Beste DJ mixer

Laatste update: 28.05.20

 

DJ mixers test van 2020

 

Ben je op zoek naar één van de beste DJ mixers maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kunnen wij jou alvast op weg helpen met onze bijbehorende koopgids. Neem rustig de tijd om deze even aandachtig te bestuderen. Indien je echter dringend op zoek bent naar een top DJ mixer dan kun je ook gewoon verder scrollen naar onze top 3. Daarin presenteren we jou graag de 3 best beoordeelde hedendaagse DJ mixers. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de Traktor Kontrol Z1 iOS/USB mixer. Een compact en lichtgewicht toestel dat je makkelijk en overal mee naartoe kunt nemen. Met de Caliber HDG5112BTL DJ mixer mag je zeker zijn van een meer dan waardig alternatief. Zo kun je niet alleen gebruik maken van de uitstekende FM radio maar is er ook een bluetooth functie aanwezig.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

DJ mixers koopgids

 

Wanneer je graag en vaak met muziek bezig bent en ook bekend bent met de DJ wereld dan kan een degelijke DJ mixer wel iets voor jou zijn. Het komt erop aan om enkel de beste DJ mixers met elkaar te vergelijken en hierbij rekening te houden met eventuele aanbiedingen. Het is dan ook een aanbeveling om aandacht te schenken aan factoren zoals de prijsklasse, de faders, de gain, de aansluitingsmogelijkheden en de eventuele extra kenmerken. Dit zal de zoektocht meteen een pak eenvoudiger maken en wie weet zit er ergens wel een leuke DJ mixer aanbieding tussen.

 

 

Wat is een DJ mixer

 

Een DJ mixer zal door heel wat mensen ook omschreven worden als een DJ mengpaneel. Er zijn dus 2 verschillende benamingen die gewoon naar één en hetzelfde toestel verwijzen. Met een DJ mixer verwijzen we eigenlijk naar een toestel waarbij het mogelijk is om verschillende andere externe apparaten op aan te sluiten.

Denk bijvoorbeeld maar aan een platenspeler, één of meerdere microfoons, een CD-speler of zelfs een gewone computer. De DJ mixer biedt jou dan vervolgens de mogelijkheid om te spelen met het geluid van deze externe bronnen. Je kunt dus beslissen om het volume hoger of lager te zetten of om bepaalde geluiden met elkaar te mixen of mengen.

 

 

De mogelijke prijsklasse

 

Je zult merken dat er heel wat goedkope DJ mixers zijn net zoals er ook heel wat duurdere modellen op de markt gebracht zijn. Uiteraard ben jij de eigenaar van jouw geld en beslis je dus helemaal zelf welk bedrag je wilt maar vooral kunt uitgeven. Indien je nog maar pas begonnen bent met DJ lessen dan hoef je niet noodzakelijk het allerduurste apparaat aan te kopen. Anderzijds, als je regelmatig als DJ optreedt dan ben je uiteraard wel beter af met een toestel waar je meer mogelijkheden mee hebt.

Het kan misschien een goed idee zijn om voor jezelf op voorhand even na te denken over waar je nu precies naar op zoek bent. Ben je van plan om het mengpaneel vaak te gebruiken of toch eerder sporadisch. Bekijk alvast even de verschillende online beoordelingen die door klanten bij meerdere DJ mixers zijn geplaatst. De tips en het advies kunnen jou helpen om iets gerichter op zoek te gaan.

 

 

Fader en gain

 

In je zoektocht naar de voor jou ideale DJ mixer zul je ook rekening moeten houden met de faders en de gain. Elk DJ mengpaneel is namelijk voorzien van deze 2 functies. Het is dus belangrijk dat je ook goed weet wat dit precies inhoudt en vooral waarvoor het dient. Je zult merken dat een DJ mixer over meerdere kanalen beschikt in combinatie met faders. Faders zijn een soort van schuivers die je verticaal kunt verschuiven. Op die manier kun je het volume van een melodie of ritme gaan veranderen.

