Beste DJ controller

Laatste update: 17.04.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

DJ controllers test van 2021

 

Als je gebeten bent door de DJ microbe dan is het normaal dat je over degelijke toestellen en hulpstukken wilt beschikken. Zo is er bijvoorbeeld ook heel wat verschil tussen de verschillende DJ controllers. Om het voor jou iets eenvoudiger te maken, zijn we op zoek gegaan naar de 3 beste controller apparaten van dit moment. Zo mag je bijvoorbeeld zeker zijn dat je met de Pioneer DDJ-SB2 één van de top 3 toestellen in huis haalt. Dit apparaat is niet alleen eenvoudig te bedienen maar werkt bovendien ook bijzonder goed in combinatie met Serato en Virtual DJ. Je kunt uiteraard ook altijd opteren voor de Hercules DJ Control Universal controller. In vergelijking met de voorgaande toestellen is dit model vrij compact en gemakkelijk te verplaatsen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

DJ controllers koopgids

 

Met een DJ controller kun je meteen beginnen mixen door het apparaat gewoon met je computer te verbinden. Gebruik je eigen collectie om een feestje te bouwen en je eens lekker te laten gaan. Bij het kopen van een DJ controller zijn er verschillende factoren die je in acht moet nemen zoals de software en de muziekbronnen die je wilt gebruiken, welke aansluitingen wil je op het toestel hebben, welke functies zijn onmisbaar en hoeveel geld wil je ervoor betalen.

 

 

 

Welke software gebruik je?

 

Een DJ controller kun je enkel gebruiken in combinatie met DJ software. Deze software installeer je normaal op je computer of laptop maar tegenwoordig is het ook mogelijk om software op je tablet of zelfs op je smartphone te installeren.

De DJ software die je installeert op je laptop beschikt over verschillende functies en mogelijkheden. Deze worden gekoppeld aan de vele knoppen en schuiven die je terugvindt op een DJ controller. Veel gebruikte en bekende software voor DJ’s zijn Traktor, Serato en Virtual DJ.

Sommige DJ controllers worden geleverd met hun eigen software en werken enkel optimaal met de software van hetzelfde merk. Gelukkig zijn er ook veel modellen die universeel zijn en je kunt ze dus gebruiken met de software van je eigen keuze.

Je kunt meestal kiezen tussen volledige en gedeeltelijke versies van de software. De tweede optie beschikt over minder functionaliteiten maar is geschikt voor beginnende DJ’s die nog niet te veel functies nodig hebben. Als je echter blijft werken aan je carrière als DJ dan zul je in de toekomst zeker de volledige versie nodig hebben.

Op een tablet of smartphone kun je gebruik maken van bepaalde apps zoals DJUCED of Traktor DJ. Door het kleinere scherm en de zwakkere technische kenmerken bevatten deze apps minder functies dan de software voor laptops. Maar aan de andere kant kunt je wel gebruik maken van een touchscreen om je app te bedienen.

 

 

Muziekbronnen en aansluitingen

 

Sommige DJ controllers kun je nog altijd gebruiken om audio CD’s of USB sticks mee af te spelen. In sommige clubs is dit nog altijd populair. Je hoeft je muziek dan niet over te zetten naar MP3 bestanden en gewoon gebruik maken van je CD collectie.

Hetzelfde geldt met het gebruik van een USB stick. Als je DJ controller met een USB stick kan werken dan kun je thuis al je muzieksessie voorbereiden en alle nummers die je wilt mixen bewaren op één stick om te gebruiken.

Natuurlijk moet een DJ controller dan wel beschikken over de correcte aansluitingen, vooral als je CD’s wilt afspelen. Er bestaan gelukkig nog modellen met deze aansluiting.

Meestal beschikt een DJ controller verder nog over aansluitingen om studio monitors op aan te sluiten en zelfs over een booth of record output. Tenslotte mogen de aansluitingen voor een hoofdtelefoon en een microfoon niet ontbreken. Zo kun je met de hoofdtelefoon voormixen en zelfs rappen of beatboxen door de microfoon.

