Beste dompelpomp

Laatste update: 03.06.20

 

Dompelpompen test van 2020

 

Staat je kelder of je tuin regelmatig onder water na een hevige regenbui? Een dompelpomp is dan alvast een welkome oplossing. Toch bestaat er heel wat onderscheid tussen de verschillende dompelpompen. De ene dompelpomp is dan ook de andere niet. Daarom is het altijd een goed idee om zoveel mogelijk verschillende dompelpompen met elkaar te bekijken alvorens je een keuze maakt. Om het voor jou allemaal makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde dompelpompen. Zo blijkt de Powerplus POW67920 al meteen een schot in de roos te zijn. Het apparaat is ideaal om te gebruiken in combinatie met helder en zuiver water. Denk maar aan het leegpompen van zwembaden. Je kunt natuurlijk ook altijd nog gaan kiezen voor de Powerplus POW67906 dompelpomp. Dit apparaat is bovendien ook ideaal om vuil water zonder problemen weg te pompen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Dompelpompen koopgids

 

Een dompelpomp is een handig apparaat voor personen die af en toe een ruimte die onder water staat moeten leegpompen. Denk maar aan de kelder, na een storm is het mogelijk dat je kelder voor een stuk onder water gelopen is. Maar een dompelpomp is ook geschikt om je zwembad op een vlugge manier te legen. Zoals de naam het zegt kun je deze pomp onderwater gebruiken. Om de beste dompelpompen te kunnen kopen moet je letten op de soort, het formaat, de capaciteit, de aanzuigdiepte en andere kenmerken.

 

 

Soorten dompelpompen

 

We onderscheiden verschillende soorten dompelpompen namelijk de vlakzuigende dompelpomp, de hogedruk dompelpomp en de vlotter. Daarbovenop moet je nog rekening houden of je schoon of vuil water wilt oppompen.

De vlakzuigende dompelpomp pompt het water op via de onderkant van het apparaat. Dit toestel is perfect wanneer het water laag staat want je hoeft het gewoon neer te zetten. De zuigmond of inlaat is slechts enkele millimeter van de grond verwijderd zodat bijna al het water kan opgezogen worden. Er blijft slechts een paar millimeter over.

Als je een apparaat nodig hebt met meer kracht dan kun je kiezen voor een hogedruk dompelpomp. Je kunt een hogedrukreiniger op dit toestel aansluiten of de pomp gebruiken om regenwater op te zuigen.

Een vlotter is bij de meeste dompelpompen aanwezig. De vlotter zorgt ervoor dat een dompelpomp automatisch ingeschakeld wordt wanneer het toestel in water staat. De vlotter kan zowel intern of extern op het toestel zitten. Bepaalde modellen zijn voorzien van een vlotter switch, met deze functie kun je zelf beslissen of de pomp automatisch moet ingeschakeld worden of niet.

Tenslotte is het nog belangrijk om rekening te houden met het soort water die je wilt opzuigen. Alle dompelpompen zijn geschikt voor schoon water maar niet alle apparaten kun je gebruiken om vuil water op te pompen. Vuil water is troebel en bevat aarde of zand en vind je meestal terug in een septische put. Let zeker op de specificaties van het product om te zien hoe groot de deeltjes die je wilt opzuigen maximaal mogen zijn.

 

 

Formaat en capaciteit

 

Sommige dompelpompen zijn heel groot en kun je daarom niet gebruiken voor een kleinere ruimte zoals een schacht. Het is dus ook belangrijk dat je let op het formaat van het product. Als je van vooraf weet waar je de pomp wilt installeren of gebruiken dan kun je doelgericht op zoek gaan.

Als dit niet het geval is dan is het een aanbeveling om rekening te houden met alle ruimtes waar je last kunt hebben van een overstroming. Zo kun je de dompelpomp aanbieding van je keuze afstemmen op de kleinste ruimte. Op die manier kun je het apparaat voor alle ruimtes gebruiken.

Denk ook na over de grootte van de ruimte. Als je een grote hoeveelheid water wilt oppompen dan is het belangrijk om een pomp met een hoog vermogen en een hoge capaciteit te kopen.