Daarnaast zal elke DJ mixer ook over een gain knop beschikken. De gain knop is eigenlijk een soort van draaiknop waarmee het ook mogelijk is om het volume te regelen. Dus eigenlijk is het net zoals de fader een optie om het volume te gaan bepalen en in te stellen. Het enige verschil met de fader is dat je met de gain knop het inkomende signaal zult gaan bepalen. Dus eigenlijk het signaal of het geluid dat in de DJ mixer binnenkomt.

 

 

Extra kenmerken en mogelijkheden

 

Het is niet ongewoon dat bepaalde DJ mixers over net iets meer opties en mogelijkheden zullen beschikken in vergelijking met andere mengpanelen. Houd er wel rekening mee dat hoe meer opties een DJ mengpaneel bezit, hoe duurder het apparaat zal zijn. Als beginnende DJ is het niet nodig om meteen het toestel met de meeste opties aan te kopen. Wanneer je al jaren in het vak zit dan is het uiteraard aan te raden om een meer geavanceerd apparaat aan te kopen.

Zo zul je merken dat steeds meer hedendaagse DJ mixers over verschillende effecten beschikken. Daardoor worden ze door sommige personen ook omschreven als een soort van “effectmixers”. Het is mogelijk om een selectie te maken uit de verschillende effect mogelijkheden. Je kunt hierbij zelfs het volume aanpassen of het ritme van het effect gaan aanpassen. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden wanneer je op zoek gaat naar een degelijk DJ mengpaneel.

 

 

Aansluitingsmogelijkheden

 

Het is ook een goed idee om even rekening te houden met de verschillende aansluitingsmogelijkheden. De grote meerderheid van de DJ mixers is voorzien van een aparte input waar je dan eventueel phono- en zelfs line signalen kunt op aansluiten.

Je kunt ook kiezen voor een DJ mengpaneel waarbij die input gecombineerd is. Indien het toestel over een gecombineerde input beschikt, dan kun je de externe apparaten door middel van een schakelaar besturen.

Tot slot zijn er dan ook nog heel wat recente DJ mixers die over een digitale S/PDIF ingang beschikken. Via deze input is het mogelijk om externe apparaten zoals bijvoorbeeld een platenspeler op aan te sluiten. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden en dus ook heel wat factoren waar je rekening mee dient te houden.

 

 

DJ mixer Reviews – Top 5

 

 

Met behulp van de beste DJ mixer kun jij vanaf nu de allerleukste melodieën samenstellen en je urenlang hiermee bezig houden. Als het je eerste DJ set wordt dan kan het ruime assortiment er toch wel voor zorgen dat de keuze moeilijk wordt. Daarom hebben wij een aantal topproducten geselecteerd door rekening te houden met de reviews en het advies van de kopers. Bekijk deze lijst hieronder eens rustig en weeg de voor- en nadelen van de 5 producten even af.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Traktor Kontrol Z1 iOS/USB mixer

 

In je zoektocht naar de ideale DJ mixer is het ook altijd een goed idee om de promoties in de gaten te houden. Deze DJ mixer zou zeker wel eens een DJ mixer aanbieding kunnen zijn in vergelijking met sommige andere producten uit de lijst.

Dit model bevat meteen alles wat je nodig hebt. Naast een 2-kanaals DJ mixer is het apparaat ook uitgerust met een geluidskaart en een controller. Bovendien is het mogelijk om zelf je smartphone of je tablet er zonder problemen op aan te sluiten. Zo kun jij vanaf nu de allerleukste deuntjes en melodieën ontwikkelen.

We merken op dat de meningen bij dit apparaat toch eerder verdeeld zijn. Toch hoeft dit helemaal niets te betekenen. Het biedt namelijk iets meer ruimte om eventuele minpunten te verbeteren. Haast je dus zeker naar de winkel want je weet nooit of dit toestel misschien wel iets voor jou is.

Het is niet altijd makkelijk om op zoek te gaan naar de beste DJ mixer. Daarom loont het alvast de moeite om dit apparaat even grondig te bekijken. Op die manier kun je op voorhand te weten komen of deze DJ mixer al dan niet iets voor jou is. Hieronder alvast de populairste kenmerken van het product.

