Beste digitale radio

Laatste update: 26.05.20

 

Digitale radio’s test van 2020

 

Vroeger kochten de meeste klanten een analoge radio, vandaag de dag merken we dat digitale radio’s steeds meer aan populariteit winnen. Toch zul je merken dat er nog ook heel wat onderscheid is tussen de verschillende digitale radio’s. Sommige apparaten zullen over net iets meer functies en kenmerken beschikken in vergelijking met anderen. Wij hebben het voor jou alvast iets makkelijker gemaakt, en zijn op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde digitale radio’s. Zo heeft het onderzoek onder andere aangetoond dat je met de Philips HF3531/01 radio alvast voor een topproduct kiest. Dit apparaat combineert kwaliteit moeiteloos met een modern en opvallend design. Echt iets voor de durvers onder ons. Ook de Sony XDR-S41D blijkt alvast in het rijtje topproducten voor te komen. Bovendien wordt deze digitale radio jou aangeboden tegen een mooi en betaalbaar prijskaartje.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Digitale radio’s koopgids

 

Digitale radio’s; ze worden steeds vaker verkocht. Maar wat zijn nu de beste digitale radio’s? Het is daarom een goede aanbeveling om zoveel mogelijk toestellen met elkaar te vergelijken. Dit kun je doen door rekening te houden met bepaalde factoren zoals het nut, het formaat, het design, de prijs en natuurlijk de voordelen ervan. Aangezien niet alle toestellen tot de goedkope digitale radio’s behoren, is het ook aangewezen om aandachtig te zijn voor eventuele aanbiedingen. Het is altijd leuk als je met een koopje huiswaarts kunt keren.

 

 

Wat is een digitale radio en het nut ervan

Net zoals de tijd staat ook de technologie niet stil. Er is een constante evolutie waar te nemen op verschillende terreinen van de technologie. Neem nu bijvoorbeeld de radio. Vroeger luisterde men hoofdzakelijk analoog, vandaag de dag merken we dat de radio zowel in Nederland alsook in België steeds meer gedigitaliseerd is. Dat brengt natuurlijk ook heel wat extra voordelen en pluspunten met zich mee waar we het zo meteen even kort over zullen hebben.

Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld naar eender welk radiostation of eender welke radiozender te luisteren. Of je dit nu doet via de digitale radio, je laptop, tablet of smartphone dat maakt allemaal niets uit. De meeste gebruikte en meest voorkomende standaard op het gebied van digitale radio is natuurlijk het alom bekende DAB; Digital Audio Broadcasting. En bij uitbreiding de DAB+ functie, opvolger en dus verbeterde versie van DAB.

 

Design en mogelijke prijskaartje

In je zoektocht naar de voor jou ideale digitale radio, zul je merken dat er heel wat mogelijk is op het gebied van design. Zo kun je kiezen voor een digitale radio met een modern en strak design. Ben je echter op zoek naar een blikvanger? Dan kun je altijd nog opteren voor een digitale radio met een originele retro look of een vintage achtig design. Er is dus heel wat keuze, alhoewel dit het prijskaartje ook zal beïnvloeden op een bepaalde manier.

Uiteraard zijn er nog meerdere factoren die de uiteindelijke prijs van het product kunnen mee bepalen. Denk maar aan het formaat en de eventuele extra functies en/of optiemogelijkheden. Je beslist natuurlijk helemaal zelf hoeveel geld je bereid bent om te spenderen aan een degelijke digitale radio. Stel jezelf dan ook de vraag of je de intentie hebt om de radio dagelijks te gebruiken of niet. Neem ook de verschillende online reviews even door en wie weet kun je zo nog wel een aantrekkelijke digitale radio aanbieding spotten.

 

De pluspunten van digitale radio

Digitale radio’s brengen heel wat mogelijkheden en voordelen met zich mee. Eén van de belangrijkst pluspunten is het feit dat je veel meer keuze hebt tussen de verschillende radiozenders en radiostations. Je kunt trouwens ook heel makkelijk schakelen tussen de zenders en dus regelmatig even van zender wisselen. Verder biedt een digitale radio je ook de zekerheid dat je niet langer naar een frequentie hoeft te gaan zoeken. Vanaf nu kun je gewoon op de naam van de radio zoeken.

Tenslotte biedt een digitale radio ook een veel betere geluidskwaliteit en kun je dus bijgevolg ongestoord genieten van je favoriete muziek. Je hoeft niet langer te vrezen voor een eventuele storing of hapering. En dat is meer dan alleen wat luxe! Kortom, er zijn heel wat voordelen verbonden aan de aanschaf van een digitale radio. Toch raden wij jou aan van niet meteen het eerste het beste product te kopen, maar rustig de verschillende radio’s met elkaar te vergelijken. Vervolgens kun je dan een keuze maken.

 

 

Formaat en andere extra kenmerken

Tenslotte is het ook belangrijk om even stil te staan bij het formaat of de grootte van de digitale radio. Zo kun je logischerwijze kiezen voor een compacte digitale radio maar er bestaan natuurlijk ook heel wat exemplaren die net een tikkeltje groter zijn. Als je de digitale radio bijvoorbeeld wilt gebruiken tijdens de werkzaamheden op een bouwwerf, dan kun je kiezen voor een compact exemplaar dat je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

Verder zul je merken dat bepaalde digitale radio’s over net iets meer mogelijkheden en opties beschikken in vergelijking met andere producten. Sommige van deze kenmerken kunnen echt wel een meerwaarde vormen terwijl andere opties eerder een gadget zijn. Een helder en duidelijk leesbaar display, al dan niet in kleur, is altijd praktisch. Net zoals een handvat waarmee je de radio makkelijk kunt optillen en verplaatsen. Een aan- en uitschakelaar is alvast een meerwaarde net zoals de mogelijkheid om cd’s af te spelen.