Het vermogen wordt uitgedrukt in watt en heeft meestal een invloed op de capaciteit van het apparaat. Zo zijn er bijvoorbeeld toestellen met een vermogen van ongeveer 400 watt die 9000 liter water per uur kunnen oppompen. Denk er wel aan dat je moet letten op de grootte van de stukken vuil die in het water kunnen zitten. De maximale grootte die kan worden opgezogen kun je terugvinden in de specificaties van het apparaat.

Natuurlijk zijn er ook toestellen die meer water per uur kunnen opzuigen. Denk er ook over na waar je het water naartoe wilt zuigen. Het opgezogen water moet namelijk ergens anders ook geloosd worden. Je kunt het water eventueel bewaren om planten te besproeien in de zomer.

 

 

Aanzuigdiepte en andere kenmerken

 

Het speciale aan een dompelpomp is dat je het apparaat in het water kunt plaatsen om water op te zuigen. Als je bijvoorbeeld een zwembad wilt leegzuigen dan moet je ten eerste weten hoe diep je zwembad is zodat je een toestel kunt kopen die zeker tot op deze diepte het water kan oppompen.

Er zijn apparaten met een aanzuigdiepte van wel 7 meter of meer. Deze apparaten zijn vooral handig voor water- of andere soorten putten waar er een grote hoeveelheid water in zit.

Een lange kabel is ook handig want zo kun je het toestel aansluiten op het stopcontact zonder nood te hebben aan een verlengkabel. Soms kun je verschillende afvoerslangen op een dompelpomp aansluiten. Dit zijn meestal apparaten die je zowel voor schoon als vuil water kunt gebruiken. De afvoerslang met de grootste opening is dan geschikt voor het vuil water zodat de grotere stukken makkelijk opgepompt kunnen worden.

Je kunt goedkope dompelpompen kopen maar het is dan wel mogelijk dat de kwaliteit van het product iets lager zal liggen. Probeer zoveel mogelijk aanbiedingen met elkaar te vergelijken om er het beste product uit te kiezen.

 

 

Dompelpomp reviews – top 5

 

 

Een dompelpomp kun je in het water zelf plaatsen om het weg te pompen. Dit wordt veel gebruikt voor grondwaterverlaging of voor het oppompen van grondwater. Als je geïnteresseerd bent om een dompelpomp te kopen dan hoef je niet ver te zoeken. De volgende vijf topproducten hebben wij zorgvuldig uitgekozen en vergeleken zodat jij enkel nog de beste dompelpomp moet kiezen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Powerplus POW67920

 

Deze dompelpomp is geschikt voor zuiver water en beschikt over een ingebouwde vlotterschakelaar. Het toestel neemt weinig plaats in dus je kunt het makkelijk gebruiken in kleine ruimtes zoals schachten. Met het ergonomische handvat kun je de pomp makkelijk hanteren.

Met dit apparaat kun je 12500 liter zuiver water oppompen en op het einde laat het slechts 5 mm water achter. Je kunt er afvoerslangen van 25 mm en 32 mm op aansluiten en het toestel heeft een maximale aanzuigdiepte van 7 meter. De kabel van het apparaat is 10 meter lang.

De kopers geven goed advies in hun reviews. Het apparaat doet wat het moet doen en beschikt over een goede niveauregelaar. Het is geschikt voor vele ruimtes zoals een kelder of een zwembad en maakt weinig geluid tijdens het oppompen.

Met een degelijke dompelpomp kun je onder andere overtollige water gaan wegpompen. Denk maar aan een overstroming waarin het overtollige water zo snel mogelijk moet worden weggepompt. Met dit apparaat van het bekende merk Powerplus mag je zeker zijn van een uitstekende kwaliteit en duurzaamheid.

Voordelen
Vlotterschakelaar:

je hoeft je geen zorgen te maken want deze dompelpomp is uitgerust met een krachtige en degelijke ingebouwde vlotterschakelaar.

Formaat:

het is een compacte dompelpomp die daardoor ook geschikt is om te gebruiken in ruimtes waar je niet zoveel plek hebt. Denk maar aan een diepe schacht.

Afvoerslangen:

het is mogelijk om er verschillende soorten afvoerslangen op aan te sluiten van 25 of 32 mm. Zo kun je makkelijk tot wel 12500 liter water gaan wegpompen.