 

 

Nuttige functies van een DJ controller

 

Een pitch is onmisbaar op een DJ controller. Met een pitch kun je het tempo van een liedje aanpassen zodat je twee tracks op hetzelfde tempo kunt laten lopen. Dit kun je dan vastleggen met de sync functie, zo heb je ook nog de tijd om effecten in je mix te verwerken.

Met de jogwheels van een DJ controller kun je een nummer op het correcte tijdstip zetten om te kunnen mixen met een ander nummer. Je kunt deze knoppen ook gebruiken om mee te scratchen. Kies voor een model met grote jogwheels, deze werken beter.

De cue knop wordt gebruikt om het volgende nummer te laten spelen. Je zet het nummer klaar op het door jouw gekozen tijdstip onder de cue knop en met een enkele druk begint het nummer te spelen.

Met de faders kun je het volume van een kanaal aanpassen en met de crossfader kun je tussen de verschillende kanalen mixen. Met een sampler kun je bepaalde stukken uit een nummer samplen om te gebruiken in een ander nummer.

Je kunt nu op basis van deze informatie een budget opstellen om een goede DJ controller te kopen. Deze apparaten kunnen nogal veel geld kosten maar door vele producten zowel online als in de winkel te vergelijken zul je zeker op enkele mooie aanbiedingen stoten.

Online zijn producten meestal goedkoper maar je moet opletten dat er geen verzendkosten meer bij de verkoopprijs geteld worden, anders kan je voor een onaangename verrassing staan.

 

 

DJ controller reviews – top 5

 

 

Voor een DJ is een goede installatie van groot belang. Een goede DJ controller maakt het mogelijk voor de DJ om beter zijn of haar werk te doen. Wij hebben vijf verschillende DJ controllers opgezocht en vergeleken op basis van gebruikerservaringen. Lees dus gerust verder en maak voor jezelf uit welke de beste DJ controller is.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Pioneer DDJ-SB2

 

Deze DJ controller beschikt over grote jog-knoppen voor een soepele bediening en je kunt ze ook gebruiken voor scratch effecten.

Hij is uitgerust met een filter fade functie om de verschillende muzieknummers beter te kunnen mixen.

De kopers van dit product vinden het echt top en geven een positief advies in hun online reviews. Ze zijn tevreden over de kwaliteit van deze DJ controller aanbieding en de prijs die ze ervoor betalen.

Hij is ook eenvoudig in gebruik en werkt goed met Serato en Virtual DJ. De knoppen en de faders voelen ook goed aan.

Sommigen vinden hem wel te kwetsbaar en een andere koper vindt het jammer dat er wel 8 sampler knoppen zijn maar slechts 4 banks.

Met deze Pioneer DJ controller kun jij vanaf nu de beste plaatjes draaien. Pioneer hoort voor velen ook bij de bekende merken op het gebied van DJ installaties en wordt door sommigen ook als het beste merk beschouwd. Bekijk daarom zeker even de positieve en negatieve eigenschappen van dit apparaat.

Voordelen
Comfort:

het toestel is voorzien van bijzonder grote jogknoppen. Dit maakt de bediening niet alleen eenvoudiger maar je kunt op die manier ook voor eventuele scratch effecten gaan zorgen.

Filter fade:

de DJ controller is uitgerust met een filter fade functie. Daardoor is het mogelijk om meerdere liedjes met elkaar te gaan mixen.

Nadelen
Kwetsbaar:

een kleine minderheid van de gebruikers vindt het toestel net iets te kwetsbaar.

Weinig opties:

voor één enkele gebruiker hadden er toch iets meer banks mogen opstaan in plaats van de 4 banks die er nu opstaan.

 

 

 

 

Hercules DJ Control Universal

 

Deze super compacte DJ controller beschikt over grote jogwheels en een handig display. Op het display kun je eenvoudig de playback snelheid en de positie van de track zien. De controller wordt geleverd met twee verschillende softwareprogramma’s, Djuced 40 en Serato DJ Intro, zodat je je daar al geen zorgen meer hoeft over te maken.