 

Digitale radio Reviews – Top 5

 

De meeste mensen luisteren nu eenmaal graag naar de radio en naar muziek. Een degelijke digitale radio zou dan misschien wel een leuke optie kunnen zijn. Om het voor jou allemaal net iets makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar 5 topproducten. Neem rustig de tijd om deze producten even aandachtig te bekijken. Door rekening te houden met de online reviews en het advies van de klanten zul je merken dat het makkelijker wordt om er nadien de beste digitale radio uit te kiezen.

 

 

Philips HF3531/01

 

Ben je op zoek naar een leuke digitale radio dan kun je alvast even dit handige apparaat bekijken van het bekende merk Philips. Bovendien zul je versteld staan van het mooie en betaalbare prijskaartje. Daardoor zul je het toestel vast en zeker tussen de goedkope digitale radio’s kunnen spotten.

Het is een degelijk toestel dat over heel wat opties en mogelijkheden beschikt. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze uit maar liefst 7 verschillende doch natuurlijke wekgeluiden. Verder kun je ook een gekleurde zonsopgang gaan simuleren en is er een FM radio beschikbaar.

We merken dan ook dat de meeste kopers echt helemaal overtuigd zijn van de kwaliteit van deze digitale radio. Het zorgt voor hemelse geluiden en het biedt heel wat gebruiksmogelijkheden. Kortom voor de meerderheid van de gebruikers is het gewoon echt een topproduct dat ze dan ook aan iedereen willen aanraden.

 

Koop bij bol.com (€106)

 

 

 

 

Sony XDR-S41D

 

Met dit product van het bekende merk Sony haal je zomaar een digitale radio aanbieding in huis. Het product lijkt echt wel een koopje te zijn en dat is ook de meeste andere kopers niet ontgaan. Het toestel heeft namelijk heel wat online reviews ontvangen waarvan de meeste echt helemaal positief zijn.

Het is een draagbare digitale radio die ook vrij compact is en weinig weegt. Verder heb je de mogelijkheid om te kiezen uit diverse kleuren. Zo kun je de digitale radio uitkiezen die je zelf het mooiste vindt. Bovendien werkt het apparaat niet alleen op netstroom maar ook op batterijen. Je hoeft dus niet continu in de buurt van het stopcontact te blijven.

Verder heeft het apparaat ook de mogelijkheid om een hoofdtelefoon aan te sluiten en is er een duidelijke en heldere DAB+ ontvangst. Toch vindt één enkele gebruiker het best wel jammer dat er helemaal geen wekkerfunctie kan gebruikt worden wanneer de batterij modus aan staat.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Denver DAB-35Black

 

Je hebt uiteraard ook nog altijd de mogelijkheid om te gaan kiezen voor de krachtige en heldere ontvangst van de Denver digitale radio. Ook dit toestel heeft heel wat online reviews mogen ontvangen die vooral heel positief zijn. De radio is verder te verkrijgen in 2 neutrale vintage kleuren.

Het is een krachtig toestel dat niet alleen FM radio ondersteunt maar ook DAB+ en PLL. Verder zul je merken dat het apparaat over een duidelijk afleesbaar LCD display beschikt en dat het volume digitaal te regelen is.

Ondanks de vele voordelen kunnen we jammer genoeg alleen maar vaststellen dat de meningen verschillen. Zo zijn er heel wat kopers die echt overtuigd zijn van de kwaliteit en de voordelen van het apparaat. En dan zijn er ook een aantal gebruiker die van mening zijn dat het product toch niet helemaal voldoen aan hun verwachtingen.

 

Koop bij bol.com (€44.78)

 

 

 

 

Imperial DABMan i200

 

Wanneer je niet alleen op zoek bent naar een degelijke digitale radio maar tegelijk ook naar een echte blikvanger dan hoef je alvast dit product even te bekijken. De radio is afkomstig van het bekende en sterk gewaardeerde merk Imperial en is voor het grootste gedeelte uit hout gemaakt. Kortom het is dus echt een opvallend en uniek stuk.

Het is een handig apparaat die de features en de voordelen van een standaard DAB+ en FM radio zal gaan combineren met de voordelen en de eigenschappen die gepaard gaan met een internetradio. Verder kun je de digitale radio ook perfect als wekkerradio gebruiken.

De overgrote meerderheid van de kopers is duidelijk bijzonder tevreden over de hemelse geluiden en de uitstekende ontvangst. Verder is ook het heldere en duidelijk afleesbare display een groot pluspunt. Kortom het is volgens de meeste gebruikers echt de moeite waard om het product even van naderbij te bekijken.

 

Koop bij bol.com (€141)

 

 

 

 

Tiny Audio Stereo Wide

 

Tot slot is er dan ook nog de mogelijkheid om te gaan kiezen voor de Tiny Audio digitale radio. Toch zul je voor dit product net iets meer budget hoeven te voorzien. Ondanks de hoge prijs lijken de meeste kopers zich daar helemaal niet aan te ergeren.

Het is een degelijk apparaat dat over heel wat verschillende mogelijkheden en opties beschikt. Zo is er een DAB+ ontvangst net zoals Spotify Connect, Bluetooth, een Mediaplayer en zelfs een handige CD speler. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden met dit apparaat. Bij de aankoop van het toestel krijg je er bovendien ook nog een handige afstandsbediening bij.

Op dit moment hebben 3 kopers het product beoordeeld. En meteen valt op dat werkelijk alle gebruikers het product aan iedereen willen aanraden. Voor hen blijkt het om een topproduct te gaan.

 

Koop bij bol.com (€299)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
DMCA.com Protection Status