende webpagina’s vergelijken om zo de mooiste aanbieding te vinden. Neem ook even de tijd om de reviews van andere kopers te lezen.

 

 

Digitale piano Reviews – Top 5

 

 

Pianisten ondervinden altijd het probleem dat een piano niet gemakkelijk verplaatsbaar is. Wat doe je dan als je wil verhuizen of je hebt een vakantieappartement en je wilt daar ook oefenen? Daarvoor kun je tegenwoordig een digitale piano kopen, deze zijn makkelijker verplaatsbaar en bieden toch het comfort van een klassieke piano maar met het voordeel dat je kunt oefenen zonder de buren te storen, sluit gewoon je hoofdtelefoon aan! Wij hebben vijf verschillende digitale piano’s op een rijtje gezet, neem gerust een kijkje en maak voor jezelf uit welke jij de beste digitale piano vindt!

 

 

Aanbevolen producten

 

 

vidaXL Klassieke

 

Deze elektrische piano van vidaXL is geschikt voor beginners en gevorderden. Je zal er plezier aan beleven dankzij zijn goede geluidskwaliteit en zijn praktisch gebruik. De piano heeft 88 toetsen en een bladmuziekhouder. Het materiaal is van hoge kwaliteit dus de piano is heel duurzaam. Door zijn lage prijs behoort hij ook tot de goedkope digitale piano’s.

Je kunt 128 verschillende geluiden voortbrengen en kiezen tussen 100 standaard voorgeprogrammeerde melodieën. Dankzij de koptelefoonaansluiting kun je ongestoord oefenen zonder de buren last te bezorgen. Hij is ook geschikt voor kinderen en beschikt verder nog over een LCD display en een opneem- en geheugenfunctie.

Over dit product zijn nog geen online reviews geschreven door kopers. Op basis daarvan kunnen we je geen advies geven over deze digitale piano.

VidaXL is zeker niet het beste merk op het vlak van digitale piano’s maar het is wel algemeen bekend onder de meeste kopers. Deze piano is het populairste product van onze lijst en is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Het product is niet echt duur en je beschikt over verschillende mogelijkheden.

Voordelen
Toetsen:

deze piano beschikt over 88 toetsen. Dit is het normale aantal voor pianisten en je zult dus bijna alle bladmuziek kunnen spelen met dit product.

Geheugen:

het toestel beschikt over een geheugen die je kunt gebruiken om de nummers die je speelt op te slaan. Zo kun je op een later tijdstip je eigen composities opnemen en opnieuw beluisteren.

Functies:

het apparaat beschikt over meer dan honderd verschillende geluiden en vijftig demoliedjes die je kunt afspelen.

Koptelefoon:

je kunt een koptelefoon aansluiten op het toestel zodat je in alle rust kunt spelen zonder andere personen te storen.

Nadelen
Kwaliteit:

bij één koper waren enkele toetsen na een jaar al min of meer stuk.

Koop bij bol.com (€364.99)

 

 

 

 

Bontempi 61 Toetsen

 

Dit digitale keyboard heft 61 elektronische toetsen en je kunt er 40 verschillende geluiden, 100 ritmes en 60 voorgeprogrammeerde liedjes mee afspelen.

Met de USB-aansluiting kun je ook gemakkelijk je eigen liedjes afspelen en met de playback functie kun je meteen luisteren naar wat je gespeeld hebt.

Hij is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar en werkt op batterijen, deze zijn echter niet inbegrepen. Maar je kunt hem ook gebruiken met de bijgeleverde adapter. Verder beschikt hij nog over een standaard om je bladmuziek tegen te zetten.

Ook over dit product zijn er nog geen reviews geschreven. Daarom kunnen we je geen advies geven over deze digitale keyboard aanbieding.

Deze digitale piano is eigenlijk een keyboard waarmee je verschillende geluiden kunt afspelen. Je beschikt ook over ritmes en het is mogelijk om via de USB poort je eigen liedjes op te nemen. Het apparaat is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar en is handig in gebruik. Bovendien kun je het op twee manieren van stroom voorzien.

Voordelen
Stroomvoorziening:

het toestel werkt op batterijen maar je kunt het via de adapter ook aansluiten op het lichtnet. Zo beschik je over meer mogelijkheden.

USB:

het toestel is voorzien van een USB aansluiting zodat je muziek kunt bewaren op een USB stick en later opnieuw beluisteren.

Functies:

het apparaat beschikt over verschillende voorgeprogrammeerde geluiden en liedjes die je kunt gebruiken tijdens het componeren van nieuwe nummers.

Nadelen
Toetsen:

het apparaat beschikt over minder dan 88 toetsen waardoor je niet alle nummers zult kunnen leren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bontempi 40 Toetsen

 

Deze keyboard van Bontempi heeft 40 elektronische toetsen. Net als de vorige keyboard maakt hij ook 100 verschillende geluiden en heeft 32 voorgeprogrammeerde liedjes. Verder heeft hij nog zes DJ effecten, 32 ritmes, zestien polyfonie noten en een metronoom.