Dankzij het compacte formaat kun je deze DJ controller aanbieding eenvoudig meenemen in je laptoptas. Hij is voorzien van vele functies zoals een ingebouwde geluidskaart met dubbele master-uitgangen, een hoofdtelefoonuitgang, een microfooningang en een lijningang om een externe audiobron te kunnen aansluiten.

Over dit product zijn tot nu toe enkel twee reviews geschreven maar deze geven een volledig positief advies. Je krijgt goede kwaliteit voor een goedkope prijs want hij behoort tot de goedkope DJ controllers en hij is makkelijk mee te nemen door zijn compacte vorm.

Aan de vele overwegend positieve reacties bij dit product te zien, zou het hier wel eens om één van de populairste DJ controllers kunnen gaan. Het toestel heeft een zwarte kleur en ziet er daardoor heel erg robuust en stoer uit. Verder is het afkomstig van het gewaardeerde merk Hercules.

Voordelen
Formaat:

in vergelijking met het voorgaande toestel, is deze DJ controller vrijwel compact. Dit maakt de controller gemakkelijk om mee te nemen of na gebruik op te bergen.

Prijs:

het is misschien niet meteen het toestel met de laagste prijs maar toch zul je versteld staan van het voordelige tarief.

Handig in gebruik:

het toestel is uitgerust met maar liefst 2 verschillende softwareprogramma’s namelijk Serato DJ Intro en zelfs Djuced 40. Op het display kun je verschillende gegevens duidelijk aflezen.

Extra functies en kenmerken:

verder is het apparaat voorzien van een interne geluidskaart en beschikt het over verschillende aansluitingsmogelijkheden.

Nadelen
Koptelefoon:

één gebruiker vindt het bijzonder jammer dat de poort voor de koptelefoon aan te sluiten naar de DJ toe gericht is.

 

 

 

 

Denon MC4000

 

De Denon MC4000 DJ controller beschikt over USB 2.0 en ligt in een hogere prijsklasse. Het is een premium 2-deck controller en wordt geleverd met Serato DJ Intro. Hij beschikt over aanraakgevoelige jogwheels die je kunt gebruiken om te scratchen of voor track-cueing.

Hij heeft ook twee microfooningangen met 2-bands equalizer en heeft meerdere mogelijke effecten zoals ducking of echo. Verder beschikt hij nog over een RCA ingang voor een externe signaalbron en is hij vervaardigd van hoogwaardig en stevig staal.

Over dit product is momenteel nog maar één gebruikerservaring geschreven maar de koper vindt deze DJ controller aanbieding helemaal top. Hij vindt het apparaat handig in gebruik en is ook tevreden over het design. Het mengpaneel werkt perfect en de kwaliteit is perfect voor de prijs die je ervoor betaalt.

Met de zwarte DJ controller van het bekende merk Denon haal je vast en zeker een topproduct in huis. Dat zegt althans de koper die laaiend enthousiast is over het product. Het apparaat beschikt over verschillende aansluitingsmogelijkheden en is daarom bijzonder veelzijdig. Het lijkt ons dan ook de moeite waard om de karaktereigenschappen van het toestel even van dichterbij te bekijken.

Voordelen
Jogwheels:

het apparaat is uitgerust met 2 grote jogwheels die je kunt aanwenden om eventueel te scratchen tijdens de set. Je kunt ze ook perfect inschakelen voor track-cueing.

Handig in gebruik:

het apparaat is voorzien van verschillende ingangen zodat je bijvoorbeeld een USB of een microfoon er probleemloos kunt aankoppelen.

Prijs-kwaliteitverhouding:

ondanks de hogere prijs vindt deze koper dat er een goed evenwicht is met de aangeboden kwaliteit en de mogelijkheden.