Nadelen
Matige kwaliteit:

slechts één enkele koper laat weten dat de pomp niet meteen functioneerde zoals het hoort.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Powerplus POW67906

 

Deze dompelpomp is geschikt voor vuil water die bijvoorbeeld in de kelder achtergebleven is bij een hevige regenval. Het apparaat heeft een vermogen van 750 Watt en kan tot 13000 liter water per uur oppompen. Ook dit toestel is makkelijk te hanteren dankzij het ergonomische handvat.

Je kunt het apparaat tot 7 meter diep onderwater plaatsen en je beschikt over aansluitingen voor afvoerslangen van 25 mm en 32 mm. Het toestel heeft een maximale opvoerhoogte van 8 meter en een aanzuigdiepte van 7 meter.

De pomp is krachtig en doet z’n werk goed zonder veel restwater achter te laten. De kopers zijn ook tevreden over de prijs/kwaliteitverhouding en vinden het apparaat makkelijk in gebruik. Het toestel werkt snel en is niet te groot dus je kunt het makkelijk opbergen.

Net zoals het vorige toestel, levert het gewaardeerde merk Powerplus ook meteen de volgende dompelpomp. Daardoor ontstaat het vermoeden dat het merk Powerplus alvast één van de populairste merknamen zal zijn en misschien door sommigen ook beschouwd wordt als veruit het beste merk.

Voordelen
Vermogen:

het is een bijzonder krachtig apparaat met een maximaal vermogen van maar liefst 750 Watt. Zo kun je probleemloos een maximale hoeveelheid van wel 13000 liter water gaan oppompen en dit per uur.

Handig in gebruik:

het toestel is makkelijk te bedienen en comfortabel om te gebruiken dankzij het ergonomisch gevormde handvat.

Opvoerhoogte en aanzuigdiepte:

de maximale opvoerhoogte van deze dompelpomp bedraagt 8 meter. Verder mag je rekenen op een totale aanzuigdiepte van zo’n 7 meter diep.

Nadelen

Tot op heden kunnen we werkelijk geen enkele negatieve beoordeling vaststellen. De klanten zijn dus unaniem tevreden over de werking van deze dompelpomp.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Einhell GH-DP 3730

 

De Einhell GH-DP 3730 is een dompelpomp om vuil water mee op te pompen. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken om vijvers of zwembaden mee leeg te pompen. De motor van het toestel heeft een vermogen van 370 Watt en het apparaat kan tot 9000 liter water per uur oppompen. Stukken vuil die een grotere diameter dan 30 millimeter hebben kunnen niet opgezogen worden door dit toestel.

Het apparaat is voorzien van een ingebouwde vlotterschakelaar en de motor is beschermd tegen slijtage en vuil dankzij de glijdringdichting. Je kunt het toestel makkelijk verplaatsen met de handgreep en het maximaal 5 meter diep onderdompelen. De temperatuur van het water mag maximaal 35º Celsius bedragen.

De gebruikers zijn lovend over de topkwaliteit van dit artikel. Voor één koper is het zelfs de beste dompelpomp die hij ooit gekocht heeft. De pomp is eenvoudig in gebruik en werkt snel en de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van het product is heel gunstig.

Heb je een vijver of een zwembad in de tuin aangelegd? En wil je het water er allemaal uit wegpompen? Dan kan deze Einhell dompelpomp alvast een goede aanbeveling zijn. Het is het ideale toestel dat je kunt gebruiken om behoorlijk vuil water zonder problemen mee weg te pompen.

Voordelen
Vermogen:

het toestel is voorzien van een krachtige motor met een totaal vermogen van maar liefst 370 Watt. Zo kun je zonder problemen een totale hoeveelheid van 9000 liter vuil water gaan wegpompen binnen het uur.

Handig in gebruik:

je kunt gebruik maken van de krachtige ingebouwde vlotterschakelaar. Verder is de motor voldoende beveiligd tegen eventuele slijtage en beschadigingen.

Nadelen
Diameter 30 mm:

houd er wel rekening mee dat wanneer er heel wat stukken vuil in het water zitten, met een diameter van meer dan 30 mm, dat dit voor deze dompelpomp zo goed als onmogelijk is.