Er zit een boekje bij met verschillende nummers die je kunt leren om direct beginnen te spelen. Dit boekje en andere bladmuziek zet je eenvoudig in de meegeleverde standaard. Je kunt je eigen gemaakte muziek beluisteren met de sequencer. Hij werkt op batterijen maar er is ook een ingang voor een adapter, deze wordt echter niet meegeleverd.

Hoewel hij dankzij z’n lage prijs tot de goedkope digitale piano’s behoort, is er toch nog geen enkele review geschreven voor dit product. Volgens de beschrijving zou het wel eens een top product kunnen zijn maar door het gebrek aan online meningen kunnen we je geen advies geven.

Dit keyboard beschikt over weinig toetsen voor personen die professioneel willen spelen. Het apparaat beschikt over verschillende voorgeprogrammeerde geluiden en ritmes en je kunt zelfs effecten gebruiken. De standaard kun je gebruiken om bladmuziek op te zetten en je kunt het apparaat op twee manieren van stroom voorzien.

Voordelen
Boekje:

er wordt een boekje geleverd bij deze keyboard waar er enkele nummers in staan die je meteen kunt leren.

Stroomvoorziening:

de keyboard werkt op batterijen maar kan ook van stroom worden voorzien met een adapter.

Functies:

je beschikt over een groot aantal geluid en liedjes die je kunt gebruiken wanneer je muziek aan het maken bent.

Nadelen
Toetsen:

het apparaat beschikt over slechts 40 toetsen. Dit is zeker niet genoeg voor personen die regelmatig en op een redelijk niveau spelen.

Stroom:

de batterijen en de adapter voor aansluiting op het lichtnet worden niet meegeleverd met dit product. Je hoeft deze producten dus zelf nog te kopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bontempi 54 Toetsen

 

Deze keyboard heeft 54 elektronische toetsen en maakt 100 verschillende geluiden. Hij heeft verder ook 100 ritmes en 10 voorgeprogrammeerde liedjes.

Met de playback functie luister je meteen naar je gespeelde liedjes en dankzij de USB aansluiting kun je ze ook gewoon opslaan en afspelen.

Hij behoort zeker tot de goedkope digitale piano’s en is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Een adapter is inbegrepen voor direct gebruik en je kunt hem ook gebruiken met batterijen. Deze hoef je echter zelf te kopen want ze zijn niet inbegrepen.

We kunnen je nog geen advies geven over dit product want er is nog geen enkele review over geschreven.

Ook dit product is van het merk Bontempi. Dit merk maakt vele verschillende keyboards die allemaal over meerdere geluiden en ritmes beschikken. Via de USB aansluiting kun je zelf liedjes maken en bewaren en het apparaat kan op twee manieren worden voorzien van stroom.

Voordelen
USB aansluiting:

je kunt een usb stick met het apparaat verbinden om zelfgemaakte liedjes te bewaren en af te spelen.

Stroomvoorziening:

je kunt dit keyboard van stroom voorzien via de meegeleverde adapter of via batterijen. De batterijen moet je echter zelf nog kopen.

Functies:

het toestel beschikt al over een grote hoeveelheid voorgeprogrammeerde liedjes en geluiden die je kunt gebruiken om een extra effect te geven aan de muziek die je componeert.

Nadelen
Toetsen:

het apparaat beschikt niet over de 88 toetsen die je nodig hebt om klassieke composities te kunnen spelen. Voor gevorderde pianisten is dit dus geen ideaal product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bontempi 49 Toetsen

 

We eindigen met de goedkoopste digitale piano in ons lijstje. Deze keyboard heeft 49 elektronische toetsen, maakt 100 verschillende geluiden, heeft 100 ritmes, 10 voorgeprogrammeerde liedjes, demoliedjes, 4 knopjes om drumgeluiden mee te maken,…

Verder beschikt hij ook nog over een LCD display en verschillende effecten zoals sustain en vibrato. Je kunt de toonhoogte aanpassen en liedjes opnemen en afspelen. Hij beschikt over een uitgang voor een adapter, die meegeleverd wordt, en een microfoon. De microfoon is echter niet inbegrepen dus deze zou je dan zelf moeten kopen. Hij wordt geleverd met een draagtas zodat je hem makkelijk overal mee naartoe neemt.

Over dit product zijn nog geen online reviews geschreven door kopers. Op basis daarvan kunnen we je geen advies geven over deze digitale piano aanbieding.

Ook het product met de laagste prijs werd gemaakt door het merk Bontempi. Deze keyboard met 49 toetsen is voorzien van een grote hoeveelheid geluiden en ritmes en beschikt zelfs over een display. Het apparaat kun je makkelijk meenemen op verplaatsing vanwege het compacte formaat en de handige draagtas.

Voordelen
Goedkoop:

de lage prijs van deze keyboard maakt het product aantrekkelijk voor de meeste kopers. Vooral personen met een beperkt budget zullen opteren voor dit artikel.

Draagtas:

bij de aankoop van dit product ontvang je een handige draagtas om de keyboard te beschermen en eenvoudig mee te nemen naar een andere locatie.

Nadelen
Toetsen:

deze keyboard is voorzien van slechts 49 toetsen. Gevorderde pianisten hebben tenminste 88 toetsen nodig om ingewikkelde stukken te kunnen spelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status