Nadelen
Budget:

we merken dat de koper werkelijk helemaal tevreden is met de aankoop van deze DJ controller. Toch durven wij vermoeden dat de hogere prijsklasse voor sommige klanten misschien wel eens als een mogelijk struikelblok zou kunnen ervaren worden.

 

 

 

 

Numark Mixtrack 3

 

De Numark Mixtrack 3 beschikt over vele functies die je niet vindt bij normale DJ controllers. Dankzij de compacte vorm is het apparaat ook gemakkelijk overal mee naartoe te nemen.

Hij wordt geleverd met Virtual DJ LE 8 dus je moet zelf geen apart programma meer kopen. De Numark Mixtrack 3 heeft een lage prijs dus hij behoort tot de goedkope DJ controllers.

Ook over deze DJ controller aanbieding is tot op heden nog maar één online review geschreven. De koper van dit apparaat vindt het een top product en geeft er volledig positief advies over.

Hij vindt dit mengpaneel handig en eenvoudig in gebruik en is ook tevreden over het design. Verder is hij ook heel positief over de goede kwaliteit en de lage prijs die hij ervoor betaald heeft.

Aan de reviews te zien merken we op dat de reacties toch eerder lichtjes verdeeld blijken te zijn. Dit wil uiteraard niet zeggen dat deze DJ controller van het merk Numark een slechte kwaliteit heeft. Bekijk daarom eens rustig de voor- en nadelen van het product en wie weet is beantwoordt het wel volledig aan jouw verwachtingspatroon.

Voordelen
Formaat:

het is een eerder compacte DJ controller. Daardoor kun je het apparaat ook gemakkelijk overal mee naartoe nemen en achteraf bijzonder handig en snel opbergen.

Virtual DJ LE 8:

je zult merken dat het toestel bij de aankoop reeds voorzien is van het softwareprogramma Virtual DE LE 8. Je hoeft dus geen extra kosten meer te maken om een programma aan te kopen.

Prijskaartje:

in vergelijking met sommige andere DJ controllers zul je dit apparaat toch wel tussen de goedkopere exemplaren kunnen vinden.

Nadelen
Meerkost:

een enkele gebruiker laat optekenen dat er nog een mixer hoeft apart aangekocht worden net zoals een virtual dj licentie.

 

 

 

 

Power Dynamics PDC-10 set 400

 

De Power Dynamics PDC-10 set 400 is een DJ set die bestaat uit een DJ controller, een koptelefoon, een microfoon, een SPL versterker een 8” XEN luidsprekers.

Je kunt deze set eenvoudig aansluiten op je PC of Mac en je kunt meteen beginnen mixen met de meegeleverde Mixvibe software. Omdat het hier om een set gaat is de prijs van dit product ook heel goedkoop.

Niet alle reviews over dit product zijn positief, maar toch zijn de meeste mensen tevreden over hun aankoop. Ze vinden dat de set van een goede kwaliteit is en dit voor een goedkope prijs.

Het geluid van de boxen is ook goed maar bij één koper werkt de hoofdtelefoon niet. Bij een andere kopers ontbrak de software om de set aan de PC te koppelen en na installatie werkte het nog altijd niet. Sommigen vinden de set te kwetsbaar en van matige kwaliteit.

Als je vaak heel wat sets draait als DJ dan kun je een DJ controller uiteraard helemaal niet missen. Dit model van Power Dynamics is misschien niet meteen het goedkoopste maar dit kan misschien te maken hebben met de mogelijkheden die het biedt.

Voordelen
Set:

de hogere prijs wordt ergens al verklaard doordat je met dit apparaat eigenlijk een hele DJ set aankoopt. Deze bestaat uit een DJ controller, een microfoon, een versterker, meerdere luidsprekers en zelfs een koptelefoon.

Handig in gebruik:

het is mogelijk om de DJ controller probleemloos aan je PC of MAC apparaat te koppelen.

Nadelen
Kwetsbaar:

een kleine minderheid van de gebruikers vindt dat de set bijzonder kwetsbaar is en dus snel stuk gaat.

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status