Voordelen
Prijskaartje:

de prijs van dit apparaat valt bijzonder goed mee waardoor het toestel heel toegankelijk wordt voor het grote publiek.

Ontwerp:

deze DJ mixer is niet alleen voorzien van een geluidskaart maar beschikt ook over een uitstekende controller.

Handig in gebruik:

het is een duurzame en degelijke DJ mixer waar je zonder problemen je tablet of smartphone kunt aan koppelen. Verder kun je ook zelf leuke muziekjes en deuntjes in elkaar steken en ontwikkelen.

Nadelen
Matige kwaliteit:

jammer genoeg blijken niet alle klanten overtuigd te zijn van de aangeboden kwaliteit van dit product.

Koop bij bol.com (€175)

 

 

 

 

Caliber HDG5112BTL

 

Met deze DJ mixer van het merk Caliber kun je heel wat kanten uit. Het apparaat is zelfs voorzien van een bluetooth connectie en FM radio.

Verder is het toestel uitgerust met een ingebouwde accu die de DJ mixer van stroom voorziet. Het display bestaat uit verschillende knoppen waaronder een aan- en uitknop en opties om het volume en dergelijke te regelen. Bij de aankoop wordt er ook een microfoon meegeleverd en je kunt er zelfs je gitaar op aansluiten.

We kunnen opmerken dat beide gebruikers helemaal tevreden zijn over de vele mogelijkheden die dit toestel te bieden heeft. Zo vindt de ene koper de correcte prijs-kwaliteitverhouding een echt pluspunt terwijl de andere koper vooral voordelen ziet in het krachtige geluid.

Caliber is alvast een bijzonder bekend merk zodra je besluit op zoek te gaan naar een degelijke DJ mixer. Caliber staat garant voor kwaliteit en duurzaamheid en wordt door verschillende personen beschouwd als veruit het beste merk. Laten we toch maar even de voor- en nadelen ervan op een rijtje plaatsen.

Voordelen
Bluetooth:

het grote pluspunt van dit apparaat is dat het voorzien is van bluetooth zodanig dat je muziek van je smartphone of tablet kunt streamen.

Voeding:

het is een duurzame en degelijke DJ mixer die is uitgerust met een krachtige ingebouwde accu. Dit biedt uiteraard heel wat bewegingsvrijheid.

Display:

verder geniet je een helder en duidelijk leesbaar display dat voorzien is van een volume knop, een aan- en uitknop en zelfs de mogelijkheid om een microfoon op aan te sluiten.

Nadelen
Budget:

tot op heden zijn alle kopers helemaal overtuigd van het product. Echter is het mogelijk dat het prijskaartje voor sommigen een struikelblok is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Skytec STX-95

 

Het is misschien niet de goedkoopste DJ mixer uit onze top 5 maar toch biedt het heel wat mogelijkheden en opties aan. En als professionele DJ kan het misschien wel een aanbeveling zijn om in dit toestel te investeren.

Je kunt probleemloos muziek vanaf je USB of andere externe apparaten afspelen. Verder is er ook een „Auto Cue” functie voorzien kun je de starttijd iets versnellen en zul je geen lead-ins krijgen. Via de draairegelaars kun jij verschillende elementen zoals de hoge en lage frequenties op een eenvoudige manier regelen en aanpassen.

Op dit moment is er bij dit product nog maar één enkele review geplaatst. Toch is de koper helemaal overtuigd van het product en raadt het dus ook helemaal aan. Zo is niet alleen de kwaliteit top maar is het in verhouding met de prijs helemaal correct.

Kies je voor de DJ mixer van het bekende en sterk gewaardeerde merk Skytec dan kies je voor een apparaat dat net een tikkeltje duurder is. Echter mag je wel zeker zijn van de uitstekende kwaliteit en degelijkheid van het apparaat. Ben je benieuwd naar de verdere kenmerken? Laten we dan alvast even verder kijken.

Voordelen
Auto Cue functie:

dankzij de Auto Cue functie is het mogelijk om de starttijd net iets sneller te laten verlopen en op die manier eventuele lead-ins te voorkomen.