Koop bij bol.com (€54.99)

 

 

 

 

Gardena Classic

 

Deze vuilwaterpomp is voorzien van een ingebouwde vlotterschakelaar die je in drie hoogtes kun verstellen en kan tot 7000 liter water per uur oppompen. Je kunt deze pomp ook handmatig bedienen en het maakt weinig geluid. Het toestel is eenvoudig te verplaatsen dankzij het handvat en met het snelsluitsysteem kun je de pomp snel openen om het schoon te maken.

De motor heeft een vermogen van 300 Watt en je mag deze pomp op maximaal 7 meter diepte onderdompelen. Het laat slechts 5 mm restwater achter maar het water mag maar een maximale temperatuur hebben van 35º Celsius.

Voor enkele personen is het apparaat niet krachtig genoeg en ze vinden het ook jammer dat er een laagje water blijft staan. Voor de meesten is werkt het toestel enkel perfect en je kunt het ook makkelijk verplaatsen dankzij het handvat. Het kliksysteem om de slang aan te sluiten is ook heel handig.

Wanneer je op zoek gaat naar de voor jou ideale dompelpomp dan zul je vast en zeker ook wel het merk Gardena zien verschijnen. Het is één van de bekende merken wanneer je op zoek gaat naar tuinspullen en gereedschap. Toch is het altijd een goed idee om op voorhand even de voor- en nadelen van het product grondig te bestuderen.

Voordelen
Vlotterschakelaar:

net zoals sommige andere toestellen uit deze lijst, beschikt ook deze dompelpomp over een ingebouwde vlotterschakelaar. Bovendien kun je de vlotterschakelaar zonder problemen in maar liefst 3 verschillende hoogtes gaan verstellen.

Vermogen:

het is een krachtig toestel waarmee je tot maar liefst 7000 liter water kunt wegpompen op amper één uur tijd.

Handig in gebruik:

het is ook mogelijk om, indien je dit wenst, het product handmatig te bedienen. Verder is het handig te verplaatsen dankzij het compacte formaat en de aanwezigheid van het handvat.

Nadelen
Niet krachtig:

een kleine minderheid van de klanten is echter van mening dat het toestel niet krachtig genoeg is.

Matige kwaliteit:

slechts enkele klanten zijn minder tevreden over de kwaliteit van het apparaat.

Koop bij bol.com (€72.99)

 

 

 

 

Carpoint 12V Zilver

 

Deze dompelpomp van 12 Volt kun je gebruiken om vloeistoffen over te hevelen. Denk maar aan dieselolie of water. Je kunt het toestel best niet gebruiken met licht ontvlambare stoffen zoals kerosine of benzine. De kabel heeft een lengte van 3 meter en je kunt er een slang op aansluiten van 16 tot 18 mm.

Dit product is ideaal om kleine hoeveelheden te verpompen. Je betaalt er ook niet veel geld voor want het toestel maakt deel uit van de goedkope dompelpompen. Het apparaat kan slechts 1 liter vloeistof per uur verpompen.

De reviews geven positieve punten aan over deze dompelpomp aanbieding. Het is gemakkelijk in gebruik, vooral om diesel van een jerrycan naar een auto of traktor over te pompen.

Tenslotte is er ook nog altijd de optie om te kiezen voor de Carpoint dompelpomp. Het is een apparaat van 12 Volt dat je zonder problemen kunt inschakelen om bijvoorbeeld bepaalde vloeistoffen in een mum van tijd over te hevelen. Hieronder geven we je alvast een overzicht van de voor- en nadelen ervan.

Voordelen
Budget:

in vergelijking met de andere dompelpompen uit deze lijst, zul je merken dat het product wel degelijk over de laagste prijs beschikt.

Formaat:

het is een vrij compact toestel dat weinig weegt en makkelijk te verplaatsen is.

Nadelen
Geen lichtontvlambare stoffen:

het is aangeraden om deze dompelpomp niet te gebruiken in combinatie met kerosine of andere licht ontvlambare stoffen.

Weinig kracht:

volgens een enkele klant zou het toestel over iets te weinig vermogen en dus kracht beschikken.

Matige kwaliteit:

bovendien zou deze dompelpomp zelfs niet functioneren wanneer het vloeistofpeil iets lager is dan 5 cm.

Koop bij bol.com (€18.5)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status