Draairegelaars:

je zult merken dat het apparaat ook over meerdere draairegelaars beschikt waardoor eventuele hoge en lage frequenties zonder problemen kunnen worden geregeld.

Nadelen
Prijskaartje:

jammer genoeg is deze unieke DJ mixer niet meteen voorzien van de laagste prijs. Dat zou dan ook een mogelijk struikelblok kunnen zijn voor sommige klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Power Dynamics Home entertainment

 

Met deze Power Dynamics DJ mixer haal je zeker en vast een goed toestel in huis. Zo kun jij alvast beginnen oefenen met het creëeren van de leukste melodietjes. In vergelijking met sommige andere producten uit onze lijst, is dit toestel een 6-kanaals mixer.

Het apparaat is voorzien van een USB-poort en een stereo aansluiting. Als je die typische warme sound wilt kunnen ontwikkelen dan hoef je enkel gebruik te maken van de 3-bands EQ. Deze is aanwezig op elk kanaal. Het toestel is heel eenvoudig te bedienen en daardoor is het ook ideaal om als beginnend DJ te gebruiken.

De koper die bij dit artikel gereageerd heeft, is helemaal overtuigd van de vele kwaliteiten die dit toestel te bieden heeft. Het is heel handig te gebruiken en het past perfect. Bovendien kun je de DJ mixer aan een bijzonder voordelig tarief bekomen.

Uiteraard heb je ook nog de optie om te kiezen voor deze unieke DJ mixer van het al dan niet bekende merk Power Dynamics. Alvorens je besluit om het toestel aan te kopen, kan het best wel handig zijn om even op zoek te gaan naar wat nu precies de voordelen en de nadelen ervan zijn.

Voordelen
Handig in gebruik:

het is een degelijke en duurzame 6-kanaals mixer die niet alleen is uitgerust met een USB poort maar tegelijk ook een aansluiting biedt om een externe stereo aan te koppelen.

3-bands EQ:

dankzij de 3-bands EQ, die bovendien ook te vinden is om alle kanalen, kun je genieten van die prachtige warme sound.

Doelgroep:

of je nu een beginnende DJ bent of reeds al wat ervaring hebt, dit toestel blijft een bijzonder goede aanbeveling.

Nadelen

Tot op heden heeft er nog maar 1 koper een reactie geplaatst en die is bovendien helemaal positief.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

KönigKN 2-kanaals

 

Tussen de goedkope DJ mixers zul je zeker en vast dit toestel van het merk König tegenkomen. Dit komt omdat het de laagste prijs heeft in vergelijking met de voorgaande producten uit onze lijst.

Het toestel is voorzien van 2 kanalen. Bovendien is elk kanaal uitgerust met een 3-bandstoonregeling. Dit kan een heel belangrijke rol spelen wanneer je muziek wilt gaan mixen. Verder is het ook mogelijk om er een microfoon en koptelefoon probleemloos op aan te sluiten.

Een aantal kopers vinden het product bijzonder kwetsbaar en het lijkt niet optimaal te passen. Andere gebruikers vinden dat het heel eenvoudig en handig te gebruiken is. Ook de lage prijs wordt door een aantal kopers gewaardeerd.

We kunnen het rijtje afsluiten met deze unieke DJ mixer van König. Indien je liever niet zoveel geld wenst te spenderen of over een beperkter budget beschikt, dan lijkt dit de ideale oplossing te zijn. Hieronder alvast een overzicht van de meest belangrijke kenmerken.

Voordelen
Gebruiksvriendelijk:

je zult merken dat de DJ mixer over maar liefst 2 kanalen beschikt waarbij elk kanaal voorzien is van een krachtige 3-bandstoonregeling.

Comfort:

de DJ mixer laat niet alleen toe om een microfoon aan te sluiten op het apparaat maar ook een koptelefoon behoort tot de mogelijkheden.

Budget:

je zult meteen aangenaam verrast zijn zodra je het prijskaartje van dit product onder ogen ziet.

Nadelen
Kwetsbaar:

we merken dat een beperkt aantal klanten van mening is dat deze DJ mixer toch net iets te kwetsbaar is en bijgevolg snel stuk gaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status